Importanta utilizarii unui sterilizator de apa cu lampa UV

Chiar daca auzim peste tot ca apa de la robinet nu este tocmai indicata, cei mai multi dintre noi alegem sa ignoram acesta avertizare. Folosim apa de la robinet zilnic pentru consum, pentru gatit si pentru spalat. Asa ca, in articolul de azi vorbi despre importanta utilizarii unui sterilizator de apa cu UV.

Probabil ca la fel stau lucrurile si in cazul tau. Dar te-ai gandit vreodata ce se ascunde de fapt in apa de la robinet si care sunt motivele pentru care e mai bine sa o eviti? 

Ce se afla in apa de la robinet

Umpli un pahar cu apa, iei o inghititura, si simti imediat un gust ciudat de clor. Ai putea sa spui ca rolul clorului este tocmai de a dezinfecta apa, si chiar asa e. Doar ca, in timp si in cantitati mari, clorul are un efect nociv asupra sanatatii tale. Poate dauna, de exemplu, sistemului imunitar, inimii sau sistemului gastro-intestinal. 

Ba mai mult, clorul nu reuseste sa distruga in totalitate bacteriile. Chiar si in urma actiunii acestuia, in apa de la robinet se mai pot gasi, printre altele, urme de mangan, fier, saruri sau radon, care stim ca nu sunt foarte bune pentru sanatatea noastra.  

Daca cumparatul apei imbuteliate nu ti se pare o idee prea buna, o alternativa poate fi filtrarea apei cu ajutorul aparatelor de specialitate. Procesul de filtrare contribuie cu mult la cresterea calitatii apei. Vestea mai putin buna este ca nici acesta nu va elimina in totalitate microorganismele care se gasesc in apa. 

Ce este de facut in acest caz? Cum poti sa te asiguri ca bei o apa curata si ca nu exista niciun risc de imbolnavire in urma consumului de apa de la robinet? 

O metoda sigura si moderna de curatare a apei este utilizarea unui sterilizator de apa cu lampa UV

Cum functioneaza sterilizatorul de apa cu UV? 

Lampile UV emit radiatii ultraviolete. In momentul in care apa trece prin zona de actiune a radiatiilor, acestea modifica ADN-ul microorganismelor. Totdata, lumina ultravioleta impiedica microorganismele sa se mai reproduca si astfel apa este curata, perfecta pentru consum.  

Sterilizarea apei cu ajutorul lampei UV reprezinta cea mai sigura modalitate de a distruge microorganismele din apa. Virusii, bacteriile, ciupercile sau mucegaiurile vor fi distruse in proportie de peste 99,99 %, iar tu poti utiliza apa pentru baut, spalat sau pentru alte activitati care implica apa. 

Una dintre proprietatile apei potabile este ca nu are gust. Astfel, daca apa care curge la robinetul tau are orice fel de gust, poti incepe sa iti pui intrebari. Am vazut deja ca folosirea clorului pentru dezinfectare schimba gustul apei. Ei bine, acelasi lucru se intampla si in cazul in care apa contine fier. Avand in vedere ca lampile UV distrug clorul si fierul din apa, vei scapa si de gustul neplacut al acestora. 

Lampa UV este esentiala pentru ca sterilizatorul sa functioneze. Procesul prin care lampile UV functioneaza se numeste solarizare, iar, pe masura ce trece timpul, intensitatea undelor pe care le transmit se reduce. Asta inseamna ca nici apa nu va fi buna de baut. Pentru a te bucura in permanenta de apa curata, poti sa schimbi lampa o data pe an. 

De asemenea, risti sa scurtezi durata de viata a lampii UV daca o pornesi si o opresti in mod repetat. Astfel, iti recomandam ca dupa ce ai pornit lampa sa nu o mai opresti pana in momentul in care acesta trebuie schimbata. 

Alege si tu un sterilizator de apa cu UV pentru casa ta si bucura-te de o apa curata si sanatoasa alaturi de cei dragi. 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *