Nordic Film Festival – editia a doua se anunta a fi una de succes

Am vorbit mult in ultima vreme despre Nordic Film Festival, atat pe blog, pe paginile de facebook si instagram, cat si in discutii cu prieteni si cunoscuti. Si nici nu aveam cum sa nu o fac, pentru ca este un proiect care imi este drag si in care m-am implicat atat pe partea de PR, coordonand o echipa de social media alcatuita din patru fete talentate, cat si pe partea de parteneriat media, evident cu acest blog.

Nordic Film Festival este un festival de nisa, aflat la a doua editie in Bucuresti, dupa ce s-a bucurat anul trecut si de doua editii retrospective in Sibiu si Chisinau. Festivalul aduce filme din Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca si Islanda – filme care nu vor deveni niciodata blockbustere, dar filme care au potentialul de a ne ajuta sa decoperim o alta cultura, foarte diferita de a noastra, pentru ca din cand in cand nu este deloc rau sa iesim din zona noastra de confort si sa incercam ceva nou. 🙂

Vlad Rotaru, organizatorul si curatorul festivalului, a avut viziunea acestui proiect si nu s-a lasat pana cand nu a reusit sa-l vada realizat alaturi de Institutul Francez si reprezentanti ai ambasadelor celor cinci tari.

Programul de anul acesta este unul cu totul deosebit – 18 filme premiate, o selectie de scurtmetraje, filme pentru copii, drama si comedie, documentar – gasiti toate genurile de film, pentru toate gusturile.

https://www.instagram.com/p/B805lylJrEC/

Miercuri seara a avut loc receptia si deschiderea oficiala, urmata de proiectia de scurtmetraje. M-am bucurat sa vad o sala plina de cinefili, curiosi sa descopere cultura nordica, care au infruntat vremea urata de afara si si-au petrecut o buna parte a serii alaturi de noi.

https://www.instagram.com/p/B8wWboVp4ep/

Ziua de ieri a fost un succes de asemenea, cele doua proiectii umpland sala Cinema Elvire Popesco.

Acoperirea media a fost una care ne-a intrecut asteptarile, cu o multime de aparitii, atat in presa scrisa, publicatii online si bloguri, cat si in radio si TV.

Mai jos va las doar cateva din aparitiile de pana acum:

si multe-multe alte aparitii, mai ales in social media. 🙂

Iar festivalul este departe de a se fi incheiat, pentru ca urmeaza inca trei zile de filme interesante. Daca nu ma credeti, puteti arunca o privire pe program.

Sursa foto principala: Cristian Codrescu

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *