„Acasă, My Home”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, premiat la Sundance Film Festival 2020
Prezentat în secțiunea World Cinema Documentary a celei de-a 42-a ediții a Sundance Film Festival, „Acasă”/„Acasă, My Home”, documentarul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, a câștigat Premiul Special al Juriului pentru Imagine (World Cinema Documentary Special Jury Award for Cinematography), fiind apreciate “fluiditatea și tenacitatea mișcărilor camerei”. Imaginea filmului este semnată de Radu Ciorniciuc și Mircea Topoleanu.
Povestea familiei Enache, care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România, a fost documentată timp de patru ani de către regizorul Radu Ciorniciuc, surprinzând în filmul „Acasă” tranziția acesteia de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei.
Trofeul, care reprezintă o importantă „carte de vizită” a peliculei pentru distribuitorii de film din întreaga lume, a fost ridicat de regizorul Radu Ciorniciuc, prezent la eveniment alături de Vali Enache, fiul cel mare al familiei Enache, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, Lina Vdovîi (co-scenarist, alături de Radu Ciorniciuc), precum și editorul filmului Andrei Gorgan.
PARAZIT, filmul coreean fenomen cu 6 nominalizări la Oscar, se vede în 26 de cinematografe Cinema City din România
Parazit/ Parasite, filmul fenomen al cineastului coreean Bong Joon-Ho, scrie istorie la Oscar, devenind prima producție din Coreea de Sud nominalizată atât la categoria Cel mai bun film străin, cât și la categoria Cel mai bun film. A doborât recorduri de box-office în întreaga lume, a câștigat Palme d’Or la Cannes 2019, iar în perioada 31 ianuarie – 6 februarie rulează în 26 de cinematografe Cinema City din întreaga țară, în cadrul unui eveniment dedicat Oscarurilor.
Distribuit pe marile ecrane din România de Independența Film încă din noiembrie 2019, Parazit își continuă circuitul cinematografic printr-o serie de proiecții speciale organizate de Cinema City în 26 de cinematografe din Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, București, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara și Râmnicu Vâlcea.
Superhombre deschide cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival
ALPIN FILM FESTIVAL (AFF) – unicul eveniment din România dedicat culturii și educației montane, revine în perioada 24 februarie – 1 martie la Brașov, Bușteni și Predeal. O proiecție de gală a documentarului Superhombre (r. Mircea Gherase, Lucian Mircu), despre cunoscutul alpinist timişorean Horia Colibăşanu, va deschide cea de-a 5-a ediție marți, pe 25 februarie, de la ora 19:00. Începând din acest an, festivalul face parte din IAMF – International Alliance for Mountain Film, prestigioasa asociație mondială ce reunește 27 de evenimente cinematografice din 20 de țări de pe 5 continente. *Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival este un tribut adus alpinistului Zsolt Török, pornit în 2019 într-o ultimă expediție, în munții Făgăraș.
O selecție spectaculoasă de filme despre ascensiuni montane, expediții și povești ale muntelui, precum și prezentări de carte, dezbateri și expoziții de fotografie legate de universul muntelui și alpinism vor face deliciul publicului și în acest an la Alpin Film Festival. Iubitorii de munte sunt invitați să urmărească zi de zi, cu intrare liberă, cele mai bune titluri internaționale lansate în 2019 și cele mai noi producții românești, ale căror proiecții vor fi găzduite de Aula Sergiu Chiriacescu a Universității Transilvania, Cinemateca Patria și Sala Reduta din Brașov, Centrul Aurel Stroe din Bușteni și Predeal.
210 ani de la nașterea lui CHOPIN: Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră la SALA RADIO
La împlinirea a 210 ani de la nașterea lui CHOPIN, Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră creat de celebrul muzician romantic va fi interpretat vineri, 7 februarie (19.00), la Sala Radio, de către pianistul TOMA POPOVICI, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.
Considerat un ”poet” al pianului, Chopin a scris ambele sale concerte de pian în jurul vârstei de 20 de ani și ulterior s-a concentrat doar asupra partiturilor ”miniaturale” dedicate acestui instrument pe care l-a adorat (balade, nocturne, valsuri, mazurci, poloneze, sonate, fantezii ș.a.). Primul concert pentru pian a fost interpretat chiar de Chopin, în octombrie 1830, anul în care compusese lucrarea, la Teatrul Național din Varșovia, unul dintre evenimentele sale de rămas-bun înainte de a părăsi Polonia natală pentru a se stabili definitiv la Paris.
Evenimentul va fi dirijat de tânărul dirijor născut în România ANDREI FEHER, absolvent al Conservatorului din Montréal, ce a fost numit director muzical al ansamblului canadian Kitchener-Waterloo Symphony Orchestra (Ontario – Canada) la doar 26 de ani (poziție pe care o ocupă din august 2018).
Concertul de la Sala Radio prezintă publicului și două lucrări semnate de compozitorul ceh ANTONÍN DVOŘÁK: uvertura În natură și poemul simfonic Fusul de aur. Poemul este bazat pe o suită de balade inspirate de folclorul ceh, ce povestesc despre dragostea dintre un rege și o fată simplă și premiera lucrării a avut loc la Londra, în 1896, sub bagheta legendarului dirijor Hans Richter.
ANDREI FEHER a fost asistent al dirijorului Fabien Gabel la Orchestra Simfonică din Québec și al dirijorului Paavo Järvi la Orchestre de Paris, unde a mai avut prilejul de a colabora cu alţi maeştri ai baghetei dirijorale, ca Zubin Mehta sau Valery Gergiev.
Pianistul TOMA POPOVICI a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, după care a urmat cursurile de master la College of Fine Arts din cadrul Universităţii din Boston. Activitatea concertistică s-a concretizat prin prezenţa la Festivalul Internaţional George Enescu (1998 şi 2011), la Rockport Chamber Music Festival (2007), Kneisel Hall Festival (2001 şi 2002), Yale University Norfolk Festival (2003), Bucharest Music and Film Festival (2008, 2009 şi 2011), precum şi prin numeroase concerte cu Boston Pops Orchestra, Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, orchestrele Filarmonicilor din Botoşani, Satu Mare, Oradea, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti.
Marks & Spencer celebrează cele mai îndrăgite piese din denim!
În această primăvară, Marks & Spencer introduce cele mai îndrăgite piese din denim, celebrând campania Britain’s Best Loved Denim ce oferă o gamă largă de stiluri, mărimi și modele, potrivite pentru întreaga familie. Această colecție include piese contemporane, stylish și inovatoare, cu noi forme și nuanțe autentice, fabricate din bumbac sustenabil. Colecțiile din denim au fost concepute pentru a fi purtate în orice perioadă a anului, punând în evidență silueta și oferind în același timp confort.
În colecția pentru femei, modelele vedetă Sienna Straight, Lily Slim și Ivy Skinny rămân în continuare perfecte pentru purtarea de zi cu zi și oferind un confort optim prin materialul fin din care sunt confecționate. Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de culori, de la indigo la gri, pentru un refresh al garderobei de primăvară.
Modelele The Sculpt & Lift, The Sculpt & Slim și The Sculpt & Smooth sunt concepute de asemenea cu o tehnologie inovatoare ce flatează și sculptează silueta. Marks & Spencer continuă să fie lider de piață în Marea Britanie atunci când vine vorba de piesele din denim, având vânzări de peste 5 milioane de perechi de jeanși în fiecare an, la nivel global.
10 greseli pe care le facem cand curatam baia
Se pare ca un om petrece de-a lungul vietii 3 ani in baie. Si ca aproape jumatate din consumul de apa al unei familii se duce (literalmente) in toaleta. Lasand statisticile la o parte, vrem sa venim cu niste recomandari utile, care va vor ajuta sa indreptati ce nu faceti tocmai bine, pentru a avea o baie stralucitoare:
- Curatam baia incepand cu partea de jos
Trebuie sa incepem cu partea de sus a faiantei si cu obiectele din partea superioara, explicatia fiind ca o parte dintre bacteriile indepartate de pe obiectele aflate la inaltime sau in partea de sus a faiantei vor cadea pe jos. Iar munca dumneavoastra va fi in zadar.
- Nu folosim solutii speciale pentru rosturi
Curatam placile de faianta, dar neglijam rosturile. Este o mare greseala – taman aici se ascund microbii si mucegaiul. Stim ca procesul de curatare al rosturilor poate parea dificil, dar acum exista solutii speciale care va fac munca mult mai usoara. Un exemplu este dezincrustantul Asevi, care, fara efort, va ajuta sa eliminati depunerile (ciment, calcar, rugina) de pe rosturile din baie.
- Folosim doar odorizante pentru a dezinfecta vasul de toaleta
Vasul de toaleta colecteaza printre cele mai multe bacterii din baie. Cum ne putem asigura ca il igienizam corect? In mod sigur, NU doar folosind acele odorizante clasice care se agata de marginea toaletei. Aveti nevoie de un produs abraziv sau de un detergent lichid pentru WC. Pulverizati produsul pe toata suprafata, lasati sa actioneze si apoi frecati bine cu peria de toaleta, iar in locurile inguste chiar cu o periuta de dinti pe care nu o mai utilizati.
- Nu indepartam reziduurile de pe chiuveta inainte de curatare
La fiecare utilizare, pe chiuveta raman fire de par, scame, dar si depuneri de sapun sau pasta de dinti. De multe ori, trecem direct la aplicarea unei solutii de curatenie, fara a indeparta in prealabil reziduurile. Acestea va pot zgaria suprafata chiuvetei, stand in calea unei curatari eficiente.
- Lasam scurgerea de la cada sa se curete singura
Acesta poate fi unul dintre locurile unde se ascund multe lucruri neprietenoase cu igiena. Printre cele mai des intalnite: firele de par. Specialistii recomanda ca, dupa fiecare baie, sa curatati parul din scurgere, caci poate infunda instalatia si duce la inundatii dintre cele mai neplacute. Nu ezitati sa achizitionati o sita speciala!
- Tinem recipientele de gel de dus si sampon pe cada
O greseala pe care probabil multi o facem este ca depozitam sticlutele de cosmetice pe maginea cazii, timp in care acestea nu fac decat sa-i distruga smaltul, sa il decoloreze sau sa il pateze. Exista acum rafturi sau cutii speciale unde puteti aseza recipientele, frumos organizate.
- Ne ferim de curatarea calcarului
Depunerile de calcar sunt dusmanii de care nu poti scapa, deoarece se formeaza de la duritatea apei. Si de multe ori renuntam sa le mai curatam, pentru ca stim ca am pierde mult timp. Cel mai bine este sa cumparam o solutie speciala pentru indepartarea calcarului: de exemplu Anticalcar Asevi poate fi folosit atat in baie, cat si in bucatarie, spuma sa activa patrunzand si dizolvand eficient calcarul.
- Nu dezinfectam manerele de la usa sau de la dulapuri
Pentru ca baia sa fie cu adevarat curata, trebuie sa acordam atentie si detaliilor. De multe ori neglijam manerele de la usa sau cele ale dulapioarelor. Zilnic punem mana pe ele, in concluzie si acestea au nevoie de dezinfectie. O solutie clasica de igienizare si cateva prosoape de hartie ar trebui sa fie suficient.
- Neglijam siliconul care delimiteaza anumite obiecte sanitare
Cada, vasul de toaleta, chiuveta – toate aceste au portiuni de silicon. Trebuie sa le curatam cu atentie, periodic, deoarece fiind umede mereu, tind sa atraga bacteriile si mucegaiul. Pentru a nu zgaria suprafetele de silicon, este recomandat sa folosim o carpa moale.
- Nu aerisim suficient de des
Baia trebuie sa fie aerisita periodic, pentru ca aerul sa circule asa cum trebuie si sa nu se formeze murdaria sau mucegaiul. In cazul in care nu aveti geam in baie, aveti grija sa curatati regulat plasa de ventilatie.
Tips & tricks de la SensoDays.ro pentru o amenajare echilibrată
Odată cu începutul noului an este momentul să te bucuri de o super tradiție: rezoluțiile ce vor da un mega boost anului 2020 încât să fie unul magic. În fiecare an, visele și dorințele se transformă, în ceva poate și mai frumos și unic față de anii precedenți, însă aspirația să ai un cămin amenajat confortabil, conform celor mai cool tendințe în design, dar smart ca funcționalitate, cu siguranță este mereu în top. Nimic mai simplu de realizat dacă îți cauți inspirația în locul potrivit: SensoDays.ro!
„Ordine și disciplină” dar cu a twist
Casa este spațiul tău de poveste unde te refugiezi după o zi haotică, oferindu-ți răsfățul suprem: libertatea de a fi tu într-o ambianță perfectă, construită pe gustul tău. Însă cât de agasant ar fi ca în timp ce stai cât se poate de comod pe canapea, tu să îți întinzi mâna înspre măsuța de cafea doar că îți dai seama că de fapt nu ai un astfel de item? Ar fi fun, dar nu tocmai. Însă, cum știi deja, SensoDays.ro are o soluție pentru fiecare dintre nevoile tale!
Și ideea nu este să achiziționezi nenumărate produse, doar pentru că sunt un must-have, ci pentru niște criterii clar stabilite. Unul dintre ele recomandăm să fie eficientizarea spațiului. Un produs cu multifuncționalitate și un design inovator va ajunge cu siguranță în coșul tău virtual pe SensoDays.ro.
Uită de scotoceala frenetică, în toate recipientele din cămară, în căutarea ingredientului perfect doar pentru că nu știi exact ce conține fiecare? Etichetele Securit, tip tablă de scris, pot fi o soluție elegantă în evitarea unor astfel de situații fiind o variantă smart pentru notarea denumirii. Merg de minune cu liniile simple și curate ale recipientelor de sticlă LSA International Lotta cu capac lemn frasin.
Pandora va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2025
Pandora a anunțat că s-a angajat să reducă emisiile în întregul lanț valoric, alăturându-se inițiativei Science Based Targets – colaborarea companiilor de top în vederea dezvoltării unor acțiuni ambițioase privind schimbările climatice. Acest lucru înseamnă că, înainte de sfârșitul anului viitor, Pandora va publica un plan de reducere a emisiilor pentru tot lanțul valoric, în conformitate cu Convenția de la Paris și cu ceea ce afirmă cele mai recente descoperiri în știință că este necesar pentru a evita cele mai grave consecințe ale schimbărilor climatice asupra mediului și societății.
Recunoscând nevoia unor acțiuni urgente, Pandora stabilește două obiective suplimentare. Până în 2020, compania va furniza 100% energie electrică regenerabilă pentru cele două fabrici din Thailanda, iar până în 2025, Pandora va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în propriile operațiuni. Aceasta include emisiile din fabricile Pandora, din magazinele deținute și operate, din spațiile de distribuție și din birouri.
Pentru a atinge obiectivul de neutralitate în folosirea carbonului în propriile operațiuni, Pandora va implementa o serie de măsuri de economisire a energiei și va extinde semnificativ utilizarea energiei regenerabile.
IKEA lansează FREKVENS, o colecție în ediție limitată pentru petrecăreții spontani
Muzica este una dintre cele mai puternice forțe culturale care unește membrii unei societăți și cea care a inspirat IKEA să lanseze FREKVENS, o colecție în ediție limitată dedicată prezenței sunetului în fiecare cameră din locuința ta. Gama de produse a fost dezvoltată cu ajutorul designerilor, inginerilor și programatorilor de la Teenage Engineering, companie care își are sediul la Stockholm.
FREKVENS este un tip de colaborare actuală care explorează universul sunetului și al muzicii, marcând începutul unei noi călătorii pentru IKEA. Deși într-o zonă încă neexplorată pentru companie, lansarea colecției este, totodată, și un pas natural înainte, întrucât FREKVENS a câștigat deja premiul Red Dot pentru design de produs. Asemenea luminii, sunetul este un impuls al stării de spirit, dar și al atmosferei, care joacă un rol crucial în ceea ce privește îmbunătățirea vieții de acasă. Iar asta este exact ceea ce implică misiunea IKEA.
Colecția cuprinde produse care te ajută să organizezi cu ușurință o petrecere în propria locuință sau oriunde te poartă muzica. În centrul colecției FREKVENS petrecăreții vor descoperi un sistem muzical portabil, însoțit de LED-uri și spoturi, însă colecția include și alte câteva elemente esențiale, cum ar fi huse de pernă impermeabile sau tacâmuri modulare, stivuibile, perfecte pentru gustările din timpul petrecerilor. Prețurile produselor variază de la 14,9 lei pentru husa de pernă, 34,9 lei pentru obiecte precum căni și sacoșe textile și ajung până la 599 lei pentru boxa cu subwoofer.
Zile liniștite și fără dureri cu electrostimulatoarele OMRON
Știm… atunci când durerile apar, buna dispoziție și energia îți sunt afectate. De spate, încheieturi sau din cauza sezonului rece, durerile pot persista chiar luni de zile. Dar cum le ameliorezi? Gama de electrostimulatoare OMRON cu tehnologie TENS dispune de tratament inteligent, specializat, care poate fi folosit în multe situații. Elimină disconfortul și reintră rapid în formă!
Eficient, de încredere, precis
Aparatele de electrostimulare transcutanată OMRON ajută la îndepărtarea disconfortului și sunt recomandate la scară largă de fizioterapeuți, dar și de specialiști în domeniu. Te întrebi cum funcționează?
Dispozitivele TENS generează impulsuri electrice de tensiune joasă, astfel, curentul blochează transmiterea semnalelor nervoase și stimulează secreția de endorfine. În timp ce îl folosești vei simți o ușoară senzație de furnicătură, apoi, treptat, starea de disconfort va dispărea. Tehnologia de stimulare nervoasă electrică transcutanată – TENS calmează durerile din zona spatelui, a umerilor, articulațiilor și mușchilor.
Electrostimulatorul OMRON E3 Intense – special creat pentru tine
Compact și exact, E3 Intense este un aparat 2 în 1 pentru tratament și masaj, pe care îl poți lua cu tine oriunde. Relaxarea, revitalizarea și ameliorarea se produc folosind Tehnologia Triple Action care îmbunătățește circulația, conduce la eliberarea de endorfine și blochează mesajele de durere.
Omron E3 Intense dispune de 2 pad-uri, 15 niveluri de intensitate și 9 programe de tratament pentru alinarea zonei lombare, cervicale, articulare, de brațe și picioare; în plus, dispune de 3 opțiuni pentru masaj.
Informatiile & fotografiile apartin comunicatelor de presa primite