4 cazuri in care sunt indicate lucrarile protetice

Atunci cand discutam despre protetica dentara, discutam despre un numar mare de persoane atat mai invarsta cat si mai tinere care apeleaza la aceasta interventie. De cele mai multe ori, persoanele care sunt nevoite sa apeleze la aceasta interventie nu fac acest pas doar pentru o imbunatatire estetica, ci si pentru functionalitate. MyDent este o clinica de stomatologie in cadrul careia poti sa beneficiezi de servicii profesionale de protetica dentara in Pitesti, interventie cu ajutorul careia sa iti recapeti increderea, zambetul de odinioara si masticatia. 

Protetica dentara nu se refera doar la aspect, la estetica. O reconstructie oro-faciala este necesara, de asemeni. In aceasta directie, protetica dentara implica: fonatia sau sunetele pe care le scoatem in vorbire, masticatia sau capacitatea noastra de a mastica alimentele, precum si protejarea maxilo-faciala de efectele bruxismului sau de ticul unor indivizi de a scrasni din dinti in timpul vorbirii si nu numai. Se vehiculeaza si ideea transmisibilitatii afectiunii de bruxism, inclusiv pe cale genetica. Astfel, protetica dentara joaca un rol multiplu, complementar si trandisciplinar in viata pacientului.

Sa vedem acum 4 cazuri in care sunt indicate lucrarile protetice:

1. Inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa

Numarul persoanelor cu unul sau mai multi dinti lipsa este in momentul de fata foarte ridicat fata de stadiul actual al stomatologiei din Romania. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care medicii stomatologi incurajeaza inlocuirea acestor defecte prin coroane dentare din ceramica sau zirconiu, realizate pe implanturi dentare. 

2. Dentitie ingalbenita sau decolorata

Procesul de protetica este de asemenea recomandat in momentul in care dentitia permanenta acumuleaza diferite pete. Aceste pete pot fi datorate mai multor cauze, printre care se numara fumatul, consumul de vin si cafea, si de asemenea a unei igiene orale precare. In aceste cazuri, se recomanda o lucrare protetica de tipul fatetelor dentare, cu ajutorul carora defectele estetice poti fi mascate. 

3. Marimea prea mica sau prea mare a dintilor

Diferentele sesizabile de marime intre dinti, pot afecta armonia maxilo-faciala si rezulta totodata si un efect inestetic si nedorit. De cele mai multe ori persoanele care au aceasta problema, sunt complexate si evita activitatile care implica zambetul si rasul, mai ales in public. Una dintre cele mai usoare si mai de efect solutii pentru cei ce se confrunta cu un astfel de dezechilibru este reprezentata de fatetele dentare. Acestea uniformizeaza dantura si te ajuta sa iti recapeti increderea in tine. 

4. Dinti cu spatii interdentare mari sau inghesuiti 

In functie de problema si de gravitatea acesteia, pentru acest dezechilibru se recurge fie la tratament cu aparat dentar, fie la fatete dentare. 

In cazul in care dantura ta se incadreaza in una dintre cele 4 cazuri de mai sus, nu ezita sa iti faci o programare la unul din specialistii clinicii dentare MyDent. In acest fel vei beneficia de servicii profesionale de protetica dentara in Pitesti, iti vei recapata zambetul si increderea in tine. 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *