Noutatile lunii octombrie

Va era dor de un articol de noutati? Stiu ca mai bine de un an de zile v-am obisnuit cu acest format, insa pe vara comunicatele de presa au fost mai rare, iar apoi mi-a fost greu sa ma mai mobilizez si sa va povestesc ce se mai intampla prin Bucuresti si nu numai. 🙂

Revin asadar astazi cu un articol cu noutati de tot felul – de la evenimentele care urmeaza in perioada viitoare pana la campanii, aniversari si tot felul de produse . Lectura placuta!

EVENIMENTE

Cea mai mare sala de concerte simfonice din Romania isi deschide stagiunea: dirijorul CHRISTIAN REIF si pianistul MATEI VARGA la Sala Radio!

Dupa o participare importanta in cadrul Festivalului International “George Enescu”, Orchestrele si Corurile Radio Romania isi redeschid – vineri, 11 octombrie  (19.00) – noua stagiune la SALA RADIO, cea mai mare sala de concerte simfonice din Romania, dotata cu cea mai mare orga din sud-estul Europei. 

Dirijorul german CHRISTIAN REIF, aplaudat recent la pupitrul Orchestrei Simfonice de Tineret din San Francisco, pianistul roman MATEI VARGA, laureat al Concursului International “George Enescu” si doua lucrari celebre ale caror povesti au marcat istoria muzicii – unicul concert de pian semnat de Schumann si suita Tablouri dintr-o expozitie de Musorgski-Ravel – definesc concertul inaugural al noii stagiuni. Evenimentul este  prezentat de Orchestra Nationala Radio.


Bad Talks – o după-amiază neliniștită la Unteatru

Un singur eveniment are puterea de a declanșa o schimbare radicală în cursul istoriei. Același adevăr poate arăta diferit în percepția fiecărui martor. Duminică, pe 13 octombrie, de la ora 16:00Bad Talks, scris, regizat și interpretat de Radu Iacoban, revine la Unteatru.

La granița dintre imaginație și realitate, Bad Talks construiește o radiografie a unei realități posibile, apelând la reacțiile pe care un eveniment de interes național le-ar putea declanșa în rândul opiniei publice. Cu sau fără voia lor, cei care strigă, precum și cei care aleg să asiste în tăcere, devin piesele unui puzzle, iar încercarea de identificare a vinovaților își dovedește inutilitatea.

Bad Talks nu își propune să hrănească certitudini și nu încearcă să propună o nouă perspectivă asupra realității. Nu este un spectacol politic, nu invocă adevărul absolut, nu instigă și nu arată cu degetul. Îți va aminti, totuși, că lucrurile nu se-ntâmplă din inerție, și că orice tip de atitudine afectează în egală măsură evoluția noastră comună.

Premiera spectacolului a avut loc în această vară, la un an după reprimarea violentă a protestului anti-guvernamental din 10 august. Inclus în selecția oficială Undercloud – Festivalul de Teatru Independent de Orice, Bad Talks a fost desemnat cel mai bun spectacol și a fost premiat pentru scenografia realizată de Tudor Prodan.


TURNEUL WEST MEETS EAST 2019: PARFUMURILE INDIEI ȘI TRANSILVANIEI

Turneul “West meets East” din 2019 propune melomanilor o nouă întâlnire eveniment între muzica clasică indiană și muzica românească, prin intermediul a trei concerte: la Timișoara (15 octombrie, la Sala Capitol, de la ora 19.00), București (17 octombrie, Sala Auditorium a MNAR, de la ora 19.00) și Pitești (18 octombrie, Filarmonica Pitești, de la ora 19.00).

Concertele readuc la viață spiritul proiectului “West meets East”, inițiat în 1967 de Ravi Shankar și Yehudi Menuhin, considerat o lucrare de temelie a muzicii World și sursă de inspirație pentru creația muzicală a generațiilor următoare. Trei albume ”West meets East” au fost publicate de cei doi maeștri acum mai bine de o jumătate de secol și trei concerte omonime au recuperat compozițiile lui Ravi Shankar de pe aceste albume, prezentându-le în premieră în România. Primele două turnee au avut loc în 2017 și 2018. Ediția “West meets East” din acest an marchează încheierea trilogiei și, totodată, prezentarea integrală a compozițiilor lui Ravi Shankar pentru vioară și instrumente indiene de pe cele trei albume. 

Concertul “West meets East” 2019 va pune în scenă piese clasice indiene și românești de inspirație transilvăneană. Reprezentantul Vestului va fi creativul, impetuosul violonist și virtuoz francez Gilles Apap, foarte apreciat de Yehudi Menuhin, iar trioul de muzicieni indieni care vor aduce în mijlocul nostru exotismul și misterul Estului va fi format din Udhai Mazumdar (la tabla), discipol al lui Ravi Shankar, Rohan Dasgupta (la sitar) și Bhaskar Das (la flaut).  


Durere și glorie – un film despre plăcere, care este el însuși o plăcere. Noul film al lui Pedro Almodóvar, în cinema din 18 octombrie

Durere și glorie, noul film al regizorului spaniol Pedro Almodóvar, care i-a adus lui Antonio Banderas premiul pentru interpretare masculină la Cannes 2019, ajunge din 18 octombrie pe marile ecrane din România, distribuit de Independența Film. De asemenea, va rula și în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani și Brașov. Filmul reprezintă propunerea Spaniei la Oscar 2020, iar cea mai importantă partitură feminină îi revine celebrei actrițe de origine spaniolă, Penélope Cruz. 

Durere și glorie, cel de al 21-lea lungmetraj al faimosului regizor premiat în 2002 cu Oscar pentru scenariul original Talk to Her și distins de-a lungul carierei cu peste 130 de trofee în marile festivaluri, are un puternic caracter autobiografic și reconstituie, introspectiv, diferite etape din viața cineastului. 

Durere şi glorie vorbeşte despre o serie de reîntâlniri ale regizorului Salvador Mallo (Antonio Banderas) cu persoane care i-au marcat viața. Unele reîntâlniri ale regizorului, a cărui sănătate este precară, au loc în realitate, altele doar în rememorările sale: copilăria petrecută în anii ’60, trezirea dorinţei sexuale, prima iubire adultă în Madrid, durerea rupturii de această dragoste, încă vie și intensă, cu scrisul drept unică terapie pentru a uita ceea ce era de neuitat. Durere şi glorie vorbeşte despre actul creator, despre dificultatea separării lui de viaţa autorului şi despre patimile care îi dau sens şi speranţă. În recuperarea trecutului, Salvador descoperă nevoia disperată de a-l repovesti şi în această nevoie îşi găseşte salvarea.


DAUGHTERS – un spectacol de dans inspirat de începuturile cyber art, în premieră la Centrul Național al Dansului București pe 19 și 20 octombrie 2019

„Daughters”, un spectacol inedit în peisajul coregrafic românesc, semnat de coregrafa Simona Deaconescu și realizat printr-o combinație unică de dans, sunet și imagine analog, are loc pe 19 și 20 octombrie, la Centrul Național al Dansului București, Sala Stere Popescu, de la ora 19:30.

„Daughters” este inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, aceste copile teribile ale post-punk ului care au încercat să sfideze omogenizarea colectivă, aflându-se într-un proces continuu de autoactualizare și afirmare a individualității creative.  

În realizarea direcției vizuale și sonore pentru „Daughters”, coregrafa Simona Deaconescu se folosește exclusiv de tehnologie analog – demers ce marchează colaborarea cu doi artiști stabiliți în Berlin, M Kardinal și Monocube, cu un portofoliu impresionant de lucrări realizate în sistem de performance prin astfel de metode. Semnalul analog va fi alterat și transformat în imagini cinematice sincronizate pe televizoare cu tub, spectatorul experimentând, în același timp cu cele trei dansatoare, nu doar o atmosferă tipică unui concert, ci și o serie de micro istorii personale ficționalizate, încărcate de ironie și suspans. 


RADAR, platforma care reunește artiștii și dezvoltatorii români de New Media Art într-un festival de 3 zile

La doi ani de la lansarea One Night Gallery, prima galerie de new media art, după 11 ediții în cadrul cărora publicul s-a bucurat de arta contemporană în toate formele tehnologiei, de la videomapping la AR, VR și AI, inițiatorii One Night Gallery lansează RADAR (Romanian Artists Developing Alternative Realities), festival de new media art care va avea loc între 1 și 3 noiembrie la Uzina Electrică Filaret. 

RADAR este și o platformă de scouting a proiectelor emergente de artă și tehnologiei dedicată artiștilor contemporani. Această lansare vine ca urmare a potențialului imens al unei nișe în care tehnologia se transformă în mediu artistic de expunere pentru artiștii români și se concentrează pe extinderea ariilor de expresie și experimentare artistică. Structura proiectului se sprijină pe 9 piloni cu identitate distinctă: Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligență Artificială, Proiecții Video, Instalații Interactive, Game Art, Robotică, Music & Tech, Education & Playground și reunește artiști și dezvoltatori din toate aceste domenii într-un format inovator și imersiv pentru public.

Proiectul RADAR are ca fundație o abordare curatorială aparte și generează punți conceptuale originale între artiști, dezvoltatori, studiouri de creație, ateliere de producție, instituții culturale și comerciale.


„Sophia the starfish”, cartea pentru copii a lui Daniel Kearvell, CEO-ul DHL, lansată şi în UK

După succesul de care s-a bucurat în România, cu cele două poveşti din seria “Stories out of the Box”, CEO-ul DHL, Daniel Kearvell, a lansat volumul “Sophia the starfish” şi în UK. Lansarea a avut loc weekendul trecut, la Institutul Cultural Român din Londra, în prezenţa a peste 100 de invitaţi.

În timpul evenimentului, pe lângă sesiunile de lectură, atât în engleză, cât şi în română, povestea a fost pusă în scenă, pentru prima dată, de actriţele Elena Harding și Ilona Foiea. Cele două românce au adus la viaţă personajele din carte şi au beneficiat de susţinerea şi implicarea copiilor prezenţi în sală. Cei mici au mai avut parte de o surpriză – un masterclass şi un workshop de ilustraţie, ţinute de artista Annabella Orosz, o româncă stabilită în Londra.

La fel cum se întâmplă şi în cazul vânzărilor din ţara noastră, toţi banii strânşi din comercializarea acestui volum vor merge către „Te Aud România”, o organizație non-guvernamentală din Suceava, care are în grijă peste 2000 de copii din medii defavorizate.

Fiecare carte este ambalată într-un mod original, cu un cadou pentru copii, constând chiar în eroul cărții în variantă plușată. Edițile au fost illustrate într-un mod original de către Dan Ungureanu, un artist vizionar.


PRODUSE

IKEA continuă să surprindă prin lansarea a trei colecții noi în această toamnă

Colecțiile destinate sărbătorilor de iarnă VÄRMER și VINTERFEST au ajuns în magazinele IKEA. Dar asta nu este tot! MARKERAD, una dintre cele mai așteptate colecții, creată în colaborare cu Virgil Abloh, va fi disponibilă în România la începutul lunii noiembrie.

VÄRMER

IKEA a invitat 2 familii de designeri, din două părţi diferite ale lumii — Suedia și Kenya — pentru a crea o colecţie de sărbători care să facă din acest sezon unul și mai special. VÄRMER este o colecţie cu adevărat personală, care a avut ca punct de plecare și inspirație propriile familii şi viaţa de zi cu zi. Astfel, indiferent dacă îți vei petrece sezonul de iarnă jucându-te în zăpadă sau te vei bucura de soarele tropical, colecția VÄRMER are de toate pentru toată lumea, indiferent de locul în care sărbătoriți.

VÄRMER aduce piese de mobilier și decorațiuni (dar nu numai) atrăgătoare, atemporale și funcționale, concepute pentru toate tipurile de sărbători, dar mai ales, pentru a sărbători timpul petrecut împreună.Colecția VÄRMER este acum disponibilă în ambele magazine IKEA și online.


Marks & Spencer prezintă noile colectii de Toamnă – Iarnă 2019

Marks & Spencer se adaptează noilor sezoane cu ușurință și simplitate. Entuziaste și încrezătoare, noile colecții de toamnă – iarnă sunt o celebrare a designului clasic, țesut cu un twist contemporan.

Stilul M&S reținut, sobru, dar bogat în detalii, pune accentul pe potrivirea materialelor și pe finisajele impecabile, întrucât calitatea dictează întotdeauna estetica brandului tradițional britanic. De la lână și denim, la piele si mătase, paleta de culori stă la baza călătoriei de la un sezon la altul: de la culorile de maro închis, ruginiu și tonurile tomnatice, până la nuanțe de magenta și albastru, care aduc modernitate și un aer proaspăt pieselor sezonului.

În această toamnă, imprimeurile vedeta, de la carouri subtile până la imprimeuri florale, sunt împletite împreună prin piese separate din aceleasi palete tonale.  Îmbrăcămintea de exterior este esențială, de la jachetele aviator supradimensionate până la sacourile cropped, jocul de straturi oferind un aspect modern. Siluetele simple sunt formele dominante ale sezonului, alături de elementele de bază precum piesele din denim.


TOPMAN ANUNȚĂ NOI DIRECȚII PENTRU TOAMNĂ 2019

În această toamnă, Topman va relansa o serie de branduri proprii, sub îndrumarea noului director comercial, Mitch Hughes. De când s-a alăturat echipei în 2018, Hughes s-a concentrat pe materializarea sugestiilor primite de la clienți și a făcut toate modificările necesare astfel încât să scoată în evidență calitățile brand-ului. 

Astfel, noul director comercial va introduce 11 noi brand-uri ale designerilor colaboratori, printre care Hermano și Marshall Artist, și va dezvolta categoria de îmbrăcăminte – leasurewear – ducând-o la o cincime din totalul afacerilor. În plus, acesta și-a luat angajamentul că denimul folosit de Topman va fi realizat din bumbac organic 100% până în vara anului 2020.

„Scopul nostru este acela de a îmbunătăți constant experiența Topman; ne asumăm mai multe responsabilități atunci când vine vorba de oamenii, produsul și planeta noastră. Dezvoltăm mai multe linii de modă – de relaxare și potrivire a măsurilor – și ne-am redus structura de prețuri cu 10%. În această lună se lansează Topman pe ASOS.com, iar anul viitor vom continua să ne dezvoltăm pe baza parteneriatelor noastre en-gros, astfel încât să fim accesibili și mai multor clienți la scară globală”, a declarat Mitch Hughes, Director Comercial, Topman.


Kendall Jenner este noua imagine Reserved „Ciao Kendall”, cea mai amplă campanie a brandului de până acum

După o serie de campanii spectaculoase cu vedete precum Kate Moss, Cindy Crawford, Adwoa Aboah și Irina Shayk, Reserved țintește din nou către cele mai mari staruri din lume. Colecția Reserved toamnă-iarnă 19/20 este reprezentată de un simbol al culturii pop contemporane, regină a social media și top model internațional – Kendall Jenner.

Cu peste 116 milioane de urmăritori pe Instagram, top modelul de 1,80 cm înălțime se află în fruntea celor mai bine plătite modele din industrie, conform Forbes. 

Kendall Jenner este, fără îndoială, una dintre cele mai mari personalități din industria modei, fiind o prezență nelipsită de pe podiumurile celor mai importante case de modă sau din pictorialele celor mai cunoscute branduri din lume.


CAMPANII / DIVERSE

Unilever anunță noi angajamente ambițioase pentru o lume fără deșeuri

Până în 2025, compania globală de bunuri de larg consum va elimina peste 100.000 de tone de ambalaje din plastic. De asemenea, va începe să colecteze și să prelucreze și mai multe ambalaje din plastic decât cantitatea pe care o pune pe piață.

Unilever, compania mamă care deține branduri precum Dove, Ben & Jerry’s, Lipton și Omo, a anunțat noi angajamente ambițioase de a reduce deșeurile de plastic și de a ajuta la crearea unei economii circulare pentru materiale plastice.

Compania a confirmat că până în 2025 va reduce la jumătate utilizarea plasticului virgin, reducând cu peste 100.000 de tone folosirea ambalajelor din plastic, accelerând utilizarea celor din plastic reciclat și contribuind la colectarea și procesarea mai multor ambalaje din plastic decât produce.

Acest angajament propulsează Unilever ca fiind prima mare companie globală de bunuri de larg consum care s-a angajat la o reducere absolută a materialelor plastice din întregul portofoliu.


Pilsner Urquell, prima bere blondă tip pilsner din lume, aniversează 177 de ani

Cu 177 de ani în urmă, Josef Groll a fabricat prima bere blondă tip pilsner din lume, în fabrica din Pilsen, Cehia. Pilsner Urquell este o bere unică, aromată și echilibrată —mai complexă decât berea blondă lager obișnuită, mai accesibilă și mai plăcută decât berea artizanală tipică. Este ușor de băut, cu gust dulce-amărui, echilibrat și răcoritor. 

Produsă după aceeași rețetă autentică, care datează din anul 1842, Pilsner Urquell păstrează și în prezent tradiția procesului de fabricare a berii la cele mai înalte standarde și folosește aceleași ingrediente naturale de origine cehă, de cea mai bună calitate – orz dulce de Moravia, hamei Saaz ușor amărui și apa dulce din Pilsen.

Anul acesta, Pilsner Urquell serbează și în Romania 177 de ani de servire perfectă și tradiție în păstrarea unei rețete desăvârșite, printr-o serie de evenimente care vor avea loc în luna octombrie, atât în București, cât și în țară. Toți cei care vor să sărbătorească alături de noi cu o halbă de Pilsner Urquell sunt așteptați în 12 octombrie în Fire Club și Distrikt 42 din București. În 19 octombrie, Pilsner Urquell ajunge în FORM Café din Cluj, iar în 26 octombrie în JoyMe Pub și The Corner Pub & More din Sibiu. Luna aniversară Pilsner Urquell a început pe 5 octombrie, în Draft Pub din București și Tower’s Pub din Târgoviște. 


Compania românească Retargeting.biz devine partenerul gigantului francez PrestaShop

După ce a primit “Like” de la Facebook și Google, tânărul antreprenor Rareș Bănescu continuă ascensiunea pe piața de marketing online automatizat din Europa Centrală și de Est (CEE) și poziționează compania Retargeting.biz în grupul exclusivist al companiilor de top din tehnologie.

După 4 ani în care s-a dedicat dezvoltării pieței de eCommerce din România și CEE, Retargeting.biz înregistrează un nou succes și se îndreaptă spre noi orizonturi în business alături de gigantul francez PrestaShop.

Astfel, din luna septembrie, Retargeting.biz a devenit primul partener din România al companiei PrestaShop, cea de-a doua cea mai utilizată platformă de eCommerce open source din lume. 

Împreună cu PrestaShop, Retargeting.biz va pune accentul pe dezvoltarea piețelor din Europa de Est și de Vest, mai exact Spania și Italia. Parteneriatul cu PrestaShop conferă softului Retargeting.biz o vizibilitate mult mai mare în rândul magazinelor online dezvoltate pe platforma Prestashop, plus deschiderea pe piețele din Italia și Spania. 


Franciza care promovează fast-food-ul sănătos a deschis al doilea restaurant în București

După 45 de restaurante  deschise în 29 de orașe din țară în ultimii  6 ani, sistemul de francize Dabo Doner, deținutde sibianul Dan Paștiu, a deschis cel de-al doilea local în Capitală.

 Primul restaurant din București a fost inaugurat în iunie în Pipera. Cel de-al doilea, o investiție de peste 150.000 euro,  și-a deschis porțile pe 3 octombrie în zona Apaca, pe o suprafață de 180mp. În primele 3 zile de funcționare, restaurantul  a vândut peste 1200 donere de pui si de vita, produsele de bază ale restaurantului consacrat prin carnea de bună calitate, din surse selecționate și prin chifla proaspătă și caldă preparată pe loc. 

 “Rețeta noastră adusă din Germania se bazează pe ingrediente naturale fără aditivi si conservanti. Folosim doar chifle proaspete, făcute pe loc. Românii apreciază foarte mult produsele pe care le vindem pentru că sunt în același timp sănătoase și accesibile. Anul acesta estimăm o cifră de afaceri de 23 milioane de euro pe toata rețeaua, iar în 2020 continuăm să ne extindem, atat național cât și internațional. Numai în București intenționăm să deschidem în urmatorul an 10 locații”, a declarat Dan Pastiu, fondatorul francizei Dabo Doner.


Descopera eroul care salveaza dulciurile

Iubim gustul delicios al ciocolatei, prajiturilor sau biscuitilor si vedem fiecare desert ca pe o frumoasa poveste cu final fericit. Insa, ca-n fiecare poveste, si a noastra are un personaj pozitiv si unul negativ. Intamplator, cele doua personaje sunt frati, ambii avand aceeasi putere: de a indulci. Doar ca unul isi foloseste puterile in interesul binelui, pe cand celalalt nu. 

Personajul nostru pozitiv este zaharul brut, iar fratele sau este zaharul alb. Desi provin din aceeasi mama – trestia de zahar, cel alb s-a indepartat mult de calitatile mamei sale prin toate procesele de prelucrare prin care a trecut. Trestia de zahar este formata din 76% apa, 15-18% zaharoza, 4-5% pulpa şi 2-3% elemente fara zahar. Prin rafinare, zaharul alb isi pierde toti nutrienţii si furnizeaza organismului doar asa-numitele calorii-goale. Zaharul brut, insa, pe langa zaharoza, contine un sirop de culoare brun inchis, cu miros de cafea caracteristic si gust dulce-amarui, bogat in vitamine, fosfor si saruri minerale, numit melasa. Aceasta este indepartata in etapele suplimentare ale procesului tehnologic de obtinere a zaharului alb.  

Povestitorii specialisti de la Institutul de Cercetare Linus Pauling spun ca o lingurita de zahar brut contine 4 miligrame de calciu si 6 miligrame de alte minerale – adica aproximativ 0,1% din aportul zilnic recomandat.


Tefal Resource – Tu reciclezi, noi te rasplatim!

Think green! Cand excelenta in inovatie si sustenabilitatea se intalnesc, ia nastere o initiativa eco-friendly pentru un mediu inconjurator protejat. Tefal Resource este gama de vase pentru gatit fabricata din aluminiu 100% reciclat.

Recicleaza tigaia veche si ai 50% reducere la vasele de gatit Tefal Resource – Oare stii care sunt avantajele reciclarii? Un mediu mai curat, care sa ofere siguranta & fericirea generatiei viitoare, dar si o mega reducere la produsele Tefal Resource. Vino pana pe 30 octombrie 2019 in hypermarketurile Carrefour cu tigaia veche si primesti 50% discount la gama Tefal Resource. 

Completeaza-ti colectia cu produse rezistente in timp! Realizate in Franta, din aluminiu 100% reciclat, acestea nu contin compusi toxici PFOA. Invelisul antiaderent Titanium Pro permite folosirea ustensilelor metalice, asadar tigaile Tefal Resource garanteaza aceleasi rezultate precum cele confectionate din aluminiu clasic. Mai mult, sunt compatibile cu orice sursa de caldura: flacara, cuptor si plita pe inductie.


În România, peste 2 milioane de persoane au probleme cu auzul. Cum se pot trata?

Pierderea auzului este o afecțiune care afectează integrarea socială și are un impact major: nu putem comunica cu familia și prietenii, nu mai înțelegem conversațiile telefonice, nu auzim televizorul, muzica sau sunetele naturii.

În România, peste 2 milioane de persoane au o problemă de auz, iar până la 50% dintre persoanele cu deficiențe auditive au vârsta sub 65 de ani, mulţi dintre ei fiind copii sau tineri. Totodată, 3 bebeluși din 1.000 se nasc cu probleme permanente de auz. În opinia lui Ionuț Ștefanescu, audiolog  și directorul general Clarfon, principalele cauze care provoacă hipoacuzia sunt: expunere prelungită la plafoane excesive de zgomot (peste 85 decibeli), înaintarea în vârsta, bolile circulatorii, unele medicamente toxice pentru nervul auditiv etc.

În România, există mai multe tipuri de aparate auditive, pe care specialiștii audioprotezisti le recomandă în cazul pacienților care au nevoie, iar cele mai importante sunt:

  • Aparat auditiv Familia Max. Aparate auditive retroauriculare (BTE), de mare putere, programabile digital, între 6 și 20 de canale, având o plajă de amplificare de până la 120 dB (în functie de modelul ales) sunt potrivite pentru pierderi de auz severe sau profunde.
  • Aparat auditiv Familia Insera. Aparate auditive de tip intraauriculare (CIC sau ITC), programabile digital, între 6 și 20 de canale, având o plajă de amplificare de până la 100 dB (în functie de modelul ales) sunt potrivite pentru pierderi de auz de la ușoare până la severe.
  • Aparat auditiv Familia Stride. Aparate auditive de tip  retroauriculare (BTE), programabile digital, între 6 și 20 de canale, având o plajă de amplificare de până la 100 dB (în functie de modelul ales) sunt potrivite pentru pierderi de auz de la ușoare până la severe.
  • Aparat auditiv Familia Moxi All. Aparat auditiv de tip Receiver in Canal (RIC), programabile digital, între 6 și 20 de canale, având o plajă de amplificare de până la 100 dB (în funcție de receiverul/modelul ales) sunt potrivite pentru pierderi de auz de la ușoare până la severe. Compatibilitate Bluetooth cu toate dispozitivele wireless.

Informatiile & fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

One Reply to “Noutatile lunii octombrie”

  1. Din ce ai prezentat, mai ca imi paare rau ca nu sunt in tara sa particip la anumite evenimente, dar in acelasi timp, pentru capitolul produse, ma bucur de existenta internetului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *