Lectureaza publicatii religioase pentru a te apropia de Dumnezeu

Spiritualitatea este o parte foarte importanta a vietii noastre. Cu totii incercam sa fim buni crestini si incercam prin toate modurile cu putinta sa ne apropiem cat mai mult de Dumnezeu. Dorinta de apropiere de Dumnezeu este instinctiva si nu poate fi eliminata niciodata complet din sufletul nostru, indiferent de pacatele comise.

Nu vrem doar sa ne apropiem de Dumnezeu, ci si sa il cunoastem. Tocmai din acest motiv, multi dintre noi alegem sa citim cat mai multe publicatii religioase si in acest fel sa il cunoastem mai bine si de asemenea sa il intelegem mai bine pe Dumnezeu. 

Apropierea fata de Dumnezeu se face prin cuvantul Sau, iar cuvantul lui Dumnezeu este Biblia. Exista multe carti religioase care ne pot veni in ajutor pentru interpretarea Bibliei precum si pentru aprofundarea Scripturilor, a Psalmilor si a rugaciunilor crestine. Curiozitatea umana, pofta noastra de cunoastere este cea mai frumosa calitate cu care ne-a inzestrat Dumnezeu. Lectura este foarte importanta pentru evolutia noatra spirituala si trebuie sa fie o parte integranta a vietii fiecarui om. 

Pentru a-ti satisface curiozitatile si pentru a aprofunda aceasta lume spirituala, ti-am pregatit doua recomandari. 

1. Teologie si mistica sacramentala in opera „Viata in Hristos” de Nicolae Cabasila – Bogdan Vasile Buda

Lucrarea de fata reprezinta o cale de acces spre unul dintre cei mai fecunzi ganditori teologici rasariteni, cu numeroase ramificatii practice si teologice pentru crestinii zilelor noastre. Cunoasterea si aprofundarea autorilor de literatura spirituala raman de actualitate si reprezinta calea cunoasterii reciproce si un prim pas in deschiderea spre un real dialog teologic intre Bisericile despartite de evenimente istorice trecute. 

Deschiderea si dialogul dintre Biserica contemporana si credinciosii ei aflati, ca oamenii timpului, in cautarea Adevarului neschimbat, prin umanismul crestin, ofera culturii desacralizate de azi un raspuns si calea de urmat pentru depasirea tuturor crizelor si confruntarilor inerente schimbarilor si evolutiei lumii contemporane. 

In acest context recomandam lucrarea parintelui Bogdan Vasile Buda tuturor celor care sunt dornici de patrunderea Adevarului. Orientali si occidentali, catolici si ortodocsi in cautarea drumului mantuirii. 

2. Credinta crestina. Intrebari si raspunsuri – Danut Jemna

Aceasta carte este un soi de catehism contemporan. Interogatiile sunt cele ale omului (post)modern, dar raspunsurile oferite de autor reflecta profunzimea revelatiei lui Dumnezeu, in creatie, in Scripturi si, in mod suprem, in persoana lui Isus Cristos. Acestea din urma insa nu reflecta sensibilitatile paradigmei contemporane, ci mai degraba intelepciunea credintei data sfintilor odata pentru totdeauna si prezenta activa a Duhului in istoria Bisericii. Aceasta lucrare se adreseaza mai ales celor tineri, fie acestia credinciosi, ori nu, aflati ca pelerini in cautarea Adevarului celui de dincolo de timp.

Acestea sunt doua publicatii religioase pe care le gasesti in magazinul online RatioEtRevelatio, si cu ajutorul carora poti sa te apropii mai mult de Dumnezeu. Pe langa acestea mai gasesti si multe alte publicatii, atat religioase, cat si filozofice, istorice, filologice si umaniste. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − nine =