Ce alegi – pila clasica sau pila electrica?

Mainile tale sunt mereu in centrul atentiei, astfel ca trebuie sa te asiguri ca unghiile tale sunt mereu impecabile. Indiferent ca ai grija singura de manichiura ta sau daca apelezi lunar la ajutorul unei manichiuriste profesioniste, ingrijirea unghiilor si a mainilor trebuie sa aiba parte de o atentie speciala. In procesul de ingrijire si modelare al unghiilor cel mai des se folosesc accesorii precum pile si buffere pentru unghii. Trebuie insa sa fii foarte atenta atunci cand le folosesti si sa ai grija ca acestea sa nu iti deterioreze unghiile. 

Tocmai pentru a-ti oferi mai multe informatii in legatura cu pilele de unghii, atat cele clasice, cat si cele electrice am ales sa scriem acest articol. In randurile de mai jos, vei descoperi atat materialele din care acestea sunt facute, cat si modul in care poti sa le folosesti. 

Pila de unghii clasica

Pilele pentru unghii se aleg in functie de gradul de abrazivitate al acestora. Cu cat cifra este mai mica, cu atat pila este mai dura si deci mai abraziva. Cu cat cifra este mai mare, cu atat pila este mai fina si deci mai putin abraziva.

Abrazivitatea porneste de la 80 si ajunge pana la 600:

  • 80-100 – abrazivitate foarte dura;
  • 120-150 – abrazivitate dura;
  • 180 – abrazivitate medie;
  • 240 – abrazivitate fina;
  • 400 si 600 – se folosesc pentru luciu;

Pentru scurtatul unghiilor naturale se folosesc, in general, pilele cu o abrazivitate medie sau fina (abrazivitate 180, 240). Pentru suprafata unghiilor, pentru a da luciu se folosesc pilele sau bufferele foarte fine (abrazivitate 400 si 600). 

De obicei, pilele profesionale sunt cu doua sau mai multe fete, sunt lavabile, pot fi de diverse forme (dreptunghiulare, ovale, semiluna, banana) si au grosimi diferite. Fiecare persoana alegandu-si forma si grosimea dupa preferinta. Blocurile gri si cele albe sunt recomandate atat pentru suprafata unghiilor naturale usor striate sau ingalbenite, cat si pentru netezirea unghiilor false cu gel UV sau cu rasina acrilica.

Pila de unghii electrica

1. Pila electrica cu freze de diamant si safir – acestea sunt alegerea potrivita pentru modelarea unghiilor naturale. Frezele cu safir sunt cu ceva mai fine, mai moi si mai delicate decat cele cu diamant. Cu ambele, puteti indeparta cu usurinta pielita din jurul unghiei. 

2. Pila electrica cu freze de carbid si titan –acestea indeparteaza cu usurinta gelul si acrilul de pe unghii si la fel de usor indeparteaza si pielea intarita sau alte inconveniente. Indiferent ca alegi o pila de carbid sau titan, aceasta va fi una extrem de rezistenta, de calitate superioara si cu o durata de viata lunga. 

3. Pila electrica cu freze ceramice– acestea indeparteaza in mod fiabil gelul, acrilul si pielea intarita de pe maini si picioare. Totodata sunt o alternativa potrivita pentru persoanele care sunt alergice la diverse metale. Pilele cu freze ceramice au o durata de viata mare, se lucreaza extrem de bine cu ajutorul lor si in acelasi timp protejeaza mainile. 

In functie de dorintele si necesitatile tale, in comert gasesti o gama variata de pile si buffere pentru unghii. Achizitioneaza-le pe cele de care ai nevoie si ai grija ca manichiura ta sa fie mereu impecabila. 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *