Toto – din motan bucurestean in mosier prahovean

Toto este un motan care s-a alaturat familiei in vara anului 2013, cand sora mea l-a gasit in scara blocului, un ghemotoc mic, gri, galagios si usor bolnav, care-si misca in mod amuzant urechiusele atunci cand sugea lapte din biberon.

Desi initial a zis ca ea nu-si doreste o pisica si ca incearca sa-i gaseasca o familie adoptiva, iata-l ca in toamna aceluiasi an se regasea in continuare in casa ei, unde deja incepuse sa se simta stapan. 🙂

A devenit un motan de Bucuresti cam agresiv, cu scurte momente in care voia sa fie alintat si rasfatat, mancacios si curios si tot timpul gata sa te muste sau sa te zgarie.

Traiul cu el nu mai era asa simplu, iar in momentul in care sora mea si prietenul ei au decis sa plece din tara, Toto s-a trezit ca trebuie sa mearga la Valenii de Munte, la parintii nostri. Probabil a vazut-o ca o pedeapsa la momentul respectiv, mai ales ca doua zile nu a prea iesit de sub un dulap de pe holul casei.

Insa usor-usor s-a adaptat si a devenit din nou stapanul absolut pe teritoriul respectiv, cu un upgrade simtitor – aici are si curte, si gradina, si verdeata, si patul lui si… un apetit mai bogat. 🙂

Este un motan pofticios, care ar manca atat mancarea lui, cat si mancarea pe care o gateste mama!

Din cand in cand, sora mea comanda online mancare pentru Toto – atat hrana umeda, cat si uscata, dar si jucarele, nisip sau vreo paturica noua. Ea pune mereu accent pe calitatea ingredientelor, sa fie un brand cunoscut, pentru ca motanul ei merita doar ce-i mai bun!

Mama insa se concentreaza pe cantitate si pe un raport calitate-pret cat mai bun, pentru ca Toto nu este singurul motan din gospodarie. Asa ca atunci cand cumpara ea mancare, se uita la pret, mai ales ca trebuie sa ia in considerare si partea practica pe langa hrana – solutii antiparazitare, zgarda antipurici, nisip suficient etc.

Cand merg impreuna cu sotul meu in vizita la parintii mei, de multe ori mama ne roaga sa mergem la unul dintre magazinele cu produse pentru animale din oras si sa facem provizii – ultima oara am lasat magazinul fara nisip, dupa ce am cumparat toate cele 10 pungi de nisip pe care le-am gasit!

Varianta cea mai simpla ramane insa comanda online & livrarea la usa, sau dupa caz, poarta. 🙂 Spre exemplu, pe pentruanimale.ro, un magazin online cu 13 ani de experienta, puteti gasi atat hrana uscata si umeda pentru pisici si caini (dar si sampoane, nisip, litiere, solutii antiparazitare etc), dar si hrana si accesorii pentru alte animale precum pentru pasari, pesti, cai si reptile.

Din fericire, Toto nu este mofturos – este un motan fericit care mananca la fel de usor atat hrana de 5 lei kilogramul, cat si de 50 de lei! 🙂 S-a mai cumintit, toarce puternic, ii place sa doarma la caldura si sta cu burta in sus la mangaiat de fiecare data cand are ocazia!

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *