Noutatile lunii mai 2019

Astazi, in prima zi a ultimei luni de primavara, sper ca va bucurati de ziua libera, ca faceti un gratar sau va relaxati facand ceva ce va place. Vin si eu catre voi cu un articol cu o multime de noutati interesante pe care le-am primit si pe care vi le prezint mai departe. 🙂

SFERA CULTURALA

CĂLĂTORIE PE ÎNTREGUL MAPAMOND, ALĂTURI DE CORUL DE COPII RADIO!

Corul de Copii Radio ne invită duminică, 5 mai (19.00), la Sala Radio, la un spectacol complex de muzică și mișcare scenică, sugestiv intitulat ”MERIDIAN”.

Pentru prima oară lansat într-un proiect de acest gen, atât de vast și de complex, la inițiativa dirijorului RĂZVAN RĂDOS, Corul de Copii Radio propune publicului un program cu muzică extrem de variat, de pe întreg mapamondul! De la Europa la Africa, de la Asia la America, copiii vă vor purta pe toate meridianele lumii prin melodii cântate în limba originală, ce redau pe scena Sălii Radio diversitatea extraordinară a diferitelor culturi de pe Glob. Veți asculta cântece tradiționale din Coreea, Canada, Suedia, Noua Zeelandă, Rusia, India, Siria ș.a. 

Pentru pregătirea acestui eveniment, Corul de Copii Radio a beneficiat de consultanța unor specialiști în limbi străine, pentru ca pronunția să fie cât mai aproape de cea originală. Mișcarea scenică este concepută chiar de membrii Corului de Copii Radio, în spiritul popoarelor evocate prin muzică.

Dirijorul ansamblului și inițiatorul evenimentului, RĂZVAN RĂDOS, declară despre acest concert:”Prin acest spectacol pe care l-am denumit “Meridian” i-am provocat pe membrii corului să privească fenomenul muzical în universalitatea lui. Am lucrat cu copiii apelând adesea la informații din geografie, istorie, etnologie, artă coregrafică, teatru și alte domenii. Muzica a fost cheia prin care am încercat să pătrundem în extraordinarul și milenarul spectacol al vieții pe Terra.” 


Artista Annahstasia Enuke in deschiderea lui Lenny Kravitz 

Annahstasia Enuke va canta in deschiderea lui Lenny Kravitz la Cluj-Napoca, pe 6 mai. Cantareata nigeriana de 23 de ani este originara din Los Angeles, o metropola cu una din cele mai eclectice si efervescente scene culturale si artistice. Studenta la Stiinte Politice si Arte Vizuale la Universitatea Tuft, aceasta l-a intalnit pe producatorul australian Jay Cooper, care a stiut sa puna in valoare vocea multi-dimensionala a artistei.

Annahstasia este o aparitie noua pe scena muzicala internationala, cu un album de debut lansat chiar anul acesta: “Sacred Bull”. Cantecele ei au un vibe senzual si o estetica actuala, care juxtapune feminitatea cu multa sinceritate. Annahstasia este un artist multi-media, amestecand concepte precum libertatea, independenta si spontaneitatea in tuse vizuale expresive. Primul sau EP evoca o calatorie nomada, spirituala prin desert in care aceasta transcende barierele impuse de societate. Viziunea acesteia se imbina perfect cu ideile lui Lenny Kravitz care prin noul album, Raise Vibrations, promoveaza un mesaj complex, de iubire si compasiune.

Lenny Kravitz revine in Romania cu ocazia turneului Raise Vibration. Artistul va urca pentru prima oara pe o scena din Cluj, in show-ul de pe 6 mai de la Sala Polivalenta BTArena. 


Eternal Winter– un film bazat pe 250.000 de povești reale – a câștigat trofeul Cinepolitica 2019 

Ajuns la cea de-a opta ediție, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica și-a desemnat câștigătorii duminică, 21 aprilie. Filmul Eternal Winter, în regia lui Attila Szász, ce comemorează sute de mii de maghiari deportați în lagărele de muncă forțată, a câștigat Trofeul Cinepolitica

Pe lângă marele premiu, juriul a oferit și o distincție specială pentru Cel mai Bun Film Politic din competiție care a mers către Murer – Anatomy of a trial (r. Christian Frosch), în timp ce documentarului Omul Roșu (r. Mugur Vărzariu) și lung metrajului The Dive(r. Yona Rozenkier)le-a fost acordată o Mențiune specială.  

Premiat deja la festivaluri de film importante, Eternal Wintera cucerit deopotrivă publicul, dar și juriul festivalului, care a acordat filmului Trofeul Cinepolitica „pentru subiectul profund, producția amplă și calitatea cinematografică de excepție”. 


Nepoata lui Elvis Presley – rol principal în “Under The Silver Lake”

“Under The Silver Lake” / “Sub lacul de argint”, neo-noir-ul ce îi are în rolurile principale pe Andrew Garfield (“Spider-Man”) și Riley Keough (“Mad Max: Fury Road”), nepoata lui Elvis Presley, va rula în cinematografele din București și alte opt orașe din România din 26 aprilie. 

Prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018 și distribuit în România de Independența Film, “Under The Silver Lake”, cel de-al treilea lungmetraj al regizorului David Robert Mitchell (“It Follows” și “The Myth of the American Sleepover”), ne spune povestea unui tânăr obsedat de cultura pop, care investighează dispariția misterioasă a vecinei sale. 

În rolurile principale îi veți putea descoperi pe Andrew Garfield (Sam), cunoscut publicului ca Spider Man, și pe Riley Keough (Sarah)fiica Lisei Marie Presley, care în ultimii ani s-a remarcat prin rolurile din “The House That Jack Built”(Lars von Trier) și “American Honey”(Andrea Arnold).


5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să vezi „Avengers: Endgame” la cinema

Un film al superlativelor încă dinainte de premiera oficială la cinema, din 26 aprilie, „Avengers: Endgame / Răzbunătorii: Sfârșitul Jocului” este cel mai așteptat și dezbătut film al anului. Fanii Marvel își doresc nerăbdători să afle deznodământul din cel mai mare eveniment cinematografic din istoria de 11 ani aUniversului Cinematografic Marvel și al 22-lea film realizat de Studiourile Marvel. 

Fie că vei alege să urmărești filmul în format IMAX, 4DX, în sălile VIP sau cele standard, doar la Cinema City poți avea o experiență cinematografică memorabilă, completă, așa cum a fost ea gândită chiar de creatorii filmului. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să vezi „Avengers: Endgame”:

 • Este al doilea film care a fost filmat integral cu camere IMAX, primul fiind „Avengers: Infinity War”. 
 • Doar în sălile T-IMAX de la Cinema City, pe cele mai mari ecrane din țară, iubitorii filmelor, în general, și fanii Marvel, în special, vor avea o experiență de vizionare spectaculoasă și cu 26% mai multă imagine decât într-o sală standard.
 • Pentru prima dată în istoria 4DX, a fost integrată Tehnologia Signature Character Motion, prin care efectele 4DX sunt personalizate pentru 10 dintre eroii principali din film, personajele prinzând cu adevărat viață. 
 • Acțiunea filmului se petrece după ce Răzbunătorii au fost înfrânți de atotputernicul răufăcător Thanos, care – după ce a strâns toate cele 6 pietre ale infinitului – a decimat jumătate din univers, printr-un singur pocnet din degete. Împotriva lui se reunesc acum Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow și Hawkeye– cei șase Răzbunători inițiali – cărora li se alătură Captain Marvel, Ant-Man, Nebula, Rocket șiWar Machine.
 • „Avengers: Endgame” are o durată de 3 ore și 1 minut

CAMPANII & PRODUSE / LANSARI

De ziua Olandei, spectacol floral de 10

Cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Aranjamente Florale, ce marchează din 2010 sărbătorirea Zilei Naționale a Olandei în România,și-a desemnat câștigătorii, după o zi de competiție plină de emoții, culoare și dinamică urbană, în care 50 de concurenți veniți din toate colțurile țării s-au întrecut în măiestrie și creativitate. 

Marele premiu, o excursie în Olanda pentru învingător și partenerul său, a fost câștigat de Alina Nicolae(Alidesign), o tânără antreprenoare din Râmnicu Vâlcea, care participă din pasiune pentru design floral de 8 ani la concursul devenit tradiție în ultimul deceniu în peisajul românesc.

Locurile II și III au fost ocupate de Janina Cosmina Dumitrachedin București (Creative Flower Shop) și Elena Bejandin Adjud (Florăria cu Dichis), 2 concurente ce s-au remarcat prin talent și la edițiile precedente la care au participat. 

Competiția unică în România, organizată cu ocazia Zilei Naționale a Olandei, sărbătorește în acest an 10 ediții pline de emoție și creativitate, la care au participat peste 450 de concurenți și peste 1500 iubitori de artă florală, care s-au bucurat de peste 500 de creații florale realizate în timp real și alcătuite din zeci de varietăți de flori. 


Studenţii preocupaţi de protecţia mediului pot aplica pentru Granturile studenţeşti GreenMania  

Asociaţia Alucro, deţinătoarea licenţei pentru derularea programului european dedicat colectării dozelor din aluminiu Every Can Counts în România, lansează o nouă ediţie a competiţei studenţeşti prin care va susţine cele mai bune trei idei de campanii de conştientizare şi colectare a dozelorcare urmează să fie implementate de studenţi în facultăţile la care studiază. 

Competiţia dedicată studenţilor preocupaţi de protecţia mediuluise află la cea de-a patra ediţie, iar anul acesta se desfăşoară sub numele de Granturile studenţeşti GreenManiaşi  presupune înscrierea de către studenţi a unui plan privind modul în care să fie implementat programul de colectare a dozelor din aluminiu Every Can Counts în facultatea la care studentul este înscris şi implementarea acestuia, dacă propunerea este aleasă câştigătoare. Pentru a sprijini implementarea campaniilor propuse de studenţi, Every Can Counts România oferă trei granturi a câte 500 euro

Condiţia înscrierii la Granturile studenţeşti GreenMania ediţia 2019 este ca participanţii să fie studenţi la o facultate din România, indiferent de profil, cu excepţia celor aflaţi în an terminal, astfel încât să poată asigura implementarea campaniei propuse, în anul universitar 2019-2020. Înscrierea se face prin completarea unui formular care presupune oferirea de informaţii cu privire la conceptul şi activităţile campaniei (conferinţă, workshop, campanie video pe canalele facultăţii etc.), perioada de implementare, modalităţile de promovare a programului în facultate, şi trimiterea acestuia, împreună cu documente care atestă calitatea de student, pe adresa de e-mail office@alucro.ro,până la 31 mai 2019.


Gitana Winery se extinde pe piața românească de retail incepand cu luna mai

Gitana Winery își extinde numărul de retaileri pe teritoriul României și începând cu luna mai, vinurile Gitana vor putea fi achiziționate și din rețeaua de magazine Carrefour România.

În acest moment, sectorul de retail din România al vinăriei Gitana constă în hypermarket-urile Auchan, Selgros, Metro și în supermarket-urile Mega Image.

Distribuția vinurilor Gitana nu se rezumă doar la piața locală, acestea sunt comercializate și pe piața internațională, precum Japonia, Coreea de Sud, China, SUA și Europa.

Portofoliul Gitana numară 16 soiuri de vin – vinurile premium precum Saperavi, La Petit Sophie, Lupi, Surori și Manastirea; gama Clasică, ce include Cabernet Sauvignon, Merlot, Rose și Chardonnay; gama Autograf, ce include Feteasca Regala, Cabernet Sauvignon, Chardonnay și Merlot; și gama Young, ce include Alb, Roz și Rosu de Gitana. 

În prezent, Gitana Winery exploatează aproximativ 360 de hectare de viţă de vie, având o capacitate de stocare de 7 milioane de litri şi una de producţie de la 2,2 pâna la 2,7 milioane de litri. 


Evenimentul Recipe of Good Deeds” de la Veranda Mall a reunit vedete și influenceri care au strâns donații pentru copii

Veranda Mall alături de Carrefour, au organizat cea de-a cincea ediție a „Recipe of Good Deeds”, un eveniment de strângere de fonduri pentru copiii și adolescenții care studiază în sectorul 2 din București și care sunt susținuți de Fundația Inocenți. Fundația își desfășoară activitatea în această zonă a Capitalei și a fost fondată cu scopul de a îmbunătăți viața copiilor aflați în dificultate. În urma evenimentului care a avut loc în apropierea Paștelui, vedete, jurnaliști și bloggeri s-au alăturat cauzei nobile într-un cadru de sărbătoare. Aceștia au colorat, pictat și decorat ouă de Paști în schimbul donațiilor, ajutând astfel acești copii să-și continue studiile. 

In paralel, pentru a atrage atentia si mai mult asupra cauzei ce merita sustinuta de un numar cat mai mare de oameni si entitati, campania de donații s-a desfășurat și în social media. Postările dedicate acestui eveniment s-au transformat în bani pentru copiii de la Fundația Inocenți, Veranda Mall oferind câte 10 euro pentru fiecare postare sau share al actiunii.  De asemenea, tinerii au fost sprijiniți și de către cei care au făcut o faptă bună donând direct în cadrul evenimentului caritabil.

Dorim să mulțumim tuturor celor care au putut și s-au implicat în susținerea campaniei de strângere de fonduri pentru copiii din comunitatea noastră, pentru ca aceștia să își poată continua studiile. De asemenea, suntem recunoscători fata de toti cei care  ne-au fost alături, reușind astfel împreună să realizăm acest eveniment și să strângem fondurile necesare.” a declarat Maria Crăciun, Center Manager, Veranda Mall.   


Brandul de haine italienesc TWINSET, disponibil și în Mamaia

Brandul de fashion Twinset va fi disponibil în Mamaia, acesta deschizând un magazin începând cu data de 26 aprilie, în cadrul Hotelului Nyota. Iubitorii de modă vor fi întâmpinați cu colecția de vară senzuală și feminină, cu o selecție beachwear inspirată de călătoriile exotice, cu accente strălucitoare.

Grupul ALCA Fashion este deținătorul francizei și cel care s-a ocupat de extinderea brandului italienesc în România, acesta deschizând primul magazin în 2017, în Baneasa Shopping City.

Compania TWINSET a fost fondată în Carpi, Italia în 1987 de către Simona Barbieri și Tiziano Sgarbi. Brandul produce și vinde îmbrăcăminte de lux, încălțăminte și genți de mână, dar și accesorii. Produsele sale sunt distribuit prin intermediul a 80 de buticuri și magazine de franciză, în Italia, Europa, Rusia și Orientul Mijlociu, precum și prin intermediul on-line.

Colecțiile sunt concepute pentru o femeie sofisticată și cu un caracter puternic în același timp. Hainele sunt destinate unei femei care se joacă cu feminitatea ei prin combinarea aplicațiilor romantice, cum ar fi paiete, tul și broderie, cu accente impresionante și materiale mai îndrăznețe, inclusiv jeans și piele.


BALMAIN HAIR COUTURE s-a lansat în România

Marți, 16 Aprilie, Selena România a lansat cel mai nou Tratament SPA pentru colorarea părului – BALMAIN COULEURS COUTURE , în cadrul unui eveniment la Opera Națională București, la care au participat Kasper Heemskerk Internatinal Educational Trainer Balmain, hair stilisti renumiti, vedete, reprezentanți mass-media, bloggeri și influenceri. Printre vedetele aflate la eveniment, au făcut remarcate: Inna Novac, Annes, Ozana Barabancea, Adina Buzatu, Cristina Herea, Teodora Dragoi, Tavi Colen și alții.

Invitații au aflat în premieră detalii despre eficiența extraodinară a tratamentului SPA BALMAIN COULEURS COUTURE ce oferă culori vibrante, de lungă durată, infuzate cu ingrediente care sporesc culoarea şi vitalitatea părului, ce poartă semnătura brandului: Argan Elixir şi Proteină de Mătase. 

Tratamentul spa BALMAIN COULEURS COUTURE poate fi adaptat pentru orice tip de client. Această experienţa începe prin consultarea personalizată a culorilor, continuă cu un Tratament SPA pentru colorarea părului şi se termină cu recomandări şi sfaturi pentru acasă. Balmain vă oferă posibilitatea să testați culorile fără compromisuri cu ajutorul Consultation Boutique un mod revoluționar de a încerca o culoare nouă,  cu ajutorul unui sistem de lux cu clipsuri. Clipsurile conţin o varietate de tonuri, inclusiv tonuri naturale, calde şi reci, care permit testarea fără un angajament. Prin vizualizarea culorii în părul dumneavoastră, veţi observa diferenţa şi veţi câştiga încredere să vă schimbați culoarea. Astfel veţi observa cu uşurinţă care tonuri vi se potrivesc cel mai bine.


Atelierul „Școala Altfel“ din magazinele HORNBACH – lecție de creativitate și îndemânare pentru elevi

HORNBACH, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, susține, pentru al patrulea an consecutiv, proiectele de educație extracurriculară „Școala Altfel“ prin activități creative și educative. La ediția din acest an, desfășurată în toate magazinele HORNBACH, în perioada 15 aprilie – 7 mai, participă 190 de copii. 

Ne bucurăm să continuăm tradiția evenimentelor Școala Altfel la HORNBACH, ce își propun în fiecare an să pună bazele sau să crească interesul celor mici pentru lumea creativității. Astfel de ateliere reprezintă cea mai bună unealtă pentru dezvoltarea abilităților celor mici, oferindu-le o nouă abordare a lucrului manual și posibilitatea de a-și descoperi un nou hobby“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General al HORNBACH România. 

Întreaga acțiune, care se desfășoară pe durata a aproximativ trei ore, presupune vizitarea magazinului, urmată de un atelier în cadrul căruia copiii realizează proiecte creative. Astfel, cei mici iau parte mai întâi la un scurt tur al magazinului, vizitând principalele zone de interes, pe parcursul căruia au posibilitatea de a afla informații despre conservarea resurselor naturale și protejarea mediului, precum și curiozități despre lumea plantelor și animalelor, sub atenta îndrumare a unui coordonator. Totodată, în cadrul turului, copiii primesc sfaturi despre cum să se orienteze într-un magazin în cazul în care se rătăcesc. 

De asemenea, în curând, în magazinul din București Berceni, 30 de copii cu nevoi speciale din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale nr. 4 vor participa, pe lângă un scurt tur al magazinului, și la atelierul în cadrul căruia își vor folosi­ imaginația și își vor demonstra abilitățile creative, prin realizarea unui suport practic pentru creioane.


Studiu Ajusto.ro:  49% dintre români renovează măcar o cameră la fiecare curățenie generală de sezonB

Românii sunt foarte stricți atunci când vine vorba de curățenia de acasă. 35,3% dintre ei fac curat în toată casa o dată pe săptămână, în timp ce 32,1% susțin că mențin constant curățenia în locuință și că nu au o anumită zi din săptămână dedicată curățeniei. Asta reiese dintr-un studiu realizat de Ajusto.ro pe un eșantion de 400 de persoane.

La capitolul curățenie sezonieră, 48,7% dintre români iau în calcul și varianta reamenajării întregii locuințe sau doar a unei încăperi.La polul opus, 27,4% dintre români, ar lua în calcul această variantă, doar dacă ar fi absolut necesar, iar 23,9% nici nu se gândesc la o reamenajare. Pentru ei curățenia sezonieră implică strict schimbarea garderobei în dulap și o curățenie intensă a locuinței.

Pe un top al încăperilor din locuință, cărora românii le acordă o maximă importanță în procesul de curățenie se află:

 1. Bucătăria – 77,1%
 2. Baia – 58,4%
 3. Dormitorul – 37,3%
 4. Livingul – 33,7%

Când vine vorba de timpul petrecut în fiecare cameră din casă,  40,8% dintre respondenți au pus pe primul loc bucătăriafiindcă acolo este locul unde se gătesc rețetele preferate și iau masa împreună cu cei dragi. 30,3% dintre români consideră dormitorul ca fiind locul preferat pentru relaxare și odihnă,în timp ce 28,9% preferă livingul, acesta fiind locul unde petrec timpul pe perioada zilei, în compania familiei sau prietenilor.


Exercitiile Kegel: beneficiile unui perineu sanatos si tonifiat

Traim intr-un ritm dinamic si tehnologizat, iar sursele de informare sunt la tot pasul. Si, cu toate acestea, unele subiecte inca se discuta „in soapta”… Din cauza educatiei precare primite, a stigmatelor sau a rusinii, femeile nu stiu ca multe dintre problemele cu care se confrunta pot fi tratate cu instrumentele potrivite. 

Un exemplu din categoria subiectelor tabu este sanatatea zonei pelviene – sanatatea perineului. Perineul este un set puternic de muschi care joaca un rol important in sustinerea greutatii organelor abdominale, controlul vezicii urinare și bunastarea intima. Problemele legate de zona pelviana, inclusiv incontinenta, sunt surprinzator de frecvente, afectand una din trei femei și pana la 80% dintre femeile insarcinate sau proaspetele mamici.

Cum poti avea grija de perineu la orice varsta si cum se poate trata incontinenta urinara? Simplu: intarind muschii pelvieni. Exercitiile Kegel executate cu dispozitive special destinate sunt recunoscute la nivel international si gandite pentru tonifierea muschilor care sustin vezica urinara.

Este dificil sa exersati muschii pe care nu ii puteti vedea, de aceea Elvie Trainer este antrenorul Kegel Nr.1 in lume cu ajutorul caruia toate aceste probleme dispar.

Elvie Trainer de la BARZA este Antrenorul Kegel Nr.1 de dimensiuni reduse, in forma simpatica si anatomica, ce se introduce in vagin pentru a eficientiza exercitiile fizice care vor imbunatati sanatatea si tonifierea perineului. 

Tehnologia avansata biofeedback si senzorii detecteaza miscarea, masoara forta, tehnica corecta si pastreaza scorul. Elvie Trainer vine cu un capac optional pentru dimensionarea personalizata si o carcasa de transport discreta care are si rol de incarcator, facandu-l usor de folosit oricand, oriunde.


Informatiile & fotografiile apartin comunicatelor de presa primite 

Postari similare

One Reply to “Noutatile lunii mai 2019”

 1. Pingback:
  Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/r46492city/public_html/wp-content/plugins/dofollow-case-by-case/dofollow-case-by-case.php on line 557
  Avengers Infinity War 2: Endgame - City femme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *