Noutatile lunii martie (partea a doua)

Saptamana aceasta o sa fie cam liniste pe blog, pentru ca in prima parte a saptamanii o sa fiu plecata in delegatie in Sitges, Barcelona, iar spre sfarsitul saptamanii voi merge intr-o vizita-fulger la sora mea, in Aix-En-Provence. 🙂

Insa pana atunci va las cu partea doua a articolului de noutati pe luna februarie (pe primul il puteti gasi aici). Iata ce puteti vedea / face / urmari in perioada urmatoare:

EVENIMENT

Artă kazahă la București:HERE I AM – Leyla Mahat

KMG International, în parteneriat cu Ambasada Republicii Kazahstan în România, aduce în atenția publicului iubitor de artă din București expoziția artistei kazahe Leyla Mahat HERE I AM,ce va avea loc la Galateca între 11 martie și 4 aprilie. Intrarea la expoziție este gratuită. 

“Leyla Mahat este una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Kazahstan, primind numeroase premii și recunoaștere în varii părți ale lumii. Opera ei depășește barierele culturale și geografice, transformându-se într-un limbaj universal al artei ce aduce oameni de culturi diferite mai aproape. Expoziția sa propune un discurs despre găsirea identității proprii și despre relația dintre umanitate și natură, teme universale ce sunt abordate zilnic, fiind de o importanță majoră în lumea actuală” a declarat Excelența Sa Domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România. 

HERE I AM abordează teme precum descoperirea proprii identități și înlăturarea a tot ce nu este necesar, ce dăunează naturii, într-o lume a consumerismului în care relația dintre umanitate și mediu se deteriorează rapid. Natura și stepa reprezintă două elemente de inspirație importante pentru artistă.

Expoziția poate fi vizitată la Galateca (Str. C.A. Rosetti, nr. 2-4, sector 1, București) de luni până vineri între orele 12:00 și 18:00 și sâmbăta între 11:00 și 19:00, între 11 martie și 4 aprilie. 

——————————————–

#DeNeopritPeStop –Femeile pun stop prejudecății de a fi pe stop 

Deşi România deţine în acest moment Preşedinţia Uniunii Europene, rămâne o ţară unde discriminarea pe criterii de sex încă mai există. Nu doar aici, ci şi în alte ţări latine, în perioada de menstruaţie, femeia este văzută de cele mai multe ori într-o situaţie vulnerabilă, marginalizată. Mai mult, expresia “a fi pe stop” este adesea folosită ca o insultă.

European Women Alliance, ONG cu sediul la Bruxelles, creat pentru a susține puterea de afirmare a femeilor și a valorilor europene, lansează astăzi în România manifestul #DeNeopritPeStop.

Campania are ca scop combaterea ideii preconcepute conform căreia, în perioada de menstruaţie, femeile sunt mai puţin capabile fizic şi psihic să-și ducă proiectele la bun sfârșit.

„Eşti pe stop sau ce?!” e o întrebare aparent inofensivă, dar pe care probabil fiecare româncă a auzit-o cel puţin o dată în viaţă. Chiar dacă mesajul s-ar dori unul amuzant, în spatele său se simte nuanța jignitoare. Este timpul să punem stop prejudecății de “a fi pe stop”. Iar soluția se găsește chiar în realizările femeilor. Realitatea arată ca ele au avut și au realizari importante ce presupun efort, putere și creativitate, indiferent de perioada lunii.

#DeNeopritPeStop vorbește despre toate lucrurile de care femeile sunt în stare, atunci când lumea din jur crede că nu sunt în stare de nimic. 

Celebrități din lumea divertismentului, sport, social media s-au alăturat deja acestei campanii. Fiecare dintre ele povesteşte câte un moment de succes, o realizare ce a avut loc chiar în acele zile. De asemeneavedetele lansează o invitație ca și celelalte femei să vorbeascădeschis despre propriile lor exemple.

Click AICI și povestește pe Facebook, Instagram sau Twitter despre o realizare care te-a făcut #DeNeopritPeStop.

——————————————–

Nominalizările la categoria “Cel mai bun film european” la Premiile Gopo 2019, proiectate la Cinemateca Union și Cinema Muzeul Țăranului

Chipuri, locuri

Cele cinci producții nominalizate la categoria “Cel mai bun film european” a celei de-a XIII-a ediții a Premiilor Gopo pot fi vizionate în perioada 6 – 17 martie, la Cinemateca Union și Cinema Muzeul Țăranului din București. Gala Premiilor Gopo va avea loc marți, 19 martie, de la ora 20.00, la Teatrul Național din București și va fi transmis în direct pe Film Now, online pe premiilegopo.ro și înregistrat pe Digi 24.

Lungmetrajele europene nominalizate anul acesta la Premiile Gopo sunt: “Chipuri, locuri”“Visages villages”(regia JR, Agnès Varda), “Dovlatov”(regia Aleksey German), “Lumina dinăuntru”“Un beau soleil intérieur”(regia Claire Denis), “Uciderea cerbului sacru”“The Killing of a Sacred Deer”(regia Yorgos Lanthimos) și “Utøya – 22 iulie”“Utøya 22. juli”(regia Erik Poppe). 

Gala Premiilor Gopo 2019 – ediția a 13-a este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Teatrului National Bucuresti, Babel Communicationsși Ministerului Culturii și Identității Naționale.

——————————————–

ȘTEFAN BUCĂTARU – “50 DE ANI  DE  PICTURĂ”

 Expoziția comemorativă ȘTEFAN BUCĂTARU – “50 DE ANI  DE  PICTURĂ” care va putea fi vizitată între 7-31 martie 2019, în Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național “I.L. Caragiale”, reprezintă un frumos omagiu adus artistului de către fiul său.  

58 de lucrări (uleiuri pe pânză și carton), atent și exigent selectate de Mădălina Mirea, curatorul acestei expoziții, din zecile de lucrări pe care Ștefan Bucătaru le-a pictat de-a lungul unei vieți dedicate artei și pedagogiei artistice, lucrări păstrate în colecția familiei, vor putea fi văzute de publicul larg. 

 Elev al lui Camil Ressu la  Academia de Arte Frumoase din București, Ștefan Bucătaru (1923-2001) a pictat cu precădere subiecte inspirate din viața satului, dar și nenumărate peisaje și naturi moarte,  fiind prezent cu prima sa expoziție personală  în 1957,  la Școala tehnică de Chimie, acolo unde preda desenul și pictura. Membru al Societății de Muzică și Desen, vice-președinte al Cenaclului “Ion Andreescu” din București.  A fost apreciat și elogiat în presa scrisă a vremii și s-a bucurat de aprecierile maeștrilor Corneliu Baba, Alexandru Cumpătă, Grigore Vânătoru, Alexandru Ciucurencu, Constantin Piliuță. 

——————————————–

ȘTEFAN PELMUȘ – 70, o expoziție retrospectivă aniversară

“Încă de la prima vedere, pictura exuberantă a lui Ştefan Pelmuş exercită o seducţie atât de rapidă, încât te transformă pe loc, din privitor în adorator”.

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Teatrul Național I. L. Caragiale, în cadrul programului TNB Parateatral – Arte vizuale, organizează, sub titlul „Ștefan Pelmuș – 70″, o expoziție retrospectivă aniversară a pictorului, curatoriată de Antigona Silvia Rogozea și asistent curator Lina Țărmure. V

Cu o deosebită experiență în domeniul artistic, Ștefan Pelmuș (n. 1949) se remarcă pe traseul de evoluție al artei contemporane românești printr-un repertoriu simbolic marcat de o lume fabuloasă și abundentă. Purtând un mesaj codat printr-un vast registru de semne hieroglifice, lucrările sale transmit misterul și farmecul aflat la granița dintre existență și spiritualitate. Personajele sale totemice și lumea sa labirintică ne conduc spre un loc de o genealogie universal-mistică, în care cuvântul cheie este minunea. Încă de la prima vedere, pictura exuberantă a lui Ştefan Pelmuş exercită o seducţie atât de rapidă, încât te transformă pe loc, din privitor în adorator.

Expoziția poate fi vizitată zilnic în Rotonda Foaierului Sălii Mici a TNB (accesul prin Bd. Carol) în perioada 6 martie – 7 aprilie 2019, între orele 10.00-18.00, cu excepția zilelor de luni.

——————————————–

Concert de BLUES la Sala Radio, cu BERTI BARBERA și BIG BAND-UL RADIO!

BIG BAND BIG TIMEeste titlul sub care BERTI BARBERA– o prezență specială pe scena muzicală din România – și BIG BAND-UL RADIOprezintă o seară de blues, derulată joi, 14 martie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta dirijorului și compozitorului IONEL TUDOR

”Pentru mine, ocazia de a avea un mediu în care să împart cu alții ceea ce am primit reprezintă o realizare, așa cum succesul înseamnă să faci ceea ce-ți place. Iar povestea asta a început de când eram mai mic și am început să cred că orice obiect poate deveni un instrument muzical. În timp, am aflat că oamenii cred asta peste tot în lume și astfel reușesc să comunice mai bine. Asta mă fascinează la muzică, posibilitatea de a folosi ceea ce avem în plus față de alte ființe, fără a face rău. Capacitatea de a comunica și de a ne exprima prin diverse limbaje. Am din nou ocazia să împart cu voi bucuria de a cânta alături de o orchestră un repertoriu de blues, un gen care stă la rădăcina marelui arbore muzical pe care-l avem acum.”  – mărturisește Berti Barberadespre evenimentul pe care îl va prezenta la Sala Radio 

Cu un spectru vocal flexibil și cu un instinct ritmic care îi oferă posibilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuție, Berti Barbera reușește, cu multă pasiune, dezinvoltură și umor, să dea o formă originală, spectaculoasă și accesibilă oricărei piese muzicale pe care o abordează. Din discografia sa fac parte titluri ca: RADIO BIG BAND BLUES – LET THE GOOD TIMES ROLL– 2002, Confident Stories – Live In Timișoara– 2005, alaturi de Nicu Patoi, Flick Flack – Live at the Philharmonic– 2006, alături de 4Given, BIG BAND BOOGIE– 2007 ș.a. 

——————————————–

PRODUSE

Tefal Pro Express Ultimate – cel mai puternic abur zi dupa zi

Esti o fashionista veritabila si iti place sa fii remarcata! Tinuta este fabuloasa, atitudinea pe masura, dar stii ca detaliile sunt cele care fac diferenta… deci cutele nu au ce cauta in dulapul tau! Scapa de ele cu ajutorul statiilor de calcat Tefal Pro Express Ultimate,care iti ofera performanta de lunga durata cu minim de efort. 

Tehnologii profesionale pentru rezultate perfecte 

Custatiile de calcat Pro Express Ultimate de la Tefalhainele tale vor fi perfect netezite, iar cutele rapid indepartate. Presiunea ridicata a aburului, de pana la 8 bari si jetul puternic de pana la 600 g/minut indeparteaza rapid si cele mai incapatanate cute si reduc la jumatate timpul alocat sesiunilor de calcat.

Datorita panoului de comanda intuitiv situat pe manerul fierului, ai acum control deplin al cantitatii de abur eliberate si a temperaturii, in functie de tipul de tesatura. 

Pro Express Ultimatebeneficiaza de tehnologia exclusiva Tefal Protect System, cea mai eficienta bariera ce impiedica scurgerea picaturilor de apa pe tesaturi. Ai terminat de calcat si rasufli usurata: zero stres, nici urma de pata! 

Statiile au tehnologii proprii, dar pastreaza constante trei elemente esentiale: boiler profesional incorporat, presiunea aburului si talpaDurilium AirGlide Autoclean – numarul 1 in alunecare de la Tefal. 

——————————————–

#Reserved Premium – Ediția de Primăvară

Piesele de rezistență ale fiecărei garderobe? Da, însă restructurate. Fabricate din materiale ușoare, croieli ușor avangardiste, pline de modele surprinzătoare de design, dar care încă păstrează linia clasică – în conformitate cu tendințele eco. Vă prezentăm noua colecție capsulă Reserved Premium, special pregătită pentru toți cei care apreciază stilul atemporal în ținutele de zi cu zi.

Ca urmare a succesului capsulei de toamnă PremiumReservedintroduce o nouă ediție. Odată cu noul sezon, linia colecției se luminează, este reîmprospătată, câștigând lejeritate atât în croieli​​, cât și în paleta de culori. Universalele negru, alb și bej, sunt însoțite de nuanțe de albastru strălucitor, verde praz și roz de China. În locul imprimeurilor, regăsim texturi diferite de materiale: dungi din tricot, satin cu aspect lucios sau țesături de costum ușor strălucitoare. Clasicul reinterpretat de Reserved nu este niciodată plictisitor. Particularitățile care ne surprind sunt jumătățile petrecute, legate pe diagonală, ale rochiei albe tip cămașă, decupajele mari ale vestelor lungi, costumul bej supradimensionat și elemente de tricot, perfecte pentru stilizarea pieselor vestimentare.

——————————————–

În martie, sărbătorim frumusețea adevărată cu Dove

Frumusețea adevărată înseamnă să fii cea mai bună versiune a ta. Autentică. Unică. Adevărată. Fără filtre. Dove crede că fiecare femeie are dreptul la frumusețe și fericire, de aceea își continuă misiunea de a inspira femeile să vadă frumusețea ca pe o sursă de încredere, nu de anxietate.

O poză ilustrând idealul feminin, un comentariu negativ, o imagine de frumusețe nerealistă promovată cu fiecare scroll – toate acesta fac ca încrederea femeilor în adevărata lor frumusețe să fie  pusă la îndoială. Conform unui studiu recent* Dove, 7 din 10 femei din Romania și-ar dori ca mass-media să aducă în prim plan frumusețea feminină în toată diversitatea ei, indiferent de vârstă, rasă sau greutate.

Susține și tu frumusețea adevărată și fii o sursă de inspirație pentru femeile din comunitatea ta – atât online, cât și offline. Fii autentică și unică, fii tu însăți! Dove te încurajează să ai încredere în tine și în frumusețea ta adevărată și să postezi fotografii fără filtre. Fii zi de zi o inspirație pentru femeile dragi din viața ta.

Iubirea este mai mult decât un sentiment, este cadoul pe care fiecare femeie și-l oferă în fiecare zi!

Frumusețea adevărată vine din interior: din iubirea de sine, din încrederea pe care ți-o acorzi, din grija față de propria persoană. În luna martie, Dove invită toate femeile să se sărbătorească pe ele și încrederea în propria frumusețe. 

Primăvara aceasta, ai grijă de pielea ta și bucură-te de îngrijirea delicată Dove. Formulele cu ¼ cremă hidratantă și agenți de curățare delicați ale produselor Dove, împreună cu noile ingrediente precum argilă, acai, măr sau flori de cireș japonez îți revigorează simțurile și îți hidratează pielea, lăsând-o fină și catifelată. 

În toată luna martie  în magazine te așteaptă premii de răsfăț alături de gama completă de produse Dove, și  seturile cadou Dove care pot fi cadoul ideal pentru tine sau femeile dragi din viața ta.

Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *