In luna Martie ofera bijuterii femeilor din viata ta

Luna Martie este una speciala din mai multe puncte de vedere. Primavara isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult, avem parte de stralucirea soarelui din ce in ce mai des, natura incepe sa renasca si totul prinde iar culoare. Totodata, luna Martie este numita si luna femeilor, deoarece pe data de 8 Martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii. Daca nu stii ce cadou sa oferi femeilor din viata ta, bijuteriile pentru 1 si 8 martie sunt cea mai buna alegere

In Romania insa, pe langa Ziua Internationala a Femeii sarbatorita pe data de 8 Martie, mai avem si ziua Martisorului. Sarbatorim martisorul pe data de 1 Martie, ca semn al venirii primaverii. In vremurile vechi, martisorul se oferea fetelor inainte de rasaritul soarelui si era fie legat la mana, fie purtat in piept. Snurul de martisor, alcatuit din doua fire de lana rasucite, colorate in alb si rosu, sau in alb si negru, reprezenta unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-intuneric. 

Ele se purtau de la 1 Martie pana cand se aratau primele semnele ale primaverii: se auzea cucul cantand, infloreau ciresii, veneau berzele sau randunelele. Cand se aratau primele semne ale primaverii, martisorul fie se lega de un trandafir, fie de un pom inflorit, pentru a aduce noroc.

In zilele noastre insa, semnificatia martisorului s-a schimbat si acesta este purtat mai mult ca si o bijuterie. Azi, poti gasi martisoare intr-o gama variata de modele, culori, dintr-o multime de materiale care mai de care mai valoroase sau chiar cu pietre semipretioase si pretioase. De fapt, orice bijuterie careia ii atasezi un snur colorat in alb si rosu poate deveni un martisor. 

Ziua de 1 Martie nu este atat de cunoscuta ca cea de 8 Martie, insa este un obicei vechi de 100 de ani ca in aceasta zi baietii sa ofere fetelor martisoare. Acestea nu trebuie sa fie neaparat pretioase si foarte scumpe, dar cu ceva simbolic care sa anunte venirea primaverii traditia se mentine si se duce mai departe an de an. In vremurile noastre nu numai baietii ofera martisoare fetelor, ci si fetele intre ele isi ofera cate o mica atentie. Poti achizitiona martisoare simbolice cu ajutorul carora sa le faci ziua mai frumoasa celor mai bune prietene, surorii, mamei, bunicii sau oricarei alte femei importante din viata ta. 

8 Martie insa, este o zi de sarbatoare internationala, astfel majoritatea barbatilor se grabesc sa achizitioneze cadoul perfect pentru cele mai iubite femei din viata lor. Indiferent ca acest cadou va ajunge la mama, iubita, bunica, prietena sau la fiecare in parte, trebuie sa il alegi cu atentie. Clasicele buchete de ghiocei si atentiile cu snur colorat in alb si rosu, vor fi completate perfect de bijuterii. 

Pentru a nu da gres si pentru a te ajuta sa iei cele mai bune decizii in ceea ce priveste cadoul sau cadourile pe care urmeaza sa le faci femeilor din viata ta, viziteaza magazinul online al celor de la SaraTremo. Acestia au o categorie speciala cu bijuterii pentru 1 si 8 martiesi in acest fel vei face cea mai buna alegere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one + 12 =