Noutatile lunii februarie (partea a doua)

Revin cu partea a doua a noutatilor lunii februarie (primul articol de pe luna aceasta poate fi gasit aici), pe care le-am impartit in trei mari categorii: art & culture, business & products si women style, health and beauty, pentru a va ajuta sa ajungeti usor la categoria care va intereseaza.

Lectura placuta! 🙂

ART & CULTURE

CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL – TONI GRECU: Să fim veseli ca să nu fim triști

Duminică 24 februarie 2019, de la ora 11.00,la Sala Mică, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL – TONI GRECU prezintă conferinţa cu tema Să fim veseli ca să nu fim triști.

Toni Grecu, care în 2010 a primit Premiul UNITER la categoria spectacol de divertisment, „pentru contribuția Domniei Sale la istoria vie a umorului românesc”, va susține la Teatrul Național din București o conferință despre umor, haz de necaz și cormoranii de piscină.

Născut în 1959 la Iași, Toni Grecu a urmat cursurile Facultății de Electronică și Telecomunicații din Iași, susținând individual sau în diferite formule spectacole în cadrul cenaclurilor studențești. Tot în acea perioadă formează alături de alți colegi Grupul Divertis. Cariera de inginer este scurtă, intensă si nesemnificativă, dar îl ajută să ajungă la București unde, imediat după Revoluție, renunță la calculatoare și se dedică exclusiv activității artistice, atât pe scenă cât și la televizor.

————————————————–

LUIZA ZAN și Big Band-ul Radio: o seară de JAZZ de neratat la SALA RADIO!

Joi, 21 februarie (19.00), la Sala Radio, LUIZA ZAN– una dintre cele mai apreciate voci ale momentului în jazz-ul românesc – va cânta alături de Big Band-ul Radio. Concertul extraordinar se va derula sub bagheta cunoscutului dirijor și compozitor român IONEL TUDOR. Evenimentul va fi prezentat de Ștefan Naftanailă, realizator al postului Radio România Cultural.

În 2014, Luiza Zan a obținut premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition,în cadrul festivalului de Jazz din Montreux, Elveţia, cel mai vechi festival din Europa şi unul dintre cele mai aclamate din lume. Anul 2004 i-a adus o altă recunoaștere importantă în cariera sa: premiul I la festivalul Cerbul de Aur, secţiunea interpretare, alături de trupa Slang.

A absolvit cursurile Universităţii de Arte George Enescudin Iaşi și ulterior a experimentat ea însăși ipostaza de pedagog – între anii 2008-2010 a predat jazz vocal la Universitatea Națională de Muzică București și între anii 2010 – 2014 a susținut cursul de jazz vocal în cadrul taberei de muzică IconArts. A studiat  jazz cu saxofonistul american Rick Condit şi cu pianistul american Armen Donelian.

————————————————–

Vernisaj Bluebird

Group  show: Radu Băieș // Istvan Betuker // Norbert Filep // Pavel Grosu // Lucian Popăilă // Marcel Rusu // Ioan Sbârciu // Alexandra Șerban

Vă invităm să ne fiți alături la vernisajul expoziției Bluebird, a doua expoziție de grup a artiștilor clujeni împreună cu care Galeria Sector 1 a pornit la drum în iunie 2017, expoziție ce încheie și prima noastră etapă curatorială.  

Galeria Sector 1 încheie prima serie expozițională dedicată artiștilor clujeni alături de care a plecat la drum în iunie 2017, cu a doua expoziție de grup care prezintă cele mai recente lucrări și instalații picturale site-specific ale acestora, prezentând astfel atât dinamica artiștilor cât și dinamica galeriei în ultimul an și jumătate.

Expoziția, realizată de Suzana Vasilescu, istoric de artă și manager cultural, va fi vernisată pe 22 februarie, ora 18:30 și va putea fi vizitată în perioada 23 februarie – 12 aprilie 2019.

Inspirată de poezia Bluebird a lui Charles Bukowski, această expoziție de grup își propune să fie o întruchipare vizuală a celor mai intime agonii ale proceselor artistice. Aflate într-o stare suspendată între figurativ si nonfigurativ, lucrările din expoziție înfățișează experiența, emoția și imaginația care împiedică sucombarea în fața vulnerabilității. Culorile, tușele și formele coexistă în spațiul galeriei, se completează și se influențează pentru a scoate în evidență și totodată pentru a ascunde vulnerabilul sentiment al creației și existenței.

————————————————–

BUSINESS & PRODUCTS

Povestea casei de vinuri moldovenești Gitana Winery

Vinurile Gitana reprezintă rezultatul împletirii armonioase dintre generozitatea naturii și munca omului. Este rodul pasiunii pentru vinificație a familiei Dulgher, susținut de un terroir excepțional. Gitana Winery reprezintă un simbol al confluenței dintre tradiție și modernitate, o întoarcere spre origini, dar în același timp și o privire spre viitor, marcând astfel o etapă importantă în renașterea vinurilor moldovenești.

Amplasarea plantaţiilor (360 de ha de viţă de vie) pe versanți cu expoziție sud-vestică, solurile fertile, dar şi influenţa pe care o are asupra climei poziţionarea în vecinătatea Codrilor Tigheciului şi a Mării Negre, asigură condiţii excepționale de maturare a strugurilor.

Vinurile Gitana sunt complexe și elegante, create într-un stil deosebit, reușind să cuprindă în esența lor specificul și caracterul zonei din care provin, Valul lui Traian.

Vinul Lupi face parte din gama premium Gitana, este un vin roșu, sec, matur, cu arome de mure și fructe, la care se adaugă nuanţe de ciocolată, boabe de cafea, lemn dulce și marochin. Gustul este echilibrat, structurat, cu taninuri puternice, cu un post-gust rafinat, prelung, de prune și mure.

La Petit Sophie este de asemenea un vin ce face parte din gama premium Gitana, matur, alb, sec, cu arome de trandafir, flori de salcâm și fân proaspăt cosit, completat de nuanțe fine de vanilie. Gustul este proaspăt, intens și complex, cu nuanțe de ananas și citrice, cu o aciditate echilibrată și un post-gust mieros, elegant şi prelung.

Vinul Surori face parte din colecția Gitana Classico, este un vin sec, de calitate. Acest rosé complex și mineral de culoare vie, dezvăluie arome citrice urmate de capsune și cireșe de mai.

————————————————–

În cadrul MindChain, desfasurat la Cluj-Napoca, 21-22 februarie Modex prezinta interacțiunea dintre Blockchain si Inteligența Artificiala în viața reala

Platforma Modex, primul app store pentru blockchain din lume, sustine cel mai mare eveniment dedicat acestei tehnologii organizat pana în prezent, în Romania, cu scopul de a prezenta beneficiile Blockchain și Inteligentei Artificiale în educatie, sănătate, administratie, comert, finante-banci, imobiliare, transport, dar și în arta, divertisment și mass-media.

Evenimentul va fi deschis de Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Acesta va vorbi despre beneficiile utilizarii tehnologiilor emergente precum blockchain si inteligenta artificiala in business, administratia locala si la nivel guvernamental.

Conceput ca un marketplace pentru aplicatii descentralizate, Modex s-a concentrat, de la început, pe inovatie și aduce beneficiile tehnologiei blockchain in viata de zi cu zi prin conectarea dezvoltatorilor cu clientii. Modex ofera un acces mult mai rapid si mai usor la smart contracts.

MindChain – When Blockchain Meets AI – va aduna la Casa de Cultura a Studenților din Cluj-Napoca, în perioda 21-22 februarie, investitori și profesioniști din domeniul blockchain, start-up-uri, studenți, precum și oameni interesați să descopere modul în care aceste noi tehnologii le vor usura viața.

In cadrul evenimentului vor vorbi specialisti in Blockchain si AI din toata lumea, precum Max Borders (Director Executiv, Social Evolution, co-fondator, Voice & Exit); Ed Dowding (CEO, Represent.me); Anu Bhardwaj (fondator, Women Investing in Women Digital); Cornel Amariei (inventator); Muhammad Salman Anjum (CEO, Blockpreneurs & Feelogical Solutions); Yael Tamar (fondator, Top of Blockchain); Chris Dawe (CEO, Effect.ai).

————————————————–

Bang &Olufsen anunță lansarea noilor căști Beoplay E8 2.0 cu o carcasă pentru încărcare wireless

Oferind un sunet de calitate superioară, un design armonios realizat folosind materiale exclusiviste, și posibilitatea de a avea un control total asupra muzicii, a apelurilor și a comenzilor vocale, prin intermediul unor gesturi intuitive, Beoplay E8, primele căști Bang &Olufsen cu adevărat wireless au fost create pentru cei care nu sunt dispuși să facă niciun compromis în privința sunetului și a designului pentru a obține adevărata libertate wireless.  

Bang &Olufsen anunță lansarea noilor Beoplay E8 2.0. Noul model vine cu o serie de îmbunătățiri de design comparativ cu produsul inițial, precum și cu funcții cerute de către utilizatori.

Pentru o încărcare de exceptie, Bang &Olufsen anunță lansarea noii platforme pentru încărcare wireless compatibilă cu Beoplay E8 2.0. Aceasta a fost creată folosind materiale premium, aluminiu șlefuit și piele naturală, care îi oferă durabilitate și o frumusețe ce rezistă trecerii timpului. Este companionul perfect pentru căștile Beoplay E8 2.0, dar și pentru smartphone-ul tău, oferind suport atât pentru încărcare normală (5W), cât și pentru încărcarea rapidă (10W). 

Posesorii primei generații Beoplay E8 pot beneficia de asemenea de încărcare wireless

Varianta inițială a modelului E8 se potrivește perfect în noua carcasă cu încărcare wireless. Astfel, Bang &Olufsen oferă posibilitatea încărcării wireless și celor care au deja o pereche de căști Beoplay E8. Carcasa de încărcare va fi pusă în vânzare separat. De asemenea, va exista posibilitatea achiziționării separate și individuale a căștilor (stânga și dreapta).

————————————————–

IKEA prezintă un nou mod de a reduce poluarea aerului din spațiile interioare cu ajutorul unei perdele

În curând va fi posibil să reducem poluarea aerului din interior doar cu ajutorul unei perdele. Un tratament bazat pe substanțe minerale, aplicat pe suprafața materialului, permite noii perdele IKEA să descompună poluanții atmosferici atunci când intră în contact cu lumina.  

Perdeaua folosește o tehnologie unică, care a fost dezvoltată de IKEA în ultimii ani, împreună cu universități din Europa și Asia, precum și cu furnizori și inovatori IKEA. Modul în care funcționează este similar cu fotosinteza din natură. Procesul este activat atât de lumina exterioară, cât și de cea interioară.

„Știm că nu există o singură soluție pentru rezolvarea poluării aerului. Lucrăm pe termen lung pentru a genera schimbări pozitive, pentru a permite oamenilor să trăiască o viață mai sănătoasă și mai durabilă,”precizează Lena Pripp-Kovac.

GUNRID este o perdea care permite purificarea aerului, ce va fi disponibilă în magazinele IKEA anul viitor.

————————————————–

OLX – Indexul locurilor de muncă: Meseria de șofer rămâne cea mai căutată pe piața muncii din România

OLX lansează cea de-a doua ediție a studiului “Indexul locurilor de muncă” în care se regăsesc principalele date centralizate din secțiunea ”Locuri de muncă”, în care angajatorii publică peste 500.000 de anunțuri de locuri de muncă vacante pe an.

42 de candidați pe loc pentru jobul de șofer

Deficitul acut de candidați în categoria șoferilor se reflectă cu precădere în numărul mare de anunțuri de angajare publicate de companii (cu o creștere de 2% față de aceeași perioadă din 2017). Astfel, “Șoferi – Servicii auto – Curierat” rămâne și în al doilea semestru al anului trecut categoria care a adunat cele mai multe locuri de muncă (disponibile la secțiunea OLX Locuri de muncă), cu peste 45.500 de oferte active.

“Gulerele albastre” își doresc în continuare să plece din țară

În clasamentul categoriilor cu cei mai mulți aplicanți, pe locul doi, după șoferi, se află categoria “Muncă în străinătate”, care a adunat peste 700.000 de aplicații. De altfel, chiar dacă în valoare absolută are un număr de anunțuri și de candidați mai redus decât categoria șoferilor, Munca în străinătate are un raport mai ridicat al candidaților/număr de locuri de muncă disponibile. În medie, 52 de candidați au aplicat la un loc de muncă vacant scos la concurs de angajatori în străinătate.

“Bone – Menajere” rămâne domeniul în care angajatorii găsesc cel mai rapid candidați

Durata medie în care se ocupă o ofertă de muncă în secțiunea OLX Locuri de muncă variază între 12 și 23 de zile, în funcție de tipul de job și de domeniul de activitate.

WOMEN STYLE, HEALTH & BEAUTY

Marks & Spencer aduce mai aproape de tine piesele MUST HAVE ale sezonului SS19

În sezonul de primăvară – vară 2019, colecția Marks & Spencer vorbește despre feminitate la timpul prezent, despre modernitatea subtilă și trendurile momentului, transpuse și reinterpretate în stilul caracteristic M&S, piesele devenind instant MUST HAVE pentru orice garderobă la zi. 

Pe tot parcursul noului sezon, Marks & Spencer reflectă modul în care femeia modernă își alege piesele esențiale din garderobă, veritabilele MUST HAVE-uri ale sezonului regăsindu-se în colecția Marks & Spencer. Adaptarea stilului la nevoile și dorințele în continuă schimbare se regăsește în noua colecție de primăvară – vară 2019. Design-ul atent, mixul tăieturilor, finisajelor și al țesăturilor, reprezintă o abordare relaxată și modernă a stilului britanic feminin. 

Paleta de culori, printurile și formele sunt atent alese pentru a se completa și a se pune reciproc în valoare. Stilul curat și piesele clasice transformă esențialul în conceptul câștigător al sezonului de primăvară – vară. Sezonul cald i-a inspirat pe designerii brandului să redefinească elementele de bază prin forme fresh și detalii jucăușe, începând cu piesele de lenjerie intimă – discrete și misterioase – și terminând cu articolele de îmbrăcăminte – trendy, moderne și fashionable. 

————————————————–

Testul 3în1de la Veneris: Depistează rapid și cu precizie de laborator cele mai frecvente infecții intime

Sexualitatea și igiena intimă sunt în topul subiectelor tabu în societatea noastră. Din păcate, tratamentul tăcerii nu reduce incidența bolilor, ci adâncește percepția deformată asupra lor. Conform ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor), România se plasează în primele 10 locuri în Europa privind incidența infecțiilor cu transmitere sexuală, iar în ceea ce privește sifilisul, rata cazurilor raportate plasează România pe locul doi la nivel european.

Întârzierea diagnosticului și a tratamentului de specialitate pot conduce la complicații grave, precum infertilitatea, pierderile de sarcină, sarcina ectopică (extrauterină), nașterea prematură, infecții pelvine după naștere și neonatale. 

Testul Veneris 3în1 include o casetă cu 3 benzi de testare pentru depistarea celor trei infecții într-o probă de urină. Simplu, rapid și sigur! Precizia crescută a testării, similară testelor de laborator, îl recomandă drept o soluție la îndemâna oricui pentru a depista cele mai frecvente infecții intime: 

– candidoza (Candida albicans) cu specificitate 98,4%, 

– trichomoniaza (Trichomonas vaginalis) cu specificitate 99% 

– vaginita bacteriană (Gardnerella vaginalis) cu specificitate de 98,6%.

Testul este ușor de făcut acasă iar rezultatul poate fi citit in 15 minute.

————————————————–

Rowenta Express Air Brush – păr strălucitor și drept în doar câteva minute

Cea mai frumoasă perioadă a anului pentru noi, fetele, se apropie: Mărțișor, 8 Martie. Cine romantice, ieșiri cu prietenii sau cel mai așteptat date… Fie că alegi să fii chic sau casual, părul tău va fi remarcat. Fii încrezătoare! Peria cu aer cald Express Air Brush de la Rowenta te pregătește pentru priviri admirative.

Stilizare 2 în 1: uscare și îndreptare într-un timp redus la jumătate

Peria Express Air Brush de la Rowenta se strecoară gentil printre firele de păr umede. Difuzia de aer cald conferă o uscare rapidă, iar perii încălziți le tensionează și facilitează îndreptarea. Șuvițele sunt descurcate și uscate prin mișcări simple, de la rădăcină până la vârfuri, pentru ca tu să te bucuri de cât mai multe complimente. Aranjează și netezește chiar și cel mai dificil păr, cu Rowenta Express Air Brush!

Coafură lejeră, rezultate rapide –Tehnologia Termo Controlprotejează cuticula firului de păr, iar generatorul de ioni reduce efectul de electrizare și îi dă strălucire – astfel, acesta rămâne neted, gata să fie mângâiat. 

Simplu de manevrat datorită mânerului ergonomic și al cablului 360°, peria îți oferă libertate de mișcare. În plus, are două trepte de viteză și temperatură, funcție pentru aer rece. Rezultate rapide în cel mai scurt timp!

————————————————–

HEARTS & SPENCER te invită să descoperi noua colecție de lenjerie intimă!

Indiferent de planurile pe care le ai de Valentine’s Day, răsfață-te cu noua colecție de lenjerie intimă și noile modele de cămăși de noapte cu imprimeuri romantice de la Marks & Spencer!

Alege din materialele delicate și design-ul flatant pentru orice siluetă, ce înglobează o gamă largă de stiluri și modele ce îți vor pune în valoare formele.

Nuanțele de roz prăfuit, paleta de culori calde, accentele metalice și mixul dintre tonurile aprinse de roșu și dantelă te vor cuceri cu siguranță!

Linia colecției este compusă din piese contemporane și inovative, dar în același timp foarte feminine și intime, confecționate din materiale de înaltăcalitate. 

Cămășile elegante și rochiile de noapte chic, cu inserții delicate din dantelă și imprimeuri florale, te vor face să te simți fabulos! Cu o varietate mare de măsuri, există câte o dimensiune, croială și model potrivite oricărei persoane și conformații. Confortul și încrederea de sine nu s-au îmbinat niciodatămai bine!

————————————————–

BRAUN prezintă Silk-Expert SensoAdapt™ IPL – Pentru o epilare definitivă profesională chiar la tine acasă

Uneori, îngrijirea pielii poate fi o adevărată provocare, necesitând timp și efort. De la programările telefonice sau online la salon, până la ședințele propriu-zise; de la jonglarea activităților cotidiene cu munca și celelalte responsabilități – toate acestea pot fi copleșitoare, nu-i așa? Viața de zi cu zi a femeilor este într-o permanență transformare, iar atunci când nu reușești să găsești măcar puțin timp pentru tine și lucrurile care îți fac placere, acest lucru poate deveni stresant. 

Braun Silk-Expert 5001 este unicul epilator IPL de pe piață dotat cu senzorul smart SensoAdaptTM, ce detectează în mod continuu culoarea pielii tale – de 80 de ori pe secundă – și adaptează automat intensitatea luminoasă, pentru a-ți oferi o eficiență optimă și siguranță deplină.De asemenea, epilatorul emite impulsuri luminoase doar atunci când se află în contact total cu pielea, pentru un plus de siguranță. În doar 4-12 săptămâni de la prima utilizare, vor fi vizibile și primele rezultate. 

Pentru cele care apelează pentru prima dată la epilarea definitivă cu IPL, Braun Silk-Expert 5001 oferă și opțiunile Gentle/ Extra Gentle Mode, pentru ca pielea ta să fie perfect epilată și catifelată, fără să aibă de suferit – impulsurile luminoase ale epilatorului sunt inofensive, având în vedere faptul că nu conțin radiații UV. 

————————————————–

Farmecul discret al denimului / Melancolia denimului / Armonie de stil

Boho, retro, rave. Cea mai recentă colecție Reserved din denim se inspiră din eleganța trecutului, dar se reduce în ansamblu la un efect de perspectivă.

Au trecut 150 de ani de la apariția blugilor și mai bine de o jumătate de secol de când Diana Vreeland, editor de modă celebru, a declarat: „Blugii sunt cele mai frumoase lucruri de la inventarea gondolei”. Astăzi, denimul continuă să domine podiumurile de modă și străzile. Este elementul cheie al noii colecții Reserved. Urmărind tendințele globale de streetwear, designerii Reserved s-au inspirat din istoria modei. Bazându-se pe diverse estetici și subculturi din trecut, aceștia creează o colecție modernă, cu multe referințe la anii ‘70 și ‘90. Deși eclectică, noua colecție este, în mod cert, armonioasă în ceea ce privește stilul.

Designul pieselor vestimentare pentru femei are o influență vintage puternică. Acest lucru este vizibil de la croieli, până la texturi și paleta de culori. Colecția include blugi drepți cu talie înaltă, haine petrecute, rochii largi cu fantă adâncă, topuri scurte și jachete supradimensionate. 

Colecția pentru bărbați este, pe de altă parte, plină de referințe specifice anilor ‘70. Elementele esențiale includ blugi navy drepți și cămăși albastru deschis. 

Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

One Reply to “Noutatile lunii februarie (partea a doua)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *