Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar

Eu cunosc foarte putine persone care au o dantura foarte buna (sotul meu este unul din acei norocosi). Cei mai multi oameni se confrunta insa de-a lungul vietii cu diverse probleme, mai grave sau mai putin grave pentru ca nu si-au ingrijit cu trebuie dintii, pentru ca au o lipsa de calciu sau alte probleme.

Atunci cand problemele sunt mai grave se poate ajunge inclusiv la pierderea dintilor sau la deteriorarea grava a acestora, caz in care implantul dentar poate fi cea mai buna solutie.

Implantul dentar presupune introducerea unei piese din titan sau zirconiu, având cel mai frecvent formă de şurub. Se prinde, fără durere, în osului maxilar pentru a înlocui dintele lipsă.

Implantul dentar reprezintă o intervenție comună pentru multe probleme ale dinților. Există multe motive care cauzează pierderea dinților, incluzând igiena orală necorespunzătoare, acumularea plăcii și a tartrului, cariile dentare și boala gingiilor, acestea fiind principalele motive”, explică dr. Andra Custură, medic stomatolog la Clinica Stomatologică Andra Smile.

Care sunt pasii unui implant?

Mai intai, medicul plasează pe cale chirurgicală implantul la nivelul maxilarului, cu partea superioară a acestuia uşor peste partea de sus a osului. Se acoperă implantul cu un şurub şi urmează că gingia să-l acopere (3 – 6 luni).

În a doua etapă, implantul este descoperit de medicul stomatolog care va pune bontul de vindecare pentru că ţesutul gingival să se vindece în jurul acestuia (între 7 şi 10 zile).

În a treia etapă, medicul dentist ia amprenta în urma căreia se va face o coroană şi un bont pe care se va prinde coroana, care vor avea dimensiune, formă, culoare care să se potrivească cu dinţii naturali. Odată finalizată, coroana este ataşată implantului prin înşurubare.

Cu toate acestea, uneori implantul poate esua. Din ce cauza?

Eșecul implantul dentar poate fi în mare parte descris ca un eșec de vindecare a osului, un proces numit osteointegrare. Poate fi asociat cu factori precum fumatul, diabetul necontrolat sau densitatea osoasă scăzută. Si igiena orală necorespunzătoare și boala gingiilor pot pune în pericol implantul dentar.

Simptomele unui implant defectuos pot include durerea, mobilitatea dispozitivului de fixare a implantului, pierderea osoasă, sângerarea, infecție etc. Aceste probleme pe termen scurt pot fi adesea tratate prin înlăturarea implantului, adăugarea unei grefe osoase și lăsarea acesteia să se vindece înainte de a încerca să se plaseze un alt implant. Deoarece osul se vindecă mult mai încet decât țesutul moale, acest proces poate dura câteva luni.

Daca vreti sa aflati mai multe despre implantul dentar si ce presupune acesta, puteti accesa acest ebook, realizat de specialistii Andra Smile.

In plus, va puteti alatura unei comunitati de facebook – AndraSmile – grupul zambetelor frumoase, un loc in care specialistii Andra Smile vor raspunde nelamuririlor noastre legate de problemele stomatologice.

Date contact Andra Smile:

  • Program: Luni-Vineri: 09:00 – 20:00, Sâmbătă: doar cu programare.
  • Telefon: 0722332230 (NON STOP pentru urgențe)
  • Email: contact@andrasmile.ro
  • Adresă: Str Londra Nr. 33, Apartament 1, Sector 1, București

Sursa foto: Andra Smile

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *