Noutatile lunii februarie

Luna februarie a inceput doar de cateva zile, dar noutatile incep sa se arate. 🙂 Dupa o luna ianuarie destul de linistita, lucrurile (si evenimentele) incep sa isi intre in ritm, asa ca astazi va prezint primul articol de noutati al lunii februarie, iar ceva ma face sa cred ca nu va fi singurul. Lectura placuta!

Număr record de producții românești de lungmetraj la Premiile Gopo 2019

79 de producții românești lansate în 2018 intră în cursa pentru nominalizări la Premiile Gopo. Filme precum “Moromeții 2” (r. Stere Gulea), “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude), “Dacii liberi” (Monica Lăzurean-Gorgan și Andrei Gorgan) sau “Fotbal infinit” (r. Corneliu Porumboiu) se regăsesc printre cele 28 de lungmetraje eligibile pentru nominalizări. 

Cea de-a 13-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai prestigios eveniment dedicat cinematografiei din România, va avea loc marți, 19 martie, la Teatrul Național din București. Nominalizările vor fi anunțate la finalul lunii februarie.

Un record al acestei ediții îl reprezintă numărul lungmetrajelor: 28 de titluri, printre care “Pororoca” (r. Constantin Popescu), premiat la festivalul de la San Sebastian, “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude), propunerea României la Oscar, filme cu succes la public precum “Moromeții 2” (r. Stere Gulea), “Povestea unui pierde vară” (r. Paul Negoescu), “Pup-o, mă” (r. Camelia Popa) sau debuturi ca “Charleston” (r. Andrei Crețulescu), “Soldații. Poveste din Ferentari” (r. Ivana Mladenovic), “Un om la locul lui” (r. Hadrian Marcu) și “Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” (r. Bogdan Theodor Olteanu).

Conferintele TNB: ANDREI CORNEA prezintă conferinţa cu temaEra ignoranţei 

Duminică 10 februarie 2018, de la ora 11.00,la Sala Mică, in cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL

Niciodată, în toată istoria ei, omenirea luată ca întreg n-a știut mai mult și mai multe, n-a posedat mai multe și mai complete cunoștințe și capacități de utilizare a naturii. Și totuși, niciodată oamenii individuali (într-o mare proporție) n-au fost mai ignoranți, mai lipsiți de cunoaștere, fie că își dau seama de fapt, sau nu. A prezenta această disproporție, acest veritabil paradox, precum și a explica tipurile de ignoranță căreia îi suntem tributari – în mare măsură o realitate a modernității târzii – iată scopul conferinței. –  Andrei CORNEA

Biletele pentru Festivalul Internațional George Enescu vor fi puse în vânzare pe 6 martie

Pe data de 6 martie, începând cu ora 12 PM vor fi puse în vânzare biletele pentru Festivalul Internațional George Enescu 2019 (31 august – 22 septembrie, București). Vor fi cinci mari categorii de bilete (incluzând și Categoria Pensionarilor), cu prețuri ce variază de la 210 RON până la 30 de RON.  

Iubitorii muzicii vor putea selecta din cele 84 de concerte împărțite în cinci serii: „Mari Orchestre ale Lumii”, „Recitaluri și Concerte Camerale” care integrează și secțiunea „Enescu și Contemporanii”, „Concertele de la Miezul Nopții”, „Muzica Secolului XXI”. Li se adaugă evenimente notabile, precum „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. 

Ediția 2019 a Festivalului George Enescu își așteaptă publicul în București la: Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, dar și în alte 8 orașe: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad și Târgoviște. 

DONBASS – Propunerea Ucrainei la Oscar, 2019 acum în Cinematografele din România

Donbass – cel mai recent lungmetraj al regizorului Sergei Loznitsa, a intrat vineri, pe 1 februarie, în programul cinematografelor din România. În următoarele zile, pelicula premiată la Cannes în 2018 va putea fi următită pe marile ecrane din București și în sălile de cinema din AradBârladBotoșaniBrașovBrăilaCluj-NapocaConstanțaPiteștiSfântu Gheorghe și Timișoara.

,,Am prezentat acest film în cea mai mare parte a Europei și am descoperit că oamenii  știu foarte puține lucruri despre acest război. Chiar dacă au auzit câte ceva, nu sunt conștienți de amploarea evenimentelor din estul Ucrainei.’, le-a spus regizorul  Sergei Loznitsa cinefililor prezenți vineri seară la premieră, prin intermediul unei transmisiuni live.

Înscrie-te în Club Tefal, acumulează puncte și alege-ți produsele din catalog

Club Tefal rămâne și în 2019 locul de întâlnire al pasionaților de gătit! Te așteptăm cuinspirație, inovație și noi provocări. Înscrie facturi, acumulează puncte și schimbă-le cu produse.

Un nou an, un nou mecanism – Iată ce trebuie să faci pentru a-ți alege produse din catalog, în schimbul punctelor acumulate: cumpără orice electrocasnic de bucătărie Tefal din categoriile aparate electrice de gătit, prepararea alimentelor și mic dejun și înscrie bonul pe clubtefal.ro.

Numărul de puncte pe care le primești reprezintă 10% din valoarea cu TVA a produsului achiziționat. Când ai strâns numărul de puncte necesar, alege-ți produsul dorit și noi ți-l trimitem! 

În Club te așteaptă un catalog cu produse cărora le-am alocat un număr de puncte. Ai acumulat suficiente puncte? Super! Acum poți să îți revendici produsul care” îți face cu ochiul”. Ai strâns și mai multe puncte? Even better! Mai alege unul sau păstrează-le în cont și folosește-le oricând ai chef… să fii CHEF la tine acasă! 🙂

Electrocasnicele, autoturismele și apartamentele cu 2 camere, cel mai bine vândute produse pe OLX în 2018

OLX, cel mai mare site de anunțuri din România, a realizat topul categoriilor cu cele mai tranzacționate produse pe platformă pe parcursul anului precedent, disponibile în cele mai accesate categorii: „Electronice și electrocasnice”, cu aproximativ 4 milioane de anunțuri, „Auto, moto și ambarcațiuni” (3,6 milioane de anunțuri), „Imobiliare” (1,1 milioane de anunțuri), „Modă și frumusețe” (1,9 milioane de anunțuri), „Casa și grădina” (1,3 milioane de anunțuri).

“În 2018, numărul interacțiunilor dintre vânzători și cumpărători a crescut cu 15% față de anul precedent, semn că românii sunt tot mai deschiși să cumpere produse noi sau la mâna a doua de la alte persoane, fie că vorbim despre autoturisme, cărucioare de copii, telefoane sau biciclete și alte accesorii pentru sport. Smartphone-urile rămân vedetele platformei, cu peste 1.5 milioane de telefoane vândute, dar am văzut un interes tot mai mare și pentru alte gadgeturi, precum laptopuri (peste 56.000 de produse declarate vândute) și boxe sau alte sisteme audio (peste 60.000 de produse vândute). Deschiderea românilor pentru tranzacții s-a văzut și în numărul de anunțuri active, care anul trecut a depășit pragul de 4 milioane și estimăm că va continua să crească în 2019.”,a declarat Paul Neagoe, Business Manager OLX România.

Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

One Reply to “Noutatile lunii februarie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *