Cum sa-ti imbunatatesti viata la locul de munca?

O mare parte a vietii unui adult se desfasoara in campul muncii, minim 8 ore pe zi, unii petrecand chiar si mai mult timp la serviciu. In general, in conditii de munca obisnuite, care nu impun reguli aparte de securitate sau de igiena, fiecare isi poate aranja locul de munca in asa fel incat sa fie cat mai placut, cu mici detalii care sa-i fie de folos in timpul programului sau avand la indemana cele necesare pentru un minim confort: fie un termos cu ceas sau cu cafea, fie un pachet cu mancare.

Atitudinea fata de colegi

Nu intotdeauna atmosfera din spatiul de lucru poate fi mai buna datorita fiecaruia dintre noi, uneori munca este foarte grea sau foarte stresanta, alteori conditiile de munca nu pot fi decat precare, dar de multe ori si atmosfera din colectivul de la locul de munca este tensionata, cel mai adesea din cauza oamenilor, mai ales a celor care sunt in conducere. De sus porneste ierarhic si starea de bine a angajatilor, iar daca managerul sau responsabilii cu diverse departamente sau activitati nu reusesc sa gestioneze bine comunicarea cu subordonatii lor, inevitabil vor aparea tensiunile.

Insa fiecare poate sa incerce sa schimbe situatia, macar in masura in care ii sta in putinta. Intr-adevar, important este ca fiecare sa-si faca treaba bine si sa-si indeplineasca propriile sarcini, insa un sfat pentru un coleg sau un raspuns binevoitor la o intrebare poate asigura o relatie de lucru mult mai buna decat daca atitudinea fata de cei din jur este reticenta si tensionata. Un zambet poate rezolva multe lucruri! 🙂

De obicei, problemele personale nu isi au locul la locul de munca, insa sunt situatii in care acestea sunt inevitabile, iar ajutorul si intelegerea colegilor pot fi de folos chiar si pentru rezolvarea unor situatii in care se afla angajatul, ajutandu-l sa depaseasca dificultatile si sa-si duca la bun sfarsit munca.

Echipamentele si avantajele oferite de firma pot fi completate cu lucruri personale

De obicei, fiecare angajat primeste la locul de munca ceea ce are nevoie pentru a-si desfasura activitatea. Insa uniformele se pot uza mai devreme, iar unele accesorii de birou nu sunt intotdeauna pe gustul fiecaruia sau de calitatea dorita, asa incat, pentru o treaba mai eficienta, fiecare se poate autogospodari sau sa ceara conducerii firmei materiale sau accesorii de calitate pentru a-si face treaba eficient sau pentru a obtine rezultate bune, intr-un timp optim.

In unele situatii, anumite unelte de lucru personale cu care este obisnuit un angajat pot fi folosite si in interes de serviciu – de exemplu, un laptop foloseste si dupa program daca exista termene de predare foarte stranse.

Unii angajatori ofera angajatilor ceai sau cafea, iar apa de la dozator este pusa in multe dintre spatiile dedicate pauzelor. In unele locuri de munca, unde colegii fac echipa buna, foarte avantajoasa este apelarea la firme de catering pentru a comanda pranzul sau o cafea mai de calitate, iar daca se aduna un grup de mai multe persoane pentru o comanda, costul transportului poate fi gratuit.

In orice companie si in orice situatii, solutiile pot fi gasite daca exista buna vointa, chiar si daca situatia financiara este mai dificila. Importanta este atitudinea fiecaruia si interesul de a isi indeplini sarcinile in mod optim.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *