Noutatile lunii ianuarie (partea a doua)

Asa cum v-am obisnuit deja, revin cu noutatile acestei luni – informatii pe care le-am aflat din diverse comunicate de presa primite si pe care m-am gandit ca ati vrea si voi sa le aflati. 🙂 

Regal muzical la Sala Radio: GABRIEL CROITORU si RAZVAN SUMA in Dublul concert de Brahms

Prima zi a lunii februarie aduce un regal muzical pe scena Salii RadioGABRIEL CROITORU – violonistul care canta pe vioara lui Enescu – si violoncelistul RAZVAN SUMA se intalnesc vineri, 1 februarie (19.00) pe scena Salii Radio pentru a interpreta – alaturi de ORCHESTRA NATIONALA RADIO – Dublul concert in la minor pentru vioara, violoncel si orchestra, semnat de Brahms.

Gabriel Croitoru a obtinut, din anul 2008 dreptul de a canta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, ce a apartinut lui George Enescu, instrument aflat in administrarea Muzeului National „George Enescu”. Violoncelistul Razvan Suma este cunoscut publicului larg mai ales gratie turneelor sale nationale derulate sub titlul “Va place…?” (Va place Bach? Va place Brahms? Va place Tango? s.a.).

Concertul se desfasoara sub bagheta dirijorului NOAM ZUR, dirijor principal al Orchestrei Simfonice de Stat din Salta (Argentina) si dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice din Dubrovnik (Croatia).

Controversatul Urs de Aur revine acasă! – TOUCH ME NOT va fi lansat în cinema în România pe 15 martie, însotit de seria de dezbateri POLITICILE CORPULUI

THE NEW YORK TIMES – “Tulburător de intens, imposibil de uitat…
Corpul ca un tărâm miraculos.”

THE HOLLYWOOD REPORTER – “Un tur de forță captivant.
O explorare a sexualității care deschide noi orizonturi.”

Câștigător al Ursului de Aur și al premiului pentru Cel Mai Bun Film de Debut la Berlinale, TOUCH ME NOT va fi lansat oficial în cinematografele din România pe 15 martie 2019 în cadrul Festivalului Internațional de Drepturile Omului ONE WORLD. Lansarea va fi însoțită de seria de dezbateri publice POLITICILE CORPULUI, în care protagoniștii filmului, activiști pentru drepturile omului din toate colțurile Europei, vor intra în dialog direct cu publicul român despre subiectele sensibile și de actualitate explorate în film.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Uniunii Cineaștilor din România, dezbaterile TOUCH ME NOT—Politicile Corpului au însoțit impresionanta călătorie internațională a filmului în cele mai importante festivaluri ale lumii, precum și pricipalele lansări în cinematografe din Europa și America de Nord, fiind găzduite de evenimente și instituții prestigioase ca MOMA (Muzeul de Artă Modernă din New York), ICA (Institutul de Artă Contemporană din Londra),festivalurile internaționale de film Karlovy Vary, Viennale, IDFA Amsterdam, BFI London etc.

Intense Fitness – depășește-ți limitele și devino cea mai bună versiune a ta

Descoperă Intense Fitness,un program de fitness revolutionar și dă startul unei provocări care te va reinventa! Participă la antrenamente cu eficiență dovedită, un plan de nutriție personalizat și o comunitate de care te vei atașa instant!

Alexandru Valah, master trainer și owner Intense Fitness, alături de echipa sa de antrenori, te ajută să înțelegi mecanismul unei schimbări spectaculoase și îți oferă motivație pentru obținerea rezultatelor dorite. 

Ia parte la transformările Intense Body Change în București, Constanța, Brașov sau Cluj și atinge-ți obiectivul în numai 6 săptămâni. Alege dintre 4 orașe, 6 săli și 10 specialiști! 

Eat smart for faster results –Dieta nu reprezintă doar o decizie pe termen scurt, ci o etapă esențială în schimbarea modului de viață. Nutriționiștii Intense Fitness sunt alături de tine într-un proces complex de transformare, cu un plan nutrițional personalizat, special conceput pentru a se potrivi nevoilor tale – fie că dorești să scazi în greutate, să modifici procentul de țesut adipos ori să crești masa musculară. 

Intense Fitness este un program revoluționar de transformare corporală cu durata de 6 săptămâni, creat în 2014 de Alexandru Valah, master trainer cu peste 10 de ani experiență. 

Românii au adunat 1,8 milioane de ore de mișcare în 2018, echivalentul a 213 ani, consumând un miliard de calorii

2018 a fost anul cu cea mai intensă activitate sportivă în rețeaua 7card, utilizatorii rețelei adunând 1.863.000 ore de mișcare, echivalentul a 77.525 de zile și a 213 ani, în care au ars un milliard de calorii, arată un studio care analizează activitatea abonaților celei mai mari rețele de centre sportive din România, în perioada ianuarie-decembrie 2018. 

7card este un abonament unic la o rețea de peste 650 de centre sportive, aproximativ 70% din totalitatea centrelor sportive și de relaxare din România. Abonamentul este oferit ca beneficiu extrasalarial angajaților din peste 1.500 de companii și pe parcursul anului 2018 a fost folosit de peste 70.000 de angajați. În 2018, la șapte ani de la înființare, compania care a lansat abonamentul 7card, Benefit Seven, a ajuns la o cifră de afaceri de 7 milioane de euro.

Studiul arată că 53% dintre abonații activi sunt femei și 47% bărbați. Media de vârstă a utilizatorilor este de 30 de ani, în timp ce 26 de ani este vârsta abonatului cu cele mai multe vizite la centrele de relaxare și sport.

Fitness&aerobic a fost activitatea cea mai populară în majoritatea orașelor din rețeaua 7card, urmată de cycling, zumba, kangoo jumps la București, arte marțiale, squash și pilates la Brașov, dansuri și înot la Cluj, înot, cross fit și kangoo jumps la Iași, dansuri, tae boo și tenis la Timișoara.

S-au pus la vânzare ultimele locuri la marea premieră We Will Rock You din 10 aprilie.

Musicalul-fenomen pe hiturile trupei Queen, cu peste 20 de milioane de spectatori în întreaga lume, Will We Rock You, este aproape sold out pentru prima sa reprezentație în România pe 10 aprilie la Sala Palatului.

Zilele acestea au fost puse în vânzare ultimele bilete pentru premiera din 10 aprilie, iar fanii muzicii Queen care vor să fie printre primii spectatori ai acestui super musical mai pot găsi locuri bune la casa de bilete a Sălii Palatului.

Pentru cei care nu pot ajunge la premieră e anunțat un program de presale pentru cel de-al doilea spectacol de pe 11 aprilie.

Cel mai așteptat spectacol al lui 2019, We Will Rock You, este o poveste electrizantă, o super producție rock  în spiritul legendarei trupe Queen în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, cu peste 20 de artiști în 3 ore de show incendiar despre puterea muzicii live, a libertății și iubirii într-o lume a viitorului. Producția de la București beneficiază și de sprijinul continuu al echipei care a lucrat la primul musical We Will Rock You de la Londra, Mary Hammond de la Royal Academy of Music și Stuart Morley, directorul muzical al versiunii britanice a musicalului.

BARZA lansează Amniotest – autotest pentru detectarea scurgerilor de lichid amniotic

În timpul sarcinii, bebelușul este protejat de lichidul amniotic, un lichid transparent și complet steril, care asigură un mediu cu temperatură constantă, menține cordonul ombilical în poziție normală pentru a asigura cantitatea optimă de oxigen, ajută la dezvoltarea tonusului muscular și a oaselor și la dezvoltarea corespunzătoare a plămânilor. 

Astfel, lipsa unei cantități suficiente de lichid amniotic, care poate fi determinată de ruperea prematură a membranelor, reprezintă un risc atât pentru mamă, cât și pentru dezvoltarea normală a copilului. Complicațiile materno-fetale ale ruperii premature a mebranelor pot consta în naștere prematură, prolapsarea cordonului ombilical, corioamniotită, dezlipirea prematură a placentei.

Senzația de pierdere de lichid care poate fi amniotic este frecventă în timpul sarcinii, ceea ce poate fi o cauză importantă de stres.

Ce este amniotestul și cum se utilizează?Barza Amniotest este un autotest non-invaziv pentru detectarea scurgerilor de lichid amniotic cu o acuratețe mai mare de 97,06%. Este ușor de utilizat și interpretat și permite monitorizarea continuă, timp de 12 ore, a pierderilor intermitente de lichid.

Absorbantul test se fixează pe slip și îşi schimbă culoarea atunci când vine în contact cu lichidul amniotic, care are o valoarea a pH-ului mai mare de 6,5 unităţi. 

Cutia include 3 absorbante-test. Fiecare absorbant poate fi purtat până la 12 ore.

Textele & fotografiile folosite apartin comunicatelor de presa primite 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *