Nominoë – gustul Bretaniei acum si in Bucuresti

Planuiesti o iesire intr-un local central cu specific deosebit cu prietenii aceia cu care nu reusesti mai niciodata sa te sincronizezi sau cu colegii de munca, la o iesire relaxanta dupa program? Atunci sper ca articolul meu sa te inspire! 🙂

Imi place sa fiu blogger dintr-o multime de motive, insa cred ca v-am mai mentionat de-a lungul timpului ca am o mare satisfactie cand descopar lucruri noi. Ca e vorba de lansari de produse sau localuri, de filme sau piese de teatru in premiera, de carti de-abia iesite de sub tipar sau de campanii interesante – imi place sa aflu lucruri pe care le pot transmite mai departe catre voi!

Asa ca atunci cand am primit invitatia de a vizita Nominoë, singura creperie-bacanie bretona din Bucuresti deschisa de circa trei luni de zile si cu promisiunea ca Theo, proprietarul localului imi va fi ghid in a-mi explica acest concept de creperie si de unde vine pasiunea lui pentru zona Bretania – nu aveam cum sa refuz, nu-i asa? 🙂

Astfel, intr-o seara de saptamana aceasta, cu multe grade sub zero, impreuna cu sotul meu si cu sora mea Alina, celalta jumatate a proiectului CityFemme, care a fost si ea venita in tara de sarbatori, am mers la Nominoë, pentru a incerca faimoasele clatite cu faina de hrisca bio, cidru, bere artizanala si niste chipsuri delicioase tot din faina de hrisca (faina este importata din Bretania, apropo).

Si ne-am pus pe povesti – de la formarea personalizata la „Ecole Creperie Le Roïc”, predata de Maestrul Patrick Rongier pe care Theo si sotia sa au facut-o in 2017 in Bretania si pana la pasiunea pentru istorie a lui Theo, care se regaseste in detaliile localului (totul de la decor, muzica, steaguri, carti, chiar si scrisul de pe meniu te transporta in aceasta superba zona a Frantei) – nimic nu ne-a scapat. In acest timp am savurat niste delicioasa bere artizanala – Capra noastra (bere alba) si Zaganu (bere rosie), precum si nelipsitul cidru.

Vreti sa aflati povestea lui Nominoë?

Nascut in jurul anului 800 in apropierea orasului Dinan, in nordul Bretaniei, si trecut la cele vesnice in 851, Nominoë a fost intemeietorul Bretaniei unificate si independente, fiind considerat ”Tatăl Patriei” („Tad ar Vro„). Numit guvernator al Bretaniei in 833 de catre imparatul Ludovic cel Pios, care credea ca va stapani mai usor Bretania cu ajutorul unui supus breton, Nominoë ramane credincios imparatului pana la moartea acestuia, in 840.

Continuarea povestii o puteti afla pe site-ul Nominoë. 🙂

Evident ca nu puteam pleca fara sa degustam din tentantele clatite din oferta! Astfel, eu am ales o specialitate a lunii: Merlin (branza de capra si emmental cu miere, nuci si salata verde cu sos vinaigrette facut in casa), care a avut un gust savuros. Combinatia de dulce-sarat a fost foarte buna, iar salata verde a venit sa completeze paleta de gusturi, printr-o aroma fresh si primavaratica.

Asterix, cu jambon, ou, emmental si ciuperci, pe un blat crocant din faina de hrisca bretona (bio & fără gluten) a fost al doilea sortiment incercat, cu un gust desavarsit.

Pe partea de desert, Pomme Le Roic cu mar caramelizat, zmeura, caramel cu unt sarat facut in casa si migdale ne-a tentat cel mai tare.

Oferta este bineinteles mult mai bogata, dar nu aveam cum sa le incercam pe toate la o singura vizita! 😀 Pe langa clatitele sarate (care asa cum v-am spus mai sus, sunt facute din faina de hrisca bretona bio, fara gluten) si cele dulci, cu umpluturi bretone variate, dar si cu inovatii locale (chiar de Centenar au avut o combinatie dintre bucataria romaneasca si cea bretona care a prins foarte bine), gasiti si gofre, omlete si salate, cidru artizanal breton, elaborat in cea mai veche cidrarie artizanala bretona inca in activitate, dar si cea mai buna bere artizanala romaneasca, nefiltrata si nepasteurizata (IPA, rosie si alba).

Daca vreti sa plecati si cu ceva acasa – puteti sa intrebati si de oferta de bacanie (pentru bere, cidru, conserve de sardine, pateu, bomboane, biscuiti si alte bunatati) – era cam gol cand am ajuns noi, insa Theo a promis ca in cateva zile rafturile se vor umple din nou!

Intim si intr-o zona linistita (desi este la doar cateva minute de mers pe jos de la metrou la Piata Victoriei), Nominoë o sa fie foarte placut de vizitat si cand temperaturile vor creste, pentru ca are o terasa destul de larga si privelistea nu este blocata de cladirile inalte din zona. 🙂

Ati fost vreodata pana acum la o creperie bretona? Acum o puteti face, chiar aici in Bucuresti. 🙂

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Timp Liber CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *