Cum sa-i rasfeti pe bunici?

Sarbatorile sau aniversarile sunt mereu prilejuri de intalniri cu cei dragi si de a oferi mici cadouri. Insa daca vrem sa facem cadouri bunicilor, poate parea dificila alegerea unor lucruri care sa-i surprinda placut si, mai ales, a unor lucruri care sa aiba si o utilitate, pentru a fi folosite, si nu abandonate in vreun spatiu de depozitare.

Bunicii se bucura de orice, dar mai ales se vor bucura sa petreaca timp cu copiii si nepotii, asadar intalnirile vor fi cele mai apreciate cadouri.

Bilete la spectacole sau calatorii

Pensionarii din România sunt, majoritatea, cu posibilitati materiale reduse si calculeaza orice banut pentru a se descurca zi de zi si, eventual, sa puna macar cate putin deoparte.

Pe de alta parte, din cauza varstei sau, poate, a problemelor de sanatate, multi dintre cei aflati la varsta a treia se izoleaza si nu mai au o viata sociala sau culturala activa, poate chiar redusa la minimum necesar. Exista insa multe reduceri de preturi si facilitati pentru cei aflati la varsta a treia, dar uneori au nevoie sa fie imbolditi pentru a iesi in lume.

O calatorie intr-o statiune de tratament sau doar pentru agrement va fi inca o amintire de neuitat, ba chiar si in strainatate a devenit atat de simplu de calatorit si de petrecut vacantele. In plus, daca bunicii insotesc parintii cu copii mici, cu siguranta ei vor fi cei mai potriviti pentru a ajuta la supravegherea copiilor si a-i lasa pe parinti sa se relaxeze din cand in cand.

Iar pentru un bunic sau o bunica care traieste in singuratate, orice ocazie de a iesi in oras va fi un lucru deosebit, fie va fi o iesire la un spectacol, fie doar o plimbare prin parc sau un timp petrecut cu placere la un local.

Cadouri de rasfat

Oamenii cu multa experienta de viata si intelepciune au tendinta de a cantari orice lucru, nu prea risipesc banii pe ”prostii”, chiar daca nu duc lipsa banilor. Dar si unele lucruri care par inutile au rostul lor, uneori o ”prostioara” draguta provoaca mai multa bucurie decat un lucru util.

Pentru femei este usor sa gasim cadouri cu care sa le rasfatam. Cosmeticele vor fi oricand o alegere potrivita, de asemenea bijuteriile sau obiectele pentru casa.

Pentrubarbati insa este dificila gasirea unui cadou care sa le foloseasca sau de caresa se bucure. Hainele sunt greu de ales in asa fel incat sa se potriveascamarimea si sa fie pe gustul celui care primeste un asemenea cadou, totusi, deexemplu, halatele pentru barbati, dar si pentru femei pot fi alegeri fara risc,fiind si utile, dar dau si o senzatie de confort si placere pentru cei care iesdin baie si le folosesc.

Prima tendinta a celor care cauta cadouri pentru barbati ar fi sa aleaga electronice sau dotari pentru masina, lucruri care nu au cum sa dezamageasca un barbat.

In topul cadourilor de rasfat sunt si cartile, care nu sunt neaparat necesare, dar pot schimba perceptia asupra vietii sau a unei probleme – mai ales cartile de spiritualitate sau cu sfaturi pentru sanatate. O lozinca foarte adevarata spune despre cultura ca este o cale spre libertate, asadar lectura, muzica si alte activitati dedicate intelectului sau sufletului nu pot fi considerata neaparat un rasfat, ci o necesitate, insa pentru multi nu pot fi o prioritate, din cauze financiare, chiar daca si le doresc, asa incat un astfel de cadou, mai ”cultural”, poate fi oricand o alegere buna.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *