Noutatile lunii noiembrie

Mini-vacanta mea mult asteptata se apropie cu pasi repezi, urmand sa plecam intr-un city break in Lisabona vineri dimineata. Cu siguranta o sa va arat ceva poze si story-uri de acolo, insa pana atunci va las cu un articol de noutati pentru luna noiembrie, din care puteti afla ce s-a mai intamplat in ultimele doua saptamani. 🙂

Avem o multime de noutati din sfera culturala – o conferinta, un vernisaj, o expozitie, o lansare de carte, filme in premiera, un concert, precum si unicul festival de pe mapamond dedicat orchestrelor radio. Lectura placuta!

Conferintele TNB:România – o enigmă, un miracol și un paradox. Sarcinile următoarei generații

Duminică 18 noiembrie 2018, de la ora 11.00, la Sala Mică, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL, Profesor Dr. Dumitru Borţun prezintă conferinţa cu tema “România – o enigmă, un miracol și un paradox. Sarcinile următoarei generații”.

După 1989, în România s-a conturat un singur consens generalizat care poate fi considerat interes public: integrarea României în structurile euro-atlantice. În 2018, exact în anul Centenarului, unele personalităţi politice au început să-şi manifeste nemulţumirea faţă de insistenţa cu care Uniunea Europeană ne cere să respectăm standardele pe care ne-am angajat să le respectăm. Dar integrarea în Uniunea Europeană este doar un mijloc; scopul este finalizarea procesului de modernizare a României – proces care a început în secolul al XIX-lea. Nu avem ce căuta în Uniunea Europeană cu ţărani care ară cu calul şi îşi cresc gâştele pe marginea drumului, cu muncitori care trag chiulul şi fură din fabrici, cu medici şi profesori şpăgari, cu elevi şi studenţi care copiază la examene, cu jurnalişti agramaţi şi iresponsabili, cu poliţişti şi magistraţi corupţi, cu funcţionari publici opaci la nevoile cetăţenilor, cu cetăţeni apolitici, fără conştiinţă civică şi cu politicieni cinici, amorali şi apatrizi. În condiţiile actuale, aderarea la Uniunea Europeană s-a dovedit un bumerang: în perioada post-aderare am asistat la tensiuni, contradicţii şi conflicte – pe scurt, la o integrare conflictuală, care poate genera o reacţie anti-occidentală, de respingere a valorilor Uniunii Europene şi a integrării în Uniunea Europeană.

Dumitru Borţun este doctor în filosofie şi profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti – SNSPA, unde predă cursurile „Analiza discursului public”, „Semiotică. Teorii ale limbajului”, „Etică în comunicare” şi „Responsabilitate socială corporativă”.

—————————————————

Din 16 noiembrie, în cinematografe Climax, cea mai adâncă incursiune în neant a lui Gaspar Noé

După ultima repetiție înainte de un turneu foarte mare, o trupă de dans experimentează o trecere abruptă de la o transă hedonistă la o incursiune în iad, un drum din rai în infern, pe măsură ce membrii trupei își dau seama că băutura de la petrecere conținea substanțe halucinogene. O nouă și intensă călătorie a regizorului francez Gaspar Noé, hipnotică și fără întoarcere, printre coșmarurile ființei umane, intră în cinematografele românești vinerea aceasta, 16 noiembrie, distribuit de Independența Film. Un film provocator, fascinant, violent, iresponsabil, șocant și sexy.

Spectacolul de premieră va avea loc vineri seara, 16 noiembrie, la Cinema City AFI Cotroceni. Cele câteva proiecții în avanpremieră pe care Climax le-a avut în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest au rulat, în octombrie, cu casa închisă. De vinerea aceasta, filmul va ajunge în cinematografele din toată țara.

„Uneori, anumite evenimente devin simptomatice pentru o eră”, spune Gaspar Noé, referindu-se la episodul real ce a stat la baza filmului său. „În 1996, un milion de povești au ajuns în presă, povești care astăzi sunt uitate, iar mâine vor fi cu atât mai mult”. Însă una dintre aceste întâmplări i-a rămas regizorului puternic întipărită în minte.

—————————————————

Globalworth District găzduiește expoziția pop-up by Ioana Trușcă, curatoriată de One Night Gallery – pana pe 16 noiembrie

Globalworth District găzduiește în exclusivitate, până pe 16 noiembrie, lucrări semnate de ilustratoarea și arhitecta Ioana Trușcă, într-o expoziție pop-up curatoriată de One Night Gallery. Personajele create de artistă – Sofica, Leopoldina și iepurii din Turb@ – pun stăpânire pe recepția clădirii de birouri Globalworth Tower și își vor spune poveștile prin instalații interactive, prezentate la cea de-a opta ediție One Night Gallery, dedicată benzilor desenate.

Expoziția o prezintă pe Sofica, o tânără de doar 18 ani, care în călătoria ei din Măcin în Stockholm, face o oprire în Globalworth District. Vizitatorii vor putea intra în aventura ei printr-o instalație interactivă realizată cu vopsea conductoare.

Leopoldina, o pisică foarte curioasă, explorează fiecare încăpere dintr-o clădire de birouri Globalworth și își face apariția la ferestre în diverse ipostaze amuzante.

Experiența este completată de expoziția de artă augmentată – Turb@ – care spune povestea iepurilor turbați, dependenți de cărbune, care poate fi animată prin intermediul aplicației Culturesc 100, disponibilă în Google Play.

Expoziția pop-up poate fi vizitată zilnic, până pe 16 noiembrie, între orele 9:00 și 20:00, în Globalworth Tower (Barbu Văcărescu 201).

—————————————————

VERNISAJ ​| Garden of Unsettled Memories – expoziție personală Pavel Grosu – 22 noiembrie

Galeria Sector 1 încheie seria expozițiilor personale ale artiștilor clujeni pe care i-a expus începând de la inaugurarea sa, din 2017, cu o expoziție de pictură semnată Pavel Grosu. Garden of Unsettled Memories este cea de-a șaptea expoziție personală a unui tânăr artist clujean prezentată de galerie, rezultatul unei colaborări între Maria Rus Bojan, curator şi critic de artă, expert în arta contemporană est-europeană care trăiește și lucrează în Amsterdam, Olanda, și artistul Pavel Grosu, originar din Republica Moldova, activ în prezent la Cluj.

Incluzând o serie de lucrări noi și instalații picturale site-specific, expoziția va fi vernisată pe 22 noiembrie, la ora 18:30 și va putea fi vizitată în perioada 23 noiembrie 2018 – 19 ianuarie 2019.

Expoziția Garden of Unsettled Memories promite o experiență vizuală spectaculoasă, printr-o serie de 12 pânze în care pot fi admirate statui antice, siluete feminine, vegetație exotică în culori strălucitoare, toate realizate într-o tehnică picturală impecabilă. Pe scurt, este vorba despre o călătorie interesantă în universul amintirilor și în imaginarul fertil și ingenios al unui tânăr pictor în plină ascensiune.

Pavel Grosu (n. 1991) trăiește și lucrează la Cluj-Napoca. În prezent este doctorand la Universitatea de Artă și Design din Cluj, unde a absolvit ciclurile de licență (2013) și master (2015) la specializarea pictură.

—————————————————

Lansare de carte delicioasă – Diversificarea pentru mămici grăbite – 18 noiembrie

Ultima zi a Târgului Internațional Gaudeamus aduce cu sine o lansare ieșită din tipare. Jurnalista Izabela Marinescu, mamă a doi copii, a decis să le sară în ajutor părinților aflați la început de drum și bunicilor dornici să fie la curent cu cele mai noi informații legate de alimentația bebelușilor și a realizat o carte cu rețete simple, hrănitoare și gustoase, dar și cu ponturi din propria experiență.

Lansarea cărții ”Rețete aburite pentru mămici grăbite” va avea loc duminică, 18 noiembrie, la ora 11 și va avea parte de prezența unor vorbitori cu expertiză în domeniul îngrijirii copiilor. Dr. Anca Cochino, medic specialist pediatru, Sorana Mureșan, consultant în lactație și alăptare certificat internațional și Andreea Carmen Radu, consultant psihonutriție și ambasador Jamie Oliver Food Revolution în România sunt invitatele autoarei.

Cartea ”Rețete aburite pentru mămici grăbite” a apărut în urma întrebărilor primite de Izabela Marinescu din partea a nenumărate prietene, proaspete mame, care aveau nevoie să știe cum să facă față cu brio diversificării bebelușilor. Atunci a realizat că este nevoie de un volum care să prezinte rețete simple, sănătoase și rapide, care să le ofere doamnelor posibilitatea de a câștiga mai mult timp liber pentru ele și pentru familie. Fiecare rețetă este însoțită de un secret aflat de autoare în urma propriilor experimente în bucătărie.

Izabela Marinescu este o jurnalistă cu experiență, formator acreditat și consilier pentru dezvoltare personală și de business.

—————————————————

Alegerile unui om la locul lui: soția sau amanta? – 23 noiembrie

Petru (Bogdan Dumitrache), personajul principal al debutului în lungmetraj semnat de Hadrian Marcu, “Un om la locul lui” / “A Decent Man”, se află în fața unei alegeri dificile. El caută calea onorabilă de ieșire dintr-un triunghi amoros care se zgâlțâie din toate laturile. Viitoarea soție este însărcinată, iar fosta iubită a suferit un accident înfiorător. Află ce alege Petru din 23 noiembrie, la cinema. Filmul este o adaptare a romanului “Firesc”, de Petru Cimpoeșu.

Petru are 38 de ani, este inginer de foraj într-o companie multinațională şi îşi petrece mare parte din timp izolat pe un șantier. Petru ține restul lumii la distanță și nu își dă voie să viseze. Cel mai dificil lucru pentru el este să facă o alegere. Laura (Ada Galeș), viitoarea soție, alături de care așteaptă un copil, visează la un mariaj ca-n reviste, în timp ce Sonia (Mădălina Constantin), colega lui și fosta iubită, căsătorită, suferă un accident grav de muncă. Petru nu reușește să se împace cu gândul că noua sa viață abia începe, în timp ce a Soniei pare a se fi sfârșit. Astfel, el își asumă riscul de a căuta un echilibru imposibil între cele două femei.

“Petru este om singur. Este un om care se autoizolează, un om al cărui adevăr interior este în conflict cu convenția socială și atunci caută locuri mai retrase, unde poate fi lăsat în pace, să fie așa cum își dorește. Laura îi oferă lucrurile care îi lipsesc – căldură, casă, emoție –  în timp ce Sonia îi oferă un alt tip de relaționare, să fie lăsat în pace atunci când are nevoie de asta. În Sonia găsește un prieten și, în același timp, un partener, în timp ce în Laura găsește o femeie și un partener.”, spune Bogdan Dumitrache despre personajul pe care îl interpretează în filmul “Un om la locul lui”.

“Un om la locul lui” / “A Decent Man”, din distribuția căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădalina Constantin și Adrian Titieni, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 noiembrie.

—————————————————

Teodora Enache pune în scenă bucuria în cheie jazz! – 22 / 25 noiembrie

Teodora Enache propune publicului premiera noului ei proiect – All about Joy într-un mini-turneu românesc. Ea urcă pe scenele Auditorium Maximum, din Cluj-Napoca (str. Mihail Kogălniceanu, Nr. 5) și Teatrelli din București în formulă de trio, alături de Călin Grigoriu – la chitară și Joca Perpignan (Israel) – la percuție. Concertele au loc joi, 22 noiembrie 2018 la Cluj și duminică, 25 noiembrie la București, de la ora 19.00.

Teodora explorează tot mai mult în ultimii ani, în compozițiile și spectacolele ei, valoarea ritualică a muzicii, capacitatea unică a acesteia de a crea conexiuni privilegiate între oameni și de a-i face să perceapă existența rădăcinii comune care ne unește pe toți. Ea include ideea de ritual și în noul ei spectacol – All About Joy, aducând publicului clujean prilejul de a primi darul bucuriei prin muzică.

Fiecare concert este ca un ritual. Muzica rânduiește lucrurile și ne ajută să ne deschidem pentru a oferi, dar și pentru a primi. Pentru mine, muzica devine tot mai mult un prilej de a-mi exprima gratitudinea pentru viața pe care am primit-o în dar. Cântând, știu cel mai bine să dăruiesc. Și, dăruiesc ceea ce am eu mai de preț – iubire, pace, bucurie, recunoștință”, spune Teodora Enache.

Pentru noul ei spectacol – All about Joy, Teodora a pregătit un program de compoziții proprii, dar și piese provenind din cele mai diverse zone muzicale, care au inspirat-o pentru re-aranjări originale. Spiritul ”jazzului viu, cu mii de fațete, ca un cristal” devine, astfel, limbajul muzical de frontieră care îi permite să integreze printr-un fusion ritualic jazzul classic, blues-ul, ritmurile latine și world music.

—————————————————

Cea mai veche orchestră radio din lume – MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra (Germania) va cânta la RadiRo – unicul festival de pe mapamond dedicat orchestrelor radio!

Cea mai veche orchestră radio din lume – MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra (Germania) – va susține două concerte extraordinare la București în cadrul Festivalului RadiRo (18 – 25 noiembrie 2018) – unicul festival de pe mapamond dedicat orchestrelor radio – eveniment organizat și produs o dată la 2 ani de Radio România! Fondată în 1923, orchestra își are rădăcinile într-o regiune impregnată de arta unor compozitori de geniu, ca Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn, Richard Wagner, Robert Schumann, Franz Liszt sau Kurt Weill.

În cadrul celei de-a IV-a ediții a festivalului, alături de alte câteva mari ansambluri europene, MDR Leipzig Radio Symphony Orchestra (Germania) va concerta la Sala Radio sub bagheta lui Robert Trevino, unul dintre cei mai apreciaţi tineri dirijori americani ai momentului. Artistul a activat ca dirijor asociat al New York City Opera (2009-2011) şi al Orchestrei Simfonice din Cincinnati (2011-2015). Promotor al muzicii contemporane, Robert Trevino a dirijat în premieră mondială lucrări ale unor renumiți compozitori precum André Previn, Phillip Glass, Jennifer Higdon, Sofia Gubaidulina. În prezent este director muzical al Orchestrei Naţionale Basce, fiind desemnat recent şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Malmö.

Pentru alte informaţii legate de  RadiRo 2018 vă rugăm să consultaţi site-ul www.radirofestival.ro

—————————————————

NETFLIX ANUNȚĂ NOI PROGRAME DE ANIMAȚIE PENTRU COPII ȘI FAMILII

Aproximativ 60% dintre membrii Netflix la nivel mondial se bucură de conținut pentru copii și familie în fiecare lună, iar Netflix anunță astăzi un număr mare de programe animate – atât filme de lung metraj, cât și seriale originale – pentru a le oferi copiilor și familiilor din toată lumea mai mult din conținutul pe care îl iubesc.

Cele șase proiecte noi, alături de titlurile anunțate anterior de Netflix, creează o parte relevantă de conținut cu mai multe tipuri de animație – incluzând CG (The Willoughbys de la Kris Pearn), 2D (My Father’s Dragon de la Nora Twomey) și stop-motion (Pinocchio de la Guillermo del Toro). Producțiile sunt concepute pentru a răspunde preferințelor fiecărui membru al familiei – de la preșcolari (Mighty Little Bheem creat de Rajiv Chilaka), copii (Kid Cosmic creat de Craig McCracken), până la părinți și copii împreună (Maya and the Three de la Jorge Gutierrez) – pentru ca familiile de pretutindeni să găsească ceva care să li se potrivească.

Noile titluri anunțate astăzi sunt:

  • MAYA AND THE THREE (2021)
  • MY FATHER’S DRAGON (2021)
  • GO! GO! CORY CARSON (2019)
  • KID COSMIC (2020)
  • TRASH TRUCK (2020)
  • THE WILLOUGHBYS (2020)

—————————————————

Zâmbeşte România lansează, alături de Chef Foa, o serie de rețete-test pentru a atrage atenția asupra statisticilor îngrijorătoare privind igiena orală- 17 noiembrie (Sibiu)

81% dintre români suferă de probleme ce țin de sensibilitatea dentară și afecțiunile gingivale. În ciuda numărului mare de români afectați, potrivit studiilor, cei mai mulți nu folosesc produse de igienă orală specializate, fie pentru că nu percep simptomele ca aparținând unor afecțiuni, fie pentru că le acceptă şi atunci evită mâncărurile care le produc disconfort.

Atingând cel mai sensibil punct în problemele de igienă orală – mâncarea și dificultatea de a consuma anumite alimente fără a resimți durere sau disconfort – campania Zâmbește România a lansat o serie de rețete semnate de Chef Foa, pentru a ajuta românii să înţeleagă simptomele şi modalităţile de ameliorare ale sensibilităţii dentare și problemelor gingivale.

Astfel, în premieră, rețetele Zâmbește România au ajuns la Street Food Festival. Clujul, Craiova și Timișoara au fost gazdele live cooking show-ului marca Chef Foa, care a prezentat fiecare rețetă într-o cu totul altă manieră: ca test pentru dinți și gingii. Gustând preparatele, românii au fost ajutați să conștientizeze dacă au probleme în momentul în care întâlnesc ingredientele crocante care pot răni gingia, dacă aceasta este inflamată, sau cele foarte dulci și reci care pot cauza dureri de dinți și contribuie la sensibilitatea dentară.

Participanții care au vizitat standul Zâmbeşte România au primit totodată gratuit produse şi sfaturi pentru o igienă orală sănătoasă. Testarea live a sensibilităţii dinților și a sănătăţii gingiilor a continuat cu o nouă acțiune: Kaufland Road Show. Timp de 6 săptămâni, consultanții Zâmbește România împreună cu Chef Foa au mers în mai multe orașe din țară (Timișoara, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov, București), unde au surprins românii veniți la  cumpărături cu informații și preparatele-provocare.

Ultima acțiune a mini-turneului Rețetelor Zâmbește România va avea loc sâmbătă, 17 noiembrie, în Kaufland Sibiu (Șos. Alba Iulia, nr. 42), unde sibienii își vor putea testa live sănătatea dinților și a gingiilor.

—————————————————

Ai grija de sanatate cu tensiometrele si nebulizatoarele Omron

Pe masura ce vremea se raceste, oscilatiile de temperatura iti pot influenta starea de sanatate. Insa nu renunta la micile placeri si la timpul petrecut in natura! Bucura-te din plin de viata alaturi de cei dragi, cu ajutorul celor mai buni asistenti: tensiometrele si nebulizatoarele din gama Omron.

Masoara tensiunea precis, comod si rapid!

Din statisticile la nivel mondial afli ca exista aproape 2 miliarde de persoane care traiesc cu hipertensiune arteriala, insa doar jumatate dintre acestea isi cunosc cu adevarat starea medicala. De aceea, pentru a evita complicatii precum atacurile vascular-cerebrale, infarcturile sau chiar bolile renale cronice, urmareste constant tensiunea arteriala. Cu oricare dintre tensiometrele de brat din gama Omron, determini cu acuratete valorile inregistrate la nivelul arterelor.

Omron M7 Intelli IT, M3 Comfort sau M3 N sunt tensiometre validate clinic, ce masoara tensiunea arteriala cu precizie, recunoscute prin testari independente efectuate de institute specializate si de medici acreditati. In plus, aceleasi performante pot fi obtinute si cu ajutorul tensiometrelor de incheietura, dispozitive care pot fi utilizate inclusiv de catre persoanele supraponderale.

Ce te ajuta sa efectuezi masuratoarea corect? Manseta Intelli Wrap este inovatia pe care poti conta oricand! Datorita unui tub interior mai lung ce se potriveste in jurul bratului, vei obtine rezultate exacte dupa fiecare utilizare, in orice pozitie s-ar afla manseta.

—————————————————

Obtine bucle perfecte cu Rowenta So Curls      

Ai primit si tu invitatia la cel mai hottest party in town? Perfect! A inceput numaratoarea inversa pentru un look ravisant, care atrage ca un magnet. Outfit-ul fashionable te scoate din anonimat, insa cum iti aranjezi parul? Rowenta So Curls este raspunsul pentru o coafura chic, ce intoarce toate privirile.

Cu ondulatorul automat So Curls de la Rowenta vei obtine cele mai stylish coafuri: de la bucle lejere sau bine definite, la onduleuri retro. Your choice, your style!

Datorita sistemului Instant Curling, suvita de par se infasoara rapid in jurul elementului de incalzire, iar in cateva secunde vei avea buclele pe care ti le doresti.

Poti alege dintre cele 3 setari de temperatura (170°C, 200°C sau 230°C) pe cea potrivita tipului tau de par: subtire, normal sau gros. Cronometrul integrat te ajuta sa controlezi timpul de realizare a buclelor (6, 8, 10 sau 12 secunde), iar un semnal sonor te va anunta cand bucla este formata.

Ce trebuie sa faci: asaza suvita in ondulator, apasa butonul integrat pe maner, asteapta cateva clipe si elibereaza. Gata, ai obtinut bucle perfecte! Gratie invelisului ceramic imbogatit cu mineral de turmalina, parul isi recapata stralucirea naturala si este pregatit de Instastories. Verifici inca o data coafura, imbraci rochia à la Dita von Teese, potrivesti sandalele and that’s it: you look like a diva!

—————————————————

BARZA lansează testul de sarcină cu determinarea săptămânii

Istoria plasează primul test de sarcină în Egiptul Antic, în anii 1400 î.Hr. Pe atunci, femeile urinau pe semințe de grâu și orz, iar dacă acestea încolțeau, sarcina era confirmată. Cercetătorii moderni au efectuat o serie de teste pentru a valida această informație și au demonstrat faptul că în 70% dintre încercările cu femei insărcinate, semințele încolțeau.

În anul 1995 a apărut testul de sarcină BARZA, fiind primul test de sarcină din România. Progresele tehnologice și cele din domeniul imunologiei au permis dezvoltarea primului test clasic de sarcină BARZA, ulterior crearea unui test de sarcină ultrasensibil, care poate detecta sarcina cu 5 zile mai devreme de la data probabilă a menstruației, iar în prezent, apariția testului de sarcină cu determinarea săptămânii.

Testul de sarcină BARZA cu determinarea săptămânii este un test imunologic care detectează prezența hormonului hCG (hormonul secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină) în urină, cu o acuratețe de peste 99%.Depistarea semi-cantitativă a unor cantități foarte mici de hormon hCG în urină (10mIU/ml.) permite indicarea săptămânilor care au trecut de la momentul concepției. Mai exact, indică vârsta sarcinii astfel: de la 1 la 2 săptămâni, de la a 2-a la a 3-a săptămână, 3 săptămâni sau mai mult.

Această nouă descoperire tehnologică vine în întâmpinarea femeilor care se confruntă cu dereglări ale ciclului menstrual și nu pot identifica cu exactitate ziua concepției. Datorită faptului că testul de sarcină BARZA cu determinarea săptămânii poate depsita o foarte mică cantitate de hCG în urină, este în același timp și un test ultrasensibil. În plus, poate fi efectuat în orice moment al zilei.

—————————————————

Narcoffee Roasters inaugurează 2 locații noi în Capitală și introduce meniul de brunch

Narcoffee Roasters, unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de cafenele de specialitate pornit în Cluj, se extinde pe piața de profil din București și inaugurează 2 locații, una pe Bulevardul Magheru și una în Avantgarde Office Building.

Situată în centrul Capitalei, pe Bulevardul Magheru, una dintre cele două cafenele Narcoffee Roasters proaspăt inaugurate se întinde pe o suprafață de aproximativ 68 de metri pătrați. Cea de-a doua locație recent deschisă și situată la parterul Avantgarde Office Building dispune de o suprafață de circa 72 de metri pătrați.

Inaugurarea celor 2 cafenele vine în completarea rețelei Narcoffee Roasters, care a ajuns la 6 locații la nivel național, dintre care 3 în Capitală.

„Credem cu tărie că cele două locații noi vin în completarea nevoilor potențialilor clienți într-un mod cât mai eficient. Ne-am îndreptat atenția către Bulevardul  Magheru deoarece face parte din zona centrală, considerată mai hip și cool, unde vin mulți artiști și mai ales, pasionați de cafea. Deopotrivă, cea de-a doua locație, deschisă la parterul Avantgarde Office Building, se poziționează într-o zonă de birouri cu clienți care sunt în căutare de cafea și mâncare de înaltă calitate”, declară Marcelus Suciu, co-fondator Narcoffee Roasters.

Meniul cafenelelor se împarte în două categorii: meniu pe bază de espresso și un meniu pe bază de cafea la filtru. În plus, meniul mai include și infuzii de ceai negru Indian sau Matcha, precum și răcoritoare din fructe presate la rece. Ceea ce aduc nou cele două locații față de celelalte cafenele Narcoffee Roasters îl reprezintă meniul de brunch.

—————————————————

Fetița cu autism care a ridicat o sală în picioare

O fetiță de 6 ani, cu autism, a ridicat o sală întreagă în picioare în timp ce interpreta piesa ”Mama” la Balul Bucuriei, eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru susținerea terapiei copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist.

Ines a primit diagnosticul în urmă cu 4 ani. Pe atunci nu știa să spună ”mama”, că o doare ceva sau își dorește ceva, iar interacțiunea cu cei din jur era aproape inexistentă.

Evenimentul, prezentat de Veronica Soare și Robert Diaconeasa, a fost compus dintr-un program artistic unic oferit pro bono de către Aurelian Temișan, The Humans și Alexandra Crăescu și o licitație tăcută formată dintr-o expoziție de portrete ale copiilor cu autism realizate de fotografii Radu Gașler și Ovidiu Udrescu, în parteneriat cu F64.

Pe scenă au urcat și reprezentanți ai unor companii mari din țară, parteneri și susținători ai ATCA în perioada 2017-2018, care au fost premiați pentru activitatea lor alături de organizație. Prezenți la eveniment au fost și reprezentanți din domeniul legal, precum Teodora Ionașcu sau Tudor Colțan, din domeniul sportiv, precum George Baltă, din domeniul antreprenorial, precum Constantin Paraschiv.

—————————————————

Pădurea MedLife prinde rădăcini prin proiectul Facem România verde  

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, finalizează reîmpădurirea a 10 ha de teren din Munții Făgăraș, la un an de la lansarea proiectului Facem România verde. Până acum, în cadrul proiectului au fost plantați 40.000 de puieți de brad, fag și molid, punându-se astfel bazele reconstrucției ecologice a unei zone greu accesibile și profund afectată de exploatările forestiere necorespunzătoare.

Cea mai recentă acțiune de plantare a avut loc pe 26 octombrie, reunind o echipă de 60 de voluntari MedLife, formată din medici și personal de suport. În cadrul acesteia au fost plantați 1500 de puieți, finalizându-se astfel reîmpădurirea lotului MedLife.

Facem România verde este prima campanie MedLife de responsabilitate socială dedicată protejării mediului, realizată în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia, lansată în noiembrie 2017. Prin aceasta MedLife își propune să planteze câte un copac  pentru fiecare copil născut în maternitățile sale, contribuind la sănătatea și echilibrul generațiilor viitoare. Proiectul a cuprins trei etape de plantare, fiind implicați peste 200 de angajați MedLife.

—————————————————

FILM ​| Alte legături decât cele de sânge: O afacere de familie

O afacere de familie / Shoplifters, Palme d’Or-ul lui Hirokazu Kore’eda

Marcând a șaptea participare a lui Hirokazu Kore’eda în competiția Festivalului Internațional de la Cannes, Shoplifters i-a adus regizorului japonez, în cadrul ediției de anul acesta, prestigiosul premiu Palme D’Or. În unanimitate apreciat de critica internațională, filmul aruncă o privire caldă asupra unei familii sărace din Tokyo, nevoită să trăiască din pensia bunicii și să își suplimenteze veniturile din furturi minore, care adoptă o fetiță abandonată în frig și aparent molestată de familia ei. Numai că bunătatea aceasta le-ar putea aduce numai necazuri și dezvăluie lucruri demult îngropate. Filmul rulează acum pe ecranele din România, distribuit de Independența Film.

„Primul lucru la care m-am gândit a fost propoziția Fărădelegile erau singurul lucru care ne unea”, mărturisește regizorul japonez într-un interviu, referindu-se la punctul de plecare al scenariului pentru filmul Shoplifters. „Este o poveste despre ce reprezintă de fapt familia, o poveste despre un bărbat care încearcă să fie tată și, în același timp, o poveste despre maturizarea unui băiat.”

—————————————————

Primul magazin Reserved din Craiova oferă modă după ultimele tendinţe

Grupul LPP, care deţine Reserved, unul dintre cele mai populare branduri de modă din Europa, a marcat cu oferte speciale şi reduceri de neratat deschiderea primului magazin din Craiova, în centrul comercial Electroputere Parc Craiova, la parter.

Lansarea noului magazin a avut loc sâmbătă 3 noiembrie, la ora 10.00, iar primii 100 de clienţi au beneficiat de reduceri de 20% la orice produs achiziţionat.

Aflat pe o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi, magazinul Reserved din Craiova găzduiește toate conceptele cunoscute ale brandului: liniile dedicate femeilor – Office, Street Fashion, Young; liniile pentru bărbați – City, Casual, Young și categoria Kids, toate la preţuri accesibile.

Designerii Reserved sunt recunoscuţi pentru felul ingenios în care reinterpretează şi transformă rapid tendințele globale de pe catwalk în colecții prêt-à-porter casual, disponibile la preţuri foarte accesibile.

—————————————————

Textele & fotografiile folosite apartin comunicatelor de presa primite

Puteti citi mai multe despre noutatile de luna aceasta in articolul trecut.

Postari similare

One Reply to “Noutatile lunii noiembrie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *