Noutatile lunii octombrie (partea a treia)

Octombrie se apropie de final, asa ca am decis sa vin catre voi astazi cu un ultim articol de noutati pe luna aceasta – al treilea. O serie noua de evenimente si produse de-abia asteapta sa le incercati! 🙂

Fie ca vorbim despre spectacole si conferinte TNB, despre premiere de film si proiectii speciale pentru seara de Halloween, de concertul aniversar Radio Romania sau despre planurile pentru Festivalul Enescu de anul viitor – iata ce va prezentam din punct de vedere cultural.

Insa avem noutati legate si de produse – chiar ieri s-a lansat in Romania cel mai nou model de iPhone – iPhone XR, insa nu trebuie sa uitam de toate acele produse care ne fac viata mai usoara, precum un aspirator performant, o masina de paine, colectii noi de haine sau produse pentru casa.


SĂFTIȚA lui Marius Mihalache revine la TNB! 

Cu 4 reprezentații programate în luna noiembrie, în zilele de 2, 3, 23 și 24,  SĂFTIȚA lui Marius Mihalache împreună cu Marius Mihalache Band revin în Sala Studio, la TNB! Concertul SĂFTIȚA (Balkanic Project by Marius Mihalache) a căpătat girul Teatrului Național “I.L.Caragiale” fiind inclus, din această toamnă, în repertoriul permanent.

Aplauze îndelungi și ovații entuziaste i-au răsplătit la primul lor concert extraordinar susținut în “arena” Sălii Studio pe incomparabilul interpret și compozitor MARIUS MIHALACHE – supranumit de un cronicar român “un Paganini al țambalului”- și pe co-echipierii lui de mare talent: ARABELA NICOLAU (voce), MARIUS GAGIU (flaut, caval), LORIN MIHALACHE (tobe), FLORIN PARFENE (bass). Era evenimentul care inaugura, la început de septembrie 2018, o microstagiune de concerte-spectacol destinate noului Amfiteatru de pe terasa TNB, dar care – ghinion, sau “tot răul spre bine” – fusese întrerupt de ploaie și mutat a doua zi în Sala Studio, configurată sub formă de arenă. Suntem convinși că spectatorii prezenți în acea seară la dezlănțuirea de talent a artistului pentru care “țambalul nu este un simplu instrument, ci o provocare”, nu o vor uita ușor…

Nu pierdeți, așadar, șansa unei întâlniri de zile mari cu Marius Mihalache, călător între două continente (stabilit de ceva vreme cu familia în Statele Unite), care va fi prezent pentru dumneavoastră, cei “de acasă”, în serile de 2, 3, 23 și 24 noiembrie 2018, la Teatrul Național din București, în Sala Studio , cu SĂFTIȚA,  un proiect de suflet care mărturisește – așa cum o spune Marius Mihalache însuși – “dragostea de România si de români, o dragoste ce ne unește prin muzică”. Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Bilete TNB, precum și online.


ANONIMUL VENEŢIAN se va juca pentru a 100-a oară la TNB!

Cuceritorul spectacol care şi-a dovedit impactul emoţional asupra unui public de toate vârstele, Anonimul veneţian de Giuseppe Berto, jucat de doi dintre cei mai cunoscuţi actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti, Ilinca Goia şi Ioan Andrei Ionescu, se va juca pe 8 noiembrie 2018 pentru a 100-a oară la Sala Atelier, unde a avut loc şi premiera în iunie 2014.

Şi iată că de 4 stagiuni, tulburătoarea poveste de iubire care a dat naştere şi unui film renumit, în care intepreţii erau Florinda Bolkan şi Tony Musante, cunoaşte un succes constant în montarea realizată sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava”, sub îndrumarea regizorală a lui Ion Caramitru.

O dramă romantică pulsând sub acordurile concertului pentru oboi şi orchestra de coarde a lui Alessandro Marcello ne aduce în faţă doi oameni şi neterminata lor poveste de iubire.

Anonimul veneţian este un spectacol sensibil, profund, uneori ironic şi mereu emoţionant. Ea şi El îşi trăiesc dragostea dincolo de vreme, într-o Veneţie a muzicii şi a frumuseţii eterne. Aici, iubirea înseamnă libertatea de a înfrunta zâmbind şi viaţa şi moartea deopotrivă. Sau, cum spunea maestrul Suchianu, referindu-se la filmul care a impus Anonimul veneţian în conştiinţa publicului, sub semnul implacabilului final se consumă „o scurtă întâlnire de-a lungul unei Veneţii tot atât de frumoase ca iubirea şi moartea”.

„Spectacolul de faţă nu se vrea o demonstraţie, ci un exerciţiu cu vedere la public, declara Ion Caramitru. Anonimul veneţian oferă pretextul unei astfel de abordări, iar Ilinca Goia şi Ioan Andrei Ionescu, doi actori foarte versaţi ai trupei Naţionalului, au curajul asumării lui până la capăt, au plăcerea jocului cu mijloacele simple, dar complicate, ale actorului”.


Alegerile unui om la locul lui: o viață liniștită

Laura (Ada Galeș) este o tânără care vrea să-și trăiască liniștită povestea alături de bărbatul pe care îl iubește. Medic, viitoare mamă și soție, e gata de o nouă etapă și de mutarea la București. Ar putea fi orice femeie. În filmul „“Un om la locul lui” / “A Decent Man”, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, Laura este unul dintre cele două personaje feminine care gravitează în jurul lui Petru (Bogdan Dumitrache). Laura crede, până la un punct, că este singura alegere din viața lui. Filmul, o adaptare liberă după romanul “Firesc”, scris de Petru Cimpoeșu, va avea premiera în cinematografe pe 23 noiembrie.

Laura este medic într-un oraș de provincie din România. Este drăguță, tânără, pragmatică și emotivă.  Mai mult decât atât, Laura este însărcinată cu iubitul ei, Petru, inginer de foraj într-o companie multinațională. În timp ce ea visează la o evadare din micul oraș și la un mariaj ca în reviste, despre care să poată povesti altora, viitorul ei soț trebuie să ia o decizie: este Laura femeia alături de care își va găsi fericirea sau Sonia (Mădălina Constantinescu), fosta iubită și colegă, care tocmai a suferit un grav accident de muncă? Ce alege „Un om la locul lui” vei afla din 23 noiembrie, la cinema.

„Laura nu visează la ceva irealizabil. Își imaginează că o să facă un copil cu Petru, un om care nu știe sigur dacă o iubește și cât de tare o iubește. Visează că o să meargă într-o vacanță pe an, că o să își cumpere o mașină la mâna a doua și că o să se mute la București. Laura își imaginează că Petru o să întârzie acasă, că nu o să fie tot timpul lângă ea și că o să uite lucruri. Laura e cum vrei tu, e doar o bucată din viața ei, care ar putea fi și viața ta.”, spune Ada Galeș despre personajul pe care îl interpretează în filmul “Un om la locul lui”.

Actrița Ada Galeș a absolvit Facultatea de Actorie în cadrul UNATC București și este angajată a Teatrului Național din București, având, de asemenea, colaborări cu alte teatre din capitală.

Un om la locului lui” a fost prezentat în premieră mondială la San Sebastian, în competiția “New Directors” a celei de-a 66-a ediții a festivalului din Spania.  Filmul, din distribuția căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădalina Constantin și Adrian Titieni, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 noiembrie.


Ochiul interior al lui Homer. Cum scriu, cum citesc şi cum compun orbii

Duminică 4 noiembrie 2018, de la ora 11.00, la Sala Mică, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL Radu Sergiu Ruba prezintă conferinţa cu tema Ochiul interior al lui Homer. Cum scriu, cum citesc şi cum compun orbii.

“Homer a fost un autor cu viaţă concret istorică. A trăit cu adevărat undeva şi a cântat de-a lungul şi de-a latul Eladei metropolitane şi coloniale. Nu a fost un mit în timpul vieţii, dar a devenit un mit. Dovada existenţei sale reale se află într-una din cele două epopei ce-i sunt atribuite. Conferinţa va începe aşadar cu această revelaţie.

Omul educat şi modelat ca fiinţă superioară numai prin limbaj şi prin sistemele de scriere. Cele trei mari figuri care au marcat şi făurit specificul vieţii orbilor din întreaga lume: Homer, Louis Braille şi Ray Kurzweil”. (Radu Sergiu Ruba)

Radu Sergiu Ruba s-a născut la 14 octombrie 1954 în Ardud, judeţul Satu Mare. Şcolarizarea a început-o în satul vecin Răteşti, continuând-o până la bacalaureat la Institutul pentru Nevăzători din Cluj, interval în care, pe la 11 ani, şi-a pierdut complet vederea ce nu fusese niciodată perfectă. A urmat studii de limbi străine, franceză şi engleză, la Universitatea Bucureşti. A lucrat ca profesor de franceză în sistemul preuniversitar, ca lector în programul Cambridge Standard English al British Council din capitală, ca inspector în Ministerul Educaţiei, responsabil cu învăţământul pentru elevii şi studenţii deficienţi de vedere. În această calitate, a înfiinţat patru şcoli de profil, două licee şi două postliceale de balneofizioterapie care funcţionează şi astăzi. A fost de asemenea consilier al ministrului muncii pe problematica dizabilităţii, contribuind la adoptarea unor măsuri administrative şi a unor acte normative.


Un bilet la Balul Bucuriei, 2 zile de terapie pentru copiii cu autism

Evenimentul filantropic al toamnei, Balul Bucuriei, eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru sprijinul copiilor și tinerilor cu autism, beneficiari ai Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA), își schimbă capul de afiș cu numai o lună înainte. În locul trupei Proconsul, sala va răsuna de vocea inconfundabilă a lui Aurelian Temișan și de piesele celor de la The Humans, precum și de interpretările unice ale Alexandrei Crăescu.

Invitatul special al evenimentului, trupa Proconsul, care confirmase din luna iunie participarea pro bono, s-a retras. Organizatorii evenimentului își cer scuze față de persoanele care au cumpărat deja bilete la Balul Bucuriei, în speranța că îi vor vedea și pe membrii trupei pe scenă.

ATCA mulțumește artiștilor care s-au mobilizat exemplar pentru ca donațiile pentru beneficiari să nu aibă de suferit. Scena Balului Bucuriei va fi plină iar, Veronica Soare și Robert Diaconeasa sunt amfitrionii serii și vor ghida invitații printre surprizele pregătite pe tot parcursul evenimentului. Publicul va putea, printre altele, să participe la o licitație tăcută în cadrul unei expoziții unicat de fotografie, care portretizează cauza ATCA. Portretele expuse vor putea fi licitate, atât în seara Balului, cât și după, acestea fiind începutul unei campanii de conștientizare prin intermediul artei fotografice.

Cea de-a treia ediție a Balului Bucuriei are loc vineri, pe 2 noiembrie, la Palatul Bragadiru. Biletele se pot achiziționa online pe https://www.iabilet.ro/ și în rețeaua fizică iabilet.ro. Toți banii strânși în urma acestui eveniment vor fi folosiți pentru a furniza ore de terapie copiilor cu autism sprijiniți de ATCA. Prețul unui bilet acoperă două zile de terapie pentru un copil cu tulburare de spectru autist.


90 de ani de Radio Romania: concert aniversar la Sala Radio!

RADIO ROMANIA implineste 90 de ani de cand intra in casele ascultatorilor din tara si din strainatate, 90 de ani de cand prestigioasa institutie publica reflecta cele mai importante evenimente.  Aceeasi frumoasa varsta este aniversata si de ORCHESTRA NATIONALA RADIO, care a marcat timp de aproape un secol peisajul artistic romanesc!

La ceas aniversar, pe 1 noiembrie 2018 (19.00), Sala Radio va fi gazda unui concert extraordinar dedicat celor 90 de ani aniversati de Radio Romania si de Orchestra Nationala Radio!

Sub bagheta apreciatului dirijor CRISTIAN MANDEAL, alaturi de ansamblul aniversat, vor evolua inca doua dintre cele 6 formatii muzicale ale institutiei: Corul Academic Radio (dirijor: Ciprian Tutu) si Corul de Copii Radio (dirijor: Razvan Rados). Invitatul special al serii va fi celebrul violonist roman LIVIU PRUNARU – concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam.

In pauza concertului, Editura Casa Radio marcheaza aceasta aniversare prin lansarea albumului intitulat RADIO ROMANIA 90. Inregistrari din Fonoteca Muzicala Radio Romania”.


Unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio: ”RadiRo” 2018 începe pe 18 noiembrie!

Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio ”RadiRo” – ediția a IV-a – eveniment produs și organizat de Radio România – are o semnificație specială în acest an, fiind dedicat deopotrivă aniversării a 90 de ani de existență a postului public de radio și marcării Centenarului României. Ansamblurile invitate, reprezentând radiodifuziuni de prestigiu din Europa, vin la București cu programe extrem de atractive, alături soliști și dirijori ce se află la apogeul carierei lor internaționale, onorând astfel prestigiul festivalului.” – LILIANA STAICU, Director Orchestrele și Corurile Radio România

Doar o lună ne desparte de debutul singurului festival din lume dedicat orchestrelor radio :”RadiRo”Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio, un eveniment produs și organizat de Radio România. Cea de-a IV-a ediție a festivalului – prezentat o dată la 2 ani – se va desfășura între 18 și 25 noiembrie 2018 și va aduce în fața publicului din România câteva dintre cele mai prestigioase orchestre europene.

O premieră la această ediție a Festivalului ”RadiRo” este reprezentată de noua secțiune de jazz, care va completa programul simfonic cu care este deja obișnuit publicul român. Cele 8 concerte de muzică clasică se vor desfășura la Sala Radio, iar cele 4 concerte de jazz vor fi prezentate la Sala Auditorium – MNAR  (Muzeul Național de Artă al României).

”RadiRo” 2018 va însemna șansa iubitorilor de muzică din România să asculte la București celebra BBC Philharmonic Orchestra (Marea Britanie), care va prezenta două concerte la Sala Radio (22, 23 noiembrie), sub bagheta dirijorilor Moritz Gnann, respectiv Ben Gernon și cu participarea soliștilor Andrei Ioniță (violoncel) și Kristóf Baráti (vioară).

Toate concertele festivalului sunt transmise live de Radio România, înregistrate și difuzate ulterior de Televiziunea Română și difuzate, de asemenea, de toate radiodifuziunile membre ale Uniunii Europene de Radio.


DiscoverEU: peste 450 de tineri din România vor putea călători gratuit în UE

După debutul cu succes al programului DiscoverEU, Comisia Europeană va lansa o a doua rundă în această toamnă. Toți tinerii cu vârsta de 18 ani din UE au posibilitatea de a se înscrie în concursul pentru permisele de călătorie gratuite, în perioada 29 noiembrie – 11 decembrie 2018. Pentru România vor fi alocate peste 450 de tichete, persoanele selectate urmând să călătorească în întreaga Europă între 15 aprilie și 31 octombrie 2019.

Comisarul european Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, a declarat: “În această vară, circa 15.000 de tineri în vârstă de 18 ani au putut călători în UE. Ei au avut o experiență personală cu privire la ceea ce înseamnă să fii european. Ei au avut șansa de a descoperi diversitatea și bogăția culturală a Europei, precum și de a întâlni oameni din întreaga Uniune. Am auzit atâtea povești fantastice de la cei care au participat și sunt încântat că putem oferi această experiență mai multor tineri anul viitor!”

Pentru înscriere:

 • tinerii trebuie să aibă vârsta de 18 ani la data de 31 decembrie 2018;
 • cei interesați, trebuie să se înscrie online, începând cu 29 noiembrie, pe pagina Portalului european pentru tineret;
 • un comitet va evalua aplicațiile și va face selectarea;
 • cei înscriși vor afla rezultatele în ianuarie 2019;
 • să fie pregătiți de călătorie între 15 aprilie – 31 octombrie 2019 pentru o perioadă de maximum 30 zile

Festivalul Enescu 2019 – Lumea în armonie!

Triplă premieră: interpreți, repertoriu, organizare

 • Peste 2.500 dintre cei mai valoroși artiști ai lumii având 50 de naționalități vor prezenta la București 84 de concerte și recitaluri timp de 23 de zile
 • Un total de 34 de prezențe în premieră în România – 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida și 9 orchestre de talie mondială
 • Festivalul se va desfășura în București și alte șapte orașe din țară
 • Opera în concert – extinderea repertoriului
 • Spectacole speciale – Mozart week in Residence
 • Acces sporit pentru un public cât mai larg – schimbări în procesul de achiziționare a abonamentelor

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu (31 august – 22 septembrie 2019, București, România) aduce publicului mai multe premiere, atât din perspectiva prezențelor artistice, cât și din cea a spectacolelor propuse și a organizării.

„Ediția 2019 a Festivalului Enescu relevă, cu certitudine, puterea originalității și a armoniei. Artiști din întreaga lume, de naționalități diferite, unii având viziuni și religii diferite vin în cadrul Festivalului cu un singur țel: acela de a face muzică. Or, scopul muzicii este tocmai acesta: să unească și nu să dividă. Cred că acest lucru transpare și din programul acestei ediții. Am reușit să convingem o mulțime dintre invitați să fie prezenți cu lucrări compuse de ei – astfel, vom avea o permanentă alternanță între muzica clasică și cea contemporană în cadrul aceluiași concert. ”, a declarat directorul artistic al Festivalului Enescu, Vladimir Jurowski.

Printre noii artiști, care completează galeria de vedete internaționale, se află actrița de Oscar Marion Cotillard, care o aduce pe legendara Jeanne d’Arc pe scena Ateneului Român, în opera omonimă, sub bagheta dirijorului Alexandre Bloch. I se alătură nume precum Mitsuko Uchida, Rene Jacobs,  Kirill Petrenko, Diana Damrau, Joyce DiDonato, Rolando Villazón și Julia Fischer.

În festival vor fi interpretate 32 de lucrări de George Enescu.


Rompetrol continuă parteneriatul cu Fundația pentru SMURD pentru salvarea de vieți

KMG International continuă să sprijine activitatea medicală de urgență a SMURD, la nivel național, prin oferirea de resurse pentru trainingul salvatorilor. Astfel, Grupul a achiziționat și donat două centre mobile de instruire, pe structura unor automobile tip furgonetă, pentru derularea programelor de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență destinate paramedicilor SMURD. Valoarea sprijinul oferit este de 100,000 USD.

Cele două centre mobile de formare sunt dotate cu întreaga bază materială pentru desfășurarea în condiții optime a activităților didactice pentru grupe de 16 persoane, respectiv manechine avansate de instruire, simulatoare ale corpului omenesc, defibrilatoare, resuscitatoare siliconice, echipamente de extracţie pacient din zone dificile, rucsace medicale de primă intervenţie şi stabilizare a pacientului şi echipamente IT moderne.

Prin intermediul acestui proiect vom contribui la dezvoltarea activităţii de formare continuă a personalului din cadrul SMURD şi vom realiza încă un pas foarte important din viziunea de a duce activitatea de pregătire mai aproape de oameni şi de a avea un sistem de urgenţă integrat, alcătuit din specialişti foarte bine pregătiţi şi instruiţi periodic la cele mai înalte standarde din domeniu. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără susţinerea acordată de partenerul nostru, KMG International, respectiv populaţia, care a ales să directioneze 2% pentru Fundatia pentru SMURD. Apreciem fiecare susţinere acordată pentru că, în final, este important să amintim că … Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă!” – a declarat Raed Arafat, Președintele Consiliului Director al Fundației pentru SMURD.

Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, centrele mobile de instruire vor fi alocate logistic regiunii Centru şi Bucureşti-Ilfov, iar activitatea de instruire SMURD se va desfăsura cu ajutorul unui numar de peste 10 formatori în toate judeţele limitrofe (Târgu-Mureș, Harghita, Sibiu, Alba, Braşov, Bitriţa-Năsăud, respectiv Bucureşti-Ilfov), dar şi în alte regiuni cum ar fi Prahova, Constanţa, Craiova, Galați sau Iaşi.

Cele 2 centre mobile de training sunt prezentate pentru prima dată, înainte de intrarea lor oficială în  activitate, elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a din Blejoi, Prahova. 120 de elevi de la școlile din comună vor beneficia de un curs de prim-ajutor oferit de formatorii SMURD.


Autorul kazah Abai Kunanbaev tradus pentru prima dată în limba română la editura Nemira

Ambasada Republicii Kazahstan în România, cu sprijinul KMG International, publică “Cartea învățăturilor” de Abai Kunanbaev, la editura Nemira, această ediție fiind prima traducere în limba română a autorului. Cartea, tradusă de prof. univ. dr. în filologie rusă Antoaneta Olteanu, va fi lansată în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, ce are loc între 14 și 18 noiembrie la Romexpo.

Cartea învățăturilor este una dintre scrierile literare reprezentative ale culturii kazahe. Împărtășim cu cititorii români bucuria de a lansa această carte în apropierea aniversării a 100 de ani de România și a 27 de ani de independență pentru Kazahstan, reafirmând astfel legătura culturală și valorile noastre comune. Cititorii vor descoperi o carte extraordinară, plină de înțelepciune, emoții tulburătoare și adevăruri incontestabile ale unui mare gânditor, filozof, poet și iluminat al culturii kazahe din Asia Centrală a secolului al XIX-lea” – a explicat Excelența Sa Dl. Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan.

„În ultimii ani, ne-am afirmat angajamentul pentru susținerea economiei României și am consolidat parteneriatul dintre România și Kazahstan prin proiectele și parteneriatele noastre. Componenta culturală întărește aceste legături, de aceea susținem lansarea lucrării lui Abai Kunanbaev, “Cartea învățăturilor”, ca o reiterare a principiilor morale universale pe care le împărtășim cu toții, indiferent de mediul cultural din care provenim” Alexey Golovin, Vicepreședinte al Grupului KMG International.


De Halloween, fă-ți curaj și hai la cinema

Ce se întâmplă când vine Halloween-ul și se stinge lumina? Începe filmul în sala de cinema. Și pentru că de ce ți-e frică, nu scapi, pe 31 octombrie mai bine nu stați singuri în casă, ci vă luați prietenii și mergeți la Cinema City. Iar pentru a sărbători Halloween-ul cum se cuvine, încercați una dintre rețetele noastre. Dar fiți avertizați! Nu sunt pe bază de dovleac, ci pe bază de… film.

Prețuri de speriat la filme horror

Pasul 1: Alegi un film dintre cele mai înfricoșătoare și mai incitante, perfecte pentru Halloween: „Goosebumps 2” (disponibil în avanpremieră); „Halloween”, „Misterul ceasului din perete”, „Călugărița: Misterul de la mânăstire”, „Sfârșitul vine noaptea”, „Blestemul celor rămași”, sau „Hell Fest. Parcul groazei”.

Pasul 2: Cumperi bilet la un preț groaznic de mic. Brrr!

Pasul 3: Pentru că ai făcut economie, îți iei un popcorn mare. Și suc! Yey!

Pasul 4. Intri la film.

Pasul 5: Repeți toți pașii de mai sus.


Cel mai nou iPhone este disponibil din 26 octombrie –  iSTYLE a prezentat iPhone XR clienților din România

iSTYLE, cea mai mare rețea Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est, a lansat cel mai nou model de iPhone –  iPhone XR. Acesta poate fi achiziționat din toate magazinele iSTYLE din țară sau poate fi comandat online – istyle.ro – începând din 26 octombrie.

iPhone XR are cel mai avansat LCD văzut vreodată la un smartphone – un ecran Liquid Retina de 6.1 inchi cu cel mai mare grad de acuratețe a culorilor de până acum. În plus, dispozitivul este dotat cu un sistem revoluționar de camere foto, care permite o identificare facială îmbunătățită și creează efecte spectaculoase cu ajutorul funcțiilor pentru modul Portret, Iluminare Portret, Controlul adâncimii de câmp și Smart HDR.

Pasionații de tehnologie vor aprecia cu siguranță puterea furnizată de cipul A12 Bionic care folosește tehnologia Neural Engine pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a avea experiențe uimitoare de realitate augmentată, iar pasionații de design vor aprecia eleganța ecranului care se întinde până la margini și finisajele colorate.

”După succesul de care s-au bucurat iPhone XS și iPhone XS Max, lansate luna trecută în țara noastră, iSTYLE readuce inovația și calitatea pentru pasionații Apple prin noul model iPhone XR. Pe baza cererilor primite, preconizăm că stocul inițial din magazinele iSTYLE va fi expuizat în decurs de câteva zile. Despre iPhone XR în trei cuvinte: culoare, personalitate, accesibilitate.  iPhone XR reprezintă dorința Apple de a crea produse destinate tuturor categoriilor de public păstrând standardele brandului. La rândul nostru, prin serviciile dezvoltate în ultimii ani, am reușit să atragem și să fidelizăm clienții reprezentativi pentru iPhone XR,”  a declarat Valeriu Ion, General Manager iSTYLE Retail România și Bulgaria.

Dotat cu cel mai avansat sistem de operare mobil din lume – cu instrumente noi și puternice, noul iPhone este mai personal ca niciodată. iSTYLE România așteaptă un interes crescut la nivel local pentru noul iPhone, disponibil la un preț mai accesibil decât celelalte două modele lansate în această toamnă.


Rowenta Silence Force Monocylonic, cel mai silentios aspirator 4AAAA pe care te poti baza oricand

O sambata in caminul tau cu aer extrem de cozy si prieteni alaturi, ar putea fi imaginea perfecta a unei zile de weekend. Zambesti? Stim! Probabil esti deja cu gandul la party! Prietenii tai sunt pe drum? Nimic mai simplu: Rowenta Silence Force Monocyclonic este partenerul tau de incredere pentru a obtine o casa curata in cel mai scurt timp.    

Gratie tehnologiei de ultima generatie, Silence Force Monocyclonic are un nivel de zgomot extrem de scazut, de doar 67 dB, de 8 ori mai silentios decat un aspirator Rowenta clasic… iar galagia ramane doar pentru intalnirea cu amicii tai. 😉

Aspirarea devine simpla deoarece aspiratorul Rowenta Silence Force Monocyclonic este prevazut cu noul cap de aspirare P3WER GLIDE, cu 3 pozitii, care permite o alunecare extrem de usoara pe orice tip de suprafata: parchet, gresie, mocheta sau chiar covor cu fir lung.

In plus, datorita celor trei niveluri de filtrare, retine 99% dintre particulele de praf, primind astfel clasificarea maxima A pe eticheta energetica europeana. Calitatea superioara a filtrelor permite retinerea particulelor miscroscopice ce pot cauza alergii si astm.

Combinand performanta extrema 4AAAA cu silentiozitatea si designul ergonomic modern, Rowenta Silence Force Monocyclonic este ajutorul pe care te poti baza oricand, chiar si atunci cand te-ai decis sa dai o petrecere.:) Punct ochit, punct lovit: misiunea ta de a avea o casa impecabila nu mai este una imposibila!

#GoodtoKnow: achizitioneaza pana pe 31 decembrie orice aspirator Rowenta Silence Force sau X-Trem Power si beneficiezi de 3 ani de garantie extinsa de la Rowenta


Arome si gust desavarsit cu Tefal Pain et Tresors

Recunoaste, putine sunt aromele care te indeamna sa incetinesti pasul precum cele dintr-o patiserie din Rue de la Huchette, intr-o dimineata cetoasa de toamna. Si daca ai putea aduce „revolutia” simturilor chiar la tine acasa? Baguette ou pain noir? Bien sur! Pain et  Tresors de la Tefal iti transforma bucataria intr-o veritabila boulangerie a la francaise!

Home bread, sweet home bread! Alegi ingredientele, selectezi unul dintre cele 20 de programe automate si Pain et Tresors e gata de treaba! Cu mix de cereale, integrala sau cu nuci? Tu decizi! Atat de simplu si sanatos! Exact, sanatos! Deoarece aparatul poate prepara inclusiv paine fara gluten. In plus, dispune si de 3 setari de greutate a preparatelor si tot atatea niveluri de rumenire. Apasa “Start”, iar Pain et Tresors se ocupa de framantat si, mai apoi, de copt.

Seteaza functia de programare automata si poti avea paine aburinda de fiecare data cand revii acasa dupa o zi lunga la birou. Totul devine si mai confortabil cand adaugi savoare preparatelor tale cu ajutorul dozatorului automat pentru drojdie, stafide, nuci, ciocolata sau alte topping-uri.

No pain, but still your gain!

Aluat de pizza, budinca de gris, gem sau iaurt pregatit cu unul dintre cele 3 programe speciale pentru lactate? Oricare ar fi alegerea, your wish is his command! Pain et Tresors are o reteta pentru fiecare.

Castiga premii in Club Tefal! – Cumpara o masina de paine Pain et Tresors sau orice alt produs electric de bucatarie de la Tefal pana pe 31 decembrie, inscrie bonul pe www.clubtefal.ro, aduna puncte si castiga super-premii! Sunt puse la bataie 3 salarii de ucenic bucatar, 2 de sous-chef ori salariul unui CHEF, in valoare de 3000 de euro! In plus, in fiecare luna, primii 300 inscrisi castiga premii garantate: un set de spatule si cartea lui Adrian Hadean cu semnatura in original, cani de calatorie sau cantare de bucatarie.


In Club Tefal ai priza la inovatii si premii

Continua distractia si experimenteaza cele mai delicioase retete in Club Tefal! Aici incepe aventura ta! Fii “CHEF la tine acasa” si descopera alaturi de Adrian Hadean o lume a gusturilor rafinate.

In Clubul Tefal sesiunile de gatit iti alimenteaza pasiunea si capata o noua dimensiune cand impartasesti aceeasi energie cu alti food enthusiasts. Cuisine connaisseur sau bucatar amator? Creeaza-ti cont si incarca-te cu inspiratie!

Bine ai venit! Te intampinam cu cele mai gustoase retete si secrete de CHEF! Inovatiile Tefal, OptiGrill® +,  ActiFry Genius XL si Ultrablend+ , iti usureaza munca si iti garanteaza succesul in bucatarie.

Upgrade & win!

Demonstreaza ca esti pasionat de gastronomie si Tefal te premiaza! Cumpara orice produs de bucatarie electric Tefal pana pe 31 decembrie, inscrie bonul pe clubtefal.ro si aduna puncte cu fiecare achizitie. Daca esti norocos, poti castiga salariul unui CHEF in valoare de 3000 de euro, 2 salarii de Sous-CHEF si 3 salarii de ucenic-bucatar!

In plus, daca te afli printre primii 300 de inscrisi in fiecare luna, ai garantat unul dintre premiile puse in joc: set de spatule impreuna cu cartea lui Adrian Hadean semnata in original, cani de calatorie sau cantare de bucatarie de la Tefal.

See you in the Club! Endlessly delicious


În această toamnă, IKEA aduce o explozie de culoare prin lansarea a patru colecții noi

Colecțiile limitate GRATULERA și SJÄLVSTÄNDIG, precum și colecția pe termen lung LUSTIGT sunt disponibile în magazin începând cu luna aceasta. Dar asta nu e tot: iarna se apropie, și la fel și colecția VINTER de la IKEA!

GRATULERA – Colecția GRATULERA revine cu următoarele două ediții aniversare. În octombrie, IKEA prezintă produsele colorate și special selectate din anii ‘70-‘80, urmate în decembrie de articolele minimaliste reprezentative perioadei ‘90 și 2000. Colecția vintage include piese de mobilier, corpuri de iluminat, veselă și multe altele în ediție limitată.

LUSTIGT – Joaca are un impact extrem de pozitiv asupra copiilor și adulților deopotrivă, contribuind cu adevărat la o viață de zi cu zi mai bună. Prin urmare, toate produsele IKEA pentru joacă sunt inspirate de acest lucru. LUSTIGT este despre joaca de dragul jocului, atât în cazul copiilor cât și al adulților. Este o colecție care are ceva pentru fiecare; role de hârtie pentru colorat, puzzle, o coardă de sărit, un război de țesut, un joc cu bile și multe altele. Să ne bucurăm de joacă prin colecția LUSTIGT, disponibilă în magazine și online.

SJÄLVSTÄNDIG – Colecția SJÄLVSTÄNDIG în ediție limitată constă în produse care eliberează oamenii de convenții în mobilarea propriului spațiu. Inspirată de mișcările „hacking” și DIY (Do It Yourself), aceste piese au fost create pentru ca tu să le poți da o notă personală.

Colecția VINTER – Colecția VINTER îți oferă tot ceea ce este necesar pentru nevoile și visurile tale de vacanță: accesorii, corpuri de iluminat, cutii și ambalaje pentru cadouri, decorațiuni pentru bradul de Crăciun, flori și chiar un brad.


Stilul italian Sporty Gentleman a ajuns și la București

Andrei Nourescu, gazda evenimentului Boggi Milano, a prezentat noua colecție toamnă – iarnă și punctele forte ale brandului pentru bărbați fondat în 1939 și renumit pentru excelența în croitorie și materialele de înaltă calitate. Printre invitați s-au numărat Eli Roman, Nono Semen, Livia Graur, Simona Țăranu, Ionuț Sava, Cristina Șișcanu, Maria Andreea, Dacian Foldi, precum și stiliști, jurnaliști și bloggeri.

Colecția, disponibilă deja în magazinul Boggi Milano din Băneasa Shopping City, a fost inspirată de stilul cotidian al bărbatului contemporan, inteligent și sofisticat, care dorește să își păstreze aspectul relaxat, în același timp fiind la curent cu cerințele prezentului. Fie că vorbim de jachete, pulovere pe gât și la baza gâtului sau pantaloni cu șiret, fiecare articol din colecție a atins niveluri ale perfecțiunii fără precedent.

Rezultatul este conceptul Sporty Gentleman, pentru bărbatul căruia îi place să-și exprime personalitatea prin tot ceea ce poartă, îmbinând stilul clasic și cel sport în ținutele de zi cu zi. Sporty Gentleman reprezintă un nou concept de îmbrăcăminte, dar și un nou stil de viață, în care costumul nu mai trebuie purtat exclusiv cu cămașă și cravată. Noua colecție este completată de genți și accesorii din piele, o categorie de produs cu totul nouă pentru brand.


Colecția Capsulă Toamnă-Iarnă 18/19 Re.Design 

Temele ediției toamnă–iarnă 2018/2019 Re.Design sunt călătoria și nevoia irezistibilă de noi descoperiri și experiențe. Peisajele montane din Europa de Est au fost alese ca locație, iar meșteșugul tradițional și arta locală, pe care designerii brandului le-au combinat cu moda stradală a orașelor mari, au servit drept inspirație pentru a crea o nouă colecție.

Punctul de plecare al acestei călătorii este Varșovia modernă, mereu în schimbare. În Re.Design, energia și creativitatea acestei metropole sunt simbolizate printr-o combinație de piese clasice, precum haine și jachete cu croieli moderne, supradimensionate, blugi și pulovere stil streetwear, precum și accesorii originale, atrăgătoare, inclusiv eșarfe supradimensionate.

Odată ajunși la Zakopane, participanții la expediție se odihnesc și se relaxează în mijlocul naturii, printre clădirile din lemn și designul unic, ce a făcut capitala Munților Tatra polonezi să fie unul dintre cele mai inspirate locuri din această parte a Europei. Stilul Zakopane, cu șindrile și dispunerea diagonală a plăcilor, desfășurate în direcții diferite, se reflectă în colecție printre altele, în modele și texturi de țesături tricotate calde, de calitate superioară și în structura de catifea, una dintre țesăturile dominante ale colecției Re.design.

Colecția pentru femei include, de asemenea, rochii ultra-ușoare, impermeabile, cu mâneci kimono, precum și jachete sau pantaloni din piele naturală. Colecția pentru bărbați este completată de jachete din denim, o jachetă cu două rânduri de nasturi și o vestă cu helancă. Îmbrăcămintea și accesoriile Re.Design, combinate, în funcție de sex, nevoi și dispoziție, cu cizme de trekking, cizme cowboy sau încălțăminte sport, vor crea stiluri aprobate chiar și de entuziaștii care sunt în căutarea unei abordări unice în modă.

Bhumika Arora, un supermodel indian cunoscut de pe podiumurile Chanel, Hermes sau Missoni, a fost vedeta ședinței foto din Tibilisi. Ewelina Gralak s-a ocupat de styling, iar fotografiile au fost făcute de Bartek Wieczorek.


Textele & fotografiile folosite apartin comunicatelor de presa primite

Puteti citi mai multe despre noutatile de luna aceasta in articolul trecut.

Postari similare

2 Replies to “Noutatile lunii octombrie (partea a treia)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *