Noutatile lunii octombrie

Luna septembrie a fost una bogata in evenimente de tot felul, iar luna octombrie se anunta la fel de aglomerata! Iata mai jos ce noutati am selectat pentru voi la inceput de luna!

Daria Parkhomenko a obținut premiul I la Concursul Enescu 2018 – Secțiunea Pian

Concursul „George Enescu” 2018 a ajuns la final. Daria Parkhomenko este câștigătoarea Secțiunii Pian. Un român și un coreean  premiați la Secțiunea Compoziție.

Daria Parkhomenko (Rusia), în vârstă de 27 de ani, a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Pian, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru pian și orchestră nr. 3 în re minor op.30 de Serghei Rahmaninov. În urma votului juriului, concurenta s-a clasat pe o poziție de egalitate cu câștigătorul locului al II-lea – Daumants Liepins -, iar decizia finală a aparținut președintelui juriului, Philippe Entremont.

Finala de Pian a Concursului Enescu a avut loc duminică, 23 septembrie, la Ateneul Român.  Pe locul al doilea s-a situat Daumants Liepins (Letonia), iar pe locul al treilea Alexander Panfilov (Rusia). Finaliștii au fost acompaniați de Orchestra Filarmonicii George Enescu, condusă de la pupitru de dirijorul Vassily Sinaisky.

Premiul Constanța Erbiceanu (2500 de euro), oferit de Fundația Culturală Erbiceanu ,,celui mai valoros competitor român”, i-a revenit concurentului Florian Mitrea.

Rezultatele au fost anunțate duminică seară de juriul format din Philippe Entremont (Președintele Juriului), Hyoung-Joon Chang, Dan Atanasiu, Dana Borșan, Andrei Pisarev, Pascal Rogé, Peter Jablonski și Philippe Dinkel.

Cinci premianti din public la Concursul International “George Enescu”

Cinci iubitori de muzica s-au evidentiat in aplicatia mobila JuratEnescu. Acestia au reusit sa identifice corect castigatorii fiecarei etape, de la calificare la finala, pentru fiecare instrument sau au avut o medie foarte buna, pe intreaga derulare a Concursului, la fiecare dintre cele trei etape.

Astfel, Stefan Aprodu si Teodor Chircu au punctat aproape perfect, in linie cu aprecierea facuta de Juriu participantii la vioara si, respectiv, violoncel acumuland 29 de puncte. Sandra Niculici, Simona Miron si utilizatorul Karmen Carmen au punctat constant, la toate cele trei instrumente, acumuland 29, 27 si 23 de puncte per total.

Pentru inspiratia si atentia acordata concurentilor, cei cinci jurati amatori vor primi Diploma de Jurat Ucenic si un voucher care le asigura un abonament la spectacolele de la Sala Palatului din cadrul Festivalului George Enescu, editia 2019.

In total, 120 de persoane au fost active in aplicatie pe perioada concursului, dintre acestea, 90 au urmarit constant concurentii si sectiunile.

Aplicatia Jurat Enescu va fi actualizata si in editiile urmatoare pentru a incuraja publicul sa fie alaturi de concurenti pe intreaga perioada de desfasurare a competitiei.

———————————————————————————–

La 100 de ani, preluăm preşedinţia Europei! (raport de ţară şi program de guvernare)

Duminică 7 octombrie 2018, de la ora 11.00, La Sala Mică, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL Ion Bogdan Lefter prezintă conferinţa cu tema La 100 de ani, preluăm preşedinţia Europei! (raport de ţară şi program de guvernare)

Intrăm în linia dreaptă care duce spre momentul aniversar de la 1 decembrie, când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, şi de-acolo, o lună mai târziu, spre data de 1 ianuarie, când România va prelua preşedinţia rotativă, pentru o jumătate de an, a Consiliului Uniunii Europene, marea federaţie continentală din care facem parte.

Cum se prezintă ţara la debutul acestei importante „stagiuni” cultural-politice, cu mari responsabilităţi şi de o excepţională încărcătură simbolică? În ce etapă istorică se află societatea românească? Unde-am ajuns după 100 de ani, cum stăm azi şi ce-ar trebui să facem de-aici înainte? Avem datoria să ne punem asemenea întrebări, iar răspunsurile şi – în genere – reflecţia asupra acestor lucruri ne pot ajuta să schiţăm un cât mai adevărat, cât mai exact „raport de ţară” şi un „program de guvernare” serios, altfel decât cele compuse doar din scamatorii electorale… (Ion Bogdan Lefter).

Ion Bogdan Lefter (născut la 11 martie 1957 în Bucureşti) – scriitor, critic literar, analist cultural şi politic. Profesor (din 1990) şi director (din 2011) al Şcolii doctorale la Facultatea de Litere din Universitatea Bucureşti; profesor-invitat la Universitatea din Amsterdam, Olanda (1992-1994). Comentator politic la posturile de radio România Actualităţi şi Radio France Internationale (Bucureşti, în limba română), precum şi la posturile de televiziune Digi 24 TV şi Realitatea TV. Fost director în România (Bucharest bureau chief) şi analist politic al postului american de radio Europa Liberă (Departamentul pentru România) (1995-1998, 1998-2003), apoi analist politic al BBC (Departamentul pentru România) (2004-2008).

———————————————————————————–

Platforma Internațională de Teatru București #5 –  istoria cu i mic

– teatru, performance, dezbatere, ateliere –

Ediția cu #5 a a Platformei Internaționale de Teatru București are în program numai producții de teatru bazate pe povești personale, subiective și îi invităm pe spectatori să adauge și poveștile lor conținutului Platformei. Între 11 și 14 octombrie 2018la ARCUB – Gabroveni și la Teatrul Mic vor putea fi văzute spectacole prin care vom redesena harta României prin teatru, ele fiind bazate pe istorii din diferite orașe, de la Sfântu Gheorghe la Constanța și de la Piatra Neamț la București, cu protagoniști care fac parte din comunitățile românești dar și maghiare, moldovenești, rome, tătărăști. Voci cât se poate de diferite ale societății contemporane. La toate acestea vom adăuga cântece de dragoste din toate țările europene, aduse la București de compania britanică Action Hero care a petrecut ultimele șase luni pe drumurile Europei pentru a le înregistra și pentru a găsi esența umană a conceptului de Europa.

Platforma Internațională de Teatru București #5 este un eveniment produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) și finanțat de Institutul Cultural Român, Primăria București prin ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București, British Council Romania, AFCN – proiecte culturale și UNITER, în parteneriat cu Teatrul Mic din București și Centrul de Teatru Educațional Replika. 

———————————————————————————–

Alexandru Tomescu deschide noua stagiune de la Sala Radio!

Sala Radio – cea mai mare sală de concerte simfonice din România, dotată cu cea mai mare orgă din țară şi din sud-estul Europei – își redeschide porțile pentru stagiunea de concerte 2018-2019!

Noua stagiune este una aniversară și va fi marcată de 3 evenimente cu totul speciale: sărbătorirea celor 90 de ani de la înființarea postului public Radio România (1 noiembrie) – cifră ce reprezintă și vechimea Orchestrei Naționale Radio, Centenarul României (1 decembrie) și Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediția a IV-a (18-25 noiembrie).

Stagiunea se va deschide vineri, 5 octombrie 2018 (19.00), prin concertul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO (dirijor: JULIEN SALEMKOUR), în cadrul căruia apreciatul violonist ALEXANDRU TOMESCU va interpreta Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, semnat de Erich Wolfgang Korngold.

Considerat unul dintre fondatorii muzicii de film, elev al compozitorilor Gustav Mahler şi Alexander von Zemlinski, Korngold a compus muzica pentru 16 pelicule de la Holywood și a obținut două premii Oscar. În 1935 a semnat un contract cu Warner Bros. și a creat prima coloană sonoră originală pentru filmul Captain Blood, moment ce a însemnat afirmarea lui Korngold drept unul dintre primii compozitori de la Hollywood apreciați la nivel mondial. În cea de-a doua parte a serii veți asculta Simfonia a V-a de Gustav Mahler, cunoscută publicului larg și grație includerii unui pasaj din lucrare în celebrul film ”Moarte la Veneția” (1971), regizat de Luchino Visconti.

Miercuri, 10 octombrie (19.00) este rândul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO să își facă debutul în noua stagiune de la Sala Radio, cu un concert derulat sub bagheta tânărului dirijor român VLAD VIZIREANU, care se bucură deja de o carieră internațională. Programul serii va cuprinde una dintre creațiile marelui MozartConcertul nr. 5 în la major pentru vioară şi orchestră, Requiem-ul în do minor semnat de contemporanul său, compozitorul italian Luigi Cherubini și Musique pour Radio, uvertură pentru orchestră mică – partitură ce aparține compozitorului român Filip Lazăr.

Evenimentul se va desfășura cu participarea violonistei CRISTINA ANGHELESCU – solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio România – și a CORULUI ACADEMIC RADIO (dirijor: CIPRIAN ȚUȚU).

———————————————————————————–

Metallica a spart recorduri la vânzările de bilete

Primul show de stadion SOLD OUT în 24 de ore!

Biletele pentru concertul Metallica din vara anului viitor s-au vândut în timp record, în 24 de ore de la punerea în vânzare generală. Concertul va avea loc pe 14 august 2019, pe Arena Națională din București, și face parte din turneul european WorldWired.

Ziua de 28 septembrie a marcat un moment crucial în industria de live entertainment din România  și cea mai rapidă vânzare din istoria concertelor de până acum, dar cu siguranță nu o noutate pentru show-urile Metallica din acest turneu. E dovada că Metallica este în continuare una dintre cele mai mari trupe rock din lume, interesul și entuziasmul fanilor fiind și motivul pentru care biletele s-au epuizat într-un timp atât de scurt.

Bilete pentru toate categoriile au fost puse în vânzare generală pe 28 septembrie, începând cu ora 10:00, și în aproximativ 3 minute au fost epuizate mai multe categorii, existând zeci de mii de accesări simultane ale site-urilor de bilete. Primele epuizate au fost categoriile de gazon, urmate de cele cu loc în tribune. Pe parcursul zilei, în urma discuțiilor cu echipa de producție a turneului, au mai fost eliberate locuri în mai multe categorii (inclusiv gazon) și puse direct la vânzare.

Au fost disponibile contingente limitate de bilete în perioada de presale. Deți nu este o procedură comună pentru România, perioada de presale a fost valabilă pentru toate concertele din turneul european WorldWired anunțat pe 24 septembrie, fanii trupei fiind obișnuiți cu acest mecanism.

———————————————————————————–

Intra in Club Tefal alaturi de Adrian Hadean

Bucataria este una dintre pasiunile tale? Say no more! Da start distractiei si spune raspicat: ”Sunt CHEF la mine acasa”! Toamna aceasta, Tefal lanseaza Club Tefal, locul de intalnire al celor mai mari pasionati de gatit. Alaturi de Adrian Hadean, te asteptam sa experimentezi o lume plina de savoare si sa inveti cum se prepara un meniu de 5 stele.

Inspira-te, creeaza, gateste!  Gurmand, food blogger sau createur de saveur? Club Tefal este locul in care pornesti in cele mai delicioase aventuri culinare, iti gasesti inspiratia sub indrumarea specialistilor si afli secrete bine pastrate din bucataria lui Adrian Hadean.

Intra pe clubtefal.ro, creeaza-ti cont si incarca-te cu inspiratie! J Aici te asteapta retete delicioase, produse inovatoare care te vor ajuta sa devii ”CHEF la tine acasa”, dar si ultimele ”tips & tricks” pentru preparatele favorite.

In Club Tefal poti castiga si cele mai tari premii! Cumpara orice produs de bucatarie Tefal de se baga in priza (din categoriile aparate electrice de gatit, prepararea alimentelor si mic dejun) pana pe 31 decembrie, inscrie bonul pe http://www.clubtefal.ro si aduna puncte cu fiecare achizitie.

Am pus la bataie salariul unui CHEF, in valoare de 3000 de euro, dar si 2 salarii de Sous-Chef si 3 salarii de ucenic bucatar! Premiile pot fi castigate in functie de numarul de puncte acumulate. Iar daca te afli printre primii 300 inscrisi in fiecare luna, castigi premii garantate: un set spatule si cartea lui Adrian Hadean cu semnatura in original, cani de calatorie sau cantare de bucatarie Tefal.

Traditional, fusion sau fine dining? In Club Tefal inveti sa dai un touch special oricarui preparat.:) Pune-ti la treaba partenerii de incredere: OptiGrill® +, ActiFry Express XL, sau Ultrablend+, iar laudele pofticiosilor nu vor intarzia sa apara.

Let’s cook like a CHEF! 🙂

———————————————————————————–

COLECȚIA PRIMĂVARĂ-VARĂ 2019 ERMANNO SCERVINO

Colecția Primăvară-Vară ERMANNO SCERVINO este caracterizată de accente retro, sursă de inspirație pentru o colecție plină de accente futuriste.

Dantela, volanele și accesoriile înfrumusețează rochiile mini sau midi all-white, iar graficele alb-negru ornamentează rochiile din crêpe de Chine și jachetele matlasate supradimensionate.

Țesăturile din jacquard sunt folosite pentru rochii, jachete și pantaloni. Trench-urile și hainele în strat dublu de piele, fără căptușeală, sunt acoperite de un strat protector. Jachetele sunt supradimensionate și masculine, iar combinația de culori și materiale contrastante ne dezvăluie inspirația rock din spatele ținutelor.

Volanele croșetate conturează rochiile din organza, iar curelele din cristale, cauciuc căptușit, pânză sau piele accentuează talia. Sandalele au talpa pătrată, mocasinii dezvăluie inspirația masculină, iar cizmele lungi pun în valoare orice ținută.

Femeia Scervino pășește alături de un bărbat care împărtășește aceeași estetică, îmbrăcat în sacouri albe, pulovere cu inserții strălucitoare sau costume de brocart. Diferite lumi, stiluri și inspirații se amestecă și se armonizează în stilul unic al lui Ermanno Scervino.

———————————————————————————–

Cele mai mici spații pe care le poți decora cu mobilă IKEA

Noul catalog IKEA sărbătorește viața acasă cu toate provocările, tensiunile, nevoile și visurile ei. Distribuția publicației care aduce inspirație pentru viața de zi cu zi s-a încheiat! 800.000 de locuințe din București și împrejurimi se bucură să descopere noutățile IKEA. Cea de-a 11-a ediție a catalogului IKEA pentru România și a 68-a la nivel global, celebrează viața acasă și ne invită să descoperim noi idei pentru a ne decora locuințele!

Spaţiile mici sunt de departe cele mai numeroase şi mai răspândite în locuinţele din zona urbană. Un spaţiu limitat este o adevărată provocare care impune alegerea practicului în detrimentul designului. Însă IKEA știe să combine cu brio aceste două necesități.

În Catalogul IKEA de anul acesta se numără și o situație în care, cu siguranță, mulți tineri din ziua de astăzi se regăsesc – povestea unui student care locuiește într-un mic studio: o locuință de 16 metri pătraţi, în care fiecare centimetru este planificat. Hainele groase de iarnă, colecţia de pantofi, echipamentul de sport – toate au nevoie de locul lor, fără a te incomoda în extrasezon. Şi, în acelaşi timp, tu ai nevoie de un loc intim, pe care să îl poţi numi cu drag „acasă”.

IKEA propune soluţii de depozitare pe toată înălţimea peretelui şi un spaţiu flexibil, pentru toate activităţile. O casă confortabilă, aerisită, în care te deconectezi în linişte de la agitaţia lumii de afară.

———————————————————————————–

OPI lansează colecția în ediție limitată Metamorphosis by OPI

Manichiura ta se poate transforma aproape instantaneu din normală în extraordinară, odată cu lansarea colecției în ediție limitată, Metamorphosis by OPI! Aceasta cuprinde 6 nuanțe policromatice, cu particule strălucitoare, disponibile în sistemul Nail Lacquer. Având un finish captivant, deosebit, și particule iridescente irezistibile, nuanțele Metamorphosis sunt mai mult decât perfecte atât pentru sărbători, cât și pentru ocaziile deosebite din viețile noastre, reprezentând în prezent trendul principal în ceea ce privește nail art-ul.

Metamorphosis by OPI include 6 nuanțe care pot fi purtate atât individual, cât și împreună cu o altă nuanță favorită, din sistemul Nail Lacquer. De asemenea, pot fi purtate atât cu top coat, cât și fără, ambele variante fiind la fel de seducătoare!  Printre nuanțele noastre favorite peste care aplicăm lacurile Metamorphosis, se numără Alpine Snow, Humidi-Tea, Strawberry Margarita, Do You Lilac It?, I Can Never Hut Up și Lincoln Park After Dark. Odată aplicat top coat-ul, unghiile tale vor căpăta un finish glossy, multidimensional. Fără top coat, vei avea parte de o manichiură cu textură mată și un finish iridescent.

———————————————————————————–

RESERVED – Campania #ICanBoogie. Capitolul 3 – Un rendez-vous

Cel de-al treilea capitol al campaniei de toamnă „I Can Boogie” constituie un final foarte senzual, care închide seria filmelor regizate de Gordon von Steiner pentru Reserved. „Un rendez-vous” ce încetinește ritmul pentru a face loc unei interpretări complet noi a cântecului tematic. De data aceasta, una dintre vedetele campaniei – Joanna Kulig – cântă melodia “Boogie”. Ea este acompaniată doar de pian, într-un aranjament de jazz ambiental. La fel ca în capitolele anterioare, această parte o include și pe Jeanne Damas, acea “IT Girl” de origine franceză.

„Un Rendez-vous” este o colecție de impresii, aflată la granița dintre vis și realitate, care arată o luptă de putere între personajele principale, amintind de tangoul anilor 1930. Versiunea romantică și senzuală a clipului „I Can Boogie” este decorul pentru schimbul de priviri, gesturi și subînțelesuri între vedetele feminine. Cine conduce și cine se lasă condus? Care este mesajul? O femeie contemporană își poate alege rolul, atât în ​​dans, cât și în viață. În film, Jeanne Damas și Joanna Kulig contrastează puternic, una purtând o rochie neagră, iar cealaltă o cămașă supradimensionată, luată parcă direct din garderoba bărbaților.

„Un număr infinit de definiții ale feminității este punctul de plecare al întregii campanii. Indiferent dacă poartă o rochie ce îi subliniază talia și decolteul sau o cămașă largă bărbătească – o femeie rămâne aceeași. Ea va fi întotdeauna ceea ce își dorește să fie, iar hainele o ajută să exprime acest lucru”, spune Monika Kapłan, Global Marketing Director Reserved, rezumând astfel întreaga campanie de toamnă. De aici și divizarea în trei părți, fiecare dedicată unei viziuni diferite asupra feminității, într-o dispoziție complet diferită, care în cele din urmă formează un ansamblu coerent, accentuând faptul că Reserved desenează moda fără o evaluare a beneficiarilor. Dansul senzual al eroinelor rafinate, prinse în decorul unui club elegant, anunță noua colecție capsulă Reserved Premium. Alb-negru, o mulțime de împrumuturi din garderoba bărbaților, linii clasice, atemporale și factorul feminin imbatabil.

———————————————————————————–

BARZA lansează testul de fertilitate feminină și masculină

Stilul de viață, factorii genetici și psihologici ai ambilor parteneri pot cauza infertilitatea. Infertilitatea este diagnosticată atunci când sarcina nu apare după un an, timp în care au avut loc raporturi sexuale neprotejate. În acest caz este nevoie de o evaluare pentru infertilitate.

Despre testul de fertilitate 2 + 1 BARZA

  • Testul de fertilitate feminină (2 teste) – este un test rapid calitativ pentru detectarea în urină a nivelului hormonului FSH (Hormon de Stimulare Foliculară) în vederea evaluării funcției ovariene. Deoarece concentrația hormonului FSH în urină este influențată de o serie de factori, precum ingerarea de apă sau transpirație, testul trebuie aplicat de cel puțin două ori, pentru un rezultat concludent. Declinul funcției ovariene este una dintre posibilele cauze ale fertilității scăzute și dacă rezultatul testului este pozitiv, trebuie consultat medicul specialist.
  • Testul de fertilitate masculină (1 test) – este un test rapid de determinare calitativă a concentrației de spermatozoizi din materialul seminal uman, ca un ajutor în vederea stabilirii gradului de fertilitate masculină. SP10 este o proteină prezentă doar la nivel testicular și este utilizată ca metodă de analiză, în vederea testării concentrației de spermatozoizi. Concentrația proteinei SP10 este proporțională cu gradul de concentrație a spermatozoizilor din lichidul seminal. Testul pozitiv indică viabilitatea spermatozoizilor din lichidul seminal.

———————————————————————————–

Textele & fotografiile folosite apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *