Echipamente reflectorizante – pentru protectie maxima

O imbracaminte de siguranta cu vizibilitate ridicata poate fi definita ca un semnal catre celelalte persoane, utilaje si masini, care te fereste de eventualele accidente. Geaca reflectorizanta este cea mai vizibila, deoarece este imbracata peste celelalte haine si este pe partea superioara a corpului. Un echipament prin care esti mai vizibil cu siguranta reduce riscul de a avea un accident!

Gecile si salopetele reflectorizante reprezinta o componenta importanta a sigurantei la locul de munca in multe domenii de activitate: muncitor in domeniul transporturilor sau in constructii, echipajele de intretinere a drumurilor, soferi de remorcare, lucratorii feroviari, inspectorii de santiere, lucratorii din depozit sau din fabrici.

Sunt o multime de accesorii reflectorizante prin care te poti proteja de riscuri, precum: salopete, veste, jachete, pantaloni, chiar si sepci. Pentru a fi cat mai vizibile, echipamentele trebuie sa aiba culori precum: portocaliu-rosu, rosu sau galben-verde. Culorile echipamentelor trebuie alese in asa fel incat sa contrasteze cu mediul de lucru, pentru a putea fi usor de observat.

Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi un echipament de protectie pentru muncitorii tai:

  • daca activitatile se desfasoara ziua, echipamentul fluorescent este cel mai potrivit;
  • acoperirea intregului corp este importanta pentru o vizibilitate maxima;
  • dungile de pe brate si picioare ajuta la imbunatatirea vizibilitatii unui corp in miscare;
  • combinatia de culori si benzi ofera cea mai buna vizibilitate in timpul lucrului;
  • geaca reflectorizanta nu trebuie sa fie acoperita de alte piese vestimentare.

Ca si angajator, esti obligat sa furnizezi echipei tale echipamente de protectie adecvata tipului de activitate pe care o desfasoara. La randul lor, angajatii sunt obligati sa poarte aceste echipamente.

Pe langa avantajele de siguranta pe care aceste costume le ofera, ele pot fi utilizate si pentru a identifica cu succes personalul autorizat dintr-o incapere, mai ales in cazul in care accesul este restrictionat din anumite motive de securitate sau de siguranta.

Utilizarea corecta a echipamentelor reflectorizante este o masura relativ simpla si ieftina, dar joaca un rol major in mentinerea sigurantei si prevenirea accidentelor. De asemenea, promoveaza un spirit de echipa in randul angajatilor si creste gradul de constientizare a prezentei unei companii, prin identitati corporative.

Hai pe site-ul celor de la Top Protectie – aici gasesti jacheta, salopeta, hanorac, vesta si geaca reflectorizanta la cele mai bune preturi!

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *