De ce să-ți lași numărul de telefon în geamul mașinii atunci când parchezi

Problema parcărilor devine din ce în ce mai frecventă în orașele mari din România care par să nu ne mai încapă de fluxul de mașini. Consiliile locale dezbat acest subiect de multă vreme, propunând soluții care nu își mai găsesc aplicarea. Dacă e să vorbim de centrul capitalei, durerea e și mai mare, întrucât numărul locurilor legale de parcare raportat la avalanșa de șoferi care caută locuri să își parcheze mașinile este extrem de mic.

În condițiile în care trăim într-o lume neprietenoasă, ce te faci când vrei să parchezi ca să mergi la o farmacie sau să îți lași copilul la școală? Cum procedezi când ai nevoie să retragi bani de la un bancomat și ești nevoit să-ți lași mașina pe locul altuia?

O soluție în aceste condiții ar fi ca fiecare șofer să-și lase un număr de telefon pe partea interioară a geamului. Bineînțeles, acesta nu ar trebui să fie un pretext ca să parchezi oriunde și oricând, dar este o idee bună atât pentru situațiile în care vrei să pleci undeva pe 15-30 de minute, cât și pentru situațiile în care ți-ai uitat, de exemplu, farurile aprinse: numărul de telefon lăsat în geam îți poate salva bateria, pentru că cineva te poate apela și atenționa că ți-ai uitat farurile aprinse. Sau, poate că cineva ți-a avariat din greșeală mașina: având numărul tău de telefon, persoana te poate anunța imediat și puteți rezolva problema, amical.

 

Să-ți parchezi mașina, având o plăcuță cu numărul de telefon pe parbriz, pare să fie una din puținele soluții la problema locurilor de parcare, or aceasta îți poate da “acces” la locurile în care ai dubii că ai parcat, de exemplu, ilegal: pe locul de parcare al altcuiva sau când ai blocat accesul la intrarea unui bloc, în fața unei porți etc.

Având numărul de telefon în geamul mașinii, poți evita situațiile stresante de a înconjura orașul în căutarea unui loc de parcare și pentru că majoritatea șoferilor nu sunt împotriva acestui gest. Important este să ții cont de faptul că acest gest nu este un permis de parcare, ci un apel la omenia celui pe care l-ai blocat.

Sursa foto principala: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =