Sotul meu mi-a spus recent ca i se pare ca acum citesc mult mai multe carti decat o faceam atunci cand ne-am cunoscut in timp ce mie, din contra, mi se pare ca nu mai am acelasi timp de citit si ca citesc mai putin. 🙂
Probabil adevarul este undeva la mijloc si desi de multe ori citesc carticele de buzunar sau carti mai usurele in doar cateva ore, de multe alte ori nu mai reusesc sa-mi gasesc si timp sa va povestesc detaliat despre ele. Noroc cu Goodgreads – macar asa le bifez si stiu exact ce si cand am citit.
Pe repede inainte, ca sa nu treaca nemarcate, va mentionez mai jos ce am mai citit:
“Cosmar” de Rodica Ojog-Brasoveanu
Laura, personajul principal al acestui roman, se trezeste in fata unui mister – dovezi peste dovezi ii demonstreaza ca a mai trait o data, in trecut, iar acum incearca sa faca tot posibilul sa ajunga la capatul acestei povesti si sa inteleaga ce s-a intamplat cu acea existenta pe care nu si-o poate aminti. Langa ea sta un tanar indragostit de ea, care va face tot ce este posibil pentru a o ajuta si pentru a-i fi util, in timp ce relatiile ei cu cei apropiati se degradeaza treptat.
Un pic diferit fata de genul romanelor cu care eram eu obisnuita de autoare, insa la fel de delicios si captivant. 🙂
https://www.instagram.com/p/BgdXF4rntUu/?taken-by=city_femme
“Dragostea unei femei cumsecade” de Alice Munro
Alice Munro, scriitoare canadiana detinatoare a Premiului Nobel pentru literatura (2013) ne prezinta o serie de opt povestiri indraznete, cu personaje bine conturate si povesti uneori socante. Autoarea descrie cu talent viciile si secretele umane intr-o viata provinciala – fie ca vorbim de o infirmiera, o adolescenta, o tanara sotie sau de o mama.
Toate sunt manate de frici, de capricii, de ambitii, iar minciunile care se afla sub aparenta ies uneori la iveala cu forta si naruiesc destine sau familii.
„Alice Munro este unul dintre cei mai buni scriitori contemporani de proză scurtă. Povestirile sale dau impresia unei magii secrete pe care numai ea o stăpâneşte.” The Washington Times
“Eileen” de Ottessa Moshfegh
Trebuie sa recunosc ca personajul Eileen mi s-a parut odios, iar lectura cartii mi-a dat un sentiment de neliniste si usoara repulsie. Insa faptul ca o carte sau de fapt un personaj mi-a starnit asemenea emotii eu il consider un plus.
Eileen este o tanara care locuieste cu tatal alcoolic si care lucreaza ca secretara intr-o inchisoare / casa de corectie pentru baieti. Viata ei se imparte intre serviciul pe care il detesta, cumparaturile pentru tatal ei (cel mai adesea alcool), furtul din magazine si o mizerie de nedescris. Asa ca atunci cand Rebecca, noua ei colega, ii acorda mai multa atentie, Eileen vede in prietenia cu aceasta o sansa de a scapa din existenta ei mizera.
Insa Rebecca o face complice intr-o poveste surprinzatoare, iar Eileen se vede nevoita sa ia unele decizii care ii vor schimba viata definitiv.
https://www.instagram.com/p/BgasjfMHnFs/?taken-by=city_femme
“Jurnal din viitor” de Mihai Găinușă 
Am ramas surprinsa sa-l descopar pe scriitorul Mihai Gainusa, prin “Jurnal din viitor”, gasit intamplator intr-un anticariat din Capitala.
Am descoperit astfel un autor inteligent, cu un simt al umorului si al ironicului bine dezvoltate, cu predilectie pentru personaje straine si pentru povesti bizare. Colectia de povestiri cuprinde personaje precum mama Medusa, doamnele din Ribauville sau Omul-Indicator, precum si un barbat care ajunge in stapanirea propriului sau jurnal din viitor, care ii va influenta astfel definitiv destinul.
Recunosc ca mi-a placut mai mult decat ma asteptam si sper ca la un moment dat sa citesc si celelalte carti pe care le-a publicat pana acum: “Trialoguri cârcotașe” (2003), “Cotcodăceli” (2004), “Fără cap și fără coadă” (2007), “Povestiri mortale” (2009) si “Scândura de frizerie” (2009).
Pentru alte recomandari de lectura puteti citi mai multe in sectiunea Carti CityFemme.