Noutatile lunii aprilie (partea a doua)

Continuam luna aprilie printr-unul dintre articolele cu care v-am obisnuit deja de peste un an de zile  (Noutatile lunii aprilie / Noutatile lunii martie(partea a treia) ), in care va prezentam periodic noutatile pe care le aflam in urma comunicatelor de presa. De la noi colectii de haine pentru cei mici si cei mari la electrocasnice, de la festival de film, targuri, teatru, conferinte si carti pana la localuri noi – iata ce avem pentru voi pentru luna aprilie. 🙂

 • Bourjois prezintă Le Duo Blush și Le Petit Strober

Paris, 1863 – Victor Hugo tocmai publica Mizerabilii, Edouard Manet crea un scandal cu pictura sa intitulată Dejunul pe iarbă, Turnul Eiffel nu reprezenta mai mult decât o sclipire în ochii unui tânăr inginer, iar Alexandre Napoléon Bourjois era pe cale să schimbe percepția asupra conceptului de frumusețe.

Fardul de obraz Bourjois Little Round Pot este disponibil în cea mai mare gamă de nuanțe de pe piață – 17 mai exact – incluzând celebra nuanță Cendre de Rose, un best-seller încă din anul 1910. Pentru o strălucire naturală, pur și simplu zâmbește și aplică blush-ul pe pomeți în direcția tâmplei. Daca ti se pare că ai aplicat prea mult produs, nu-ți face griji! Trebuie doar să aplici încă un strat de pudră peste, iar efectul va fi estompat.

Bourjois Little Round Pot Blush  – Bourjois lansează o formulă actualizată a blush-ului iconic Little Round Pot, care oferă o textură îmbunătățită, o aplicare ușoară, o acoperire ușor de controlat, o culoare mai luminoasă și un finish mai natural și mai radiant.

Încercat și testat: 91% dintre femei au declarant că noul Little Round Pot este mai rapid și mai ușor de aplicat; 95% au descris textura ca fiind “numai bună”; 97% s-au declarat mulțumite de intensitatea culorii și 95% gradul de acoperire, iar 87% au spus că oferă o strălucire cu aspect natural.

 • LYSISTRATA, jucată de greci, pe scena TNB cu două reprezentaţii

Vineri 27 aprilie şi vineri 4 mai 2018, de la ora 19.30, la Sala Studio a TNB, Trupa de teatru a Asociației Culturale Grecești din România – NOSTOS, în colaborare cu Teatrul Național “I. L. Caragiale” din București și sub egida Ambasadei Republicii Elene din București prezintă LYSISTRATA de ARISTOFAN, în traducerea lui  Giannis Varveris. Regia spectacolului este semnată de  Afroditi Ioannidou, coregrafia de Amalia Strinopoulou. Muzica: Pantelis Terezakis, Scenografia: Afroditi Ioannidou şi  Amalia Strinopoulou.

Comedia fără vârstă  a lui Aristofan arată admirația și respectul scriitorului față de sexul feminin, în contrast cu percepția generală a societății vremii ce dorea ca femeia să se limiteze la gospodărie, căsnicie și îndatoririle materne. Prin personajul Lysistrata, Aristofan prezintă contrastele psihologiei feminine ce fac femeia atrăgătoare și eficientă. Este delicată și în același timp dinamică, supusă și revoltată, romantică și realistă, perspicace și pragmatică. Înzestrată cu aceste trăsături, Lysistrata își dă seama cât de absurd este războiul. Prin urmare, ea născocește un mod inteligent de șantaj asupra bărbaților, pentru a-i forța să pună capăt războiului și să se întoarcă la casele și familiile lor. Îndeamnă femeile – ateniene şi spartane – la abstinență și le pune să jure că nu le vor mai ceda bărbaților decât după capitulare și după ce ei semnează pacea. Ce dilemă implacabilă pentru bărbați!…

Dar de neînvins este arma dragostei! La finalul celor 75 de minute de spectacol veţi afla cum s-a pus capăt spinoasei situaţii.

 • POVEȘTI DIN BUCUREȘTI – UN ORAȘ CU VOCAȚIA SUPRAVIEȚUIRII

Duminică 29 aprilie 2018, de la ora 11.00, la Sala Atelier, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL Silvia Colfescu prezintă conferinţa cu tema POVEȘTI DIN BUCUREȘTI – UN ORAȘ CU VOCAȚIA SUPRAVIEȚUIRII.

„Din 1711 până în 1916, România a fost invadată de ruși de zece ori, iar anii 1940 și 1944 au mai adăugat la această listă încă două ocupații. Ca toți invadatorii, și marii prieteni de la Răsărit au jefuit țara, i-au umilit pe locuitori, indiferent dacă erau boieri mari sau simpli țărani, s-au comportat ca orice învingător într-o țară învinsă.

Asimilarea – una dintre căile de supraviețuire ale unui oraș care, de sute de ani, găsește mereu căi de supraviețuire. Și de înflorire. Pentru că lucrurile care nu cresc, mor. Iar București, mereu rănit, deseori disprețuit, în mare parte neîngrijit, este viu”.   Silvia COLFESCU

 • The Cleaners – documentarul care ne arata cine domina internetul, la Cinepolitica 2018

Sapte dintre cele mai noi si apreciate filme cu tema politica se regasesc in competitia Festivalului International de Film Cinepolitica 2018, care va avea loc intre 18 – 22 aprilie, la Cinema Elvire Popesco si Institutul Balassi din Bucuresti. Printre acestea se numara si “The Cleaners”, un documentar despre oamenii care decid ce vedem pe internet.

The Cleaners” (regia Moritz Riesewieck, Hans Block), documentar nominalizat la Sundance 2018 in sectiunea World Cinema, aduce in discutie un subiect extrem de actual: adancurile universului online. Cei doi autori ai filmului fac o incursiune in lumea celor care sunt contractati sa filtreze si sa elimine continutul nepotrivit publicat pe internet. Desi aceasta comisie obscura de evaluare actioneaza, la prima vedere, cu cele mai bune intentii, inlaturand materiale violente sau pornografice, in realitate, marile companii sau cercuri de influenta politica platesc moderarea pe care o fac acesti filtranti digitali pentru a manipula informatii, a restrictiona dreptul la libera exprimare sau pentru a cenzura in mod direct voci indezirabile.

Organizat de Asociatia Cultura si Imagine, Festivalul International de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” (UNATC) si de Universitatea Nationala de Arte (UNArte). Evenimentul este finantat de Centrul National al Cinematografiei (CNC).

 • Veranda Mall vă invită cu mic, cu mare la cea de-a doua ediție a Târgului Educațional Explorium

Între 21 și 22 Aprilie, Veranda Mall organizează cea de-a doua ediție a Târgului Educațional Explorium – eveniment dedicat părinților și copiilor. În cadrul acestuia, școlile din proximitate vor avea ocazia să își prezinte programele de activitate, iar cei mici vor participa la workshop-uri educaționale: muzică, teatru, programare, dezvoltare personală, limbi străine, bune maniere și nu numai.

Standurile demonstranților vor fi amplasate la nivelul 1 al spațiului comercial – zona Gymboland – pentru optima desfășurare a activităților, iar copiii vor avea astfel ocazia să ia parte la o adevărată aventură educațională, în urma căreia, pe lângă experiența acumulată, vor câștiga și diverse cadouri.

“Ne dorim ca Explorium să faciliteze accesul părinților la informații cât mai complexe despre programele educaționale ale școlilor din comunitatea lor, pentru a putea alege ulterior cea mai potrivită variantă. De asemenea, ne propunem să le oferim celor mici posibilitatea de a învăța distrându-se, într-un mediu prietenos, alături de profesori și profesioniști ai unor domenii variate: informatică, muzică, dans, teatru, balet, limbi străine, iar lista poate continua. Pentru noi, bunăstarea comunității din jurul Veranda Mall înseamnă o atenție specială acordată nevoilor tuturor membrilor ei: de la cei mai mici, până la cei mai mari” – Maria Craciun, Veranda Center Manager.

 • Romania neimblanzita – din 13 aprilie in cinematografe

Auchan Retail Romania, unul dintre cei mai importanti retaileri de pe piata locala, lansează din 13 aprilie „Romania neimblanzita”, primul film documentar despre natura Romaniei care va putea fi vizionat in peste 70 de cinematografe din 37 de orase.  Compania devine astfel primul retailer ce activeaza pe plan local care investeste in productia unui film de lung metraj despre frumusetea salbatica a Romaniei, ce va putea fi vizionat atat la nivel national, cat si peste hotare in cadrul unor festivaluri de film.

Mai mult, compania este deja in discutii cu institutiile din invatamant pentru a disemina continutul filmului si in scoli, cu titlu de material didactic, complementar programei scolare. Nu in ultimul rand, Auchan doreste sa puna pelicula si la dispozitia institutiilor ce raspund de turism si mediu, pentru a sprijini, in acest fel, promovarea turistica a tarii.

Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence, și narat de Victor Rebengiuc, filmul documentar „România neîmblânzită” reprezintă o producție inedită, ce dezvăluie, în 90 de minute, frumusețea sălbatică a României.

 • Comedii frantuzesti savuroase, in aprilie, la TV5MONDE

Parodii, personaje extravagante, replici memorabile: in luna aprilie, comedii savuroase, la TV5MONDE, cu subtitrare in limba romana.

TOUT POUR ETRE HEUREUX – Vineri, 20 aprilie, de la 19:40

Antoine, in varsta de 40 de ani, nu s-a ocupat niciodata cu adevarat de fiicele lui, in varsta de 5 si 9 ani. Atunci cand isi paraseste sotia din cauza unui moft, aceasta decide sa-i incredinteze fiicele, fara preaviz, pentru cincisprezece zile. Antoine se vede obligat sa-si asume rolul de tata.

L’INVITATION – Joi, 19 aprilie, de la 22:00 / Luni, 23 aprilie, de la 00:10

Ora 3 dimineata. Raphaël se scoala cu greu din pat pentru a-si ajuta prietenul, Leo, caruia i s-a stricat masina. La fata locului, acesta descopera sampanie, prieteni, o petrecere improvizata… Defectiunea nu a fost decat o stratagema pusa la cale de Leo pentru a-si testa prietenii!

PERE FILS THERAPIE ! – Joi, 26 aprilie, de la 22:00 / Luni, 30 aprilie, de la 00:00

Sunt tata si fiu insa nu se suporta unul pe celalalt. A mai ramas o singura solutie: sa participe la o sedinta de impacare „Aventures Pere Fils”, organizata in defileul din Verdon. Insa intre sentimentele de rea credinta si trucuri murdare, apropierea este departe de a fi atat de simpla….

LA CONFIANCE REGNE – Duminica, 22 aprilie, de la 22:00 / Vineri, 27 aprilie, de la 19:40 / Martie, 1 mai, de la 00:05

Chrystele si Christophe sunt lipsiti de orice valoare morala. Angajati ca menajeri, ei merg din loc in loc, neezitand sa fure de la patronii lor oricand se iveste ocazia. El este mai incet, ea este infidela. Cu toate acestea, se iubesc cu adevarat. Iar cand exista dragoste, increderea e nelipsita…

 • Editura Nemira lansează colecția de literatură română contemporană „n’autor”

Editura Nemira anunță lansarea colecției de literatură română contemporană n’autor, coordonată de Eli Bădică.

n’autor este colecția de literatură română a Editurii Nemira care vorbește, în n moduri, despre lumea în care trăim – realități de ieri și de astăzi, fragmente din societatea românească ori de pretutindeni, o umanitate în permanentă schimbare. Prin volumele care vor apărea în această colecție, romane și povestiri de cea mai bună calitate, ne întoarcem la plăcerea lecturii, fără artificii inutile, cu teme diverse, de la relații amoroase la relații familiale, de la învățământ la religie, mediu, minorități, tehnologie, politică, istorie, violență ș.a.m.d. Totul ghidat de imaginație, scriitură, poveste.

Colecția debutează cu volumele de povestiri Matriarhat, de Cristina Andrei, și Anotimpuri care nu se repetă, de Ion Pleșa, și romanul Territoria, de Oleg Garaz. Colecția se lansează de Ziua Internațională a Cărții, pe 23 aprilie, de la 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Participă la eveniment cei trei scriitori și Eli Bădică.

 • O carte care îi va împrieteni pe copii cu periuța și pasta de dinți!

Dințică în Regatul Zânei Merciluță este o poveste care-și propune să-i împrietenească pe copii cu periuța și pasta de dinți și, de ce nu?, chiar și cu medicul stomatolog, oferindu-le, în același timp, și câteva informații esențiale despre dinți și igiena lor.

Prin aventurile lui Dințică cei mici vor învăța, într-un mod jucăuș, care sunt pericolele ce-i pândesc în Tărâmul Zahărului, de ce trebuie să se ferească de PreaDulce, de Vrăjitoarea Caria și de Balaurul Tartru, dar și cum își pot îngriji dințișorii cu ajutorul Prințesei Mia Gingia, al apei fermecate și al pastei magice.

Alături de povestea scrisă de Andrei Dumitrașcu și ilustrată de Andra Badea, Alina și Dani de la Asociația Merci au realizat câteva planșe cu informații esențiale despre dinți și educație dentară, despre regulile corecte de spălat pe dinți, dar și jocuri educative pentru cei mici.

Dințică în Regatul Zânei Merciluță este un proiect realizat în parteneriat de către Asociația Merci Charity Boutique și Editura Nemi.

 • Amal Clooney în Ermanno Scervino în New York

Amal Clooney, soţia starului american George Clooney, uimește constant cu cele mai rafinate și feminine ținute. Pentru o ieșire în New York, avocata de origine libaneză a purtat un palton bleu din lână, cu guler de alpaca, din Colecția Pre-Toamnă 2018 Ermanno Scervino.

Colecţiile Ermanno Scervino sunt disponibile în magazinul din incinta J.W. Marriott Hotel din București.

Olivia Culpo în Ermanno Scervino la Coachella

Cu ocazia festivalului Coachella care a început în acest weekend în California, modelul american Olivia Culpo a ales să poarte o rochie din dantelă Ermanno Scervino, având o apariție cool și în ton cu tendințele festivalului.

Despre Ermanno Scervino

Brand-ul Ermanno Scervino a fost înființat în anul 2000, la Florența. Cu 50 buticuri în jurul lumii, 300 de angajați și aproximativ 1.500 de furnizori, Ermanno Scervino face parte din piața mărcilor de lux cu un produs premium, prêt-à-porter care combină măiestria articolelor de îmbrăcăminte realizate manual cu excelența stilului italian.

 • PRIMA EDIȚIE A COLECȚIEI CONCEPT RESERVED PENTRU COPII. TRENDURI MARI PENTRU CEI MICI, ÎN ACEASTĂ PRIMĂVARĂ.

Cu toții ne-am furișat, atunci când eram mici, în dressing-ul părinților, pentru a proba în fața oglinzii, cu fascinație și amuzament, hainele elegante ale acestora. Gândindu-se la micii entuziaști ai modei, RESERVED prezintă Colecția Concept RESERVED Re Kids, inspirată din cele mai recente tendințe direct de pe cele mai vestite podiumuri de modă. Totul se conturează, așadar, într-un mix al stilurilor sport și retro, plin de culori vibrante, modele fresh și imprimeuri vesele. Cel mai important aspect este, bineînțeles, reacția copiilor la noua linie de îmbrăcăminte RESERVED Re.Design – cea mai în vogă și mai îndrăzneață propunere a brand-ului. Colecția în ediție limitată, ce a fost lansată în toamna anului 2017, a câștigat admirația și inimile tuturor pasionatelor de modă, din Varșovia, până la Londra. A venit timpul ca și cei mici să o poarte!

Fata RESERVED, în versiunea ei nouă și puternică, la modă, demonstrează că este familiară cu cele mai noi trenduri din vestitele capitale ale modei. Forme inedite – un hanorac supersize, în nuanțe de roșu intens, perfect pentru zilele relaxate, cu sloganurile #AdoreYourself sau #WeAreTomorrowInTodaysWorld, în stilul Instagram, este doar începutul acestei colecții.

Stilul nonșalant al străzilor londoneze să se regăsească în garderoba unui băiețel? Cu RESEREVED este posibil! Jachete confortabile din denim, cu inscripții și multe buzunare, hanorace cu imprimeuri geometrice, pantaloni sport cu vipușcă sau tricouri largi, realizate din velur catifelat – setul de primăvară ce va fi folositor oricărui tânăr.

 • Începe a patra ediție a academiei de cursuri gratuite #ScoalaFlanco te învață pentru viață

De vineri, 20 aprilie, reîncepe #ScoalaFlanco, academia de cursuri gratuite organizată de Flanco. Ajunsă deja la cea de-a patra ediție, după alte trei ediții în București, dar și un turneu în țară, seria de cursuri din acest an este dedicată tuturor persoanelor care își doresc să afle mai multe despre viața sănătoasă – în carieră, în spațiul personal și în relația cu cei mici.

“Pe tot mai mulți dintre noi ne preocupă adoptarea unui stil de viață sănătos”, spune Antonela Ciucașu, Director Marketing Flanco Retail. “Suntem mai atenți la ce și cum mâncăm, ne dorim să găsim un echilibru între viața personală și cea profesională, acordăm o grijă sporită relațiilor cu cei dragi, căutăm hobby-uri și pasiuni care să ne destindă și facem tot posibilul să le alocăm timpul cuvenit. Drept urmare, dedicăm o întreagă ediție a proiectului nostru de tradiție, Școala Flanco te învață pentru viață, tuturor celor care își propun să trăiască mai frumos, mai sănătos.”

A patra ediție de Școala Flanco cuprinde patru cursuri gratuite, centrate pe subiecte de interes pentru cei care caută activ informații despre cum pot pune în practică principii de viață sănătoasă – fie în carieră, fie în viața personală, fie în relația cu cei mici.

 • Rowenta Air Force™ 360, aspiratorul vertical performant pentru zile frumoase in familie

Abia a inceput saptamana iar copiii fac deja planurile de weekend. Skating, plimbari in parc, picnicuri. Le asculti propunerile si refuzi politicos invitatia! Nici de data aceasta nu le poti fi alaturi pentru ca lista cu activitatile casnice are un singur obiectiv – curatenie!

The challenge is on! Fii inventiva si mentioneaza pe un biletel Air Force™ 360 – aspiratorul vertical 3 in 1 de la Rowenta si surpriza va fi pe masura: casa luna si distractie la cote maxime!

Descoperire de proportii

‘’Este super cool!’’ Aspiratorul 3 in 1, Rowenta Air Force™ 360, asigura performante ridicate pe parchet, gresie sau covoare. Acesta este prevazut cu o perie motorizata Power Slim, cu pana la 6500 de rotatii pe minut, ce maximizeaza eficienta de aspirare. Datorita ledurilor integrate in perie, curatenia la 360° nu mai este un task dificil – praful acumulat in spatele obiectelor de mobilier va fi detectat si retinut rapid. Punct ochit, punct lustruit!

Praful depus pe mobila sau scari va fi de acum doar o amintire! Rowenta Air Force™ 360 se transforma rapid intr-un aspirator puternic de mana, gata sa iti sara in ajutor oricand ai nevoie. Mai mult, fiind dotat cu doua accesorii – unul pentru spatiile inguste si altul pentru tapiterii – acesta este solutia ideala pentru aspirarea colturilor greu accesibile sau a canapelelor.

Tehnologia Air Force Cyclonic de care dispune Air Force™ 360 ofera un nivel inalt de separare a prafului pentru rezultate exceptionale. Motorul fara perii ofera combinatia perfecta intre un format compact si o durata mai lunga de viata a aparatului. Aspiratorul vertical 3 in 1 de la Rowenta functioneaza fara fir, doar in baza unei baterii de 21,9 V tip Li-ion, putand fi manevrat si transportat cu usurinta, datorita greutatii sale de numai 1,9 kg.

 • Lanțul clujean Marty Restaurants inaugurează prima locație din București, cu un meniu format din 199 de preparate

Marty Restaurants, cel mai mare lanț de restaurante din Cluj-Napoca, se extinde la nivel național și inaugurează prima locație din București și a șaptea unitate din rețea, în centrul comercial Sun Plaza.

Situat la primul etaj din incinta centrului comercial Sun Plaza, din sudul Bucureștiului, noul restaurant se întinde pe o suprafață de aproximativ 370 de metri pătrați, designul interior fiind semnat de arhitectul Cosmin Todor, câștigător al premiului Noblesse Interiors la Elle Decoration Design Awards în 2016.  Cu o capacitate de 140 de persoane și o echipă formată din 35 de persoane, noul restaurant oferă 199 de preparate culinare cu specific italian-american.

Ingredientele-vedetă din meniul Marty sunt varza kale, un aliment cu numeroase proprietăți nutritive, pulled pork, al cărui ingredient principal este marinat timp de 24-48 ore, înainte de a fi gătit încet timp de 4-6  ore, și ulterior afumat încă 12 ore cu lemn de esență tare de cireș și prun, dar și aluatul de pizza cu maia, care conferă acesteia un gust ce amintește de copilărie, de casa bunicilor, de pâinea țărănească coaptă în cuptorul cu lemne.

Pe lângă preparate, restaurantul pune la dispoziție o gamă variată de vinuri, limonade, cocktail-uri, precum și cafea proaspăt prăjită în Cluj-Napoca, în propria locație.

Textele & fotografiile folosite apartin comunicatelor de presa primite in luna aprilie / Sursa foto principala: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *