De prin bucataria mea – inspiratie de gatit sanatos

Dupa cum ati vazut zilele trecute din postarile de pe instagram, luna aceasta am primit o multime de produse delicioase de la SanoVita pentru a le testa si pentru a-mi exprima parerea. Pentru ca le-am primit fix inainte de Paste, n-am putut sa le acord atentia cuvenita pana acum. 🙂

De la seminte de tot felul (amestec, in, chia, goji) la bere de ghimbir, de la musli cu fructe la curmale si merisoare, de la amestec de legume pana la ulei de cocos si zahar brut – am primit o multime de bunatati de incercat si sincer ma bucuram ca un copil mic de fiecare data cand scoteam cate ceva din cutiuta in care le-am primit.

Pentru ca sa stiti ca nu au venit oricum – ci le-am primit ambalate si asezate astfel incat nicio cutiuta si nicio sticluta sa nu pateasca nimic, in ambalaj cu bule unde era cazul (si mi-a facut mare placere sa mai sparg niste bule, asa cum faceam cand eram copil 🙂 ).

Mai incercasem unele produse pana acum – precum caju, rondelele duo sau merisoare, insa a fost prima oara cand am baut bere de ghimbir, care a fost absolut delicioasa dupa ce am pus-o putin in congelator (pentru ca nu aveam rabdare sa o las in frigider mai multa vreme) – are un gust usor acrisor absolut delicios! Si nici nu contine alcool, asa ca poate fi consumata si de mamici sau de femeile insarcinate.

Un alt produs care mi-a atras atentia a fost laptele de cocos de la SanoVita – o bautura vegetala din nuca de cocos cu peste 27% extract de nuca de cocos, care poate fi consumat cu cereale, in locul clasicului lapte de vaca sau poate fi folosit cu succes la deserturi.

In plus, este bogat in vitamine, precum B1, B3, B5, B6, C si E si am aflat ca putem include cocosul in alimentatie, deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar si este bun si in caz de dieta, pentru ca reduce pofta de mancare si scade aportul de calorii.

Si punguta cu linte rosie decorticata urmeaza sa aterizeze intr-unul din vasele mele din bucatarie cat de curand, pentru ca dupa pasca, samale si friptura din ultima perioada este nevoie de un meniu mai usor, dar satios si sanatos. Am aflat recent ca vreme indelungata lintea a fost considerata carnea saracului si era consumata de cei care nu-si permiteau sa cumpere carne sau peste. 

Insa stiau ei ce stiau – lintea contine o multime de nutrienti, proteine, vitaminele B, E, A, C, K si minerale precum fier, zinc, cupru, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor, calciu sau sodiu.

Lintea aduce beneficii pentru inima, pentru sistemul digestiv, regleaza glicemia si este folosita atat in cazul anemiilor, cat si de persoanele care vor sa scada in greutate. In plus, pentru ca este bogata in acid folic, este recomandata si pentru femeile insarcinate si poate fi inclusa in alimentatia bebelusului dupa 8 luni.

Pentru ca nu stiam exact cum se gateste, am cautat sa vad daca se pregateste la fel ca si fasolea, insa am aflat ca este chiar mai usor, pentru ca nu trebuie tinuta in apa inainte de preparare. La fel ca si fasolea, se spala bine, in mai multe ape, si se alege. Se pune la fiert in apa care clocoteste deja, in raport de 1 la 3.

Pe site-ul SanoVita am descoperit si o reteta de mancare de linte scazuta ce pare perfecta si pe care o s-o incerc in viitorul apropiat. Promit ca revin cu poze cat de curand, pentru a va face si voua pofta! 🙂

Si pentru ca tot am zis ca alimentele de mai sus sunt potrivite in cazul unei diete, haideti sa ne reamintim si 5 gustari sanatoase de care te poti bucura cand esti la dieta.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *