De ce e recomandata folosirea clocitoarelor cu intoarcere automata?

In termeni populari incubatorul mai este denumit si ”Clocitoare” si este un aparat ce nu trebuie sa lipseasca din gospodarie. Ce este insa o clocitoare cu intoarcere automata si cat de mult ne usureaza munca?

Astazi vom vorbi despre acest mod de a incuba ouale si vom afla cum functioneaza un incubator de oua inteligent cu intoarcere automata.

Ouale dintr-o clocitoare electrica raman neatinse pe o perioada de trei zile dupa ce au fost puse la clocit. Din cea de-a patra zi insa, ouale vor trebui intoarse de cel putin doua ori pe zi. Dimineata si seara, respectand acceeasi ora. Pentru a avea o evidenta corecta vom insemna ouale cu un creion. Intoarcerea lor trebuie facuta cu grija pentru ca embrionul sa nu se lipeasca de coaja oului. O astfel de clocitoare functioneaza intr-un anume mod si vom vedea care este acesta.

Un lucru important de retinut este ca incubarea are doua faze critice:

  1. Intre a treia zi si cea de-a cincea zi embrionul isi formeaza in cele din urma sistemul respirator si atat albusul cat si galbenusul incep sa fie prelucrate.
  2. Intre cea de-a optsprezecea zi si a douazecea zi  e momentul in care puiul reuseste sa respire prin plamani si incepe incet sa emane caldura. Tocmai din aceste considerente, in aceasta perioada, pentru a evita supraincalzirea e momentul in care vom putea scadea temperatura cu cel putin un grad.

Dupa ce au trecut cele optsprezece zile ouale din incubator trebuie sa ramana neatinse si e necesar sa verificam daca acestea au inceput procesul de eclozare.

Iti propun de la Micul Meserias un sistem inteligent de a incuba pentru o cantitate de 48 de oua. Este vorba asa cum ii spune si numele de Incubatorul Oua Inteligent cu intoarcere automata. Acest sistem de intoarcere a oualor detine un panou de control pentru oua de gaina si de asemenea, are control automat al temperaturii, al umiditatii, si bineinteles, cel mai important, dispune de intoarcerea automata a oualor. Incubatorul inteligent este cu adevarat o masinarie performanta si de calitate la standarde superioare, care te va ajuta, usurandu-ti munca in gospodarie. In ceea ce priveste dimensiunile, acestea sunt de : 51 x 29 x 52.5, iar aparatul cantareste 5 kilograme.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *