Ce fel de brad alegeti anul acesta pentru Craciun?

Anual, zeci de mii de brazi naturali sunt taiati, smulsi sau chiar furati din padurile Romaniei pentru ca iubitorii Craciunului sa se poata bucura de  frumosul brad de Craciun la ei in casa, pe durata sarbatorilor. Desi recunoastem ca nimic nu se compara cu mirosul bradului in casa in perioada sarbatorilor de iarna, poate ar trebui sa ne gandim si la o alternativa ecologica pentru casa noastra.

Puteti alege dintr-o multime de brazi artificiali pentru Craciun bradutul perfect pentru casa voastra – mai mic sau mai mare, in functie de spatiul pe care-l aveti disponibil, in traditionalul verde sau intr-o culoare moderna – precum auriu, alb, rosu sau chiar violet, bogat in ramuri, cu diferite suporturi si cu preturi pentru toate buzunarele.

Si ca sa nu credeti ca vorbim doar asa, ne-am gandit si la o lista de beneficii pe care brazii pentru Craciun artificiali le pot avea in comparatie cu cei naturali:

  1. In primul rand, reprezinta o economie de bani. Intr-adevar, daca va doriti un model inalt si bogat, puteti ajunge sa dati cateva sute de lei pentru brad, insa trebuie sa luati in considerare ca este o cheltuiala unica, nerepetabila. Ani buni de zile de-acum inainte, in functie de cat de grijulii sunteti cu bradutul respectiv, il puteti folosi si va arata mereu impecabil.
  2. Stativul nu trebuie schimbat an de an. Atunci cand cumparam brazi naturali, de multe ori stativul pe care-l avem acasa nu corespunde, asa ca trebuie sa improvizam sau sa cumparam unul nou. Cu bradul artificial aceasta grija nu mai exista.
  3. Culoare pe placul fiecaruia. Asa cum va spuneam mai sus, brazii artificiali nu sunt neaparat verzi – iti poti alege un superb argintiu, rosu, sau orice alta culoare te tenteaza, pentru a-i bucura atat pe cei mari, cat si pe cei mici.
  4. Nu fac niciun fel mizerie in casa noastra. Desi brazii naturali sunt superbi atunci cand ii aducem acasa, usor-usor incep sa-si piarda din farmec, mai ales cand le cad acele la orice atingere. De sarbatori ultimul lucru pe care il vrem este sa stam tot timpul cu aspiratorul pregatit pentru a face curatenie, asa ca un brad artificial ar putea fi solutia perfecta.
  5. Montaj usor si rapid. Exista o singura regula de urmat in cazul montarii brazilor artificiali – se porneste de la baza catre varf, de la mare la mic. Astfel esti sigur ca vei avea cele mai bune rezultate. In plus, poti sa-i implici si pe cei mici in proces – vor fi fericiti sa participe la “construirea” bradului. 🙂
  6. Ocupa un spatiu redus de depozitare. Dupa terminarea sezonului de sarbatori, bradul poate fi usor demontat si poate fi depozitat intr-o cutie pana anul urmator, la viitoarea utilizare. Fie ca este pus in balcon, in beci, in pod sau in garaj, bradul este usor de depozitat.
  7. Putem ajuta la protejarea naturii. Evident ca atunci cand cumparam un bradut artificial inseamna un bradut natural salvat. Iar daca nu va puteti lipsi totusi de mirosul de brad – va puteti cumpara un spray, lumanari parfumate sau alte decoratiuni care pot aduce acest miros placut in casa voastra.

Daca motivele noastre v-au convins, puteti incepe sa cautati bradul perfect pentru voi! Nu trebuie neaparat sa plecati de acasa pentru asta – puteti cauta si comanda online – e-sarbatoare este una din firmele la care puteti gasi braduti fel de fel.

Iata si un altfel de bradut pe care vi-l propuneam anul trecut, in caz ca sunteti creativi si va plac proiectele de tip DIY.

Ati inceput sa cautati brad de Craciun pentru anul acesta?

Sursa foto: foto principala – pixabay.com / foto articol – e-sarbatoare.ro

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *