Vrei sa renunti la fumat si nu stii cum?

O treime din populatia Romaniei fumeaza. Cei mai multi au varsta cuprinsa intre 26 si 35 de ani, studii superioare, venituri mari si locuiesc in mediul urban, conform unui studiu realizat in 2017 in Romania, la solicitarea Initiativei 2035 fara Tutun. 
In plus, se pare ca numarul tigarilor consumate creste cu varsta, iar 40% dintre fumatori consuma mai mult de un pachet de tigari pe zi. Cu fiecare tigara fumata, o persoana inhaleaza urmatoarele:
  • Nicotina – stimuleaza creierul si provoaca dependenta. Abstinenta poate cauza efecte neplacute, printre care poftele intense, anxietate crescuta, iritabilitate si dureri de cap.
  • Gudron – este reziduul care este depozitat in plamani, care va intra in sange si va fi transportat si in alte parti ale corpului. Acesta contine peste 4.000 de substante chimice si peste 50 de cancerigeni, reprezentand motivul pentru care fumatul este considerat atat de daunator.
  • Monoxid de carbon – afecteaza cantitatea de oxigen transportata de sange in corp, adica impiedica organismul sa obtina oxigenul necesar pentru a functiona fara probleme.

Afectiunile cauzate de fumat

Prin fumat, oamenii isi pun in pericol atat sanatatea lor, cat si pe cea a persoanelor din jur, fiind daunator mai ales pentru copii si bebelusi. Cele mai frecvente afectiuni legate de fumat sunt urmatoarele:
  • Infertilitatea. Fumatul afecteaza atat fertilitatea barbatilor, cat si a femeilor.
  • Boala gingiilor. In afară de colorarea dintilor, fumatul poate provoca pierderea prematura a dintilor din cauza bolii gingiilor.
  • Cancerul pulmonar. Opt din zece cazuri de cancer pulmonar sunt legate direct de fumat.
  • Alte tipuri de cancer. Aceasta include gura, gatul, nasul, cancerul de col uterin si pancreatic.

Care sunt modalitatile de a renunta la fumat?

Exista destul de multe modalitati de a renunta la fumat – plasturi, tigari electronice, vointa, guma de mestecat, tablete, pastile, inhalatoare si chiar medicamente prescrise. Dar exista si alte metode pe langa cele clasice, sugerate  de hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Hipnoza, cea mai eficienta metoda anti-fumat la ora actuala

Specialistii de la Asociatia Romana de Hipnoza folosesc, de cativa ani, metode eficiente si foarte rapide prin care ii ajuta pe fumatori sa renunte la acest obicei. Secretul acestor tehnici este identificarea cauzei primordiale a stresului interior, bine intiparit in subconstientul nostru, care ne provoaca sa fumam din ce in ce mai mult, pe care mai apoi o putem descarca emotional in doar cateva minute. Dintre toate practicile existente, cea mai eficienta si mai productiva, de departe, este hipnoza.

Atunci cand o persoana decide sa renunte la fumat, aspectul cheie este sa renunte la rutina si sa-si schimbe perspectiva asupra tigarilor. Hipnoza functioneaza prin inducerea intr-o stare profunda si relaxata, timp in care mintea este deschisa la sugestiile care te pot ajuta sa devii nefumator“, declara hipnoterapeutul Eugen Popa.

Cum functioneaza autohipnoza in cazul renuntarii la fumat?

  • Diminuarea dorintei de a fuma prin intermediul aversiunii (senzatie de repulsie la gandul de a fuma)
  • Sporirea constientizarii efectelor negative ale fumatului
  • Eliminarea dorintei de a fuma prin eliminarea cauzei acesteia

Pentru alte recomandari din sfera de sanatate puteti accesa sectiunea dedicata de pe CityFemme.

Acest articol a fost inspirat de comunicatul de presa primit din partea Plus Communication.

Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *