Gasirea angajatilor de valoare printre studentii participanti la practica

Studentii sunt atrasi de ideea de internship pentru a castiga experienta si a o dovedi in CV, iar daca firma aleasa pentru practica ofera si plata orelor de munca, atunci este un dublu avantaj pentru student.

Iar firmele beneficiaza de unele facilitati fiscale daca primesc elevi peste 16 ani sau studenti pentru practica, cu limita a 30 de ore pe saptamana. Mai mult, daca tanarul este angajat dupa perioada de internship, angajatorul poate solicita de la stat o prima de promovare a angajarii.

Alegerea CV-urilor la internshipul oferit de firma

Unele companii sau institutii/ organizatii sunt foarte interesante de studentii care cauta internshipuri, pentru a-si improspata echipa sau chiar pentru a pregati viitorii angajati cu detalii profesionale care nu se predau in scoli sau facultati.

Dintr-o multime de CV-uri, probabil va putea fi ales pentru firma doar unul sau doua, apoi managerul va discuta cu persoana din spatele CV-ului. Curriculum Vitae al unei persoane fara activitate profesionala poate contine doar cateva randuri la rubrica Educatie, cateva Competente tehnice probabil, dar relevante pot fi abilitatile si pasiunile.

Activitatea studentului/ elevului in cadrul firmei

Eficienta celor veniti in practica la firma depinde de atentia unui coordonator insarcinat cu instruirea acestora. Daca sarcinile primite nu sunt clare si bine transmise sau daca tinerii nu inteleg ce au de facut, ei vor bajbai si vor fi capabili sa lucreze doar daca se descurca singuri sau vor pierde vremea si, cel mult, se vor acomoda cu atmosfera afacerii.

Pe de alta parte, meseria se mai si fura, angajatii firmei neavand, de obicei, tot timpul sa ii invete pe cei tineri, in plus acestia ar trebui sa vina cu anumite notiuni profesionale din scoala. Asadar, daca in timpul practicii, coordonatorul de internship observa ca tanarul se descurca si isi face treaba, in plus mai are si initiativa sau idei in munca lui, acestea pot fi repere ca i se poate face o propunere de angajare dupa absolvirea scolii sau chiar in timpul studiilor, cu norma redusa.

Dincolo de cerintele bine indeplinite in cadrul firmei

Perioada practicii este, de obicei, vara, in vacanta, cand unele firme aleg sa faca activitati in afara sediului. Cei aflati in practica trebuie considerati ca fiind membri ai echipei, iar un team building outdoor este o ocazie buna de a-i cunoaste pe tineri si abilitatile acestora. O activitate de orientare in natura ofera ocazia coordonatorilor din firma pentru a vedea caracterul tinerilor veniti in practica si cum ar putea relationa cu colegii.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *