Cum alegem stabilizatorul de tensiune potrivit

De ce sa cumperi un stabilizator de tensiune pentru casa? Pentru ca, desi tensiunea normala de la priza ar trebui sa fie de 220 Volti in mod constant, in realitate asta nu se intampla chiar tot timpul. Apar fluctuatii ale tensiunii de retea, care poate fi sub valoarea normala sau peste aceasta valoare, de aceea si prizele si aparatele in general sunt facute sa suporte valori de pana la 250 Volti, dar asta nu este cea mai buna solutie. Este recomandat un dispozitiv care poate sa mentina tensiunea de alimentare la valoarea de 220 in mod constant. Se gasesc pe piata stabilizatoare de tensiune la preturi bune.

Atunci cand vrei sa cumperi un stabilizator de tensiune, trebuie sa iei in calcul puterea sigurantei generale. Stabilizatorul trebuie sa aiba amperajul minim echivalent cu amperajul suportat de siguranta. Acest lucru este necesar pentru cazurile in care tensunea scade mai mult decat in mod normal, de exemplu sub 200V. In acest caz, daca stabilizatorul are o putere mai mare decat siguranta generala, el poate sa asigure in continuare tensiunea necesara pentru consumatori.

Variatia de tensiune ce apare atunci cand nu folosim un stabilizator este in jur de plus/minus 10%, dar exista si exceptii. Daca folosesti un stabilizator de tensiune, nu doar ca vei echilibra tensiunea de la retea si o vei mentine constanta, dar vei da si un plus de putere intregului sistem, pentru a functiona in parametri optimi, astfel incat consumatorii sa primeasca puterea de care au nevoie indiferent de situatie.

Inainte de a cauta stabilizatoare de tensiune la preturi bune, trebuie sa stii cam ce putere e necesara pentru consumatorii pe care ii vei folosi. Ce trebuie mai exact sa stii este cat consuma aparatele pe care le folosesti, ca sa determini necesarul de curent pentru fiecare consumator in parte.

 

Pentru consumatorii obisnuiti, cum ar fi becuri, cuptoare cu microunde, masini de calcat sau televizoare, necesarul de curent se calculeaza pornind de la puterea activa a fiecarui aparat. Insa, pentru aparatele care folosesc motoare electrice, se ia in calcul de trei ori consumul normal de energie, pentru a evita suprasolicitarea stabilizatorului la pornirea acestor aparate.

Acest articol este un advertorial.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *