Recomandare lectura: “Sotia plantatorului de ceai” de Dinah Jefferies

Am citit “Sotia plantatorului de ceai” in timpul concediului de anul acesta, in excursia de 4.000 de kilometri dus-intors despre care o sa va tot povestesc in perioada urmatoare. 🙂 Romanul de peste 400 de pagini prezinta o poveste surprinzatoare, pe care nu prea am mai intalnit-o in lecturile mele de pana acum – povestea rasismului si a modului in care diferentele culturale impacteaza viata oamenilor.

Plasata la inceputul secolului al XX-lea, incepand in anul 1925 (desi prologul este plasat in 1913) si ajungand pana in anul 1933, actiunea o are in prim plan pe Gwendolyn Hooper, o tanara englezoaica mutata in exoticul Ceylon pentru a fi alaturi de proaspatul ei sot Laurence la plantatia acestuia de ceai. Laurence cel iubitor din Anglia se transforma intr-o persoana destul de distanta si secretoasa, iar Gwen se trezeste singura la mare departare de casa, fara nicio prietena apropiata.

Usor-usor aceasta descopera casa si plantatia, se implica in gestionarea gospodariei, ba chiar isi pune bazele unei mici fabrici de branza (afacerea familiei din Anglia, pe care tanara o stia si o aprecia). Prezenta aproape permanenta a surorii lui Laurence o face mereu pe Gwen sa se simta in plus, ca si cum nu este pe deplin stapana casei.

Dupa ce ramane insarcinata si da nastere, Gwen va trebui sa faca fata unor situatii la care nu s-a gandit vreodata, dar care in final o vor face mai puternica si o vor ajuta sa constientizeze care sunt lucrurile importante pentru ea. De-a lungul celor 12 ani, urmarim povestea cuplului, cu bune si cu rele. Desi se iubesc sincer, cei doi au o multime de secrete periculoase unul fata de celalalt, secrete care le pot destrama casatoria in orice moment.

O poveste pasionanta, despre mistere, conduite si prejudecati, care se petrece in Ceylon (Sri Lanka de astazi). Jefferies demonstreaza ca stie sa scrie o poveste plina de suspans, in care motivatiile complexe ale personajelor se intalnesc in chip surprinzator.” – Publishing Weekly

Autoarea Dinah Jefferies s-a nascut in Malaysia, dar s-a mutat in Anglia cand avea noua ani. In 2014 i-a aparut primul roman – “The separation“. In prezent locuieste cu sotul ei in Gloucestershire. “Sotia plantatorului de ceai” este al doilea roman publicat, aparut in Romania in 2017 la editura Nemira, in colectia Damen Tango.

Daca sunteti curiosi ce alte lecturi mai recomandam, puteti verifica sectiunea de Carti de pe CityFemme.

Lectura placuta!

Postari similare

One Reply to “Recomandare lectura: “Sotia plantatorului de ceai” de Dinah Jefferies”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *