Cauti un job nou? Cum sa iti actualizezi imaginea profesionala

Cauti un job nou? Prima impresie conteaza, indiferent daca intalnirea are loc online sau fata in fata. Studiile arata ca avem doar 10 secunde la dispozitie ca sa comunicam cat de priceputi, experimentati si demni de incredere suntem. Diferentele pot fi enorme, de la a purta clasicii blugi si adidasi in firmele de software, la elegantele sacouri din birourile bancare. Este recomandabil sa va informati atunci cand doriti sa schimbati jobul sau chiar domeniul de activitate. La urma urmei, e o oarecare diferenta intre a fi agent de vanzari in Iasi si director in Bucuresti.

Cand ar trebui sa ne innoim imaginea si garderoba? Si cum putem fi siguri ca facem schimbarile potrivite pentru a gasi un nou job?

Stabiliti-va un obiectiv clar

Daca stiti deja ce pozitie va doriti, e vremea sa stabiliti cat de mare e schimbarea pe care vreti sa o comunicati. Va doriti o imagine proaspata si actualizata? Sau e nevoie de o schimbare mai profunda?

Daca treceti de la a fi contabila la fi hairstylist, veti dori o imagine care atrage clientele. Vreti sa aveti o imagine moderna, proaspata si ‘funky’. Daca dimpotriva, aveti enorm de multa experienta intr-un domeniu care prefera angajatii tineri, este recomandat sa fiti perceput ca o persoana activa, actuala si in pas cu moda. Indiferent ce decizie luati, este vremea sa va faceti temele si sa trecem la treaba!

Intelegeti normele noului mediu in care aspirati sa lucrati

Valorile unui grup de angajati se formeaza in mediul de lucru. Una e sa lucrezi intre birouri, si cu totul altceva sa fii curier sau specialist in design interior. Este important sa intelegeti valorile grupului profesional din care aspirati sa faceti parte si modul in care le comunicati celor din jur.

Sa mergem la cumparaturi!

Daca ati mobilat vreodata un apartament, stiti cat de distractiv pare la prima vedere, dar cat de mult dureaza sa faceti cumparaturile. Cand e vorba de schimbarea imaginii dumneavoastra este vremea sa lucrati cu profesionisti si sa mergeti la cumparaturi cu cineva apropiat care va poate ajuta. Este vremea sa vizitati o coafeza recomandata, sa alegeti tinute complete pentru zilele de lucru si desigur, sa apelati la serviciile unui fotograf profesionist.

Imaginea (online) conteaza pentru un job si nu numai

Este lucru stiut ca noul angajator poate sa va caute profilul pe o retea de socializare si sa va vada virtual inainte de interviul fata in fata. Folositi aceasta ocazie pentru a castiga increderea viitorului angajator. Includeti o poza recenta facuta de un profesionist, actualizati-va profilul cu ultimele cursuri si interese profesionale, si nu uitati sa inlaturati eventualele greseli gramaticale.

Indiferent daca vreti sa va schimbati profesia sau sa reintrati pe piata muncii la o varsta onorabila, speram ca ideile oferite sa va inspire.

Voi ce schimbari vreti sa faceti in cariera?

Acest articol a fost trimis de Elena, colaboratoarea noastra. Pe Elena o gasiti si aici: https://twitter.com/helis22. 

Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *