10 conturi de twitter ale oficialilor UE pe care ar trebui sa le urmarim

Primul calculator mi l-au cumparat parintii atunci cand am inceput liceul, iar internet am avut in clasa a XII-a. Cont de facebook si de twitter mi-am facut de-abia in anul al treilea de facultate, in 2010, ca si tema la una dintre disciplinele de studiu. Facebook-ul m-a prins destul de repede si a devenit usor-usor canalul meu preferat de comunicare online, insa contul meu de twitter a stat parasit 4-5 ani de zile, timp in care nu mai stiam nici pe cine urmaresc, nici cine ma urmareste, nici parola, nimic.

Abia in 2015 mi-am resetat parola si am inceput sa-l folosesc. Am inceput usor – am cautat articole despre capabilitatile twitter, despre ce conturi ar trebui sa urmaresc, despre cat de des si la ce ore ar trebui sa postez continut si asa mai departe. In scurt timp contul meu parca a explodat – de la aproximativ 500 de followeri stransi in 5 ani de zile am ajuns la peste 2.000 in mai putin de un an, iar in momentul de fata am peste 4.600 de urmaritori.

Imi face placere sa dau si altora sfaturi despre strategia pe care ar trebui sa o urmeze daca vor sa-si creasca contul de twitter si sa-si faca o comunitate in jurul acestuia, si nu o data m-am trezit povestind despre asta mai mult decat era cazul unor persoane care din politete ma intrebau “Ce mai e nou?”. 🙂

Am ajuns sa petrec foarte mult timp pe twitter – dimineata in drum spre birou, in pauze cand vreau sa ma relaxez putin, in drumul inapoi spre casa, in weekend etc. Mi se pare ca am toata lumea si toata informatia la indemana, cu un minimum de efort. Accesul la informatie n-a fost niciodata mai simplu de atat, iar informatiile iti vin atat de la oameni normali, cat si de la celebritati, de la autoritati, de la companii.

Chiar si RATB am vazut ca are un cont de twitter pe care il foloseste sa anunte blocajele din trafic, ceea ce mi se pare un lucru foarte bun!

Parerea mea este ca Twitter este in primul rand un portal global de stiri – are informatii compacte si concise (“bite size chunk of information”), iar desi de multe ori cele 140 de caractere sunt insuficiente pentru ceea ce am avea de spus – ne obliga sa fim la obiect si sa respectam timpul celor care ne citesc. In plus, ai acces instantaneu la evenimentele care se intampla intr-o alta parte a globului, fara cenzura, fara interpretari.

De aceea mi se pare un canal foarte bun nu numai pentru divertisment, ci si pentru auto-educare. Nu ne impune nimeni pe cine sa urmarim sau cum sa interactionam cu anumite persoane, avem libertatea de a share-ui mai departe o informatie pe care o gasim relevanta, putem comenta sau putem trimite mesaje. Surprinzator este ca foarte multe persoane raspund la mesajele private pe care le primesc, le trateaza cu seriozitate, iar de multe ori informatiile pe care le descoperim sunt de nepretuit.

Institutiile europene si oamenii care lucreaza pentru acestea au imbratisat inovatia, iar in acest moment foarte multi oficiali au conturi active de twitter, prin care transmit informatii utile, de interes general in mod transparent. Parerea mea este ca elimina barierele legate de spatiu, de timp, de credibilitate si ajuta la educarea unei generatii de tineri care nu trebuie sa se mai confrunte cu dificultatile cu care noi sau parintii nostri s-au confruntat. Nu mai exista “N-am stiut”, “N-am avut de unde sa aflu”, “Nu mi-a spus nimeni”.

Persoanele din institutiile europene au deschis calea catre comunicare, tine doar de noi sa gestionam acest canal intr-un fel in care sa ne ajute atat personal, cat si profesional. De aceea, m-am gandit sa alcatuiesc un top 10 al conturilor de twitter de urmarit, fara a avea pretentia ca sunt cele mai bune sau singurele pe care ati putea sa le urmariti, ci doar sa va arat care sunt persoanele pe care le urmaresc eu.

1. Donald Tusk, Presedintele Consiliului European

2. Jean-Claude Juncker, Presedintele Comisiei Europeane

3. Antonio Tajani, Contul Președintelui Parlamentului European

4. Corina Creţu, Comisar Politica regională Comisia Europeană

5.  Marianne Thyssen, Comisar Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Locuri de muncă

6. Frans Timmermans, Vicepreședinte Drepturile omului, Afaceri instituționale

7. EU Careers, Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Locuri de muncă

8. European Institute for Gender Equality, Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Drepturile omului, Justiție

9. Parlamentul European (contul in limba romana)

10. Carlos Moedas, Comisar Cercetare și inovare

Puteti descoperi mult mai multe conturi aici sau pur si simplu puteti cauta pe twitter dupa nume sau domeniul de interes. 🙂

Ce conturi urmareati deja? Ce altceva recomandati?

Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *