7 pasi simpli pentru schimbarea filtrului de apa pentru frigider

Frigiderele side by side sunt acele frigidere de dimensiuni mari cu doua usi, fie cu mai multe etajere si mai multe compartimente, fie acelasi compartiment dublat ca dimensiuni. Pe langa avantajele legate de spatiul mare de depozitare al alimentelor si multe alte facilitati (cum ar fi deconectarea frigiderului pe perioada unei vacante in timp ce congelatorul functioneaza constant), acest tip de frigidere cuprinde si un sistem de alimentare cu apa.

Practic, daca utilizatorul isi doreste sa aiba apa rece la indemana in permanenta, frigiderul side by side ii ofera acest lucru printr-o conectare directa la o sursa de apa. Insa pentru ca acea apa sa devina potabila este nevoie de filtrarea acesteia, iar filtrarea se poate realiza fie printr-un filtru intern, fie printr-unul montat extern.

Este foarte important ca filtrul de frigider sa aiba acelasi producator ca si frigiderul. De exemplu, pentru un frigider marca Samsung este recomandat tot un filtru de frigider Samsung pentru a evita situatiile neplacute. De regula, in pachetul unui frigider side by side poate intra si un filtru de apa inclus, iar acesta are o durata de aproximativ 6 luni. Dupa 6 luni, pe panoul de control al frigiderului va aparea butonul filtrului de culoare rosie. Iata care sunt cei 7 pasi pentru a schimba filtrul de frigider:

  1. Se opreste robinetul de apa dinaintea filtrului. Daca nu exista un robinet inainte, este necesar sa se opreasca generalul de apa din casa pentru a evita inundatiile.
  2. Dispersati toata apa care a ramas pe furtunul din interiorul frigiderului si pe conducte si dezactivati optiunea „ice maker”.
  3. Scoateti din suport filtrul care trebuie schimbat si indepartati clemele de siguranta care tin conducta de filtru. Acestea se afla atat in partea superioara cat si in cea inferioara filtrului.
  4. Pentru a scoate furtunul din filtru, tineti un deget apasat pe valva si indepartati furtunul atat din partea de sus cat si din partea de jos.
  5. Montati filtrul nou cu atentie la specificatiile de pe eticheta produsului legate de „in” si „out” si puneti la loc clemele de siguranta.
  6. Dupa montare tineti apasat timp de 3 secunde butonul „Schimbare filtru” de pe panoul de control al frigiderului pentru ca butonul rosu sa devina verde.
  7. Dispersati intre 3 si 5 litri de apa pentru a elimina toate impuritatile de pe conducte.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *