Stii cum sa scapi de petele de fructe de pe haine? Te invatam noi!

Zilele trecute mi-am cumparat de la piata un kilogram de capsune coapte, parfumate, zemoase… dar neatenta cum sunt, binenteles ca sucul lor proaspat mi-a picurat pe barbie si de pe barbie pe frumusete de camasa bleu, abia cumparata. Nu am facut insa o tragedie din asta, fiindca am la indemana cateva trucuri culese de-a lungul timpului, care m-au ajutat mereu sa scot fata hainutelor preferate.

Iata deci ce e de facut cand hainele se pateaza din cauza fructelor rosii!

Pentru sintetice:

Sintetice albe: tamponeaza imediat suprafata patata cu un servetel din bumbac si suc proaspat de lamaie, apoi baga hainele la masina de spalat, la programul tau obisnuit.

Sintetice colorate: se procedeaza in aceeasi maniera ca si pentru hainele sintetice albe.

Pentru bumbac:

Atat pentru hainele albe din bumbac, cat se pentru cele colorate se aplica aceeasi regula: pune sare grunjoasa pe pata, lasa sa actioneze 5 minute, freaca usor, apoi baga hainele la spalat, urmand ciclul obisnuit al masinii de spalat.

Pentru lana, matase si alte materiale textile fine:

Indiferent ca sunt albe sau colorate, tesaturile din aceasta categorie au nevoie de un procedeu mai alfel de ingrijire. Se aplica pe pata putin otet alb menajer diluat cu apa si se lasa sa actioneze 10 minute. Ulterior, hainele le poti spala dupa procedeul tau obisnuit.

Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *