Cum te pregatesti pentru o intalnire de afaceri?

Intalnirile de afaceri sunt necesare pentru a obtine contracte noi, dar si pentru socializare cu ceilalti participanti din piata in care activeaza firma ta. Izolarea nu este de folos in afaceri si, chiar daca ai ajuns in varf, trebuie sa acorzi atentie si respect partenerilor de afaceri si clientilor firmei tale.

Imaginea personala la o intalnire de afaceri

In timpul programului de lucru, imaginea ta poate da un plus de valoare imaginii firmei. Daca trebuie sa mergi la o intalnire de afacere, prima imagine a firmei este reprezentata de modul in care te prezinti, de aspectul tau si de modul in care vorbesti.

Asadar, acorda atentie vestimentatiei si aspectului fizic, chiar si accesoriile pot spune ceva despre tine si despre afacerea ta. Cel mai indicat ar fi sa porti haine sobre, office, dar lasa sa se vada cateva indicii despre personalitatea ta in modul in care asortezi vestimentatia, in accesorii si alte detalii care te definesc.

O identitate a firmei atragatoare

Dar felul in care arati si cuvintele folosite nu au valoare daca nu prezinti cum trebuie firma! Categoric ca istoricul si activitatea firmei vor indica valoarea acesteia, dar la o intalnire de afaceri trebuie sa fie pregatite cateva materiale care sa ilustreze performantele companiei.

Mapa de prezentare

Intr-adevar, nu la orice intalnire de afaceri este potrivit sa mergi cu mape de prezentare a firmei sau a produsului, la o cafea sau la o iesire la restaurant fiind suficienta prezentarea unei carti de vizita. Dar daca este stabilita o intalnire de afaceri pentru a incheia un contract nou, sunt necesare cateva materiale de prezentare asezate intr-o mapa personalizata.

Mostre de produse

Daca firma produce sau distribuie produse, exemplifica activitatea desfasurata, daca este posibil, cu cateva mostre. Astfel, vei putea discuta concret si la obiect despre oferta pe care o poti face, ilustrand si calitatea produselor sau a serviciilor pe care le firma le ofera.

Prezenta online

Materialele de prezentare cuprinse, de obicei, intr-o mapa de prezentare pot fi inlocuite cu prezentarea pe tableta sau pe laptop a unui website, blog sau pagina pe o retea de socializare, unde informatiile despre firma sau produse pot fi mai detaliate si, in plus, se pot arata si reactii ale utilizatorilor, care pot fi cele mai convingatoare.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *