Cand te-ai uitat ultima oara pe eticheta produselor pe care le-ai cumparat?

Sincera fiu, sper ca raspunsul tau sa fie : „Ma uit de fiecare data la ceea ce cumpar!” si nu sa fie o activitate pe care o faci doar din cand in cand, atunci cand iti aduci aminte. Nu ma refer la ingredientele din diverse produse – fiecare stie cel mai bine ce prefera sau la ce anume se uita atunci cand alege un produs de pe raft. Ci o sa ma leg doar de doua lucruri simple: termenul de valabilitate si temperatura optima de pastrare a produselor.

Daca primul lucru este foarte simplu de verificat – nu este nevoie decat sa cautam data expirarii de obicei pe spatele produsului, cea de-a doua parte ne poate da batai de cap – hai sa fim sinceri, cine are un termometru cu el atunci cand merge la cumparaturi? Eu sigur nu!

De aceea imi place initiativa Caroli – aceea de a le veni in ajutor tuturor celor care prefera salamurile Semenic Extra pentru a-i face sa-si dea seama daca produsul a fost depozitat la temperatura optima printr-o eticheta inteligenta, denumita Carolimetru Termic.

Acest Carolimetru Termic este o eticheta inovatoare, cu cadran termosensibil, care isi schimba culoarea in functie de temperatura produsului – culoarea este verde daca produsul este tinut la temperatura optima, adica sub 8°C si devine galbena atunci cand depaseste 8°C.

Mi se pare ca putem face o analogie cu semaforul – bine, un semafor cu doua culori doar – atunci cand este verde este perfect, iar atunci cand este galben inseamna ca trebuie sa actionam si sa punem produsul la rece. Iar verdele trece de la o nuanta inchisa la una deschisa pe masura ce temperatura creste.

Parerea mea este ca aceasta inovatie este benefica pentru toate partile implicate – ii ajuta si pe cei care transporta produsul sa fie siguri ca salamurile sunt livrate in cele mai bune conditii, ii ajuta pe cei din magazine sa stie daca produsul este depozitat la temperatura potrivita si ne ajuta si pe noi – nu doar atunci cand il cumparam, ci si acasa – in caz ca-l uitam prea mult pe masa din bucatarie. Putem chiar sa ne dam seama ca temperatura din frigider nu este cea potrivita – daca eticheta produsului ramane tot galbena la ceva timp dupa ce am pus salamul in frigider.

Asa ca am trecut intr-o noua era nu numai in ceea ce priveste internetul si evolutia acestuia, de azi avem si #mâncarecunotificare , nu-i asa?

Voua cum vi se pare ideea ? Ati testat produsul pana acum ?

Sursa foto: pixabay

Postari similare

One Reply to “Cand te-ai uitat ultima oara pe eticheta produselor pe care le-ai cumparat?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *