Blogal Initiative, pentru ca si cei mici au nevoie de ajutor

In 2007 am intrebat cu timiditate ce este un blog si la ce foloseste, pe site-ul facultatii la care ma pregateam sa dau admiterea. Un an mai tarziu, studenta in primul an la aceeasi facultate, am decis sa-mi deschid blogul personal. Cu perioade mai active, cu perioade mai linistite, blogul si scrisul au reprezentat mereu o parte importanta din viata mea.

In 2016 am decis ca e cazul sa-mi gasesc o nisa la care ma pricep si despre care sa imi faca placere sa scriu, asa s-a nascut povestea City Femme – dedicat femeilor si subiectelor de interes pentru ele. In perioada sarbatorilor de iarna, cand am avut mai mult timp la dispozitie pentru a ma informa despre cum ar trebui sa scriu, despre ce, cat de des etc. am descoperit si Blogal Initiative.

Mi-a parut atat de rau ca nu era niciun concurs activ in acel moment, pentru ca ma mancau degetele sa incep sa colaborez si eu pe aceasta platforma. Dar e bine ca am apucat sa vad cum functioneaza, cum se ofera punctele – mi se pare de mare ajutor ca primesti puncte pentru ca esti pur si simplu activ pe blogul tau, cum se calculeaza clasamentul si evident Gift Shop-ul.

La prima participare la un concurs, pam – pam… nu ma puteam inregistra, imi dadea ceva eroare pentru ca feed-ul RSS nu era indexat. Asa ca am dat un mail sa-i rog pe cei de la Blogal Initiative sa imi ia in considerare articolul pana reusesc sa rezolv problema cu feed-ul. Si stiti ce-au facut? Nu numai ca m-au inscris in concurs si mi-au dat punctele, ci mi-au si rezolvat problema! Asta da initiativa!

Nu am castigat inca nicio campanie, dar am participat doar la trei pana acum (din care una e in desfasurare), asa ca sunt increzatoare! Nu am apucat nici sa ma imprietenesc cu ceilalti colegi de blogosfera, insa cunosc personal cel putin doua persoane din campionatul actual – ce sa zic, traim intr-o lume mica. 🙂

In concluzie, sa va zic si motivul pentru care particip la astfel de campanii – pentru placerea de a scrie si de a primi o recunoastere pentru asta, cat de mica. Daca as primi o floare pentru fiecare articol publicat – as fi cea mai fericita.

Si imi place ca cei de la Blogal Initiative s-au gandit si la incepatorii din blogosfera si ii incurajeaza – nu conteaza cat esti de vechi in domeniu, cat de des postezi, ce trafic ai, de unde esti sau ce faci in viata de zi cu zi – conteaza ca aici regasesti sub o singura platforma campanii gandite pentru tine, pentru a te ajuta sa-ti dezvolti scrisul si, de ce nu, sa si castigi ceva.

Postari similare

2 Replies to “Blogal Initiative, pentru ca si cei mici au nevoie de ajutor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *