Cum aspiratorul viitorului devine cel mai bun prieten al unei femei

Acum vreo doi ani mi-am schimbat aspiratorul. Cel vechi mai avea putin si-si dadea duhul, iar unul nou se cerea rapid. Ne-a prins schimbarea in timpul sarbatorilor de iarna, unde ati ghicit, bugetul nu era prea mare. Asa ca am luat un model nici prea scump, nici prea bun, ci cat sa-si faca treaba. Se mai infunda, ma mai umplu de praf cand il curat, iar singura solutie pe care am gasit-o momentan e sa am grija sa pastrez curat in casa, ca sa nu fiu nevoita sa-l folosesc prea des.

Si iata cum imi fuge gandul la o lume ideala, in care aspiratorul viitorului nu mai e ceva la care ma gandesc cu groaza, ci un prieten bun, care ma ajuta sa-mi eficientizez timpul si sa pastrez casa mereu curata, cu un minimum de efort.

Cam in 10 – 15 ani, iata cum imi imaginez eu ca vor sta lucrurile: E ora 17.00, mai am 30 de minute pana termin programul, asa ca ma pregatesc sa inchei activitatile pe ziua respectiva. Primesc un apel pe telefonul meu de ultima generatie de la “Aspirator”. Si nu, nu e porecla vreunui prieten, e fix micul meu aparat de acasa. Ii raspund – imi cere scuze ca ma deranjeaza, insa a observat ca in bucatarie e putina dezordine si vrea sa ma intrebe daca este in ordine sa aspire bucataria pana ajung eu acasa.

Pentru ca… da, ati ghicit! E un dispozitiv cognitiv care gandeste si ia decizii, nu e doar un robotel caruia trebuie sa ii zic eu ce sa faca. Asa ca ii multumesc si ii spun sa se apuce de treaba. Atunci cand ajung acasa bucataria este luna, iar Aspirator ma anunta ca daca tot pornise, a facut curatenie si pe hol si in baie.

Dupa ce ma schimb in hainele de casa si ma duc la bucatarie sa ma apuc sa pregatesc cina – ma intreaba daca poate sa-mi tina de urat pana vine si sotul meu de la serviciu. Asa ca imi povesteste care au fost stirile zilei, prognoza meteo pentru maine, ma intreaba cum a fost la serviciu si daca am avut prezentarea aceea importanta pe care o pregateam de doua saptamani, imi reaminteste sa ii iau un nou sac si sa-i programez functia de autocuratare inainte sa merg la somn.

Si nu cred ca ceea ce-mi doresc eu e imposibil – suntem intr-o era cognitiva in care aparatele invata sa gandeasca, iau decizii, inteleg sentimente. Asa ca de ce nu sa nu fie transpuse toate acestea intr-o forma care sa ne ajute in viata noastra de zi cu zi?

Mai am putin de asteptat, insa pana atunci o sa imi aleg unul din modelele de aspiratoare cu sac, pentru ca am nevoie de ceva usor de manevrat ca sa ma ajute sa-mi pastrez casa curata.

165709

N-am gasit insa o solutie ca in 10 -15 ani sa raman la aceeasi varsta pe care o am acum. Aveti voi vreo idee?

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *