Top sase avantaje ale incalzirii cu ajutorul panurilor radiante cu infrarosu

Desi metoda incalzirii cu ajutorul panourilor radiante cu infrarosu este folosita de cativa ani buni – eu am aflat recent de ea. Si daca nici voi nu stiti inca foarte multe despre acest subiect – atunci acest articol este sursa ideala pentru a va face o idee.

Panourile radiante cu infrarosu sunt de fapt niste panouri electrice care folosesc puterea radiatiilor infrarosii pentru a incalzi obiectele dintr-o camera, obiectele incalzind mai apoi si aerul din camera si reducand astfel pierderile de caldura.

Mi-a placut foarte mult explicatia pe care am gasit-o pe site-ul chibzuinta.ro, aceea ca metoda incalzirii cu panouri radiante functioneaza pe acelasi principiu prin care soarele incalzeste pamantul. Exemplul ideal este atunci cand stai afara intr-o zi friguroasa, dar senina – atunci cand simti ca soarele te incalzeste experimentezi de fapt incalzirea prin radiatie infrarosie.

Iata top sase avantaje ale unei astfel de incalziri:

1. Cost redus. Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu este total diferita de alte metode de incalzire, iar pierderile de caldura se reduc la minim, ceea ce se transpune si in costuri lunare mai mici pentru buzunarele noastre.

2. Radiatiile infrarosii sunt benefice pentru organism. Suna ciudat, nu? Insa daca o sa va informati o sa vedeti ca radiatiile infrarosii de unda lunga imbunatatesc aspectul pielii, reduc celulita, relaxeaza muschii incordati, imbunatatesc circulatia sangvina si multe altele.

3. Montaj simplu. Acesta se realizeaza foarte rapid, fara costuri mari. Cel mai important din punctul meu de vedere este si faptul ca nu presupune prea multa mizerie, deci nu trebuie sa petrecem dupa aceea o groaza de timp sa facem curatenie.

4. Au un aspect placut, putand merge si pe varianta panourilor radiante personalizate. Asta inseamna ca puteti picta panourile si pot arata exact ca un tablou, integrandu-se perfect in decorul camerei.

5. Diminueaza pana la eliminare igrasia. Pentru multe persoane igrasia este inca o problema – mai ales in cazul apartamentelor noi. Panourilor ajuta nu numai la eliminarea igrasiei, ci si la reglarea umiditatii.

6. Nu exista riscul de incendiu sau arsuri, panourile fiind sigure din acest punct de vedere.

Mai sunt si alte beneficii, precum: nu este nevoie de avize prealabile montarii, panourile sunt usor de intretinut, nu ocupa spatiu mult, prezinta fiabilitate, costurile de achizitie si instalare sunt destul de mici pentru beneficiile oferite. Le puteti gasi pe toate, plus multe alte informatii pe acest site.

Iata si un reportaj realizat de PRO TV in care sunt explicate mai pe inteles toate aceste caracteristici:

 

Postari similare

One Reply to “Top sase avantaje ale incalzirii cu ajutorul panurilor radiante cu infrarosu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *