Nu stiu exact daca moda “cafe gourmand” a prins si in Romania (eu cel putin nu prea am intalnit aceasta idee inainte de a pleca din tara), insa in Franta o iesire la restaurant se incheie, de regula, cu aceasta “placere dulce”.
Din informatiile pe care le-am citit inainte de a ma apuca de acest articol am aflat ca aproximativ 40% dintre restaurantele frantuzesti au pe meniu “cafe gourmand”, iar unul din trei clienti comanda acest desert.
Ce este Cafe Gourmand?
Intuitiv, cred ca foarte multi dintre voi ati ghicit ca este vorba de o cafea… dar si de ceva in plus. Practic, alaturi de un espresso aromat ai parte si de o paleta de mini-prajituri din patiseria clasica franceza.
E alegerea ideala pentru cei care nu stiu ce sa aleaga la desert: macaron, ile flottante, profiteroles au chocolat, creme brulee etc. Fara a se simti vinovat, clientul se poate bucura in acelasi timp de toate deserturile preferate, dar in varianta lor mini, iar surpriza este cu atat mai mare cu cat are parte de un mix de culori, arome si texturi in farfurie.
Managerii de restaurante sustin ca “le cafe gourmand” este o ecuatie castigatoare pentru clienti din toate punctele de vedere, inclusiv al timpului castigat, intrucat cafeaua si desertul vin in acelasi timp.
Care este istoria Cafe Gourmand?
Tot de pe internet am aflat ca respectivul concept a aparut pe piata cu mai bine de 10 ani in Franta, gratie lantului de restaurante La Criée.
Care este pretul unui desert Cafe Gourmand?
Pretul depinde de la oras la oras, de la restaurant la restaurant, dar suma medie este undeva la 7 euro.
Nota bene: Pentru o experienta cu adevarat rafinata trebuie sa te bucuri de un astfel de desert intr-un bistro in care totul este productie artizanala.
Iata si cateva variante de cafe gourmand (via Pinterest).