Voi ce superstiții legate de naștere cunoașteți?

Cele mai multe tradiții populare și-au pierdut semnificația în timp, insa foarte multe familii aleg să respecte in continuare anumite ritualuri înainte de cel mai important moment al vieții lor (venirea pe lume a unui copil), pentru ca așa au auzit sau pentru că „așa se face”.

Iată o scurtă lista cu superstițiile despre naștere de care stiu eu, la care va invit si pe voi sa adaugati altele pe care le-ati auzit sau le-ati respectat:

Viitoarea mamă trebuie să țină secret că așteapta un bebeluș

Una dintre cele mai vechi superstiții spune că e mai bine să nu spui că vei deveni mămică, întrucât acest lucru aduce ghinion și lucrurile nu se vor desfășura conform planului. Nu ai de ce să îți faci griji, în condițiile in care medicina a avansat atât de mult,  sarcina este supravegheată de un medic și mergi periodic la ecograf.

Femeia însărcinată nu are voie să își taie părul în timpul sarcinii

În Evul Mediu se spunea că dacă o femeie însărcinată își taie părul, scurteaza viața copilului nenăscut. După cum lesne vă puteți da seamana, nu există niciun fundament real al acestei superstiții.

Femeia însărcinată nu trebuie să se sperie de nimic

În foarte multe zone ale țării există credința că dacă o femeie însărcinată se sperie, se poate îmbolnăvi. Trebuie sa recunosc ca in perioada sarcinii si chiar si acum – eu am evitat sa ma mai uit la filme de groaza, simteam ca ma incarca negativ, cu o stare de teama, pe care nu am vrut sa i-o transmit si celui mic.

Femeia care așteaptă un copil nu trebuie să meargă la înmormântări

Superstiția spune ca dacă ai călcat pe un mormânt în timpul sarcinii, nu o vei putea duce până la capăt. Chiar dacă nu este justificată această credință, este mai bine ca în această perioadă frumoasă a vieții să stai deoparte de înmormântări și să eviți factorii de stres.

În timpul sarcinii femeia nu trebuie să îsi insușească obiecte cate nu-i aparțin

Femeia însărcinată nu trebuie să fure sau să își însușească obiecte care nu-i aparțin, deoarece bebelușul se va naște marcat cu un semn de forma obiectului furat. Daca-mi amintesc eu bine, mama spunea ca a furat o maslina cand era insarcinata, iar sora mea are un mic semn pe ceafa. 🙂

Femeia însărcinată nu trebuie să privească oamenii sau animalele cu defecte fizice

Se spune că, dacă privești cu atenție la un om urât sau cu defecțiuni fizice (poate fi vorba și despre animale), bebelușul se va naște cu handicap.

Alte superstiții haioase

  • Dacă ai luat multe kilograme în timpul sarcinii, vei fi mamă de fetiță.
  • Dacă mănânci în perioada sarcinii două fructe lipite, vei naște gemeni.
  • Dacă ai poftă de alimente sărate în timpul sarcinii, ai foarte mari șanse să faci un băiețel.

Tu ce alte superstiții legate de sarcină mai cunoști?

Pentru mai multe informatii din aceasta categorie, puteti vizita sectiunea Parinti CityFemme

Sursa foto: pixabay.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + 20 =