Noutatile lunii octombrie – partea a patra

Rezidența FILM+ online:  cinci zile de ateliere și sesiuni de lucru cu cineaști români de prestigiu

Rezidența FILM+, parte integrantă a proiectului FILM+, laboratorul de lucru, sprijin şi promovare dedicat proiectelor de film, animaţie şi video-art independente, care se adresează tinerilor artişti proaspăt absolvenţi sau autodidacţi din România, Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova, va avea loc online în perioada 26 – 31 octombrie 2020.

În cadrul rezidenței, reprezentanții celor 16 proiecte selectate în programul FILM+ 2020 – 2021, vor avea loc sesiuni de lucru individuale, sesiuni de lucru pentru fiecare secțiune (Work in Progress LabProduction LabDevelopment LabFilm + Expanded) și sesiuni de lucru comune. 

La cea de-a cincea ediție FILM+ au fost selectate cinci lungmetraje documentare, două lungmetraje de ficțiune și nouă scurtmetraje de ficțiune. 

„Faptul că la această ediție avem mai multe proiecte de lungmetraj documentar este o premieră îmbucurătoare. Anul 2020 a fost unul excepțional pentru filmul documentar românesc. Este pentru prima dată când un documentar reprezintă propunerea României pentru Premiile Oscar – „Colectiv”(regia Alexander Nanau) și prima dată când două documentare românești se află în selecția pentru o nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film („Colectiv” de Alexander Nanau și „Acasă”, de Radu Ciorniciuc – care este și primul documentar românesc premiat la Sundance Film Festival). Participanții FILM+ vor avea ocazia să învețe din experiențele cineaștilor Alexander Nanau („Colectiv”, „Toto și surorile lui”) și Monica Lăzurean-Gorgan (producătoarea documentarelor „Acasă”, „Timebox” și co-regizoarea documentarului „Lemn”).”, spune Ana Drăghici, co-fondator FILM+.

Tutorii rezidenței Film+ 2020 sunt cineaștii Alexander Nanau, Monica Lăzurean-Gorgan, Ada Solomon, Anamaria Antoci, Alex Trăilă, Ana Drăghici, Adrian Sitaru, Tudor Cristian Jurgiu, Paul Negoescu, Roxana Szel , Alexandru Radu și Andrei Gorgan.


Proiecție online de filme documentare: Asociația MAIE lansează patru filme create de participanții la atelierul GPMh.docs

Duminică, pe 1 noiembrie, de la ora 19:00,  Asociația MAIE lansează, online, patru filme scurte realizate de participanții la atelierul de film documentar organizat în contextul proiectului cultural „GPMh Docs. Ateliere de artă documentară în Geoparcul Platoul Mehedinți”.

Atelierul de film, derulat în comuna Isverna și coordonat de regizorii Elena Borcea și Iulia Necșulescu, a reunit opt tineri interesați să descopere și să pună la lucru arta producției video ca modalitate de înțelegere și de redare subiectivă a realității unui spațiu rural și a comunităților care îl animează.

Filmele vor putea fi vizionate online, în premieră, prin intermediul paginii de Facebook a proiectului Arhitectura GPMh, fiind ulterior disponibile pe www.arhitectura-gpmh.ro. Materialele dezvăluie patru povești din prezentul social al Comunei Isverna, județul Mehedinți:

Foale și foc (r. Iulia Cristina Tudosie, Clara Gabriela Rus) – un material observațional bazat pe povestea ultimului fierar din sat, un meșter iscusit care se căznește să își păstreze viu meșteșugul într-o lume dominată de progresul tehnologic și de viteză, în care devine din ce în ce mai greu să rămâi relevant.

Nedorințe (r. Bianca Ioana Costin, Laura Stafie) – o incursiune în realitățile unui personaj colectiv cu o identitate distinctă – diferitele generații de femei din Isverna. O poveste emoționantă despre alegeri și șanse, despre ce este, ce-a fost și ce ar fi putut să fie.

Isverna, la Meserie (r. Philip Găicean) – la cârciuma din sat, Philip întâlnește o celebritate locală, un personaj nonșalant și extrem de hotărât. Nea Gigi Meserie, lăutar cu tradiție în familie, nu se lasă descurajat nici măcar de pandemie. Ba din contră, reușește să facă din orice prilej o oportunitate. Miza lui Gigi este să-i convingă pe orășeni „să se mai întoarcă cu fața și spre noi”, cei de la țară.

Dragă Teodora (r. Ștefania Lupan, Laura Asmărănducăi) – un film – portret care oglindește viața Teodorei Bucescu, o săteancă din Isverna, uitată de vreme și singură, al cărui cel mai de preț lucru rămas sunt amintirile, prinse în fotografii și printre țesăturile de ii. O oglindire a realităților bunicilor izolate din satele României.


Documentarul Lumea în Armonie – Festivalul Internațional George Enescu 2019

Documentarul Lumea în armonie, despre Festivalul Internațional George Enescu din 2019, realizat de Paradigma Film, a avut premiera internațională, la Medici TV, cel mai important canal de muzică clasică din lume. Din 19 octombrie 2020, filmul va fi transmis în exclusivitate pe platforma online Medici TV, unde poate fi vizionat gratuit accesând acest link, cu crearea unui cont de utilizator pentru care sunt necesare o adresă de email și o parolă.

Lumea în armonie este un documentar de o jumătate de oră despre a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică clasică din lume. Evenimentul și-a creat întregul program din 2019 pornind de la ideea că – într-o lume din care acordul pare să fi dispărut – Festivalul George Enescu poate reuși să restabilească, măcar pentru un timp, ceva din armonia pierdută a lumii, prin forța vindecătoare a muzicii.

Inspirată de motto-ul său Lumea în armonie, ediția din 2019 a prezentat cel mai mare număr de concerte din istoria Festivalului  – 84, multe dintre cele mai importante orchestre din lume, 32 de lucrări majore ale lui Enescu, 2.500 de artiști de talie mondială din peste 50 de țări și a durat 23 de zile. A fost cea mai extinsă ediție de până acum, având loc în București, 10 orașe din țară și șase orașe din lume și a captat atenția unui număr total estimat de 250.000 de iubitori ai muzicii, care s-au bucurat de atmosfera Festivalului în sălile de concerte, în transmisiuni live, concerte alternative, evenimente inspirate de muzică în întreg orașul și în țară.


15.000 de copii din județele Galați, Vaslui și Botoșani vor primi cărți pentru acasă

Asociația OvidiuRo, UiPath Foundation și Inspectoratele Școlare Județene din Galați, Vaslui și Botoșani, vor oferi, prin intermediul programului Fiecare Copil Merită o Poveste, 15.000 de cărți ilustrate copiilor de 3-5 ani din zona rurală. 

Fiecare Copil Merită o Poveste, principalul program al Asociației OvidiuRo, se desfășoară la nivel național și este reglementat printr-un protocol de colaborare cu Ministerul Educației Naționale, care reprezintă  o premisă a asumării unui set de acțiuni comune care să faciliteze dezvoltarea de politici publice eficiente în domeniul creșterii accesului la educație timpurie de calitate al copiilor din familii defavorizate. 

Pe lângă cărțile oferite copiilor din zona rurală, programul conține  și sesiuni de formare în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea timpurie a limbajului pentru 760 de profesori din învățământul preșcolar, care vor beneficia și de instrumentele necesare pentru a pune în practică aceste tehnici, respectiv materiale educaționale de calitate și cărți ilustrate potrivite vârstei preșcolare.

„Pentru copiii din medii defavorizate, educația este singura soluție ca să rupă cercul sărăciei și să nu ajungă ei înșiși adulți aflați în dificultate. Ceea ce facem noi, la OvidiuRo, este să le dăm acestor copii o şansă egală la educaţie. Intervenim activ în comunitățile sărace, în grădinițele unde resursele educaționale sunt puține, sau lipsesc aproape în totalitate, și suntem partenerii de încredere ai cadrelor didactice, oferind cu bucurie cărți, caiete de activități și alte materiale necesare unui act educațional de calitate. O componentă importantă a activității noastre o reprezintă cursurile de literație, la care dascălii participă cu interes și cu o mare dorință de a învăța. Este vorba, de fapt, despre un parteneriat cu drepturi și obligații egale, între noi – societatea civilă, profesori, părinți și instituțiile de învățământ, în care interesul copiilor se află constant pe primul loc. Un loc aparte în acest program t îl au și partenerii care ne sprijină constant în demersurile noastre, oferindu-ne resursele necesare de a ne urma misiunea: ca fiecare copil sărac să aibă acces la educație timpurie de calitate”, a declarat Maria Gheorghiu, Director Executiv al Asociației OvidiuRo.


Sabon iti daruieste 24 de motive de bucurie: noul Calendar Advent s-a lansat!

Dupa ce vara trece, si voi incepeti sa numarati zilele care au mai ramas pana la venirea sarbatorilor de iarna? O frenezie delicioasa ne cuprinde si magia cadourilor este din ce in ce mai aproape. Ce ar fi sa ne propunem sa ne cream si mai multe momente frumoase petrecute alaturi de cei dragi? Un cadou ideal pentru ei dar si pentru noi. Sabon iti propune ca timp de 24 de zile sa daruiesti 24 de motive de bucurie cu ajutorul noului Calendar Advent. 

Un ritual de beauty desavarsit include atat o selectie fermecatoare de produse Sabon cat si o stare de bine, care te invaluie atunci cand incetinesti pasul si savurezi momentele simple, pe care, de-a lungului anului vesnic grabit, le traiesti cu o satietate feerica. 

Pentru o piele incredibila, fiecare zi conteaza, fiecare moment poate aduce un beneficiu trupului nostru. Calendarul Advent Sabon iti ofera inspiratie pentru 24 de zile fascinante printr-o serie de mini produse, de la delicii pentru ten si par, pana la ispite irezistibile pentru baie si corp.

Stim ca intotdeauna ai o rutina fabuloasa de ingrijire a pielii si de aceea Sabon ti-a pregatit o selectie deosebita de 24 de mini produse, reunind toate aromele tale preferate precum Paciulie-Lavanda-Vanilie, Iasomie, Green Rose, Rose Tea si White Tea. Iar acum este atat de usor sa ai zilnic pielea radioasa si un tonus super fresh. (Re)Descopera bucuria de a darui, atat tie cat si celor dragi, mini comori adunate in noul Calendar Advent Sabon


Până la univers și mai departe cu Pandora

Pandora relansează cel de-al zecelea talisman de colecție în ediție limitată, pentru a marca aniversarea cu numărul 20 a faimoasei brățări Pandora Moments.

Pe parcursul anului 2020, Pandora marchează o realizare majoră prin celebrarea celor 20 de ani de când fanii își spun poveștile prin intermediul faimoasei brățări cu talismane. Brățara Pandora Moments, renumită și îndrăgită la nivel gloval de către colecționari ca o modalitate de a-și exprima iubirea și valorile prin bijuterii, a fost lansată pentru prima dată în anul 2000. 

În fiecare lună a anului 2020 va avea loc relansarea unuia dintre cele 12 cele mai iubite talismane Pandora, ca parte a seriei de Talismane 2020 în ediție limitată, așteptate să devină imediat produse de colecție.

Misterul universului – În octombrie relansăm unul dintre talismanele originale: talismanul vârtej decorat cu spirale de aur de 14k ce le scot în evidență pe cele din argint 925. Spirala este un model tipic întâlnit în natură și a devenit un popular simbol cultural, care vorbește despre misterul universului. Este modul perfect de a spune povestea admiratorilor noștri, care colecționează amintirile primelor experiențe de-a lungul vieții și le țin aproape pe brățara cu talismane Pandora Moments, de 20 de ani încoace.

Talismanul vârtej în ediție limitată Pandora 2020 din argint 925, cu accente de aur de 14k este lansat 20 octombrie în magazinele Pandora în toată lumea, într-un număr limitat. Fiecare talisman este inscripționat cu un semn distinctiv și prezintă un certificat care marchează 20 de ani de talismane de colecție Pandora Moments.


Descoperă senzația unui păr mătăsos cu noua gamă de styling protectoare Wella Deluxe

Wella, brandul profesional recomandat de către stiliștii din întreaga lume, prezintă o nouă gamă de produse de styling pentru păr. În ziua de azi, femeile știu exact ce-și doresc de la produsele pentru păr. Toate caută o îngrijire de excepție și o senzație mătăsoasă, fără a compromite rezultatele excelente când vine vorba de coafare. 

Multe femei își doresc un look frumos și îngrijit al părului, care să fie neted și catifelat la atingere, însă, cu toate acestea, la fel de multe se tem că prin modelarea termică, părul va începe să se deshidrateze excesiv și să-și piardă strălucirea. Cu Wella Deluxe, e așa ușor să obții chiar la tine acasă look-uri de excepție și să te bucuri de senzația unui păr fin, fără să-ți faci griji că îl vei deteriora. Noua gamă protectoare de styling de la Wella conține complexul hrănitor „Kerashield 5”, cu keratină, care asigură un mix special de ingrediente, pentru o protecție de încredere și un aspect impecabil, de durată.

„Toate ne dorim un păr sănătos și strălucitor, ca și cum am fi ieșit de la salon, dar e dificil să obții acasă un look fără cusur, care se simte la fel de mătăsos pe cât arată”, susține Silvia Pabst, Cercetător Principal la Wella. „Gama Wella Deluxe utilizează noua tehnologie protectoare Kerashield 5, pentru a le oferi femeilor șansa de a-și perfecționa propriul stil, cu un control de durată și o senzație fină la atingere”. 

Păr neted și strălucitor grație tehnologiei protectoare Kerashield 5 

Dezvoltate de către specialiștii Wella și bazate pe mai mult de 135 de ani de experiență în salon, noile produse Wella Deluxe satisfac acum nevoile exigente ale femeilor cu părul deteriorat, lung și subțire.

Ingredientele hrănitoare, precum uleiul de jojoba și provitamina B5 rămân pe firul de păr întreaga zi și asigură un aspect de excepție, oferind protecție anti-frizz și împotriva factorilor de mediu, cum ar fi umiditatea sau razele UV.


În pandemie, spitalizarea bolnavilor cronici a scăzut cu 50%. HOSPICE Casa Speranței: Nu abandonați bolnavii de cancer!

Pandemia de coronavirus a afectat întreaga societate, însă pentru pacienții cronici și cei oncologici, greul a fost și mai greu. Peste jumătate dintre bolnavii cronici de la noi din țară nu au beneficiat de tratamentele de care aveau nevoie, potrivit datelor Observatorului Român de Sănătate. Efectul, arată același studiu, va duce la deteriorarea stării de sănătate a bolnavilor cronici și la creșterea presiunii asupra unui sistem medical deja suprasolicitat.

Peste jumătate dintre bolnavii cronici din România consideră că pandemia de coronavirus a avut un impact negativ asupra calității îngrijirilor medicale primite, în timp ce nivelul total al spitalizărilor la nivel național s-a prăbușit dramatic în perioada martie – august 2020: cu 48% mai puține decât în perioada similară din 2019.

În cazul pacienților care suferă de cancer, numărul internărilor a scăzut cu 46%, existând situații, de exemplu în cazul Institutului Fundeni din București, unde numărul intervențiilor chirurgicale cu diagnostic principal a scăzut în aprilie 2020 la 54 de cazuri de la 270 de cazuri în aceeași lună a anului precedent, fără ca situația să se normalizeze complet nici în septembrie 2020.

Cauzele reducerii calității serviciilor medicale în perioada martie – august 2020 sunt, potrivit bolnavilor chestionați: blocarea accesului la spitalul unde obișnuia să meargă prin transformarea acestuia în spital COVID, restricțiile de circulație impuse și absența medicamentelor necesare. O treime dintre bolnavii cronici chestionați au avut dificultăți în a găsi medicamentele de care au nevoie.


Peste 44 mii de donatori si 20 de mii de litri de sânge, colecta în perioada campaniei Donează sânge, salvează o viață și Rompetrol te premiază!

Campania de susținere a donării de sânge la nivel național, derulată  de KMG International în perioada 10 august – 10 octombrie, în parteneriat cu Institutul Național de Hematologie Transfuzională și Fundația pentru SMURD a avut ca rezultate 44,620 de donatori de sânge și plasmă, și (estimat) 20,079 litri de sânge. 

“Pandemia continua să ne impună distanțare fizică, dar rămânem împreună solidari și responsabili. Grupul KMG International a susținut cadrele medicale și autoritățile în lupta împotriva pandemiei, iar prin această campanie am îndemnat și la implicare individuală, de la angajații noștri către toți membrii comunității, pentru a merge și dona sânge într-o perioadă în care criza din domeniul sănătății are mai multe valențe. Noi am mulțumit simbolic donatorilor pentru gestul lor de mare noblețe, prin oferirea unor vouchere la centrele de transfuzii din țară în baza cărora putea ridica în mod gratuit produse din benzinăriile Rompetrol hei.”– Iskander Abdibaitov, Chief Officer Corporate Development.

O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieţi. Cu toate acestea, în România în 2020, statistic, sunt mai putin de 1,5% donatori, conform datelor statistice comparativ cu 2019. Cu toate acestea, numărul donărilor din perioada august-septembrie a crescut cu aproximativ 20% față de lunile iunie-iulie 2020.

Campania s-a desfășurat în toate cele 41 de centre de transfuzii din România, în perioada 10 august – 10 septembrie, iar donatorul a primit în momentul donării un voucher pe bază căruia putea ridica în mod gratuit, în perioada 10 august – 15 octombrie, din orice stație de distribuție carburanți Rompetrol hei o bautură și o gustare.


De International Chefs Day, Nestlé promovează gătitul împreună cu copiii

Nestlé alături de World Chefs Association a sărbătit International Chefs Day pe 20 octombrie. Cu această ocazie, Nestlé își reconfirmă angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din întreaga lume și de a contribui la un viitor mai sănătos. În ultimii ani, compania și-a intensificat eforturilor de inovare și reformulare a produselor cu scopul de a reduce cantitățile de zaharuri adăugate, sare și grăsimi saturate și de creștere a conținutului de legume, fructe și cereale integrale. Îmbunătățirile la nivel de rețetă sunt însoțite la nivel local de campanii și inițiative de educare și conștientizare a importanței unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață sănătos. Un astfel de exemplu este Master Class-ul susținut de Chef Ștefan Popescu, prin care se arată importanța implicării copiilor în pregătirea mesei încă de la vârste mici.

Un studiu realizat de Nestlé Research arată că acei copii implicați în pregătirea mesei au avut un aport mai mare de salată (+ 76%) decât copiii care nu au fost implicați. În medie, copiii care au contribuit la gătit au consumat 200 grame de legume în concordanță cu cantitățile zilnice recomandate. Pe de altă parte, copiii care nu au fost implicați în procesul de preparare au consumat doar 145 de grame de legume.

În România, 1 din 4 copii este suprapoderal sau obez și doar 40% dintre români consumă zilnic legume și fructe2, obicei care trebuie cultivat în familie de la vârste fragede, mesele în familie fiind foarte importante pentru a încuraja obiceiuri sănătoase.

În cadrul Master Class-ului susținut de Nestlé, Chef Ștefan Popescu pregătește o rețetă sănătoasă, delicioasă, ușor de gătit împreună cu cei mici. Pentru a urmări toate indicațiile chef-ului și pentru a vedea sfaturile unui nutriționist și ale unui psiholog, se poate intra pe site-ul https://www.nestle.ro/international-chefs-day sau pe canalul de Youtube Nestlé România.

„Nestlé își dorește să inspire zi de zi părinții și copiii să facă alegeri sănătoase și să adopte un stil de viață activ și echilibrat, în special din punct de vedere nutrițional. Prin intermediul programului nostru global, Nestlé for Healthier Kids, ne dorim să ajutăm peste 50 de milioane de copii să ducă vieți mai sănătoase, până în 2030. Programele educaționale la care suntem inițiatori și parteneri vin în completarea unui proces continuu de cercetare și dezvoltare, prin care ne dorim să oferim oamenilor din întreaga lume alternative sănătoase pentru produsele lor favorite, pentru toate etapele vieții lor”, a declarat Nicoleta Tupiță, Nutrition Health and Wellness Manager, în cadrul Nestlé România.


eXplore festival #15 continua online

Bucharest International Dance and Performance Festival continuă în această săptămână în online și FM cu performance-uri, discuții și video-instalații.

Lucrările artiștilor Eszter Salamon, Manuel Pelmuș, Roel Heremans, Ilinca Păun Constantinescu, Micheline Dufert vor fi prezentate până pe 25 octombrie 2020, pe pagina de facebook a festivalului. 

eXplore festival #15 propune publicului o serie de incursiuni-eseu asupra relației dintre mișcare, spațiu și timp, din perspectiva unui dialog între corp-imagine-sunet. Ce alt moment ar fi mai potrivit pentru a experimenta noi moduri de existență artistică, reală, autentică? Ce alt moment mai bun decât cel de acum pentru a fi (și altfel) împreună?


IKEA propune acțiuni mici cu impact mare asupra mediului și portofelelor din România

Un sondaj global realizat recent de GlobeScan, o organzație publică de sondare a opiniei publice, arată că oamenii au o dorință puternică de a fi mai sănătoși și a avea un comportament sustenabil, dar sunt necesare soluții mai accesibile pentru a transforma gândurile în acțiune. 

Studiul arată, de asemenea, că cei mai mulți oameni consideră ca fiind o provocare găsirea unor soluții potrivite, așteptând din partea companiilor produse și servicii accesibile, care sunt mai bune atât pentru oameni, cât și pentru mediu (50%). Oamenii își doresc produse care durează mai mult (77%) și le evită pe cele de unică folosință (59%). Un număr semnificativ de consumatori de carne ar fi dispuși să treacă la alternative pe bază de legume (41%) dacă au un gust la fel de bun, au același preț și valoare nutritivă. (Puteți accesa aici raportul integral).

Datele confirmă încă o dată importanța creării unor produse și servicii sustenabile și atractive. „Pentru un individ ar putea fi intimidant să integreze schimbările în viața sa și s-ar putea simți blocat atunci când nu va ști de unde să înceapă sau ce să facă. Totodată, uneori s-ar putea simți fără speranță – ce diferență ar putea face o acțiune mică a unei singure persoane?” spune Aldo Lele, Sustainability Manager IKEA South East Europe.

Dar pașii mici contează și ambiția IKEA este de a simplifica alegerile sustenabile, promițând o serie de acțiuni mici pe care fiecare individ le poate întreprinde și lucruri mici pe care le poate integra fiecare în viața sa pentru a contribui la o schimbare colectivă în comunitate, în țară și în lume. Din acest motiv, în România a fost lansată o nouă campanie intitulată „Un lucru mic, ce vizează creșterea gradului de conștientizare cu privire la puterea micilor schimbări.

Alegeți alimente sănătoase pentru voi și pentru mediu, economisiți apă în timp ce vă spălați pe dinți, scurtați timpul de duș, reduceți risipa de alimente, înlocuiți luminile din casa voastră cu soluțiile LED, începeți să folosiți o pungă reutilizabilă … acestea sunt doar câteva exemple pe care le putem integra cu toții  cu ușurință în viața noastră de zi cu zi, iar noi, la IKEA, ne-am adunat eforturile pentru a oferi câteva soluții ușor de implementat, la prețuri accesibile.” a adăugat Aldo Lele.


OLX Group achiziționează KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România

OLX Group și ORESA anunță intenția de achiziție a KIWI Finance de către OLX Group. KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România, va fi adăugat portofoliului local OLX Group, din care fac deja parte OLX, Storia.ro și Autovit.ro. Tranzacția ar urma să fie încheiată până la finalul anului, după acordul Consiliului Concurenței.

Odată cu acordul Consiliului Concurenței, OLX Group va fi unicul acționar al companiei, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat, Anca Bidian urmând să fie în continuare CEO-ul KIWI Finance.

Această potențială tranzacție reprezintă un pas important în evoluția OLX Group, adăugând servicii de finanțare la portofoliul companiei din România.

Cu sprijinul noului acționar, KIWI Finance își propune să accelereze transformarea digitală a companiei, păstrând aceleași obiective generale de creștere: extinderea geografică la nivel național, eficientizarea proceselor operaționale și extinderea rețelei de parteneri financiari cu care colaborează.

 „Achiziția KIWI Finance vine ca rezultat al încrederii OLX Group în perspectivele de creștere a pieței din România și din dorința de a extinde serviciile oferite clienților noștri în zona de finanțare. Suntem siguri că am găsit partenerul ideal cu care să transformăm această viziune în realitate”, a declarat Marcin Urbanczyk, CEO OLX Group Europe.

„Această tranzacție vine după mai multe proiecte de comunicare dezvoltate împreună cu platformele OLX Group în România, Storia.ro și OLX Imobiliare. Suntem convinși că avem cel mai bun partener pentru îndeplinirea obiectivelor noastre de creștere și ne bucurăm că transformarea digitală a KIWI Finance va fi susținută de echipa locală a OLX Group”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.


ECCO ST.1 HYBRID LITE – Pentru barbatii care aleg intotdeauna stilul si confortul

Te-ai gandit vreodata ca o pereche de sneakersi poate sa arate cool si sa fie si confortabili?

Noua colectie ECCO ST.1 HYBRID LITE, dedicata sezonului de toamna 2020, iti va transforma fiecare moment al zilei intr-o experienta de neuitat pentru ca tu vei purta mereu perechea potrivita de incaltaminte.

„Cu o intreaga generatie de”urban youths” crescuti sa poarte sneakersi, exista o nevoie clara de un aspect cool, semi-formal. Pentru ei, reprezinta solutia la un aspect formalizat care permite totusi o interpretare casual – eleganta, dar moderna si confortabila. ST.1 HYBRID LITE rezoneaza cu consumatorul oferindu-i un confort avansat, fara a compromite aspectul fresh.” – Thomas Maymann, ECCO Category Management

O tendinta inovatoare pentru barbatii care vor sa fie mereu in trend.

Nu e nicio necunoscuta ca sneakersi de tip ”hibrid de birou” sunt la mare cautare pe toate pietele, mai ales de catre barbatii care doresc sa pastreze un look cool al tinutei office pe care o au.

ECCO s-a plasat in fruntea acestei miscari globale cu ST.1 HYBRID LITE. Pe langa confortul pe care il ofera, acestisneakersi sunt realizati dintr-o piele extrem de moale prelucrata in tabacariile proprii.

Colectia este conceputa si pentru cei care nici macar nu ar lua in considerare purtarea unui pantof formal traditional la birou, deoarece ”s-ar putea sa se simta incomozi”. Cu ECCO ST.1 HYBRID LITE poti sa arati formal fara sa te simti formal.


Studiu Every Can Counts: 86% dintre europeni spun că ar trebui făcut mai mult pentru mediul înconjurător

Potrivit unui studiu efectuat în 14 ţări europene de agenţia de cercetare LUCID, în asociere cu Every Can Counts, iniţiativă care are scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra avantajelor reciclării dozelor din aluminiu, 86% dintre europeni sunt de părere că este mai important ca niciodată să avem grijă de mediul înconjurător şi să reciclămdupă COVID-19, în timp ce un procent covârşitor de 91% au spus că ar vrea să facă mai mult. 

În plus, 52% dintre respondenţi nu ar pune economia mai presus de mediu, în ciuda încetinirii economice cauzată de pandemia COVID-19. Doi din trei europeni au spus că reciclarea este o obligaţie pentru toţi şi că este o nevoie urgentă pentru combaterea acestei probleme. Mai mult de trei sferturi dintre respondenţi reciclează întotdeauna sau adesea toate tipurile de materiale, în vreme ce 76% dintre oameni reciclează adesea ori întotdeauna dozele din aluminiu, ambalajul de băuturi cel mai reciclat la nivel global. 

La nivel local, 94% dintre respondenţii din România au spus să este mai important ca niciodată să avem grijă de planeta noastră, după COVID-19, în timp ce 97% declară că vor să facă mai mult când vine vorba de reciclare. Mai mult, 56% au declarat că ar pune problema mediului mai presus de economie, ceea ce arată o clară schimbare de priorităţi. 

 „Aceste rezultate ne arată că există o creştere a conştientizării nevoii de a recicla cât mai  multe deşeuri, iar pandemia COVID-19 doar a accelerat acest proces.  Oamenii realizează cât de presantă este această problemă şi sunt dispuşi să depună eforturi pentru a crea o reală economie circulară”, a declarat David Van Heuverswyn, Directorul Every Can Counts Europa

„Cu toate impedimentele care au apărut în ultima vreme din cauza situației globale cu privire la COVID-19, în România încă suntem interesați de reciclare și parcă mai mult ca oricând responsabilitatea oamenilor se reflectă în cantitățile pe care le colectăm în cadrul proiectelor noastre.” a declarat Adina Magsi, Manager Every Can Counts România

Din 2009, Every Can Counts a contribuit la creşterea conştientizării reciclării dozelor din aluminiu, cu obiectivul de a recicla dozele consumate în Europa în procent de 100%. În 2017, rata de reciclare a dozelor din aluminiu a rămas la 74.5%, însă studiul a arătat că 90% dintre  respondenţi cred că ţara lor ar trebui să recicleze mai multe, dacă nu chiar toate dozele din aluminiu, iar un total de 4 din 10 ar vrea să fie reciclate 100%.


virtual (living) room – un performance VR inedit – și alte experiențe performative, în programul Tangaj Dance din această toamnă

virtual (living) room – 31 octombrie și 1 noiembrie, Switch Lab, București     

Un performance conceput și realizat de coregrafa Simona Deaconescu, în care Kadri Sirel, o dansatoare carismatică de origine estoniană, și Zelda, un personaj fictiv construit sub forma unei inteligențe artificiale, care oglindește gândurile lui Kadri, se întâlnesc într-un spațiu mental virtual. Împreună, Kadri și Zelda, încearcă să rezolve misterul din spatele procesului de amintire a unei coregrafii create spontan, dar niciodată prezentată „ca la carte”. 

Prezentarea publică este organizată sub forma unei experiențe VR individuale, cu participarea a maxim 5 spectatori pe grupă, în zilele de 31 octombrie și 1 noiembrie, între orele 14:00 și 19:00, la Switch Lab, București. 

Accesul este liber și se face în baza unei rezervari pe: https://eu.jotform.com/build/202884817115054
Detalii: https://www.facebook.com/events/883195332487536/

virtual (living) room a luat naștere în 2019, când coregrafa Simona Deaconescu a fost selectată ca artistă rezidentă a programului european Moving Digits – Augmented Dance for Engaged Audiences, în cadrul căruia a beneficiat de rezidențe de creație la Sõltumatu Tantsu Lava (Tallin, Estonia) și tanzhaus nrw (Dusseldorf, Germania). 

Prima parte a proiectului a fost prezentată la LAVAlabs Studio Dusseldorf sub forma unei instalații interactive one-to-one, în care nouă obiecte în miniatură au compus spațiul mental comun generat de întâlnirea dintre Kadri și Zelda. Performance-ul prezentat la București pe 31 octombrie și 1 noiembrie este o reconstrucție a acestui puzzle, la care și-au adus contribuția artiști din domenii diferite. 

Evenimentul virtual (living) room respectă măsurile sanitare recomandate de autorități în acest moment. Dacă vor interveni modificări în baza unor noi decizii ale autorităților competente, publicul interesat va primi un link privat pentru vizionare online, cu ajutorul dispozitivelor personale.

Proiectul este produs de Asociația Tangaj Dance și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*. Partenerii proiectului sunt Hochschule Düsseldorf – University of Applied Sciences, LAVAlabs Studio Dusseldorf, Antares International (scaune.ro). 


Retailerul Contakt deschide trei noi locații în Brașov 

Retailerul Contakt, lider în distribuția de accesorii și tehnologii dedicate dispozitivelor mobile, anunță deschiderea a trei noi locații în municipiul Brașov, ajungând la un total de 7 unități active în oraș. Astfel, în noul centru comercial AFI Brașov vor fi deschise o locație tip insulă sub brandul de retail Contakt și un magazin Hoco cu produse premium, cu acces zilnic în intervalul 10-22, iar în Carrefour Brașov, o locație Contakt de tip insulă, cu un program zilnic cuprins între 09-21. 

În cadrul noilor locații, clienții vor avea acces la toate categoriile de produse din portofoliul Contakt, de la o gamă extinsă de huse și folii de protecție pentru dispozitivele mobile, până la produse de conectică și diverse gadget-uri sau wearables. Totodată, brașovenii au acces la noul serviciu de personalizare profesionistă a huselor pentru telefoane mobile în noua locație deschisă în Carrefour Brașov. 

„Continuăm procesul de extindere a operațiunilor, în special în cele mai importante centre comerciale din marile orașe. În continuare, ne propunem să fim cât mai aproape de clienții noștri brașoveni și să rămânem prima lor opțiune atunci când se hotărăsc să-și achiziționeze fie un accesoriu pentru telefon sau alte device-uri compatibile cu acesta”, a declarat Cristian Gheran, General Manager Contakt. 

În afara celor trei noi locații deschise luna aceasta, retailerul Contakt este prezent cu încă patru magazine în municipiul Brașov: o locație în centrul comercial Brașov Coresi, două locații în Auchan Eliana și o altă unitate activă în galeria comercială Carrefour Brașov.

Potrivit datelor companiei, Brașovul se află în primele cinci orașe care au generat cele mai multe vânzări de la începutul anului și până în prezent. Printre categoriile de produse cele mai solicitate se numără: foliile de protecție pentru dispozitivele mobile, husele pentru telefoane, urmate de produsele de conectică. 


foodpanda introduce funcționalitatea de donație de porții de mâncare, în cadrul unui parteneriat global cu Programul Alimentar Mondial al ONU

foodpanda, cea mai mare platformă de food ordering din România, anunță integrarea funcționalității ShareTheMeal în aplicație și site, pentru donarea unor porții de mâncare, ce oferă posibilitatea utilizatorilor să contribuie direct la combaterea foametei în zonele vulnerabile ale lumii, printr-o simplă apăsare de buton. 

Această acțiune a fost posibilă prin parteneriatul global dintre grupul Delivery Hero, din care face parte foodpanda, și Programul Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite. Parteneriatul a avut ca rezultat integrarea funcționalității ShareTheMeal în aplicațiile locale de food ordering ale grupului Delivery Hero, și permite un proces de donație foarte ușor, devenind parte integrată a fluxului de comenzi. Astfel, prin opțiunea ShareTheMeal, utilizatorii din țările în care grupul Delivery Hero este prezent pot contribui activ la hrănirea persoanelor din zonele în care fenomenul de foamete este răspândit. Până la finalul 2021, în cadrul parteneriatului, grupul Delivery Hero își propune să doneze zece milioane de porții de mâncare.

După finalizarea unei comenzi în aplicația foodpanda, utilizatorii pot sprijini această inițiativă prin donarea echivalentului în bani a unei mese pentru o zi sau pentru mai multe zile copiilor aflați în nevoie, optând pentru una dintre cele trei sume fixe: 2,4 lei, 7,2 lei  sau 16,8 lei. Donațiile sunt procesate de foodpanda și trimise ulterior către Programul Alimentar Mondial al ONU.

Inițial, această acțiune a funcționat ca un proiect pilot dezvoltat în 2019 de echipa Delivery Hero în Cluj-Napoca, și a fost extins în toamna acestui an și la nivelul altor țări din grupul Delivery Hero, precum Austria, Bulgaria sau Malaezia. În curând, funcționalitatea urmează să fie lansată pe mai multe piețe în care grupul Delivery Hero operează în prezent.

 „Fenomenul foametei la nivel mondial se află, din păcate, într-un moment dramatic, potențat și de criza sanitară prin care trecem. Împreună cu utilizatorii noștri ne putem implica în lupta pentru combaterea acestui fenomen și îi putem ajuta pe cei vulnerabili să aibă acces la hrană în fiecare zi. Funcționalitatea de donație ShareTheMeal, integrată în aplicație, transformă acest proces într-o acțiune simplă, la îndemâna oricui, dar cu un impact pozitiv semnificativ la nivel social.”


Bucură-te de un somn de calitate cu Melatonin Pura

Ai tulburări de somn și adormi greu? Suferi de întreruperi ale somnului în mijlocul nopții? Dacă ai răspuns cu DA acestor întrebări, avem o soluție pentru toate acestea!

Pentru ca organismul să fie cu adevărat echilibrat, sănătos și pregătit să funcționeze la capacitate maximă a doua zi, este important ca somnul sa fie odihnitor. Se întâmplă ca, din anumite motive, ritmul organismului să fie perturbat: înaintarea în vârstă, stresul, schimbarea de fus orar, anxietatea, dezechilibrele emoționale etc. Dintre toate soluțiile existente, administrarea de melatonină este cea mai eficientă și sigură formă de a reduce timpul necesar pentru a adormi și de a corecta tulburările de somn, fără efecte adverse.

Melatonina este un hormon natural produs de epifiză, reflex, odată cu instalarea întunericului. Rolul melatoninei este de inducere a somnului și, prin acesta, de asigurare a relaxării organismului, de refacere a capacității funcționale a organelor și sistemelor și de restaurare a energiei. Prin asigurarea unui somn de calitate, melatonina contribuie la funcționarea optimă a sistemului imun, metabolic, nervos, cardiovascular și endocrin.

Alte efecte importante ale Melatoninei sunt efectele antioxidative și cel antiaging, de încetinire a ritmului de îmbătrânire a organismului.

Un studiu* publicat recent demonstrează rolul potențial al melatoninei în tratamentul infecției cu COVID-19. Conform acestui studiu, utilizarea melatoninei poate avea efect protectiv asupra plămânilor împotriva inflamației și stresului oxidativ si, de asemenea, efect direct antiviral.

Melatonin Pura de la ESI Italia este un supliment alimentar ce oferă melatonină sub formă de microtablete, care induc un somn natural, reglează cu succes durata și calitatea somnului, fără efecte adverse.

Disponibilă în variantele de 3 mg și 5 mg, Melatonin Pura se administrează cu o oră înainte de ora stabilită pentru somn, pentru a reduce timpul necesar de a adormi și pentru a îmbunătăți calitatea și durata somnului.

Pentru reechilibrarea ritmului cicardian și combaterea efectului de jet lag, există Melatonina Pura Fast, sub formă de pelicule orosolubile. Acestea se dizolvă în doar câteva secunde la contactul cu saliva și eliberează instant și complet melatonina conținută.

Iar picăturile Melatonin Pura Junior vor fi de mare ajutor copiilor care se confruntă cu tulburări de somn. Cu o aromă delicioasă de ciocolată albă, picăturile reduc timpul necesar pentru a adormi, îmbunătățind calitatea și durata somnului celor mici.


Pentru mai multe articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Comunicate de presa CityFemme

Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *