Femeile conduc lumea – Interviu cu Mihaela Raluca Tudor

1. Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine?

Am 34 de ani, sunt antreprenor și manager, soție și mamă a doi copii, cu al treilea pe drum. Ca fire, sunt extrem de optimistă, determinată, veselă și mereu orientată spre provocări și soluții. Nu pot sta locului prea mult, tot timpul îmi caut noi preocupări / arii în care să cresc / oameni care să mă inspire / locuri de care să mă îndrăgostesc. 

 2. Care a fost parcursul tău profesional înainte de a intra în lumea antreprenorialului?

Am fost jurnalist TV timp de aproape 7 ani, am activat pe teren ca reporter de eveniment / investigație / live / speciale, am lucrat apoi la Consiliul Superior al Magistraturii ca și consilier pe relații media al președintelui, am activat ca PR Executive într-o multinațională și de 8 ani am fondat și conduc agenția de PR și Branding Personal TUDOR Communication. De 1 an am deja o afacere nouă – o platformă tech care face legătura între jurnaliști și companii, pe care o voi relansa foarte curând, după ce am întâmpinat multe provocări tehnice – deh, așa e când faci ceva ce nu mai există pe piață. 


 3. Care este businessul tău și cui se adresează?

Agenția de PR și Branding personal TUDOR Communication se adresează companiilor mature, care ne împărtășesc valorile și care vor să crească sănătos prin produse, servicii și oameni de calitate, comunicați strategic, onest și creativo-pragmatic.

Platforma pe care o voi relansa se adresează jurnaliștilor și IMM-urilor, organizațiilor de orice fel, care vor o soluție simplă, accesibilă și eficientă de comunicare în media. 

4.Cum ți-a venit ideea si de unde ai primit cea mai multa susținere?

Ideea agenției a venit în urma unei discuții cu șeful meu, ultimul, care mi-a zis că am stofă de antreprenor. Atunci am realizat că trebuie să am curaj să contruiesc ceva de care să fiu mândră și care să mă facă să mă trezesc în fiecare zi cu poftă de muncă, de proiecte de valoare. Am mers pe faptul că știu să comunic în și cu presa și că oamenii au încredere în oameni mai mult decât în companii și de aici am început să construiesc.

După anii de presă, știam că pot să fac față oricărei provocări. Am învățat și m-am perfecționat continuu, am adunat în jur colegi valoroși și azi pot spune că am o agenție premiată full- service, cu oameni și proiecte faine, în plină ascensiune. 

Platforma pe care o dezvolt vine după mulți ani în care am descoperit că există o ruptură între companii și jurnaliști, deloc benefică nici unuia. 

5. Cum ți s-a părut partea birocratică? E complicat? Unde ai întâmpinat cele mai multe probleme / ce ai schimba?

Partea birocratică e complicată pentru că e stufoasă, de cele mai multe ori neclară, ai numai obligații, puține spre deloc drepturi. Deși plățile către stat sunt destul de mari. Dar, cele mai multe probleme le-am întâmpinat cu oamenii – colegi, clienți, parteneri. Pentru că nu există o educație reală de mult timp în România, pentru că valorile s-au pierdut pentru mulți pe parcurs, pentru că am fost considerată de mulți un pic cam tânără ca să se lase conduși de mine, desi era cazul. Am învățat și continui să învăț cel mai mult din greșeli. 

6. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești?

Mă mândresc că sunt pe piață de 8 ani, că am salarii pe care le plătesc lunar, că am clienți ale căror destine le-am schimbat fundamental în bine, că fac în fiecare zi ce îmi place, chiar dacă sunt și zile grele și foarte grele, că nu fac compromisuri majore și pot să țin capul sus și vesel.  

7. Care sunt planurile tale pentru viitor?

Pregătim deja produse și parteneriate noi și surprinzătoare și relansarea platformei. Vreau sa ajungem să oferim servicii integrate tuturor tipurilor de companii, care să aibă impact măsurabil în vânzări. În plus, mă apuc să scriu o carte și să o întâmpin pe fiica mea, Serena, în noiembrie- decembrie. 😊

8. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?

Timpul meu este împărțit între copii și muncă. Timpul meu de relaxare este de cele mai multe ori cu copiii, ei sunt energia mea. Încerc, în schimb, să călătoresc mult, aștept acum momentul în care pot relua una din activitățile mele favorite cumva înghețate de pandemie.

9. Ce sfat ai da femeilor care se află la început de carieră, într-o lume a bărbaților?

Dacă ne uităm la problemă cantitativ, este încă o lume a bărbaților. Dar pe mine nu m-a interesat niciodată acest aspect sau să mă uit în grădina altuia. Am avut mereu suficientă încredere în mine și claritate și determinare cu privire la ce am de făcut, încât nu m-am lăsat niciodată influențată de nimic. Dacă vrei, poți orice și mă consider o dovadă vie. Am pornit de jos, singură, și am ajuns să fac ce îmi place, să am o familie plină de iubire și povești și am în continuare planuri mari, chiar foarte mari de viitor. Nu există nu se poate.

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: arhiva personala a Mihaelei 

Postari similare

One Reply to “Femeile conduc lumea – Interviu cu Mihaela Raluca Tudor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *