A Cupulatta sau Orasul Testoaselor – un loc unic in Europa

Cum aminteam in prima parte a articolului despre vizita noastra in Corsica, am avut sansa sa fim gazduiti de un cuplu de prieteni ce isi au rezidenta aici de mai bine de 5 ani; asa se face ca avandu-i alaturi, ne-a fost mult mai simplu sa descoperim o multime de destinatii, pe care probabil ca simpli turisti nu le-am fi gasit cu atata lejeritate. 🙂

Adita Corsicanul (al nostru prieten) ne-a fost in majoritatea timpului ghid turistic si lui i se datoreaza faptul ca am ajuns sa vizitam unul dintre cele mai spectaculoase parcuri tematice din Europa, Parcul A Cupulatta sau Orasul Testoaselor (cum mai este cunoscut in Corsica).

La distanta de circa 15 minute fata de Ajaccio, A Cupulatta, care inseamna “testoasa” in dialect corsican, este o destinatie fermecatoare pentru iubitorii de natura. Aici gasim peste 70 de specii de testoase, fie terestre, fie marine, iar noi desi nu suntem cunoscatori ai domeniului am ramas fascinati in fata uriaselor de Galapagos sau a testoasei Aligator. La fel de fascinate au fost si testoasele de Florida sau testoasele Cumberland.

Din pacate, dupa cum ne-a fost Adita, in 2019 au fost inundatii importante in zona si o mare parte dintre testoasele parcului au pierit in urma acestui eveniment. 🙁

Ca o curiozitate, am zarit la un moment dat cateva mate lenese ce dormeau la soare pe bancutele din parc si m-am amuzat in urma acestei descoperiri; explicatia insa nu a intarziat sa apara: in parc erau cateva panouri informative care ne spuneau ca prezenta pisicilor nu este deloc intamplatoare, ci rolul lor este de a vana soarecii sau alte rozatoare care pot ataca testoasele in perioada lor de hibernare. Interesant, nu-i asa?

Alte informatii necesare daca vreti sa vizitati A Cupulatta

  • Orarul de functionare este de 7 zile din 7, din aprilie pana in octombrie (chiar si in zilele de sarbatoare)

ORAR:

  • 1 aprilie-15 mai – de la 10h00 la 17.30
  • 16 mai-15 septembrie – de la 09h00 la 18h00
  • 16 septembrie-11 noiembrie – de la 10h00 la 17h30

PRET INTRARE:

  • Adulti: 12 euro
  • Copii (5-11 ani): 9 euro
  • Copii (sub 5 ani): gratuit

Alt lucru interesant este faptul ca este autorizat accesul cainilor in lesa (lucru ce nu se intampla in alte gradini sau parcuri zoologice).

Parcul A Cupulatta este prezent si in online:

Va lasam mai jos cateva imagini din acest loc special si speram sa il puneti si voi pe lista voastra de destinatii sau, de ce nu, sa ne trimiteti si propriile amintiri din acest parc.

Va urma partea a treia – Porto Vecchio si Bonifaccio.

Pentru alte articole despre calatorii puteti citi sectiunea dedicata CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + 7 =