Noutatile lunii septembrie 2020

13 tineri violonceliști s-au calificat în Etapa II a Secțiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu 2020

Treisprezece tineri violonceliști din 10 țări dintre cei 54 de concurenți care au participat în prima etapă au obținut majoritatea voturilor membrilor juriului Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional George Enescu 2020, calificându-se astfel în a Etapa a II-a: Margarita Balanas (Letonia), Ștefan Cazacu (România), Amedeo Cicchese (Italia), Sebastian Fritsch (Germania),  Jérémy Garbarg (Franța)Anouchka Hack (Germania)Sandra Lied Haga (Norvegia)Jaemin Han (Coreea de Sud), Woochan Jeong (Coreea de Sud), Christine J. Lee (Coreea de Sud), Keisuke Morita (Japonia), Ivan Skanavi (Rusia) și Grace Sohn (Canada).

Etapa I a Concursului Internațional George Enescu 2020Secțiunea Violoncel, s-a desfășurat online în perioada 30 august – 3 septembrie. Rezultatele au fost anunțate online de către președintele juriului printr-o înregistrare video publicată pe site-ul Concursului vineri, 4 septembrie. Juriul Secțiunii de Violoncel a ediției 2020 a Concursului Enescu este format din David Geringas -Președintele JuriuluiMyung-Wha Chung,Leonid Gorokhov, Alexandra GuțuFrans Helmerson, Arto Noras, Jérôme Pernoo, Meehae Ryo, Tsuyoshi Tsutsumi și Raphael Wallfisch. 

În mesajul publicat pe site-ul Concursului, David Geringas, președintele juriului, a spus: „Mulțumesc tinerilor violonceliști care au avut curajul să participe la prima etapă a Concursului, precum și minunaților mei colegi de juriu. Știu că a fost destul de dificil să înregistrați acest program într-o perioadă atât de scurtă în timpul verii. Cu atât mai mult, am fost foarte surprins de cât de ridicat a fost nivelul artistic și tehnic al înregistrărilor voastre. Acest lucru a făcut jurizarea noastră foarte interesantă, dar deloc ușoară.”   

Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului Enescu se va desfăşura în perioada 5-7 septembrie. Înregistrările vor fi disponibile online pe website-ul Concursului www.festivalenescu.ro pentru iubitorii muzicii clasice începând cu 5 septembrie, de la ora 10.00 (ora României). Rezultatele etapei a II-a vor fi anunțate de către Președintele Juriului pe site-ul Concursului pe 8 septembrie 2020, la ora 20.00 (ora României).


TNB redeschide stagiunea în sălile de spectacol !

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă redeschiderea stagiunii, pentru început la trei dintre sălile aflate în interiorul clădirii: Sala Mare, Studio şi  Pictura.   

În seara zilei de 16 septembrie, Noii infractori, comedia de mare succes a scriitoarei israeliene Edna Mazia, revine pe scena Sălii Mari după o jumătate de an de întrerupere cauzată, după cum ştim, de epidemia de coronavirus. Pe 8 martie 2020 avea loc cea de-a 32-a reprezentaţie a piesei regizate de Ion Caramitru, iar la numai o zi distanţă, pe 9 martie, aveau să se suspende reprezentaţiile tuturor  teatrelor.

Între primele titluri ce revin pe afişul stagiunii veţi regăsi şi Micul infern de Mircea Ştefănescuşi Allegro ma non troppo de Ion Minulescu (la Sala Mare), Bârfe, zvonuri şi minciuni de Neil Simon(la Sala Studio), O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii după un roman de Mark Haddon, Figuranta de Andreas Petrescu, A fost odată în România şi Omul care a văzut moartea de Victor Eftimiu(la Sala Pictura).

Până la finalul acestei luni, reprezentaţiile în aer liber  – oază  de reconfortare şi oxigen teatral  pentru publicul iubitor de spectacol – continuă în ambianţa plăcută şi elegantă din  Amfiteatrul TNB, amplasat sus pe teatru!

Și tot acolo,  în cadrul proiectului 9G la TNB, va avea loc în zilele de 15 și 22 septembrie premiera spectacolului M de la Murphy, conceput de Andrea Gavriliu, apreciată drept unul dintre cei mai interesanţi coregrafi ai momentului.  M de la Murphy  este un puzzle coregrafic, un spectacol de teatru fizic de o excepţională inventivitate şi forţă de expresie ce antrenează 8 performeri, actori şi dansatori fantastici, ce aduc în faţa dumnevoastră, într-o oră de magie a mişcării, ironia, candoarea şi filosofia  frustă a legilor lui Murphy. Din 15 septembrie, în premieră la TNB! De neratat!

Noutăţile repertoriale, precum şi evenimentele organizate în jurul acestora sunt prezente de-acum şi on-line pe canalul de Youtube al teatrului, TNB TV.

Programul TNB va fi anunţat de la o săptămână la alta, în funcţie de evoluţia pandemiei şi de măsurile ce se vor impune de la o etapă la alta. Rămâneţi aproape, pregătim veşti dintre cele mai bune şi frumoase pentru noua stagiune. Vă aşteptăm cu bucurie să reveniţi la teatru, în Teatrul Naţional din Bucureşti!


Ultimele zile de înscrieri în Incubatorul de animație – noul proiect Animest dedicat liceenilor

O ocazie unică pentru liceeni de a parcurge primii pași în lumea filmelor de animație sub îndrumarea profesioniștilor din domeniu,  Animest provoacă tinerii artiști din România și Republica Moldova să se înscrie, până pe 11 septembrie, la prima ediție a Incubatorului de animație. Tema Incubatorului din acest an este Dănilă Prepeleac, povestea din care participanții sunt invitați să se inspire pentru a crea trei personaje (character design), desenate în orice tehnică. Înscrierile se vor desfășura exclusiv online, prin intermediul formularului disponibil pe site-ul proiectului.

Lansat în luna iunie a acestui an, printr-un program de patru sesiuni de mentorat susținute de regizorul și animatorul Paul Mureșan, Incubatorul de animație este un proiect educațional care încurajează liceeni să-și dezvolte aptitudinile creative înspre industria filmului de animație. Elevi din 10 licee de arte din România și Republica Moldova au participat, în prima etapă a proiectului, la discuțiile pe baza a 100 dintre desenele realizate de ei pe tema dată și din portofoliile lor.

Proiectul își propune să îmbogățească experiența artistică și educativă a elevilor, consolidând parteneriate cu instituțiile de învățământ. Prima etapă a Incubatorului se va încheia pe 11 septembrie, în ultima zi în care tinerii artiști vor putea trimite juriului cele trei personaje inspirate din opera lui Ion Creangă, însoțite de trei lucrări reprezentative pentru stilul personal (grafică, pictură, sculptură, animație, land art, etc.). Înscrierea la concurs nu este condiționată de participarea la sesiunile de mentorat din această vară. Experiența anterioară în domeniul filmelor de animație și participarea la prima etapă a proiectului nu sunt obligatorii.


Concertele Festivalului Enescu revin la Mezzo 

MEZZO, liderul european al televiziunilor de muzică clasică, va transmite, între 5 septembrie și 27 octombrie, trei concerte din cadrul ediției 2019 a Festivalului Internațional George Enescu, dintre care unul include Simfonia a III-a de George Enescu, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului Enescu, iar altul – lucrarea încă unui compozitor român, Adrian Pop, „Solstice” pentru orchestră.  Doi dintre cei mai apreciați muzicieni români ai momentului vor putea fi urmăriți în aceste concerte: dirijorul Gabriel Bebeșelea și pianista Alexandra Silocea.

Preluarea celor trei concerte se datorează profesionalismului și calității producției TV, realizate în 2019 de broadcasterul oficial al Festivalului, televiziunea TRINITAS TV. Concertele vor fi transmise în perioada 5 septembrie – 27 octombrie 2020 pe MEZZO live HD conform programului anunțat pe site-ul https://www.mezzo.tv/en/tv-schedule. Parteneriatul cu Mezzo datează din 2007, dar din 2009 este prima oară când Mezzo preia concerte integral de la Festivalul Enescu, datorită calității înregistrărilor.

Primul concert transmis este cel al Orchestrei Naționale Simfonice a Radiodifuziunii Poloneze, dirijată de maestrul Lawrence Foster. Concertul a avut loc la Ateneul Român, pe data de 3 septembrie 2019, și a avut în program următoarele lucrări: Adrian Pop – „Solstice” pentru orchestră; Chopin – Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian și orchestră op. 11 și Lutosławski – Concert pentru orchestră.

Următoarele transmisiuni sunt cele două concerte susținute de Orchestra Simfonică Academică De Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia. Primul concert susținut de această orchestră l-a avut dirijor pe Gabriel Bebeșelea și solist pe violonistul Ray Chen, iar din program au făcut parte lucrări de Enescu, Korngold și Ceaikovski. Al doilea concert, dirijat de Vladimir Jurowski, a avut-o ca solistă pe pianista Alexandra Silocea. Alături de Simfonia a II-a în la major a lui Enescu, în program au mai fost lucrări de Retinsky și Șostakovici. 


unteatru cinematic – prima platformă VoD a unui teatru independent din România

Primul teatru din România care a transmis reprezentații live din sala de spectacol anunţă lansarea unei platforme online de VoD (video-on-demand) care va facilita accesul publicului din toată țara la producțiile teatrale din portofoliul propriu. unteatru cinematic este o soluție de streaming dezvoltată de echipa Homemade Advertising, din dorința de susține continuitatea proiectului independent grav afectat de măsurile de distanțare impuse în contextul pandemic. Implicarea pro bono a agenției de publicitate în dezvoltarea unei formule reale de sprijin pentru sectorul independent vine ca o confirmare a lanțului de solidaritate generat de situația de criză în sectorul privat.

Noua platformă va oferi spectatorilor din întreaga țară posibilitatea de a achiziționa bilet la unul sau mai multe spectacole în sistem pay per view, dar și opțiunea de a urmări oricând producțiile online, în baza unui abonament lunar. Primele spectacole disponibile pe unteatru cinematic vor fi cele difuzate în cadrul festivalului Zilele unteatru online. Pentru a urmări transmisiunile din perioada 4-13 septembrie, spectatorii sunt invitați să își creeze un cont de abonat pe cinematic.unteatru.ro, unde vor beneficia de 15 zile de gratuitate. Prețul abonamentului lunar este de 9 euro, iar în baza acestuia, iubitorii de teatru vor avea acces nelimitat atât la premierele unteatru, cât la producțiile din arhivă. Spectatorii care își doresc să urmărească doar transmisiunile din programul festivalului, vor putea întrerupe sau suspenda abonamentul oricând, fără costuri suplimentare.

,,unteatru cinematic este prima platformă video-on-demand dezvoltată pentru un teatru din România și ne bucurăm că am sprijinit unteatru în această inițiativă. Ne dorim ca odată cu această platformă, spectacolele unteatru să  atragă spectatori noi și să crească vizibilitatea unei noi generații de artiști valoroși din domeniul teatral, pe care nu am avut ocazia să îi vedem încă pe ecrane. Ne-am implicat în acest proiect cu toată încrederea față de calitatea producțiilor unteatru și am simțit că acest spațiu independent merită tot efortul.’’, subliniază Alexandru Bohariuc, Co-Founder Homemade Advertising.


Campania #AvemDreptulLaCultură, inițiată de Marius Florea Vizante, generează peste 12.000 de reacții pe rețelele sociale, alături de alți 10 artiști de renume

În mai puțin de 24 de ore de la lansare, campania #AvemDreptulLaCultură, inițiată de actorul Marius Florea Vizante, a generat peste 12.000 de reacții și 1.100 de distribuiri pe rețelele sociale, luând parte la inițiativă peste 10 nume marcante din industria culturală. 

Mesajul campaniei a fost preluat pe conturile sociale de numeroși artiști, precum: Ozana Barabancea, Monica Anghel, Cătălina Grama, Paul Ipate, Monica Davidescu, Andi Vasluianu, Alexandra Velniciuc, Alina Teianu-Cocioran, Marius Matache sau Theodora Stanciu. 

Actorul Marius Florea Vizante a demarat campania pentru dreptul la cultură și deschiderea sălilor de spectacol, printr-un apel realizat către demnitari și publicul iubitor de artă, ce vizează identificarea soluțiilor pentru reluarea activității în segmentul cultural. 

Campania își propune să semnaleze impactul asupra comunității artiștilor, a căror activitate principală rulează în jurul spectacolelor culturale, dar și să exprime public nevoia de cunoaștere a condițiilor în care aceștia își pot relua prestațiile artistice. Astfel, sunt solicitate guvernanților directive și soluții adaptate pentru menținerea activă a acestui segment, precum cele identificate pentru alte domenii de activitate. 

Inițiativa a pornit cu o scrisoare deschisă, realizată de Marius Florea Vizante, în care actorul subliniază importanța actului cultural și a prezenței publicului la spectacole, fiind un manifest prin care expune, de asemenea, situația actuală a artiștilor din România și necesitatea unor metode care să permită desfășurarea activității culturale, adaptată noului context și măsurilor de siguranță necesare. 

Agenția de comunicare integrată Kooperativa 2.0 susține campania prin platformahttps://avemdreptullacultura.ro/ care unește vocile tuturor artiștilor implicați și care își dorește să inițieze o discuție productivă cu privire la adaptarea activității culturale condițiilor actuale. 

Mai mult decât atât, în cadrul acestui demers a fost realizată și o petiție online care își propune să adune cât mai multe semnături pentru deschiderea sălilor de spectacol. Petiția a adunat deja în primele ore peste 700 de semnături și poate fi accesată aici

Mesajele online promovate în cadrul campaniei pot fi urmărite atât pe site, cât și prin căutarea hashtag-ului #AvemDreptulLaCultură pe rețelele sociale. 


TOMMY HILFIGER ACCELEREAZA IN CURSA SUSTENABILITATII PRIN AMBITIOSUL PROGRAM MAKE IT POSSIBLE 

Tommy Hilfiger lanseaza Make it possible sub forma unei abordari curajoase a sustenabilitatii, din perspectiva grijii fata de mediul inconjurator si fata de societate, consolidand astfel angajamentul companiei de a crea moda prin care „nimic nu se pierde si sunt intampinati cu totii.”

Prin acest program, Tommy Hilfiger isi asuma responsabilitatea de a indeplini cele 24 de obiective ambitioase centrate in jurul circularitatii si incluziunii, stabilite prin  patru piloni ce se vor finaliza in 2030:

  • Circle Round/Circularitate: crearea de produse care sa fie complet circulare si sa faca parte dintr-o bucla durabila.
  • Made for Life/Durata pe viata: gestionarea cu responsabilitate a resurselor planetei, precum situatia zonelor cu schimbari climatice, utilizarea terenurilor, resursele de apa si poluarea chimica, de la ceea ce cumparam pana unde vindem.
  • Everyone Welcome /Toti sunt bine veniti: dezvoltarea unui brand care actioneaza pentru fiecare fan TOMMY – intotdeauna incluziv, total accesibil.
  • Opportunity for All /Oportunitati pentru toti: crearea de acces egal la oportunitati – la Tommy Hilfiger nu exista bariere in fata succesului. 

Acest program Tommy Hilfiger a rezultat in urma strategiei Forward Fashion create de compania-mama,  PVH Corp, un set de 15 prioritati, conceput pentru a reduce impactul negativ la zero, pentru a creste impactul pozitiv pana la 100% si pentru a imbunatati peste 1 milion de vieti angrenate in lantul valoric al companiei.

Am deschis primul meu magazin, People’s Place, in 1969, in orasul natal din Elmira, pentru ca oamenii ce provin din toate mediile sociale sa aiba un loc care sa-i aduca impreuna si unde sa impartaseasca minunate experiente ale culturii pop, ” a spus Tommy Hilfiger. „La fel cum de-a lungul anilor brand-ul nostru s-a dezvoltat, bazandu-se pe acest spirit al incluziunii, in aceeasi masura a crescut si angajamentul nostru fata de un mediu inconjurator si o societate sustenabila. Intreaga companie este angrenata in acest proces si, chiar daca nu am atins acest obiectiv in totalitate, cu siguranta il vom atinge.”

Tommy Hilfiger va impartasi in mod constant progresul calatoriei sale in universul sustenabilitatii. Mai multe informatii despre Make it possible pot fi gasite aici: http://sustainability.tommy.com.


MTH Digital lansează un program intensiv de cursuri și internship pentru a forma specialiști în e-commerce marketing – MTH Digital Academy

MTH Digital, agenția de marketing online specializată pe e-commerce își mărește echipa pe fondul creșterii industriei de e-commerce în timpul pandemiei și lansează un program intern de formare a tinerilor care doresc să învețe digital marketing pentru magazinele online. MTH Digital a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 350.000 de EUR și se așteaptă la o cifră de afaceri de 500.000 EUR până la finalul 2020. 

Marketingul online pentru e-commerce este unul concentrat pe vânzări și profit și piața are nevoie de specialiști formați în acest spiritMTH Digital este un departament de marketing online externalizat specializat pe furnizarea de servicii de promovare online pentru magazine online. 90% din portofoliul de clienți este reprezentat de magazine online și retaileri care vând și online. Cifra de afaceri a MTH Digital a crescut cu 40% în timpul pandemiei și cea mai mare parte a venit din câștigarea unor clienți care acum și-au deschis business online sau care vindeau până acum în retail offline și au decis să deschidă canalul de vânzare online. Ca urmare, echipa a decis să investească în formarea de noi specialiști în digital marketing pentru e-commerce și lansează în această toamnă MTH Digital Academy.

Focusul nostru este în proporție de 90% pe industria de e-commerce și avem plăcerea să punem umărul atât în promovarea magazinelor online de tip start-up, cât și în strategia de promovare digital a unor mari retaileri care au deschis acest canal de vânzare online. Ca urmare, obiectivul nostru final sunt vânzările și Return On Investment și urmărim să implementăm campanii de performance marketing focusate pe rezultate măsurabile”, explică Anca Toma – Head of Digital MTH Digital.

MTH Digital s-a lansat în 2016 și din echipa sa fac deja parte 20 de specialiști în digital marketing. În acest timp, echipa MTH Digital se implică activ în traininguri de Google Ads, social media, Facebook Ads, Instagram Ads, Youtube Ads în cadrul diverselor programe de training în marketing online de pe piață. 


Peste 75% dintre români cred că performanțele școlare nu contează pentru succesul în viață

            Peste 75% dintre români cred că performanțele școlare nu contează pentru succesul în viață. Iar notele copiilor sunt importante pentru 50% dintre părinți, însă doar un sfert dintre aceștia sunt de părere că există o legătură directă între performanța școlară și succesul în viața adultă, conform unui studiu realizat de fondatorii comunității Tikaboo România și Social Insights.

Această ipoteză este susținută de cercetările specialiștilor din SUA, care plasează inteligența emoțională (EQ) pe un loc superior atât în predictibilitatea unei cariere de succes, cât și pentru împlinirea în plan personal.

În acest context, s-a lansat în România ,,Academia Emoțiilor”, programul prin care copiii între 4 și 12 ani își pot dezvolta inteligența emoțională. Programul durează 7 săptămâni și dezvoltă 7 abilități-cheie: observarea comportamentului, percepția emoțiilor, joaca de-a emoția, înțelegerea emoțiilor, gestionarea acestora, empatia și consumul emoțiilor.

,,Suntem ființe emoționale, iar comportamentul nostru este un efect a ceea ce simțim. Din acest motiv, școala emoțiilor este cea mai importantă instituție de învățământ pe care suntem nevoiți să o absolvim cu toții. Așa a luat naștere acest program. Simplul fapt că înțelegem cum funcționăm ne oferă oportunitatea de a construi exact comportamentul pe care noi ni-l dorim, iar orice copil merită oportunitatea de a se folosi de emoții pentru a-și atinge potențialul real, în loc să rămână blocat dacă nu știe cum să le gestioneze și să le consume”, spune Florin Alexandru, analist comportamental, fondator Tikaboo și creator al Academiei emoțiilor.

Fiecare modul cuprinde șapte povești pe care părinții le vor citi împreună cu cei mici, urmate de câte un exercițiu sub formă de joc ce va fixa abilitatea la care fac referire poveștile. Exemplele practice din viața de zi cu zi îl vor determina pe copil să facă asocieri directe cu ceea ce i se întâmplă zilnic și să-și însușească abilitatea cu mai multă ușurință. De asemenea, pentru a facilita procesul de învățare, vor exista scurte materiale video de ghidaj atât pentru copii, cât și pentru părinți, precum și un grup dedicat, unde părinții pot primi lămuriri suplimentare.

Costul programului este de 490 lei, iar la 9 programe achiziționate, creatorii Academiei emoțiilor vor oferi oportunitatea unei familii defavorizate de a-și dezvolta abilitățile emoționale, oferind acces gratuit la toate programele din portofoliu.

Creatorii programului și-au propus ca, tot din din vânzările generate, să pună la dispoziția acestor familii, în mod gratuit, un smartphone sau o tabletă conectate la internet pentru a facilita accesul acestora nu doar la programe, ci și la tehnologie și informație.

Florin Alexandru este fondatorul comunității Tikaboo care numără peste 120.000 de părinți din România.


Expresii de neuitat – Pandora Icons

Pe măsură ce Pandora reflectă la cei 20 de ani de când își ajută fanii să își spună poveștile prin bijuterii, începând cu brățara originală cu talismane, Pandora Moments, brand-ul sărbătorește această aniversare prin lansarea a noi piese elegante pentru una dintre colecțiile sale de bază. Unde începe povestea Pandora pentru o clientă, colecția Pandora Icons oferă toate stilurile unice de brățări și pandantive Pandora O ca pânză pentru împărtășirea premierelor memorabile și captarea momentelor prin talismane pline de semnificație.

În septembrie, noile modele vor evidenția elementele iubite, distinctive ale brățărilor în noi moduri printr-o varietate de bijuterii în premieră, inclusiv o nouă brățară cu lanț clasic, cu un mecanism de închidere inedit.

Lanțul clasic (lanțul de tip șarpe) este caracteristica definitorie a brățării originale Pandora Moments. Ca parte din acțiunile sărbătoririi celor 20 de ani, echipa de design Pandora s-a concentrat și pe reinventarea acestui lanț și găsirea de alte modalități de a aplica modelul pe noile brățări, talismane, pandantive, cercei și inele. Rezultatul este o gamă de bijuterii frumoase, purtabile, care sunt moderne, dar atemporale, diferite și versatile.

Noua brățară Pandora Moments T-Bar cu lanț clasic se potrivește cu un alt sistem de tip bară T, care are tot modelul lanțului clasic sau de șarpe. Ambele brățări oferă noi modalități pentru clientele Pandora de a se auto-exprima prin propriul stil.

„Noile bijuterii sunt exemple perfecte ale angajamentului Pandora de a dezvolta mereu creații care atrag privirea, în strânsă legătură cu meșteșug de înaltă calitate și tehnici de fabricație foarte moderne”, au declarat directorii de creație Pandora, A. Filippo Ficarelli și Francesco Terzo. „Suntem mândri de funcțiile de design de ultimă generație pe care le-am implementat, incluzând o nouă închidere de brățări elegante și sigure, în toate metalele, pavé, pentru a crea o declarație prin contrast”.


Fashion Trends, tema lunii septembrie a concursului „Catch the moment” lansat de ANSWEAR

Concursul fotografic „Catch the moment” lansat de ANSWEAR continuă în luna septembrie cu o nouă temă, de această dată dedicată tendințelor din fashion.

Schimbarea sezonului aduce noutăți în materie de fashion de fiecare dată. Dacă îți place să fii la curent cu tendințele și ai o pasiune și pentru fotografie, atunci trebuie să te înscrii în această nouă etapă a concursului.

În perioada 1-29 septembrie, postează pe profilul tău de Instagram o fotografie cu o ținută de toamnă în ton cu tendințele sezonului AW20, adaugă hastag-ul #CatchTheMomentRO și dă tag paginii @answear_ro

Pe data de 30 septembrie, Maurice Munteanu, Fashion-Editor ELLE Romania și jurat în cadrul celui mai cunoscut show de modă din România, ”Bravo, ai stil!”, va desemna fotografiile câștigătoare.

Premiul cel mare este un voucher de 500 RON pentru cumpărături online pe answear.ro. În plus, ANSWEAR oferă încă 4 vouchere de discount 30% pentru cumpărături de maxim 300 RON de pe site.

Oricine este pasionat de modă și fotografie se poate înscrie pe https://catchthemoment.answear.ro până pe 29 septembrie 2020.


Te joci, te bucuri și o iei de la capăt: IKEA® și LEGO Group lansează BYGGLEK – o soluție creativă care conectează jocul și depozitarea

Astăzi, IKEA Suedia AB și LEGO Group dezvăluie mult așteptatul rezultat al colaborării lor. Cele două branduri și-au unit forțele pentru a crea o soluție de depozitare distractivă numită BYGGLEK. Constând într-o serie de cutii de depozitare cu șanțurile specifice LEGO® și un set special de piese LEGO, noua colecție BYGGLEK își propune să încurajeze joaca și să aducă mai multă distracție în procesul de depozitare de acasă. Colecția BYGGLEK va fi disponibilă în magazinele IKEA de la 1 octombrie.

IKEA Suedia AB și LEGO Group au plecat la drum cu ferma convingere că jocul transformă atât locuința, cât și lumea în locuri mai bune și și-au propus să elimine orice barieră pentru a te putea juca în viața de zi cu zi, creând o experiență practică, dar și distractivă, de care copiii și adulții să se bucure împreună. 

Joaca este cea mai intuitivă și cea mai de impact modalitate prin care copiii pot învăța și se pot dezvolta. Cu toate acestea, uneori copiii și adulții pot avea păreri diferite când vine vorba de momentele de joacă de acasă. Sunt situații în care adulții simt nevoia de structură și organizare, însă copiii pot vedea altfel lucrurile, ca pe un mediu stimulativ și creativ în care își doresc, în mod natural, să se joace, să facă o pauză și să o ia de la capăt.*

Când aranjăm și reorganizăm spațiul copiilor în timp ce ei se joacă, nu îi întrerupem numai din jocul lor, dar și din exprimarea și dezvoltarea creativității. Prin urmare, ne-am dorit să creăm o soluție de depozitare care să reprezinte o experiență distractivă. Cutiile BYGGLEK sunt prevăzute cu șanțurile LEGO în partea de sus și în față, astfel încât copiii să le poată integra în propriile construcții LEGO. Își pot depozita creațiile în interiorul cutiei și le pot expune cu mândrie deasupra capacului. 

„La IKEA credem întotdeauna în puterea jocului. Jocul ne permite să explorăm, să experimentăm, să visăm și să descoperim”, spune Andreas Fredriksson, designer IKEA Suedia. „Acolo unde adulții văd de multe ori dezordine, copiii văd un mediu creativ stimulant. Iar BYGGLEK vine să anuleze aceste diferențe din felurile de a privi lucrurile, pentru a asigura un mediu de joacă mai creativ în casele din întreaga lume. În plus, colecția BYGGLEK se potrivește perfect și cu alte produse IKEA, astfel încât creația copiilor dumneavoastră poate deveni o piesă decorativă unică pentru locuință.”

Gama BYGGLEK este formată din 4 produse diferite – un set de 3 cutii mici, două seturi de cutii mai mari și un set de cărămizi LEGO, pentru a da startul jocului. BYGGLEK poate fi folosit cu orice element LEGO existent și viitor, deoarece șanțurile prezente pe capac și în partea din față fac parte din sistemul LEGO de joc. Mecanismul LEGO le permite copiilor să construiască și să reconstruiască propriile povești, iar prin acest proces să-și dezvolte abilitățile esențiale ale secolului XXI – cu BYGGLEK sperăm să extindem experiența de joc LEGO prin oferirea de soluții de depozitare creative și amuzante, care sunt pe cât de distractive, pe atât de funcționale. 


ECCO ST.1 – Alegerea potrivita pentru aceasta toamna

Cand vine vorba de garderoba trebuie sa arati COOL, indiferent de sezon. E un ”must have” pentru tine deoarece este semnatura ta, asa ca te pregatesti din timp.  

Alegi cele mai potrivite tinute pentru toamna, dar ce faci cu incaltamintea? Ai nevoie de o pereche care sa se potriveasca cu mood-ul tau si cu orice stil alegi, nu? De aceea, ECCO vine in intampinarea ta cu o colectie noua din categoria athleisure –  ECCO ST. 1.

„Avand in vedere consumatorul mai tanar, mai sportiv si mai modern, am dorit sa le oferim mai multe optiuni in ceea ce priveste adaugarea unui touch personal la tinuta lor. Prin urmare, am adaugat noi modele, culori si preturi diferite in functie de model, pentru a tine pasul cu cererea din ce in ce mai mare a consumatorilor de pantofi sport. Astfel, prin aceasta gama le oferim un mix intre confort si tehnologia de ultima generatie ST de la ECCO.” Thomas Maymann, ECCO Category Management

Cu aceasta noua gama de pantofi, ECCO ST.1 si ECCO ST.1 LITE, veti experimenta un confort durabil si futurist, care va adauga o nota personala stilului vostru.

Categoria athleisure continua sa creasca pe toate pietele, si tocmai de aceea, ST.1 este o colectie importanta pentru ECCO, care se bazeaza pe reputatia brandului danez cand vine vorba de calitate, oferind un pantof athleisure care este un mix optim intre stilul incaltamintei casual si confortul incaltamintei sport.

Colectia ST.1 ii va atrage pe cei care se simt in largul lor cu propriul stil si care cauta confort de lunga durata si o incaltaminte care sa le permita sa se exprime. 

Tehnologia de absorbtie a socurilor din timpul mersului, SHOCK-THRU, care se regaseste exclusiv la incaltamintea ECCO, adauga un plus de valoare acestei colectii. Un alt plus al colectiei il reprezinta pielea de ultima generatie realizata in tabacariile proprii ale ECCO. 

ECCO ST.1 LITE: un sneaker modern

Introdus in colectia de primavara-vara 2020, ECCO ST.1 LITE se va regasi si in colectia pentru toamna-iarna 2020, in culori specifice sezonului, precum Sage green si Chocolate brown.

Cu talpa dintr-o singura componenta, acest model are o silueta si o estetica aspirationala, ceea ce il face alegerea cea mai buna, care va adauga culoare stilului tau. 

Pentru cei care prefera atat stilul formal cat si cel casual, colectia ECCO ST.1 ii ajuta sa gaseasca asortarea potrivita.Extrem de versatili datorita paletei de culori disponibila, acestia pot fi usor combinati cu orice tinuta, indiferent daca este casual-sport sau mai serioasa.


Sergiu Biriș și Andrei Dunca lansează un nou proiect de tehnologie: Eventmix.live

În contextul generat de pandemia cu noul coronavirus, antreprenorii în serie Sergiu Biriș și Andrei Dunca lansează proiectul Eventmix.live, platformă prin care organizatorii de evenimente pot organiza online, pe site-ul propriu, conferințe, workshopuri, webinarii, concerte sau cursuri. 

Eventmix.live se adresează tuturor celor care doresc să organizeze și să transmită online evenimente virtuale interactive, pe site-ul propriu, chiar dacă nu au experiență anterioară sau cunoștințe tehnice. 

Platforma funcționează în prezent în versiune Private Beta, permițând astfel accesul treptat pentru un număr limitat de organizatori, și este disponibilă la nivel mondial, evenimentele putând fi transmise live de oriunde din lume, direct de pe site-ul organizatorului. Participanții pot urmări conținutul video și interacționa cu ceilalți participanți atât în varianta desktop, cât și pe dispozitivele mobile, de oriunde s-ar afla la momentul respectiv. 

Eventmix.live permite organizatorilor să creeze foarte ușor un landing page pentru eveniment, să configureze într-un mod intuitiv toate elementele necesare pentru organizarea evenimentului pe site-ul propriu și să pună în vânzare biletele în doar câteva minute. Plata biletelor se face online, întregul flux fiind gestionat de platformă, fără alte cerințe suplimentare. De asemenea, Eventmix.live se ocupă de întregul proces de înregistrare a participanților la eveniment și oferă posibilități de interacțiune și networking în funcție de interesele acestora. Totodată, Eventmix.live dispune de o integrare facilă cu platforme precum Zoom, Meet, Skype, OBS sau alte soluții de live video streaming. 

„Schimbările produse odată cu debutul pandemiei au accelerat consumul online și au împins totodată organizatorii de evenimente fie înspre a-și anula evenimentele, fie înspre a se adapta rapid la mediul online. Cunoștințele tehnice sau bugetele necesare pentru a lansa un eveniment interactiv în mediul virtual nu sunt însă la îndemâna oricui și astfel ne propunem ca tehnologia noastră să vină atât în ajutorul organizatorilor de evenimente cu experiență, cât și al celor fără, care se gândesc să organizeze primul lor eveniment virtual. Din acest motiv, am construit Eventmix.live astfel încât organizatorii să uite de grija soluțiilor și implementărilor tehnice și să se concentreze mai mult pe conținutul pe care vor să îl promoveze”, a declarat Sergiu Biriș, CEO și Co-fondator Eventmix. 

Platforma Eventmix vine ca o evoluție a proiectului Soundmix, pe care îl va înlocui. Aplicația Soundmix, co-fondată anul trecut de Sergiu Biriș, permitea pasionaților de muzică electronică să urmărească online cele mai mari festivaluri din industrie sau concerte ale DJ-ilor preferați, și care a transmis live festivalul Neversea din 2019. 


Studiu EIT Health: Piața forței de muncă din domeniul sănătății are nevoie imediată de competențe legate de Inteligența Artificială

Un raport recent al EIT Health și McKinsey, cu tema „Transformarea domeniului medical prin AI: impactul asupra forței de muncă și organizațiilor”, relevă nevoia urgentă de a atrage, educa și forma o nouă generație de cadre medicale specializate în procesarea datelor, în timp ce va trebui să îmbunățim competențele forței de muncă actuale, pentru a exploata pe deplin potențialul de schimbare oferit de Inteligența Artificială (AI). 

Noul raport al EIT Health și McKinsey rezonează cu Agenda pentru competențe în Europa, prezentată la 1 iulie 2020 de Comisia Europeană. Conform Agendei, în prezent, cel puțin 85% dintre locurile de muncă necesită un anumit grad de competență digitală, în timp ce numai 56% dintre adulți aveau un minim de abilități digitale de bază în 2019. Între 2005 și 2016, 40% din noile locuri de muncă au provenit din sectoare cu utilizare intensivă a mediului digital. Pe măsură ce Europa pornește pe drumul către redresare, nevoia de a îmbunătăți și de a adapta competențele este mare – iar acest lucru rezonează cu concluziile raportului EIT Health și McKinsey de a încuraja aplicarea soluțiilor AI în asistența medicală. Potrivit raportului, abilitățile digitale de bază, știința biomedicală și a datelor, analiza datelor și fundamentele genomicii vor fi elemente esențiale, dacă tehnologiile de AI și machine learning vor fi introduse în serviciile de sănătate. 

„Aceste discipline sunt rareori predate în paralel cu științele clinice tradiționale, în mod sistematic. Astfel, fără vina ei, forța de muncă care activează în prezent în domeniul sănătății nu este încă pregătită pentru adoptarea inteligenței artificiale. Situându-ne în avangarda inovației în domeniul sănătății din Europa, vedem apariția unui număr tot mai mare de soluții AI cu impact și aplicabilitate dovedită. Cu toate acestea, trebuie să îmbinăm noile tehnologii care pot să reducă presiunea asupra serviciilor medicale, cu capacitatea de a fi integrate în sistemul de furnizare a îngrijirii medicale. Acum este momentul să remediem lacunele, astfel încât Europa să nu rămână în urmă în ceea ce privește aplicarea instrumentelor ce folosesc inteligența artificială”, a declarat Jorge Fernández García, Director de Inovație, EIT Health și co-autor al raportului.

Datele vorbesc de la sine. Școala de vară HelloAIRIS despre aplicarea inteligenței artificiale în domeniul sănătății, organizată recent de către GE Healthcare, Leitat și KTH Royal Institute of Technology din Stockholm în colaborare cu EIT Health a avut 900 de aplicații doar în acest an, cu peste 60 de aplicații din România. În cele din urmă, 400 de participanți au fost selectați pentru a participa la acest curs online unic. Scopul principal al cursului este să implice talente din regiunile Europei Centrale, de Est și de Sud și să construiască o comunitate de AI – ninjas dotată cu toate competențele necesare în viitor, certificate de către EIT Health.  

„Experiențele noastre în lucrul cu startup-urile din regiunile emergente arată că există o nevoie imensă de perfecționare profesională și de îmbunătățire a educației digitale în domeniul sănătății. Cursul de vară online pe care l-am dezvoltat cu implicarea esențială a partenerilor noștri este o altă dovadă că inteligența artificială este o competență a viitorului. Cererea pentru acest curs a depășit orice așteptare”, a declarat Monika Toth, Manager de Program la EIT Health InnoStars RIS.  

În prezent, în domeniul medical, inteligența artificială este utilizată cu precădere în procesul de diagnosticare. Cu toate acestea, în următorii 5-10 ani, profesioniștii din domeniul sănătății se așteaptă ca luarea deciziilor clinice să fie în topul listei aplicabilităților AI, potrivit studiului EIT Health și McKinsey, care a inclus un sondaj realizat pe 175 de persoane din prima linie a serviciilor medicale și 62 de interviuri cu factori de decizie din domeniu. Autorii raportului subliniază faptul că nu trebuie doar să atragem, să formăm și să păstrăm mai mulți profesioniști din domeniul sănătății, ci să ne asigurăm că timpul lor este utilizat eficient acolo unde aduce cea mai mare valoare adăugată, în îngrijirea pacienților. 

Tot mai multe soluții bazate pe AI provin din zonele emergente ale Europei. Start-up-ul românesc XVision, finalist al programului de accelerare Health Venture Lab 2018 al EIT Health, a dezvoltat o soluție software care folosește algoritmi de inteligenţă artificială pentru a ajuta radiologii în sarcinile lor de zi cu zi. Chifor Research lucreaza la îmbunătățirea unui prototip de scanner parodontal 3D ultrasonografic, utilizând rețele neuronale în procesarea imaginilor ultrasonografice în scopul automatizarii fluxului de prelucrare a datelor achiziționate. Un alt proiect românesc, sistemul pentru ecografii transtoracice dezvoltat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, participant în cadrul programului EIT Health RIS Innovation Call 2020, folosește algoritmi de inteligență artificială pentru diagnosticare, monitorizare și analiză a ecografiei transtoracice pentru bolile pulmonare difuze. 

 „Inteligența artificială începe să facă parte tot mai mult dintre uneltele pe care atât medicii cât  sistemul medical le au la dispozitie. Echipa FreshBlood Health Tech împreună cu EIT Health are ca prioritate identificarea și susținerea inovatorilor care dezvoltă proiecte în domeniul sănătății, inclusiv soluții bazate pe inteligență artificială. Există tot mai multe dovezi că tratamentul și diagnosticarea pot fi mai eficiente și precise cu ajutorul AI, iar adoptarea acestor soluții poate contribui semnificativ la sustenabilitatea sistemelor de sănătate”, a declarat Dr. Ion-Gheorghe Petrovai, Director de Proiect EIT Health Hub la FreshBlood Health Tech. 


Up România, în parteneriat cu NETOPIA Payments, oferă posibilitatea de plată online cu cardurile de masă în platforma mobilPay Delivery

În urma parteneriatului dintre Up România și NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, posesorii de carduri Up Dejun își pot înrola gratuit cardurile în aplicația mobilPay Wallet. Cu ajutorul acestui portofel electronic, utilizatorii de carduri de beneficii vor putea face comenzi și plăți online la restaurantele care acceptă cardurile Up România și care vor fi marcate cu un icon specific în secțiunea mobilPay Delivery, din cadrul aplicației. Pentru ușurința utilizării, selecția de restaurante este geolocalizată în funcție de adresa de livrare. 

mobilPay Delivery este o platformă de comenzi dedicată restaurantelor și magazinelor specializate din toată țara și integrată în aplicația mobilă mobilPay Wallet, singurul portofel digital din România cu care se pot face plăți în toate mediile. Prin intermediul mobilPay Delivery, restaurantele își pot lista produsele, pot gestiona comenzile primite, iar clienții pot face plata online direct în aplicație. Aplicația mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit din Google Play, App Store sau App Gallery, iar cardul Up Dejun poate fi înrolat ușor în contul de utilizator la secțiunea Metode de plată.

Pandemia a impus noi comportamente sociale și de consum în rândul consumatorilor, de care trebuie să ținem cont, și față de care venim cu noi soluții. Utilizatorii Up România își doresc să comande și să achite online, iar parteneriatul cu NETOPIA Payments ne ajută să le oferim  un acces tot mai mare la cumpărături online de mâncare caldă. În acest fel, angajații care primesc beneficiile Up România pot avea parte de o masă caldă în fiecare zi, prin comenzi rapide și plăți în siguranță. În același timp, invităm antreprenorii din domeniul HoReCa să ia în considerare digitalizarea plăților pentru a ajunge la noi consumatori și includerea cardurilor de beneficii în lista modalităților de plată”, a declarat Elena Pap, director general Up România și director regional Up Group. 

De acum, utilizatorii mobilPay Wallet care vor să comande mâncarea preferată direct din mobilPay Delivery au o nouă opțiune de plată, prin cardurile de masă Up Dejun, pe care le pot salva cu ușurință în contul de utilizator pentru comenzi viitoare și mai rapide. NETOPIA Payments continuă dezvoltarea de noi parteneriate în ceea ce privește opțiunile de plată dedicate platformei mobilPay Delivery, comunicând, în același timp, într-un mod cât mai atractiv oferta restaurantelor, pentru stimularea segmentului de delivery al acestora. Este foarte important ca proprietarii de restaurante să-și concentreze eforturile pe dezvoltarea acestui segment, care îi poate ajuta să-și completeze veniturile în această perioadă dificilă, alături de un partener de încredere”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA Payments.

Achizițiile de produse și servicii online cu ajutorul cardurilor Up România sunt printre nevoile cele mai mari identificate de beneficiarii Up România, aceștia dorindu-și cel mai mult să poată comanda și achita online produse de fashion, alimentare, IT&C, bricolaj, servicii turistice. În acest sens, Up România dezvoltă permanent parteneriate cu platforme de comenzi și plăți online, livrări de mâncare și servicii turistice. 


Pentru mai multe articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Comunicate de presa CityFemme

Informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − 2 =