Cum alegem cea mai buna apa micelara pentru tenul nostru?

Se stie faptul ca romancele iau foarte in serios ingrijirea pielii – si au tenurile stralucitoare pentru a demonstra asta. Unul dintre secretele lor pentru pielea sanatoasa? Apa micelara, un demachiant fara sapun, fara clatire, care contine micelele minuscule, care elimina praful, excesul de sebum si machiajul si va lasa cu pielea curata.

Exista multe motive pentru care femeile prefera intr-adevar apa micelara, una fiind aceea ca are dubla folosire. Apa micelara indeparteaza machiajul si va curata pielea intr-un simplu pas, facandu-l sa fie produsul ideal pentru persoane care nu au timp pentru un regim de intretinere a pielii in 3 pasi. Acestea fiind spuse, puteti utiliza, de asemenea, apa micelara ca prim pas intr-o rutina de curatare dubla. Pur si simplu turnati apa pe dischetele de bumbac iar apoi stergeti usor ochii si fata. 

Pentru o modalitate blanda si eficienta de a ne indeparta machiajul la sfarsitul unei zile lungi, apa micelara este cea mai buna alegere pe care o putem face. Este mai mult decat o simpla sticla de apa, care sa ocupe spatiul printre produsele de ingrijire a tenului. Ea face parte din rutina zilnica de intretinere si infrumusetare a tenului. 

Apa micelara este formata din micelele, niste sfere minuscule. Functioneaza ca magnetii, captand instantaneu machiajul, impuritatile si urmele de la poluare de pe ten, care pot fi apoi sterse, fara a freca sau a agresa pielea. Totul tine de stiinta si fizica. Baza tuturor apelor micelare este apa purificata pentru a contracara mineralele si metalele grele care se gasesc in apa de la robinet.

O serie de dermatologi recomanda folosirea unei ape micelare ca prim pas in rutina de ingrijire a pielii, urmand o a doua curatare, cu alte produse pentru o curatare mai profunda. De asemenea, acestia recomanda clatirea intotdeauna a tenului dupa folosirea apei micelare pentru a elimina orice urma de micele ce ar putea ramane pe ten.

Produsele arata si se simt ca apa normala, dar contin de fapt un ingredient nu atat de secret; micelele (picaturi de ulei de curatare suspendate in apa), care ajuta la indepartarea machiajului si curatarea usoara a pielii fara iritarea sau ingrasarea tenului.

Vestea buna este ca toate tipurile de piele pot beneficia de utilizarea lor, desi sunt deosebit de eficiente pentru tenurile sensibile.

Este ciudat sa crezi ca acum 7 ani, apele micelare erau de nisa si aproape inexistente in Romania. Acestea nu puteau fi gasite decat in adancurile farmaciilor de profil sau a magazinelor de specialitate cu un brand recunoscut international.

Apa micelara a devenit aproape omniprezenta in fiecare rutina a pielii si si-a asigurat locul ca fiind un important produs de ingrijire a tenului. Fiecare brand de produse cosmetice are propria versiune, unele marci oferind chiar multe variatii diferite, cu ingrediente adaugate pentru diferite tipuri de piele sau pentru a se face diferit in piata.

Nu este de negat, ne-am indragostit de apa micelara pentru capacitatea sa de a indeparta machiajul adanc si de a ne curata usor tenurile in cateva secunde. 

Abia in 2013, atunci cand produsul a fost pus la dispozitie in Marea Britanie, marcat de introducerea Sensibio H2O Water Micellar de la Bioderma in farmacia britanica John Bell & Croydo. De atunci, apa micelara, un simplu produs de curatare a tenului a atins cote foarte mari si este prezenta in orice magazin specific infrumusetarii tenului sau supermarket-urilor.

Pentru a alege cea mai buna apa micelara pentru tenul tau este important sa citesti criterii de diferentiere intre acestea sau sa vezi ce parere au cei ce au folosit produsul respectiv inaintea ta. Pentru toate astea poti citi ghidul cumparatorului care sa iti ofere informatii foarte utile in alegerea apei micelare.

Apele micelare sunt facute cu caracteristici speciale pentru diferitele tipuri de ten pe care le avem. Astfel se diferentiaza intre ele prin ingrediente speciale pentru tenul sensibil, apa micelara pentru ten gras sau mixt si apa micelara pentru ten normal  sau uscat.

Fiecare apa micelara in parte are anumite proprietati care sa aiba grija de tenul tau. Astfel ca, in momentul in care ai un ten uscat, apa micelara are ingrediente care sa hidrateze pielea si astfel previne uscarea ei.

Pentru tenul gras sau mixt, ingredientele apei micelare fac ca excesbul de sebum sa fie eliminat si astfel se controleaza cantitatea secretata de sebum. Toate acestea cu grija de a nu usca pielea dar in acelasi timp de a regla secretia glandelor sebacee.

De regula, cu ajutorul apei micelare se poate curata toata fata, inclusiv zonele mai sensibile din jurul buzelor sau a ochilor. Daca esti adepta curatarii zonelor sensibile mai in exces, e bine sa te orientezi spre o apa micelara pentru ten sensibil.

Cea mai buna apa micelara bifazica are proprietatea de a curata in profunzime chiar si machiajul rezistent la apa si, astfel, poti obtine o curatare ca la carte a tenului.

Cand se foloseste apa micelara?

Apa micelara se poate folosi dimineata pentru a indeparta excesul de sebum acumulat din timpul noptii dar si pentru a elimina impuritatile precum praful de pe ten.

Si seara poti folosi o apa micelara buna care sa iti curete tenul de machiajul pe care l-ai avut, dar si sa curete murdaria acumulata pe timpul zilei, poluarea si praful.

Apa micelara se deosebeste de celelalte produse de curatare a tenului sau produse demachiante prin faptul ca, o apa micelara buna curata in profunzime si in acelasi timp are grija de bariera naturala de protectie a pielii.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *