Aperol Spritz – un cocktail racoritor si delicios

Îndrăgit de italieni încă de la 1919 de când a apărut, Aperol Spritz, acest cocktail ușor amărui este o apariție cosmopolită si in România ultimilor ani. 🙂 Si nu e de mirare, pentru ca este delicios si usor de preparat!

În perioada facultății am lucrat o buna perioada de timp ca barmanița, așa ca pot sa va împărtășesc rețeta de Aperol Spritz, așa cum am deprins-o eu in localul in care am fost angajata, așa ca ați putea sa ii surprindeți pe cei dragi cu un cocktail preparat chiar de voi înșiva acasă.

Ingrediente necesare:

  • 3 părţi de Proseco;
  • 2 părţi Aperol;
  • 1 parte apă minerală (sifon) / Sprite;
  • 2-3 cuburi de gheaţă;
  • 1 felie de portocală.

Mod de preparare:

Intr-un pahar de vin se pune gheata si felia de portocala, apoi se toarnă aperolul si ulterior Proseco bine răcit. Totul se completează cu apa minerală si servește imediat! 😉

N.B: Apa minerală se poate înlocui cu sifon sau pentru o nota dulceaga se poate folosi chiar Sprite. In aceeași nota, unii barmani înlocuiesc chiar si Aperolul cu Campari sau vinul Prosecco cu sampanie.

Ca o paranteza, amintesc faptul ca Aperolul este un aperitiv similar cu Campari (produs în prezent de compania cu acelaşi nume, însă cu o concentraţie de alcool mai mică, o altă formulă de plante şi avand un gust mai dulceag).

Si iata cat de simplu a fost sa pregatiti un Aperol Spritz chiar la voi acasa!

Evident, nu recomandam ca aceasta reteta sa fie incercata de minori. 🙂

Pentru alte retete puteti vizita sectiunea noastra de Culinar CityFemme.

Sursa foto: arhiva personalaAutor articol: Alina

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven + ten =