Fata care citea in metrou de Christine Feret-Fleury

Fata care citea in metrou de Christine Feret-Fleury este o poveste usurica si simpatica din colectia Damen Tango a editurii Nemira, pe care o puteti gasi pe Libris.ro. Mi-am dorit sa o citesc de ceva timp, iar atunci cand am primit-o am citit-o chiar in aceeasi zi. 🙂

Nici nu este dificil, tinand cont ca are mai putin de 200 de pagini, un scris destul de mare si aerisit, un stil fluent si cursiv si o poveste draguta, care o sa va tina cateva ore captivate. Pentru ca da, mi se pare un roman pentru doamne, asa cum sunt cele mai multe din colectia Damen Tango.

Juliette, o tanara comuna, cu nimic speciala, care are acelasi traseu de zi cu zi in drumul ei spre munca, se trezeste de ceva timp captivata de lecturile “colegilor” de vagon de metrou si incearca sa-i descifreze pe baza acestor lecturi. Atunci cand intr-o zi decide sa faca ceva diferit – sa coboare din metrou cu doua statii mai devreme si sa o ia pe un drum ocolitor spre serviciu – va intra intr-un univers despre care nici macar nu banuia ca exista.

Recunosc ca prima data m-a atras titlul, pentru ca m-am regasit in el, si eu fiind o cititoare in metrou si nu numai. 🙂 Iar citind-o am descoperit o lume a iubitorilor de carte parizieni, care pe langa viata lor de zi cu zi au o misiune speciala – aceea de a gasi cartea perfecta pentru fiecare cititor!

“Era prima, prima ei carte in calitate de caraus, se gandea Juliette pipaind prin panza groasa a gentii volumul ales – oare chiar il alesese ea? Deja incalca regulile: nu cunostea nici macar titlul lucrarii, nu stia ce mana o va lua si o va intoarce ca sa citeasca, poate, textul de pe coperta a patra, nu-si urmarise, nici nu-si studiase tinta, nu pregatise momentul intalnirii, nici nu asociase, cu grija pe care Soliman o socotea indispensabila, cartea si cititorul sau cititoarea ei.”

Va fi palpitant de descoperit cum Juliette isi va gasi locul in acest univers, cum o va schimba, cum o va face sa se raporteze la existenta ei anterioara si care este rolul pe care cartile il vor avea pentru ea de acum incolo.

“Un roman delicios, care sa ne aduca aminte ca in epoca retelelor de socializare imaginatia e mai importanta decat oricand.” – Madame Figaro

Christine Feret-Fleury a debutat ca scriitoare in 1996 cu o carte pentru copii, Le petit tamour, iar de atunci a scris multe alte carti pentru adulti, printre care si Fata care citea in metrou.

Voi ati citit Fata care citea in metrou? Cum vi s-a parut? 

Pentru alte recomandari de lectura puteti vizita sectiunea Carti CityFemme

Sursa foto: arhiva personala

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =